Разочарувачки е ова што го прават. Штета е што до сега, никој нема објавено труд (т.е. еве јас немам сретнато такво нешто), за влијанието на парите и капиталот врз перцепцијата на една индувидуа. Инес и Софија глумеа моралисти и борци за граѓански права. По толку години, стана јасно за што се бореле. Пари, моќ и функција, ќе продадат се за да стигнат до нив. Јас дури и паднав на причата дека Софија не се согласувала со стратегијата на сдсм, затоа и се откажала од функција. Барем за едно нешто ми е мило. Паднаа маските, нема повеќе изигрување жртви. Нека се осмелат да одат по стапките на режимот, барем се свесни дека можат и полошо од нив да завршат. Да се навртам на Инес, дали е ова создавање на плодна почва за отворање некое ново тендерче за изглед на Скопје? Пак ќе се лапнат пари од државна каса? И уште нешто, кога сме кај глумење светици. Ермира Мехмети може да го добие заслуженото прво место. Нешто као демек беше против режимот, против дуи. Нешто као демек беше жртва на реваншизам. Ама не пропушти прилика да се појави на “режимскиот бал“.
- Не ги отворив вратите на Собранието. - Ве има на видео снимка. - Не ги отворив. - Има ваши отисоци на железните препреки. - Не сум јас. - Има сведоци кои ве препознаа. - ДЕЕЕ СПА СИТООО!
Пет години условн ако пред 13 години си убил двајца, од кои едниот малолетник... Пошо безбеден си за околината...
Што се буните за условното ??? Па, и Заев е аболициран криминалец !!!! Ем сега со криминалците Дуи е во коалиција. А, Села никаква казна не доби за негирање на Македонскиот народ.
Беше, ама Сдс на големо велеа: Смрт за Фашизмот, крај за режимот, сите криминалци в затвор. А, сега криминалец ставија спикер, со криминалци во коалиција, министри криминалци ќе имаме... Бараа да дојдат на власт дека биле поарни, ама сите од Сдс се продадени души. Еден чист нема кај нив, секој што беше чист ја напушти партијата уште одамна. Само шундот го задржаа, како Шилегов, Шекеринска, Даме Ложанкоски итн. Дното од луѓе.
И јас еднаш кај еден мој фб пријател пишав нешто против ВМРО ама во завиена форма и кога ме подбраа неколку вмровци, абе сороспија, ваква, таква, и на крај го избришав коментарот.
Не се очекуваше дека ќе бидат казнети Кога и ако направи Заев влада , ќе се очекува да се прочисти вмровсково ѓубре во судството и тогаш ќе се очекуваат затвори и остало. Сепак живееме во земја каде обид за убиство добиваш условно а крадење ќебапи 3 год затвор. Не знам зашто се чудите.
разликата е што тие момци се злато луѓе, сум имал чест да се дружам со некои пошто ми беа школски од мпз, они си ја сакаат државата и се обични работливи дечки, а другата страна е банда криминалци подржана од надвор.
Јас сум за подобра македонија, подобро здравство ,образование да не се плаќаат гастрономски суми за сруја,вода мање више,овој шљамов тука мој од шефови и вработени да се исчисти вол у г,з незнаат да убодат а глумат некое лудило работам од времето и на двете партии и знам со кој ми било подобро
Во сдсм нема чисти и се дно од луѓе, ама затоа вмро се светци... Милиони и милиони переле за во џеб, ама сдсм ви се криви. Пастирот ве упропасти. Толку сте заслепени што со сила се правите слепи и луди. Еден нормален да се најде и да признае дека никола го упропасти вмро.
Стварно? Кај го прочита ова? А сега кај ќе бегаме? Ќе те избркаат од работа пошто со книшка те вработи вмро и сега ќе лаеш тука лаги, така? Еве баш ти веруваме што пишуваш... Лелеллеле
Не го признал делото. Тко призна пола му се прашта. Код нас све му се прашта, ал ми смо најбоља светска економија... Шта се чудите. Туку, а овие, че си лежат? http://novatv.mk/tvrdina-2-odlozhena-za-3-juli-sudijkata-gi-prifati-dokazite-na-sjo/
Момиче, нека дојде некој неутрален, ама ако зборува против Сдсш одма го етикетирате дека е Врровец, дека е Грујовист, итн. Досадни сте веќе. Ја многупати имам напишано, да го плукаш Груевски, а да го фалиш Заев е лицемерно, или ептен треба да немаш интелигенција.