Форумџика на годината

Актуелни политички настани

Дискусија во 'Политика и настани' започната од Ariel, 3 август 2010.

1. DAngel

DAngel Форумски идол

Се зачлени на:
    19 март 2011
    Пораки:
    11.211
    Допаѓања:
    56.943
    Нели не треба да се гледа машки/женски, туку кој за што го бива... И ти Даре не знаеш што збориш.
    Касап, после толку убиства само касап може да бил...

Невролог на скопската Клиника за неврологија. Лекар ќе ни биде министер за здравство :o

На P.S.love, theowndemon, LollySky и 2 други им се допаѓа ова.
  2. JuLleE

JuLleE Форумски идол

Се зачлени на:
    15 јануари 2010
    Пораки:
    19.843
    Допаѓања:
    264.616
    Образование е Рената. За здравство читав позитивни коментари. За Талат сум против, ама за реформите побитни ми се министрите искрено.

На fallenangel и LollySky им се допаѓа ова.
  3. JollyGirl

JollyGirl Форумски идол

Се зачлени на:
    15 јуни 2012
    Пораки:
    6.108
    Допаѓања:
    75.395
    Очигледно не разбираш кои се најглавни министерски функции...четири се...финансии, внатрешни и надворешни работи и одбрана.....Сите се Македонци, а ВИЕ кога бевте на власт пола беа Албанци ставени.

Плус за образование е Рената Десковка...Не е албанец.

Ова се најглавни функции:

Радмила Шеќеринска - министер за одбраната

Оливер Спасовски - министер за внатрешни работи

Драган Тевдовски - министер за финансии

Никола Димитров - министер за надворешни

На JuLleE, theowndemon и LollySky им се допаѓа ова.
  4. Дарко1991

Дарко1991 Активен член

Се зачлени на:
    26 април 2017
    Пораки:
    273
    Допаѓања:
    170
    дангел си стојам јас на моето мислење, само си барам жртва што ќе се тригира поради тоа, јас не размислувам така но смешни ми се тие што плачат поради тоа, веќе има и колумни поради тоа хахаха

5. zhap4e

zhap4e Форумски идол

Се зачлени на:
    27 март 2011
    Пораки:
    7.113
    Допаѓања:
    107.131
    И јас истото го помислив во врска со ДУИ. :)
    Ама, Теута ваљда не и се замара или...кујзнае. :) А, мислам дека беше една од погласните за ДУИ да излезе од коалиција со ВМРО:) Елмира... ја снема поради х причини, ц. Други.. и не ми текнува дека имам заприметено. Не знам.:?:

6. Дарко1991

Дарко1991 Активен член

Се зачлени на:
    26 април 2017
    Пораки:
    273
    Допаѓања:
    170
    изгледа нема жени команданти, командант форина, командант аљи, командант вентили, сите се реформисти озбилни :D
    едвај чекам да се освести овој народ дека ова е негова земја македонска, ова веќе не се трпи.
    убијци на македонски деца министри, јас не познавам друг народ што повеќе трпи од македонскиот, секакви не направија од македонци сега граџани не нарекуваат

На Bitter-Sweet му/ѝ се допаѓа ова.
  7. DAngel

DAngel Форумски идол

Се зачлени на:
    19 март 2011
    Пораки:
    11.211
    Допаѓања:
    56.943
    не се трпи народе македонски оваа земја македонска ни ја уништија соберетесе обединетесе да излеземе на улица државата несија даваме никој нема дане гази внуци сме ние на ацета македонски он маќедонија како што ја направил најголема така дасија вратиме нека крадат брача македонци нека убиваат нека се давиме во гомна ама тие се светци наши спасители НИКОЛААААААААААААААААаааааа свети никола наш нете даваме за тебе чесе бориме

На Aveline, Elen4e_sonce, MagsDestiny и 2 други им се допаѓа ова.
  8. zhap4e

zhap4e Форумски идол

Се зачлени на:
    27 март 2011
    Пораки:
    7.113
    Допаѓања:
    107.131
    Шеќеринска патем, ова за експертите фемински сдсмовски на форумов, :D има искуство и познавање од одбрана колку и ние на форумов. Дај и нас нека не стават за министри. Бар без ресор. ^_^
    Исполнуваме услови. Колку што сме стари, толку и долго се замараме со политика,само не сме цицале државен буџет за тоа8-|:D Чисти ко солза сме бар:D

@Дарко1991,:D ти би требало најдобро да знаеш какви јаки реформатори се ДУИ:D Цела деценија ја реформираа Македонија :D во сто чекори... надградени, доградени, преградени. :D И уште толку ќе ја реформираа со вмро, да не ви удрија клоца.:D

На sweet-cherry, Rama, theowndemon и 5 други им се допаѓа ова.
  9. fallenangel

fallenangel Популарен член

Се зачлени на:
    23 јуни 2010
    Пораки:
    2.150
    Допаѓања:
    16.151
    Булент Салиху, министер за правда
    Салиху прво бил директор во ЈП – Комуналец во Врапчиште, потоа директор на Инспекторатот за лов и шумарство.

:headbang:Си го повлекувам зборот дека не ми е битно кој ќе добие титула министер ама ова ми пречи многу, но не ека не е поради тоа што е Албанец колку што нема врска ниту искуство од право, правда.|(

10. LollySky

LollySky Популарен член

Се зачлени на:
    7 јануари 2016
    Пораки:
    2.958
    Допаѓања:
    14.028
    Мислам дека ja имаат ставено за полека да го прилагоди системот за одбрана кон стандардите на НАТО. Дека имало покомпетентни, сигурно имало, ама кога можел Тодоров адвокатот да биде министер за образование и здравство, може и Шекеринска, зошто да не ;)

На JollyGirl и Mari* им се допаѓа ова.
  11. Дарко1991

Дарко1991 Активен член

Се зачлени на:
    26 април 2017
    Пораки:
    273
    Допаѓања:
    170
    реформиве се ептен добри, сдс до вчера го плукаа бујар го уништил здраството оп пак здраство, на местото на самак го ставаат рамиз, на местото на џери го ставаат самка, некогаш се прашувам како може обични луѓе да не гледаат рационално на ова, ова за мене е смешно но за подржувачи на сдс треба да е трагично.

12. zhap4e

zhap4e Форумски идол

Се зачлени на:
    27 март 2011
    Пораки:
    7.113
    Допаѓања:
    107.131
    Не ми е јасно ова.... кога можел Тодоров. Аргумент ли е ова? :D Тодоров јас да не го бирав и ставив и поддржав? Да не би да беше добар избор? Комедии се аргументиве.:D Со среќа нека и се реформите во одбрана ко така:D ваљда коТодоров и она се' ќе реформира со ист интензитет и по ист терк. (y)

На faye и Rama им се допаѓа ова.
  13. Дарко1991

Дарко1991 Активен член

Се зачлени на:
    26 април 2017
    Пораки:
    273
    Допаѓања:
    170
    сдсм биле со нови лица, немој да ме јебеш човече хахахаха

14. Someonespecial

Someonespecial Free-minded aesthete

Се зачлени на:
    17 ноември 2012
    Пораки:
    13.119
    Допаѓања:
    163.776
    Ај доста се буцкате околу Шеќеринска :lol: туку министерот за култура го видовте ли? :D
    „Сите го занемарувате фактот дека прв пат ќе имаме министер со суканици [​IMG] А не сме Јамајка. Освен во меѓувреме Заев ако не го сменил името во Јамајка.“ via Моџо :D
    Шала на страна, есеист бил и во друштво на независни писатели, и по ова во статијава ми изгледа надежен :)

http://makfax.com.mk/daily-news/портрет-на-новиот-раста-министер-з/

На sweet-cherry, sanjaeva, oblace1 и 5 други им се допаѓа ова.
  15. LollySky

LollySky Популарен член

Се зачлени на:
    7 јануари 2016
    Пораки:
    2.958
    Допаѓања:
    14.028
    Па види, во минативе 25 години и не знам баш дали 100% од досегашните министри биле експерти или не знам што. Мене лично не ми боде очи Шекеринска (не знам тебе зошто баш таа ти смета!) ама како и за сите други оставам простор да се покаже и докаже. Аргументи нема да ти давам затоа што ниту ja ставив за министер, ниту сум и портпарол.

На referentka и Someonespecial им се допаѓа ова.
  16. hardcore

hardcore Истакнат член

Се зачлени на:
    8 јануари 2016
    Пораки:
    142
    Допаѓања:
    239
    Спијте мирно Грци. Ова е Либтардонија.

17. JollyGirl

JollyGirl Форумски идол

Се зачлени на:
    15 јуни 2012
    Пораки:
    6.108
    Допаѓања:
    75.395
    Па нели гледаш дека пола министри од сдсм се непознати за јавноста или ќор се правиш со сила.

На Luna91 му/ѝ се допаѓа ова.
  18. IronLady

IronLady Форумски идол

Се зачлени на:
    24 август 2014
    Пораки:
    2.130
    Допаѓања:
    34.900
    Најмило ми е за Рената :inlove:
    Жената си има големо знаење.
    Го делам мислењето на @Victorian.

На Victorian му/ѝ се допаѓа ова.
  19. LollySky

LollySky Популарен член

Се зачлени на:
    7 јануари 2016
    Пораки:
    2.958
    Допаѓања:
    14.028
    Хахаха, ептен е уникат. Го знам одамна, дури студирав го гледав низ факултет и мислев дека е асистент(вероjaтно спремал тогаш магистратура или докторат), градски човек што секогаш сум го гледала на фестивали, концерти, секаде. На место е, дефинитивно.

На dunika, oblace1, Luna91 и 3 други им се допаѓа ова.
  20. Достоевски

Достоевски Истакнат член

Се зачлени на:
    20 мај 2017
    Пораки:
    170
    Допаѓања:
    332
    За образование Албанец е?
    Друга работа, колку повеќе доби ДУИ отколку кога беше со ВМРО?
    Трета, кои битни ги доби ДУИ?

Бонус. Тарчуловски, осуден воен злосторник и убиец на цивили, стана пратеник кој учествуваше во пуштањето на ордите во Собранието. Гнаса од човек.

На referentka, P.S.love, LollySky и 1 друга личност им се допаѓа ова.