Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Актуелни политички настани

Дискусија во 'Политика и настани' започната од Ariel, 3 август 2010.

1. Yowannty

Yowannty Форумски идол

Се зачлени на:
    28 ноември 2012
    Пораки:
    11.930
    Допаѓања:
    189.223
    Општо познато е дека диктаторите си се поддржуваат меѓу себе.
    Србија верувам, сега уште повеќе ќе води негативна кампања против нас и уште повеќе ќе провоцира. Впрочем, тие ги провоцираат сите соседи.

Околу долговите. Сјо мора да работи. Само со конфискација на имотите од само на "врвот" од минатата гарнитура и нивните оф шор сметки, долгот можеме значително да го намалиме.

И искрено подобро некоја година да се стегнеме и да трпиме.. со тоа што буџетот повеќе ќе се распределува во државен сектор. Да се вложи во наши фабрики. Можеби наеднаш ќе изглеа густо и тесно, ама на долгорочен план е и те како корисно и исплатливо. Плус ќе имаме свои производи и сами ќе креираме цена, никој нема да ти диктира ништо, ниту ќе зависиме од туѓа криза.

И под итно да престане да се користи еврото како валута овде. Си имаме ние своја - денар. Него треба да го форсираме.

Македонија има предобри природни ресурси и греота е тоа да не се искористи.
    Начини секогаш има. Само треба да се работи.

На sweet-cherry, blackwave, galapce и 9 други им се допаѓа ова.
  2. ADOKI

ADOKI Истакнат член

Се зачлени на:
    20 април 2014
    Пораки:
    1.696
    Допаѓања:
    2.713
    На fina erika, Rama, Lianna Anna и 3 други им се допаѓа ова.
  3. JollyGirl

JollyGirl Форумски идол

Се зачлени на:
    15 јуни 2012
    Пораки:
    6.108
    Допаѓања:
    75.395
    Уште не се родил таков маж што ќе му каже во лице на груевски дека не е веќе премиер :rofl:

Читате што прави?
    Отвора патишта, реализира планови, удира темели, ветува нови изградби :rofl: :rofl: :rofl:
    Ми мириса дека побрзо во лудница ќе замине, отколу во затвор.
    :drunk:

Чоек...опозиција си, наскоро ти се суди и одиш во затвор...Просто ко 2и 2.
    (mooning)

На sweet-cherry, blackwave, galapce и 14 други им се допаѓа ова.
  4. ludoto19

ludoto19 Форумски идол

Се зачлени на:
    1 март 2010
    Пораки:
    7.226
    Допаѓања:
    41.472
    Дали после доаѓањето на Сдсм на власт , Македонија сеуште ќе биде лидер во регионот на Сител?

Прашања шо ме мачат....:drunk:

На sparklie, sweet-cherry, blackwave и 12 други им се допаѓа ова.
  5. Aquamarine93

Aquamarine93 Истакнат член

Се зачлени на:
    7 април 2016
    Пораки:
    815
    Допаѓања:
    3.756
    На ADOKI и Nigredo Odor им се допаѓа ова.
  6. Aquamarine93

Aquamarine93 Истакнат член

Се зачлени на:
    7 април 2016
    Пораки:
    815
    Допаѓања:
    3.756
    Какви двојни стандарди има на форумов. Не смее да се зборува дека Талат е поранешна учка, исто како и неговите соработници. Сеља не е фашист. Исто и Мерсила. Ама затоа пак, може да се руга една цела етничка заедница поради делата на поединци. Прифатено и одобрено. Браво дечки! (n)

На ADOKI, jacqueline.s и Rama им се допаѓа ова.
  7. Offspring

Offspring Форумски идол

Се зачлени на:
    14 јуни 2010
    Пораки:
    7.163
    Допаѓања:
    27.015
    Склероза го фаќа, склерозни луѓе така се понашаат, си прават муабет со имагинарни ликови, живеат во минатото и прават нон сенс работи. На баба ми мајка и кога ја фана склерозата пред умирачка се моташе во перде и изиграваше невеста, кубеше од памперсот и фрлаше да и врне снег, си правеше муабет со маж и кој е умрен, со еден збор, живееше во заблуда. Од една страна ни беше жал, а од друга па смешни беа работите што ги правеше. Така и грујо сега, незнае чоек дали да го жали или да му се смее.

На blackwave, theowndemon, Elen4e_sonce и 6 други им се допаѓа ова.
  8. Donatela.W

Donatela.W Истакнат член

Се зачлени на:
    5 мај 2017
    Пораки:
    183
    Допаѓања:
    535
    Бетмен серит стварно како усран беше , Пајо му ја влепи вистината во лице .... Богдан се губеше на моменти , не знаеше каде е (facepalm)
    Она што ме растажи е тоа што всушност овие двајца биле блиски пријатели а сега непријатели ! Причина ? Политиката ! :x

На blackwave, theowndemon, Elen4e_sonce и 4 други им се допаѓа ова.
  9. RedRevolution

RedRevolution Популарен член

Се зачлени на:
    7 август 2015
    Пораки:
    1.333
    Допаѓања:
    3.454
    Прво, завземањето на различни крила во политиката, значи и тоа каква разлика во ставовите. Причината не е мала, бранат сосема спротивни ставови. Како можам да се дружам со луѓе кои до вчера (ако не и ден денес) викаа дека би пукале во мене доколку имаат можност само затоа што имам спротивни (реални) ставови во однос на нивните, и сакам да го испратам во затвор нивниот извор за преживување, односно фашистички настроените криминалци кои ги бранат, а кои ми ја уништија државата, не, не можам со таквите да седам на иста маса а камо ли да глумам пријателство.

На Elen4e_sonce, Црна Ружа и LollySky им се допаѓа ова.
  10. Donatela.W

Donatela.W Истакнат член

Се зачлени на:
    5 мај 2017
    Пораки:
    183
    Допаѓања:
    535
    Мене сите пријателчиња ми се дпмновци :). Никогаш не би се скарала и би станала со нив непријател само заради политиката .
    Лешоски и Бетмен се и они на спротивни страни , но се дружат уште .
    Губење пријателство заради политика ми е најглупо нешто во светот .

Инаку овој Бетмен и Дамевски се само едни пијандури собрани од некои биртии , кафани и сл. Пропалици .

На ludoto19 и Rama им се допаѓа ова.
  11. Rama

Rama Форумски идол

Се зачлени на:
    9 декември 2011
    Пораки:
    5.575
    Допаѓања:
    55.567
    Мене па не ми изгледа дека е болен Груевски:P,напротив мислам дека ќе се врати поопасен од било кога8):rofl:
    Нешто не ми штима во цела оваа работа со мандатот.
    Дека зад затворени врати се играа задкулисни игри-се играа.
    Дека Хорхе ќе издејствува аболиција на тепачите од собрание-ќе издејствува.
    Дека Албанците ќе скокнат да вршат притисок врз Заев за тоа што ги потпиша гаранциите дека нема тиранска платформа и автоматски тука во вода пропаѓаат разните ветувања и пропаганди на браќата-очекувам големи немири(ова не да ве плашам ко српските портали де):D

На realGirl, ADOKI и Aquamarine93 им се допаѓа ова.
  12. Црна Ружа

Црна Ружа Истакнат член

Се зачлени на:
    28 март 2017
    Пораки:
    1.000
    Допаѓања:
    3.684
    А не ти смета, ако си во реален сектор пример, што твоите другарчиња живеат на твоја сметка?!
    Јас имав и роџаци што станаа мврофци (пред тоа беа за бранко) и неколку пати ги слушнав како серуцкаат наоколу за тоа колку е јако во РМ а после извесно време дека биле многу способни пошто нели, 450 евра државна цицка. И се им е фино, идеално, се испазариле да се проституираат па тоа го доживуваат како успех.
    И што сега, треба јас да ги почитувам и да седам на иста маса со нив кои го подржуваат злото?
    Не.

Затоа тоа се веќе особи кои не ги сметам за живи.
    И дури не се научи раја да не ги охрабрува злите луѓе, тогаш никоаш нема да има промени.

А зошто мислиш дека странците имаат некаков интерес против РМ?
    Знаеш колку оружје донираа Нато земјите 1999-2002 во кризниот период? Голем дел од тоа оружје сеуште се употребува во АРМ и МВР.
    Знаеш колку амбуланти се изградени со донации од запад, колку патишта, колку школи? Канализации и водоводи?

Најмногу штета направија антички мраќедонци и никој друг.
    Никој не ги принудува властите да земаат кредити и да ги трпаат во свој џеб :)

Зашто вреџаш србски народ? :D

На blackwave, Offspring, Elen4e_sonce и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  13. Црна Ружа

Црна Ружа Истакнат член

Се зачлени на:
    28 март 2017
    Пораки:
    1.000
    Допаѓања:
    3.684
    Да да и ќе истрча 110м со пречки сеа и ќе му се исправат нозете и фацата нема повеќе да му наликува на чмар...

14. Rama

Rama Форумски идол

Се зачлени на:
    9 декември 2011
    Пораки:
    5.575
    Допаѓања:
    55.567
    За физичките маани не би да коментирам- никој не е совршен :D
    Туку,друго ми беше муабетот(патем малку бев иронична погоре).
    Не сум фан на Грујо,ама мислам дека се претера со тие епитети болен е психички,во свој свет живее и слично.

На Bitter-Sweet и ADOKI им се допаѓа ова.
  15. Donatela.W

Donatela.W Истакнат член

Се зачлени на:
    5 мај 2017
    Пораки:
    183
    Допаѓања:
    535
    Лелеее Ружо ме уплашиии .. Па ако некој живее на државна цицка , за тоа некој им дозволил , и затоа гласав против тој што дозволил ! И они сега ке одат аут , а овој во апсаана 8)
    Нема никогаш да расипам пријателство заради политика . Безвезе е тоа !

Сега одам директно у штап , седам на стол , фрлам членска книшка на маса , кревам нозе на маса и ке им речам : Сакам и јас да цицам од државна цицка ! И тоа одмаа! :makeup:

На Rama му/ѝ се допаѓа ова.
  16. Offspring

Offspring Форумски идол

Се зачлени на:
    14 јуни 2010
    Пораки:
    7.163
    Допаѓања:
    27.015
    Има разлика од Србијански до Српски ;)

На elimkd и lolanomnom им се допаѓа ова.
  17. Offspring

Offspring Форумски идол

Се зачлени на:
    14 јуни 2010
    Пораки:
    7.163
    Допаѓања:
    27.015
    Абе ќути шо да ти расаправам.
    Грујо никогаш повеќе нема да биде премиер. Човекот е очаен, и Хитлер пред да падне исто вака ко грујо скренал давал наредби војската да не се повлекува иако оро му заиграле русите сред Берлин, така и грујо сега, не му е арно, ви викам јас незнае чоек дали да му се смее или да го тажи.
    дпмне треба да се реформира, цел овој криминален клан да си отиде ако сакаат пак да владеат ко шо си владееја. Ако останат вака како што се моментално можат да тепаат на избори ко последниов пат во разлика од пратеник/два, пошто реално сдс е лесно да се победат, а знаеме и каков народ живее во Македонија.Ќе треба уште многу време Македонија да се опорави од злото што ја снајде, затоа што во последните 10 години не се крадеше само туку се смени менталитетот на народот, центрифугирање на мозок 24/7 вроди со плод.

На Luna91, fina erika, LollySky и 2 други им се допаѓа ова.
  18. Дарко1991

Дарко1991 Активен член

Се зачлени на:
    26 април 2017
    Пораки:
    273
    Допаѓања:
    170
    Ќе има смешки ваа година така ми изгледа, сдсм ги фрли сите карти, а картите на народот сеуште во рака, таа влада не е за долго ако уопште ја биде, македонците нема да дозволат да бидат водени од странски марионети, а таа реалност набрзо ќе ја видат тие што сакаат да водат држава ама нема да можат.

МНМ.
    безкичмењаци само може меѓународен срам можат да ни донесат, и се надевам дека нема да ги изгубиме нашите партнери од вишеградската група.

На H.VAGA, Rama и ADOKI им се допаѓа ова.
  19. fina erika

fina erika Популарен член

Се зачлени на:
    25 јануари 2017
    Пораки:
    1.308
    Допаѓања:
    11.523
    Рекоа дека ќе го укинат екстерното и радио дифузна такса на првата собраниска седница што ќе се одржи после формирање на владата.Готово е се ВМРО нема што повеќе прсти да меша тука отидени се во сенка, крај на фашизмот слобода на народот.

20. Дарко1991

Дарко1991 Активен член

Се зачлени на:
    26 април 2017
    Пораки:
    273
    Допаѓања:
    170
    за некои кризата заврши за некои други само што започнува, македонија над се македонија пред се

На Bitter-Sweet и Rama им се допаѓа ова.