Нели не треба да се гледа машки/женски, туку кој за што го бива... И ти Даре не знаеш што збориш. Касап, после толку убиства само касап може да бил... Невролог на скопската Клиника за неврологија. Лекар ќе ни биде министер за здравство
Образование е Рената. За здравство читав позитивни коментари. За Талат сум против, ама за реформите побитни ми се министрите искрено.
Очигледно не разбираш кои се најглавни министерски функции...четири се...финансии, внатрешни и надворешни работи и одбрана.....Сите се Македонци, а ВИЕ кога бевте на власт пола беа Албанци ставени. Плус за образование е Рената Десковка...Не е албанец. Ова се најглавни функции: Радмила Шеќеринска - министер за одбраната Оливер Спасовски - министер за внатрешни работи Драган Тевдовски - министер за финансии Никола Димитров - министер за надворешни
дангел си стојам јас на моето мислење, само си барам жртва што ќе се тригира поради тоа, јас не размислувам така но смешни ми се тие што плачат поради тоа, веќе има и колумни поради тоа хахаха
И јас истото го помислив во врска со ДУИ. Ама, Теута ваљда не и се замара или...кујзнае. А, мислам дека беше една од погласните за ДУИ да излезе од коалиција со ВМРО Елмира... ја снема поради х причини, ц. Други.. и не ми текнува дека имам заприметено. Не знам.
изгледа нема жени команданти, командант форина, командант аљи, командант вентили, сите се реформисти озбилни едвај чекам да се освести овој народ дека ова е негова земја македонска, ова веќе не се трпи. убијци на македонски деца министри, јас не познавам друг народ што повеќе трпи од македонскиот, секакви не направија од македонци сега граџани не нарекуваат
не се трпи народе македонски оваа земја македонска ни ја уништија соберетесе обединетесе да излеземе на улица државата несија даваме никој нема дане гази внуци сме ние на ацета македонски он маќедонија како што ја направил најголема така дасија вратиме нека крадат брача македонци нека убиваат нека се давиме во гомна ама тие се светци наши спасители НИКОЛААААААААААААААААаааааа свети никола наш нете даваме за тебе чесе бориме
Шеќеринска патем, ова за експертите фемински сдсмовски на форумов, има искуство и познавање од одбрана колку и ние на форумов. Дај и нас нека не стават за министри. Бар без ресор. Исполнуваме услови. Колку што сме стари, толку и долго се замараме со политика,само не сме цицале државен буџет за тоа Чисти ко солза сме бар @Дарко1991, ти би требало најдобро да знаеш какви јаки реформатори се ДУИ Цела деценија ја реформираа Македонија во сто чекори... надградени, доградени, преградени. И уште толку ќе ја реформираа со вмро, да не ви удрија клоца.
Булент Салиху, министер за правда Салиху прво бил директор во ЈП – Комуналец во Врапчиште, потоа директор на Инспекторатот за лов и шумарство. Си го повлекувам зборот дека не ми е битно кој ќе добие титула министер ама ова ми пречи многу, но не ека не е поради тоа што е Албанец колку што нема врска ниту искуство од право, правда.
Мислам дека ja имаат ставено за полека да го прилагоди системот за одбрана кон стандардите на НАТО. Дека имало покомпетентни, сигурно имало, ама кога можел Тодоров адвокатот да биде министер за образование и здравство, може и Шекеринска, зошто да не
реформиве се ептен добри, сдс до вчера го плукаа бујар го уништил здраството оп пак здраство, на местото на самак го ставаат рамиз, на местото на џери го ставаат самка, некогаш се прашувам како може обични луѓе да не гледаат рационално на ова, ова за мене е смешно но за подржувачи на сдс треба да е трагично.
Не ми е јасно ова.... кога можел Тодоров. Аргумент ли е ова? Тодоров јас да не го бирав и ставив и поддржав? Да не би да беше добар избор? Комедии се аргументиве. Со среќа нека и се реформите во одбрана ко така ваљда коТодоров и она се' ќе реформира со ист интензитет и по ист терк.
Ај доста се буцкате околу Шеќеринска туку министерот за култура го видовте ли? „Сите го занемарувате фактот дека прв пат ќе имаме министер со суканици А не сме Јамајка. Освен во меѓувреме Заев ако не го сменил името во Јамајка.“ via Моџо Шала на страна, есеист бил и во друштво на независни писатели, и по ова во статијава ми изгледа надежен http://makfax.com.mk/daily-news/портрет-на-новиот-раста-министер-з/
Па види, во минативе 25 години и не знам баш дали 100% од досегашните министри биле експерти или не знам што. Мене лично не ми боде очи Шекеринска (не знам тебе зошто баш таа ти смета!) ама како и за сите други оставам простор да се покаже и докаже. Аргументи нема да ти давам затоа што ниту ja ставив за министер, ниту сум и портпарол.
Хахаха, ептен е уникат. Го знам одамна, дури студирав го гледав низ факултет и мислев дека е асистент(вероjaтно спремал тогаш магистратура или докторат), градски човек што секогаш сум го гледала на фестивали, концерти, секаде. На место е, дефинитивно.
За образование Албанец е? Друга работа, колку повеќе доби ДУИ отколку кога беше со ВМРО? Трета, кои битни ги доби ДУИ? Бонус. Тарчуловски, осуден воен злосторник и убиец на цивили, стана пратеник кој учествуваше во пуштањето на ордите во Собранието. Гнаса од човек.