Никако гласање за албанска партија. Секои избори во 7 и нешто одам на избирачко место и гласам за една од двете големи МАКЕДОНСКИ ПАРТИИ. Глас повеќе, пратеник повеќе од македонска националност.
и јас вчера им викам, одкога гласам... гласам против а не за, не ми веруваа секогаш гласам за македонска партија, само поради тој факт, никогаш не испуштам гласање работава е што изгледа само една македонска остана, ама и таа ништо не направи за нас македонците, само стагнира, но и стагнација е подобро од предавства.
Ова за абортусот мое тело моја одлука што има тука некој да ми носи закон дали некој смеел да абортира или не ќе одлучува некој друг во мое име
Сила бога не моли. Кога ќе те здоболи. Сркам што сум посолил, Е а друг ми надробил. Кондури за едните, Опинци за другите. На опинци е клизаво, Право до Идризово.
@Cka Ти како мигистер по право ( мислам дека имаше некаде напишано дека работиш во суд , ако грешам поправиме) Како го коментираш криминалот на Н.Г ? Кои члена , сатвки ги има прекршено и колку години затвор му следува? Конкретно за Н.Г
Читам коментари на фб и се згрозувам од простачкиот менталитет. На слика крипи старци, со бркови, со внуци околу нив, со шишиња пиво... Пцујат по овие од сјо... Не можам ни да ги цитирам. Ми се повраќа. Ми се гади. Да ги бииип во уста... Да им бииип мајката... Да ги бииип во газ... Фатиме била добра за бииип...  Не ќерки, туку внуки можат да ви бидат Фатиме и Ленче. Жал ми е колку се прости... И такви прости ќе си умрат.
^ Ете доказ на дело... ЗА тоа погоре што го пишав Онакви девојки ко Ленче и Фатиме само преку екран може да ги допрете за жал... (или за стрејча)
Бесмислено ми е веќе да зборувам за партии. Социјалните мрежи ми се подраги зошто таму лежат потенцијалните празни пикачи да бидат следните Горде и Ставре и слично ми ти. Се јавија релативизаторите и површњаците... Зошто уметник не треба да се меша во политика и слични одговори на такви прашања. Ваљда про боно ќе го работат Скопјето? Оваа Инес па и еден плоден уметник што е... се калеше низ други паметни луѓе и од што е мала мисли да е голема, многу голема... Пред 11 години беше младата крв на вмро, ама наводно не се согласи со идеите, читај ја помножија со нула...не ја ставија да биде битна колку што мисли дека е битна. Се си стои таму некаде по списоци. Се заборавија парите кои можеа да бидат за Тамарите?! Абе ќе испадне ова танте за кукурику. Вакви шљамови се додека ни креираат и претставуваат јавно мислење и расположение...ќе се повторуваат причите. Да срушиме другари. Све! Од нашите пари! Па нека зјае едно 20 години така додека средиме се побитно додека му дојде редот, зошто ако мислат све тоа одма, мене ми нема логика. А Софче пак се напила изгледа, па лупета глупости. Нека звучи дискриминаторски, со чест на исклучоци, но уметник никако не може да е релевантен во политика. Уметност е изразување на реалност низ метафора и парабола, ама опростете немаат допир со реалност и економија. И не е работата на кој до што му е, сите знаеме до што ни е во моментов. Среќа Бетмен се тргна од по телевизии, ама за тој кловн во друга прилика.
Еднаш коментирав нешто против Грујо, и еден вампир секакви пцовки ми изнапиша. Му пишав да се засрами од внучињата што му се на профилна, за да ми пише "да те е*** моите внуци"... Дечињата немаа повеќе од 7-8 години. Не е болест сè што боли. Сите се исти, болни и одвратни, калапот им е таков.