ти ли мене ќе ми судиш, ме избркаа на клоци, излегов малечок да гласам, 430 000 гласавме против територијалната поделба, и шеќеринска кажа некои прашања не заслужуваат одговор, дали ти ме сваќаш мене, тие се мои душмани, со омраза ги гледам, сакам да ги задавам.
@Дарко1991, кога веќе спомна шовинистички партии. Знаеш дека пратеничките на вмро ги гласаа промените во законот за абортус, така?
И ВМРО беа единствените што не ја потпишаа декларацијата за заштита на правата на жените. И скоро пола од општините немаат матичен гинеколог...
E добро де другарка ти од партија ми пуштила откако прашав. Не следиш тек на активности. Смешки. Абе лајкачиве у темава немаат шо да кажат ?
@Cka Не сум во партија, смешки... Единствено што ме интересира е здравството и права на жените. Тоа го кажувам како женско кое е во "машка" професија.. ВМРО не направи ништо за жените, секое трето новороденче во претходниот месец умрело. Тоа се вика кампања за трето дете.
за гинеколог се согласувам, а ако абортус е во права на жена, длабоко не се согласувам, абортус прифаќам само кога го загрозува животот на жената. и за силување.
Дечки, навистина нема поента понатака на Дарко нешто да му објаснувате, докажувате со факти, да му проширувате видици... Јас општо по убедување сум либерал, ме провоцираат ептен конзервативни сфаќања и цитирам, се конфронтирам. Ама дечково не е ни конзервативен, не се држи до никаква идеологија туку сам си е контрадикторен и збунет. Се гледа дека најверојатно е трол или дупол профил, не му враќајте на офтопиците со патриотизам, шовинизам и историја со уште повеќе офтопици
Дај прво објаснете му што е шовинизам и што се влегува во шовинизам, селективно гледање на работите веќе влегува во интелектуална ограниченост. Едит. Ете и самиот бил шовинист. Треба некој да води цртки за себеконтрадикторност. Мене едно време ми броеја колку мислења на темава сум имала. Не е фер да се селектира нели дечки?
Секој прави отстапки затоа што се котат како глувци и плус распродааат нашите. Ако ти ја продадеш куќата во Струга, џабе е тврд став на било кој политичар. Ако сами не се заштитиме, никој нема. Ние со години им помагаме на овие изроди да унишуваат се што е наше со тоа бегање, селење, повлекување. Не можеме ли и ние да покажеме заби?Ајде Села за тие што го жалат, тој Струшките вечери ги уништи. Да му отиде некој луд Македонец го општина и да го тепа како во Собрание, ќе го видам дали ќе биде силен. Ние сме се научиле дека така треба да биде и мора. Еве сега за школото во Тетово, ама никој нема да се појави, а имаме нели советници и пратеници од таму.
Ти што имаш да кажеш за 155 милиони евра украдени од буџет, 5 милиони евра испрани пари преку донации? Или за тоа не ти се збори бидејќи не знаеш дали ти го има името на некоја уплатница.
јас знам дека мене би ме нарекле шовинист, но мене реално не би ми сметало се да има во македонија од срби до финци, само ако си ја сакаат државата, значи за мене шовинисти се овие што уште живеат во 19 век, нашите живи мртовци, а мене имотот не ми е продаден но сум бил повеќе пати, живее некој, кој незнам.
Како бе ова?Точно дека некој ти живее во куќа која не си ја продал?Па што молиш?Има ли медиуми во земјава ако е така, има ли Хелсиншки комитет, има ли амбасади?
некои сиромаси се, куќата е оставена само со чардак две соби, нема ништо, освен земјата... абе каков хелсиншки какви амбасади, јас во тоа не верувам, и не мислам да си го угрозувам животот со такви рабори, имав чичко беше полицаец во косово, го избркаа со повеќе од една куѓа, со тие луѓе нема разговор човече, уште не сте свесни?
Сакаш да кажеш дека сиромашни шиптари насила се влезени во твојата куќа? И не преземаш ништо?Во Струга или во село е тоа?Како бе така?Ма нема не веруваш и од кого ќе за загрозиш, од сиромашни што насила влегле?Па пријави ги во полиција.
нека си мислел татко ми, јас само можам да се борам политички никакви права повеќе да не се даваат, туку да се одзимаат.
Со лоша демографија ништо нема да се одземе, туку ќе се дава. Мило ми е што некои Македонци се свестуваат и одат на 3 дете, ама сепак се помалку не има. Станавме нација која мисли само на забава, а не на брак и семејство. Нација која попрво куче ќе чува, аздисува, ама не сака деца, и после не тепаат кај стигнат. А мажењето со странци само да се избега од оваа мизерија е плус удар за демографијата, а тоа што некои се занесуваат и со шиптари, тоа па крај нема.
јас уште од 11 декември сум во шок, ако победат либералите во македонија, јас си одам странство, но за инат ќе се враќам на секои избори и ќе гласам за беса, за да дочекам кога ќе бидам стар да ги видам македонците либерали како ќе станат граѓани од втор ред, затоа што не не слушаа.