јас се согласувам со вас за криминалот, но попрво би ги променил сите во вмро со македонци, него сдсм за биде власт, а за тоа во тетово ништо ново од нашите граџани. јованти одкога сдсм ќе биде власт дали ти со мене ќе протестираш ако протнуваат закон за јазици ? тогаш ти пружам рака. пс вас ви е океј талат да е 3 човек во државава, и да зборува албански како претседател ?
Ништо ново. Купувајте им од Бит пазар сите кои сте тука на форум, одете во Албанија на одмор, полнете им ги џебовите со пари, продавајте им куќи, дворови, ниви. Со крв ќе плаќаат нашите поколенија за овие грешки што ги прават Македониците. Ниту еден политичар за ова нема да одржи прес, ниту еден. Никој по ова нема да побара одговорност.
тотално се сложувам тања, ние како држава треба да почнеме да си поправаме демографијата со проекти. за ова има зборувано мирка велиновска, за да се гради македонска населба во зајас, мада политичарите се бескичмењаци.
Тања, тоа не е новина. И тоа е стварност и такви луѓе "од доверба" секоја партија си има на страна и ги активира по потреба. Најчесто тоа се отпадници од општеството, помали или поголеми криминалци, кои одработуваат за било која партија што ќе им вети намалување на некоја казна или било што во замена. Затоа јас гласно поддржувам автономија на универзитетите и квалитетно образование. Зошто тоа е столбот на една земја да функционира нормално. Образовани луѓе ниту можат да се користат за вакви работи, ниту можат да се манипулираат. Ниту оние на кои им се наметнува нешто или се присилуваат на нешто, не можат да потпаднат, под било какво влијание. И ќе го цитирам Конрад - РЕВОЛУЦИЈАТА МОЖЕ ДА ЈА СИМНЕ, НО САМО ОБРАЗОВАНИЕТО МОЖЕ ДА ЈА ПОРАЗИ ЛОШАТА ВЛАСТ! За било која власт и на било која партија се однесува истото.
да, јас сеуште имам имот во струга, но моите родители се иселија, поради закани, но тоа би било идеална прилика да им вратам за тоа, ако државата овозможи таков проект, без размислување, зајас е многу битна точка и нема да можат да ја поделат македонија. маврово зајас кичево македонски брод, таа линија е многу битна да се има за струга и за кичево.
Па што не седеа да покажат македонштина? Ги судите тие што си одат, а свесни сте дека не е лесно да се седи во таква средина.
а па кога сте свесни што ги браните ? еее македонци.... на бучко и стево пендаровски глупостите сеуште ги браните, на тие џелати
Не знам ти селективно читаш изглеа? Сум се изјаснила милион пати ама ај пак да ти учинам, фактот што е Албанец не ми смета. Ама страшно ми смета тоа што претседателот на собранието е терорист. Никој овде не се сложил во целост околу Талат. Во закон изрично стои, обраќање на пратеници е можно на албански и пратениците и до сега си носеа слушалици, што впрочем во секоја модерна земја во собрание постои обраќање на различни јазици и пратениците си носат слушалки. Но, во закон исто изрично стои дека претседавањето мора да е исклучиво на Македонски јазик. Па ако талат претседава на албански секако дека ќе се бунам и ќе протестирам. И верувам сите тука ќе се бунат околу тоа, зошто истото е надвор од секој закон.
така е не сум сдсм, но знам дека вмро се криминалци, но би гласал секогаш за криминалец пред сдсм. браво за талат, ама и да не е он, од иста фабрика ќе биде и другиот, ако немаш проблем со албанци, зошто не ги прашаш зошто гласаат за шовинистички партии ?
Би гласал за криминалц што перел милиони и милиони за во џеб И тука му го гледаш мозокот каков му е. Дај боже десет пати повеќе нека пере груевски, а на вакви пропалици ко тебе нека им дава по 5000 денари плата. Колку е убаво да си лидер на вмро...99% од поддржувачите на вмро се со основно и едвај завршено средно образование...по цел ден гледаат сител...немаат памет да размислат со своја глава...што да им речеш ќе те поддржат....само кажи им дека си патриот и дека се ќе направиш за земјата, и толку....глава даваат за тебе. А во сдсм, за жал не проаѓа тоа толку лесно. 98% размислуваат со свои глави и не можеш така лесно да ги лажеш....Не се малоумни.