Енца ова е јасно ко ден уште од одамна. И знаеме кој држи се во свои раце. И кој решава кого ќе стрпа у затвор. И кому ќе насплаќа невидени огромни суми и ќе пере пари со тони бетон на сред Скопје итн. Само не ни е јасно кога ќе заврши сета оваа насилничка, селектирачка и диктаторска политика.
Прво: Вие сте овците на овчарот Грујо и ве шиша и молзи како сака кога сака. Второ: Не реков никаде дека Велија бил лично твој херој него на цело ДПМНЕ и тоа е ФАКТ. Трето: Супер за тебе што си згодна ама штета што Господ ти зел на друго место ама тоа е убавина и памет не одат заедно... Четврто: Јас немам никаков проблем а и да имам било каков ТИ ИМАШ МНОГУ ПОГОЛЕМ ПРОБЛЕМ од мене а знаеме сите како ги викаат тие што живеат во нереален свет со искривена перцепција за реалноста и знаеме кај ги испраќаат таквите така да ти посакувам добро здравје се недевам ке се вратиш во нормала.
Тоа е тоа, за жал кај нас и да си чист, ако сакаат да ти најдат нешто, ќе ти го најдат т.е. ќе ти го сместат, така да за Брат Љубе беше сосема очекувано дека ќе го јаде за онаа неговото „БАНДО КРИМИНАЛНА“ и „ЛОПАТАРУ“. Само ме чуди како испадна толку наивен кога и тој самиот беше министер на МВР. Требаше да знае дека Грујо и фамилија нема да му останат должни, фрлија огромни пари за да излезе и на крај вака да збори за нив. Па зар не виде што се случи со Велија. Додека на а1 одеа рекламни кампањи на владата, за Дпмне Велија и а1 беа чисти, се завртеа против него, му ја спукаа со газда Велија и ете ги во притвор. Ова ти е Македонија!
Освен изјавите на Љубе дека грујо е лопатар и вмро е банда криминална, јавно го посочуваше Мијалков и неговите матни зделки. Затоа и вака си го окрка и можда нема и од притвор да го пуштат...За неговото спектакуларно апсење во вмровски патетичен стил со наместен полициски агент од ДБК, наместени трезорски пари во вредност од 100,00 евра во ќесичка Зара и еден куп повикани новинари и фоторепортери - платеници на Пајо Паторот и фамилијата - јасно ни е тоа... Не само Љубе и Велија, туку може на пример некое правно лице, соопственик на приватна фирма и сл. доколку речат нешто против првиот човек на тајната полиција, да завршат изгорени од даноци и со пломба на фирмата...Глава нема да дигнат... Правна и демократска држава е Македонија, со независно судство и објективно новинарство...
И двете мене ми ги упати, па ај одлучи се дали сум едното или другото... И јас знам кај ги праќаат таквите, само не знаев дека компјутер и интернет ви се достапни таму...
На нас вработените да ни се достапни се чудам ти вкака како пациент од каде пристап.....аууууу даааа па ти си од партијата на власт вие имате привилегии...да да да ! Гледам на викенд си изгледа а? Блазе тебе, тешко нас со такви како вас!
^ ^ ^ Најголемите психопати се најинетелгентните луѓе така да јас не сум контрадикторна.... а ти си ја потврдуваш дијагнозата со овие цитатите и барањето влакно во јајце и да...неинформираноста! Баш си пример за да спремаат докторска дисертација на тебе студентите на Психолгија!
Девојки смирете страсти... Не ги резилете и покажувајте со прст психопатите кои се и со голо око приметливи или така делуваат Ситацијата си е таква каква што сие: Најголема стапка на невработеност, најголем сиромаштија во историјата на Мк., закоравено судство по мерка на истомисленици и профитери, колабрирано здраство и образование и корупција на сите страни. Тука се системите на државата кои не функционираат... Тоа е што е без разлика на сите оправдувања и аргументи за и против...
Мислам дека овој пост треба да стои токму во оваа тема, бидејќи најверојатно трагично згаснатиот живот на Тоше Проески има политичка позадина...На видеата говори новинарот Зоран Божиновски, како гостин на хрватската телевизија ОБН...Посакувам да не верувам во овие негови тврдења, но човекот настапува со аргументи и може да се најде логика во неговата изјава... http://www.youtube.com/watch?v=51Y2LZds ... dded#at=35 http://www.youtube.com/watch?v=Daw5qQRf ... r_embedded Не смее овој овие информации кај нас да ги изнесе, зашто ќе го утепаат сирот...
^^ Дека зад Тоше (без негово знаење) стоела продукција со единствена цел да испере пари, кои дел или цели не сфатив, потоа оделе во УЧК. Биле вмешани власта, наркодилери, продуцентот на Тоше. Откако дознал, 10 месеци пред неговата смрт, се обидел да се оттргне меѓутоа никој не застанал позади него. Потоа зборува за фактот што возачот на камионот со кој наводно се случи сообраќајката, никогаш не се појавил и дека никаде не бил задржан на испрашување. И многу други работи беа кажани али ова е главното. Искрено, не знам, стварно се збунив. Исто како и новинаров ни јас не бев болен фан на Тоше ама неговата смрт ме трогна максимално од проста причина што навистина беше повеќе од човек, едноставно не беше можно да не почитуваш таков човек. Ако целта на новинаров се лични причини против моменталната власт мислам дека е нешто најниско што може да направи, а ако е точно ова што го збори секоја чест. Само не ми е јасно од каде толкава храброст, ете кај нас не можел ова да го објави али сега секако ќе биде видено и чуено. Многу лесно може да заглави, дури и фатално, ако нема заштита. А за тоа да си го дозволи човек треба ОГРОМНА храброст и да бидеш спремен дури и на најлошото, а за возврат да не добиеш ништо. За жал никој не го прави тоа туку така, затоа нешто ми е сомнително.
Незнам нема да коментирам се додека не го погледнам целосно видеото, ама навистина сега се замислив во врска со возачот на камионот... Никогаш не се дозна ништо за него, ниту кој е ниту било што друго А за другарот на Тоше што ја возеше колата? За него кажуваат нешто?
Па не знам дали добро разбрав али спомна дека позади Тоше секогаш стоел обучен тим дури и за возење така нешто. Како и да е јас еднаш имав можност да седам маса до маса со возачот на Тоше, чисто случајно и не можев, а да не го изанализирам. Човекот по самото зборење, самиот негов лик, не знам, не дека имам натпросечна сила или моќ да проценам така човек, али не верувам дека он намерно нешто би направил. Толку тажен лик одамна немав видено, едноставно како да живее со пола животна сила. И да не знаеш точно кој е, ќе приметиш дека човекот е максимално разочаран од нешто.
Имаше за ова цел еден напис во српскиот Курир и мислам дека има и линк од тој прилог во темата за Тоше ...
Знаев дека Тоше бил убиен, мислам повеќе од јасно ми беше уште кога загина.Тоа беше многу логично за да се открие дали бил убиен или не, возачот на камионот го снемало веднаш по несреќата, а и знам дека возачот на Тоше не е крив, туку дека дека нешто друго е во прашање, ама еве дознав од видеово сега кога го гледав и така што сега воопшто не се чудам за тоа што се случило околу несреќата.Би требало да го расветлат случајот, мислам без разлика колку и да се кријат нешто, пак од некаде ќе се дознае кога - тогаш.Само криво ми е тоа што му се случи на Тоше, едноставно човековата злоба нема граници сега со кое лице му одаваат почит на делото на Тоше? Нивната камуфлирана почит сега е за џабе, никаква вредност нема. Како можат да бидат толку многу лицемерни? Како небаре народот не знае Не ми е јасно, само што се не ќе направат за пари, само незнаат дека парите се минливи, нешто што не може да се има или задржи.Од една страна мислам дека овие откритија се за џабе, кога моќта е во прашање, а се знае кој има моќ, па и колку да го расветлат случајот, пак ќе има нешто кое ќе го кријат.
Му се пресуди на возачот на Тоше Доби 2 години затвор. Но не и на возачот на камионот, човекот само по име и презиме го спомнаа, а ликот и делото му останаа мистерија.
http://burevesnik.info/2011-07-09-13-25 ... onode.html Еве овде има огромен прилог, читајте, јас се утепав од плачење, како можеле