Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Актуелни политички настани

Дискусија во 'Политика и настани' започната од Ariel, 3 август 2010.

1. Versace Btch 24

Versace Btch 24 Истакнат член

Се зачлени на:
    17 мај 2017
    Пораки:
    154
    Допаѓања:
    1.233
    ако го обвинуваш само мажот ти си проблемот
    Не друже виновникот во вакви ситуации се мажи кои размислуваат како тебе кои мислат дека со мавање или ќутек ќе бидат во право и кои се сметаат дека се над жената. Нормално дека сите се караме ама заради тоа постои разговор се да се реши на мирен и цивилизиран начин а не како жената да е стока ќе каже нешто што не ти се свиѓа или ќе ти укаже на грешка па дигни рака мавни ја.

На Nausicaa, theowndemon и Donatela.W им се допаѓа ова.
  2. Дарко1991

Дарко1991 Активен член

Се зачлени на:
    26 април 2017
    Пораки:
    273
    Допаѓања:
    170
    феминизмот е за еднаквост на половите, или еднакви шанси без разлика на пол, а не ние да бидеме негде во животот само поради нашиот пол, не! тоа е исто како охридскиот рамковен договор, албанец сум вработи ме, не јас ако сум бизнисмен ќе вработувам луѓе по квалификации не по пол, за жал и во македонија се пресликува злобниот мажомрзачки фемизам од западот

пс немојте да кажувате дека во македонија не се казнува семејно насилство, без разлика од кој пол е жртвата или насилникот...

3. Versace Btch 24

Се зачлени на:
    17 мај 2017
    Пораки:
    154
    Допаѓања:
    1.233
    Не тоа ти е идам на интервју на работа (за било која професија) и статистиката вели дека поише шанси за вработување има некој маж што можеби нема ни факултет завршено ниту има преквалификации за таа работа а јас ги имам и двете и секако мажот ја добива работата пошто е маж. Тоа ти е глава во фамилија мора да е машко пошто нели опресија и стереотипи жена сама не може ништо да прави.
    Зашто да можат да се делат бесплатни кондоми за мажите а на нас жените никој да не ни дели бесплатни влошки или тампони?
    Можам до утре сабајле да наведувам примери за да видиш дека ние жените се бориме за РАМНОПРАВНОСТ а НЕ ДА ИМАМЕ ПРИВИЛЕГИИ ПОШТО СМЕ ЖЕНИ. Убаво анализирај ги зборовите со капс и согледај ја разликата.

На Lolo5, CameliaMiller, Nausicaa и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  4. DAngel

DAngel Форумски идол

Се зачлени на:
    19 март 2011
    Пораки:
    11.211
    Допаѓања:
    56.943
    Не сум феминист, ама си имам свои маки, што сум видела, што сум доживеала и за тоа можам да зборам.
    Здравството не е лошо само за женските, за сите е. Често ги посочувам недотатокот на гинеколози и апсурдниот закон за абортус поради кој жени по 3-4 дена носеле мртвородени бебиња во себе, или платформата за заштита на жените жртви за семејно насилство затоа што како 26 годишна девојка, тоа се проблеми што најмногу ме тангираат. Секој со своите проблеми, нели?
    Не ми е гајле кој ќе се вработи во администрацијата и кој ќе вее знамиња на следни митинзи.
    Ме боли што луѓе кои немаат образование и немаат никаква функција на партиска база ми правеле уцени од типот: "Не може ти тоа, имам девојче од партија".
    Ме боли што како студент сум седела во ладна соба без парно затоа што ако уклучам греалка ќе останам без струја, додека кретенот на портирница нозете си ги имаше качено на греалката.
    Ме боли што госпоѓата од типот "Клати врата - земи плата" што ништо не работи, а јас ја плаќам од мојот данок си зема за право да ми се обрати со: "Ако те мрзи да работиш не мораш".
    Ме боли што други си земаат за право да бараат услуга од тебе на карта "Ќе ти се јави висок човек од партија". "Заврши го ова да не ти се јави ***, ќе ја направиме голема".

Ама горда сум на себе, што се сум успеала сама, сум стекнала доволна независност да на "Ќе ти се јави ***" можам да одговорам со "Тоа мене ништо не ми значи.". Затоа секогаш ќе си барам поголеми права, за поубаво да биде. И ако овие не ги бидува, лесно ќе се свртам против нив. Ама никогаш нема да дозволам некој да ме влече за нос на лажен национализам.

На Lolo5, CameliaMiller, Nausicaa и 12 други им се допаѓа ова.
  5. Дарко1991

Дарко1991 Активен член

Се зачлени на:
    26 април 2017
    Пораки:
    273
    Допаѓања:
    170
    јас не сум против вас... но верувам во слободата на бизнисменот да донесува одлуки самостојно, јас сум против тоа државата да се меша во мојот живот, тоа е моја политичка убеденост, и ако сум искрен не верувам дека некој не би зел квалификуван човек на работа а би зел некој глупак, тоа е глуп чекор на бизнисменот, и заради тоа ќе пати неговата фирма, тешко ми е тоа да го замислам како вистина.

6. Versace Btch 24

Се зачлени на:
    17 мај 2017
    Пораки:
    154
    Допаѓања:
    1.233
    Ако ти е тешко да го замислиш провери статистики и информации се е црно на бело. Да не идеме преофтопик сепак ова е тема за актуелни политички настани(се извинувам до модераторите што моите мислења не беа поврзани со темата) ако те интересира повеќе за феминизам или сакаш да ја продолжиш дискусијата пиши и ќе те подучам повеќе. :)

7. Достоевски

Достоевски Истакнат член

Се зачлени на:
    20 мај 2017
    Пораки:
    170
    Допаѓања:
    332
    Дарко од буква или мислење те плаќаат?
    Од буква боље ти е, повеќе пари.

На Nausicaa, theowndemon и Versace Btch 24 им се допаѓа ова.
  8. Lianna Anna

Lianna Anna Форумски идол

Се зачлени на:
    7 март 2017
    Пораки:
    2.555
    Допаѓања:
    20.270
    Секако. Согласно твојата перцепција. :)

9. Yowannty

Yowannty Форумски идол

Се зачлени на:
    28 ноември 2012
    Пораки:
    11.930
    Допаѓања:
    189.221
    Јас бар имам своја ;)

10. Достоевски

Достоевски Истакнат член

Се зачлени на:
    20 мај 2017
    Пораки:
    170
    Допаѓања:
    332
    Ајде бе вмровци доцните со спамот. Заев е реизбран за претседател на Сдсм, ајмоо живо малку што е ова, мора да се заработи платата. Ајде, диктатура, Сдсм, Сорос, Заев.

11. ADOKI

ADOKI Истакнат член

Се зачлени на:
    20 април 2014
    Пораки:
    1.696
    Допаѓања:
    2.713
  12. Достоевски

Достоевски Истакнат член

Се зачлени на:
    20 мај 2017
    Пораки:
    170
    Допаѓања:
    332
  13. ADOKI

ADOKI Истакнат член

Се зачлени на:
    20 април 2014
    Пораки:
    1.696
    Допаѓања:
    2.713
    Ti koga ke se osvesyis ke se najdes razbuden vo Velika Ilirida ama kasno me tie

На Дарко1991 и Bitter-Sweet им се допаѓа ова.
  14. Достоевски

Достоевски Истакнат член

Се зачлени на:
    20 мај 2017
    Пораки:
    170
    Допаѓања:
    332
    Ако нека се разбудам во Илирида. Дај ми ти мене одговор на моето прашање.

15. DAngel

DAngel Форумски идол

Се зачлени на:
    19 март 2011
    Пораки:
    11.211
    Допаѓања:
    56.943
  16. ADOKI

ADOKI Истакнат член

Се зачлени на:
    20 април 2014
    Пораки:
    1.696
    Допаѓања:
    2.713
    Ти кажав толку разбираш, ако си сам свесен ќе сватиш дека Аболиција значи нешто кое се практикува за луѓе кои биле до грло во криминал па сам заклучи ваљда имаш нешто во тебе?

17. ADOKI

ADOKI Истакнат член

Се зачлени на:
    20 април 2014
    Пораки:
    1.696
    Допаѓања:
    2.713
    Извини и портпаролот на заев бил овде :P

18. DAngel

DAngel Форумски идол

Се зачлени на:
    19 март 2011
    Пораки:
    11.211
    Допаѓања:
    56.943
    Викиликс линкот?

На Nausicaa му/ѝ се допаѓа ова.
  19. ADOKI

ADOKI Истакнат член

Се зачлени на:
    20 април 2014
    Пораки:
    1.696
    Допаѓања:
    2.713
    Како сакаш да ти го пратам по пошта по карго по Е маил по фб или лично на рака?

20. Достоевски

Достоевски Истакнат член

Се зачлени на:
    20 мај 2017
    Пораки:
    170
    Допаѓања:
    332
    Да де значи и Груевски е криминалец, така?