кои странски служби би сакала да се со тебе србските ? или албанските косовските и бугарските ? се е јасно, ако си македонска што мислиш кој се на твоја страна ?
Даре дај не сери, прочитај текстот. Вучиќ тврди дека странски служби прислушкувале, нема шанси неговиот пријател Груевски да го направил тоа.
да србите ќе работат против своите интереси, свесни ли сте колку глупо е ова, се знае кој снимал не е тајна. пропагандата на новата власт почнува, србите се криви хаха, толку ли сте несвесни за тамјмингот на овие работа.
И пак не си прочитал... Шо корист имаме ние од србите? Од нив да не ни идат парите? До сега само сопки ни ставаат, најгадени ми станаа политичарите нивни. Во гомна се дават а туѓо гајле берат.
прочитав текстот знам што е крајна цел, да го исперат западот ама џабе е тоа македонците ја знаат вистината не ти се гадни рама, тачи, борисов, плевнелиев, свесна ли си што зборуваш, не е можна паралела, србите на овој регион имаат партнер во македонците, вие само им овозможивте на албанците да си го решаваат нивното национално прашање преку вашата наивност, несвесни сте.
Даре, јас сум да симпатизер и подржувач на СДСМ, сеуште не сум член и партиски активист, ама секогаш критикувам ако нешто не ми се допаѓа, на пример изборот на Талат не можам да го соџвакам, или Шеќеринска што отиде во Одбрана, а е прав избор за Евроинтеграции. И Ставре беше одличен економист, да кажеме еден од поретките Вмровци со солидно искуство и знаење, па види не до каде дојдовме. Битен е и лидерот како и политиката на целата Влада. И на тимот околу него. Све ми е со резерва.
Кој каде е ставен , во кој ресор да биде Министер, е политика. Рада е поспособна за ЕУ интергации, ама зависи кој бил од ,,другата,, страна -контра кандидат во ресор одбрана...ако бил некој од појаките од ДУИ, тогаш за да се земе тој ресор префрлена е Рада таму, за со сигурност да припадне на СДС. Очигледно е дека се правеле калкулации за да се добијат битните Минитерства.
Замисли на македонски ги води седниците Што врескал Милошовски? ако има некој транскрипција да направи за младите 25/6 годишни (генерација 1991-како даре наш) што не гледаат собраниски седници затоа што сами си го заработуваат лебот... @Дарко1991 Не ти е срам на 25/6 години да седиш пред телевизор на пладне и седници да гледаш?
Ај овие што се платени партиски ботови да седат на форум и да трескаат глупости да одвлекуваат внимание ги разбирам, вие што им реплицирате и објаснувате не ве разбирам?? Јас бидејќи нема да следам собрание ниту пак некад ќе следам , би замолил некој да пишува тука како ќе помине гласањето/ седницата денес/утре.
Заев наjaви специjaлно судско одделение за случаите на СJO со што ке се направи нивна итна деблокада.
Јас би рекла, коректно нека најави на албански и нека тера на македонски. Ок е така. Инаку нема што да се потресуваме, ние си дадовме се под кирија и сега ни е криво. Самите кога не се почитуваме, самите не си ја сакаме државата, па кој ни е крив?Ние кога грицкаме семки на улциа фрламе, или отпушоци, немаме свест за држава, немаме, ние мислиме дека некој друг треба да ни мисли. Говорот на Заев беше ок, ми се допадна, дај боже да тргнеме напред. Верувам во неговата добра волја, ама не верувам на другите.