Форумџика на годината

Актуелни политички настани

Дискусија во 'Политика и настани' започната од Ariel, 3 август 2010.

1. Lianna Anna

Lianna Anna Форумски идол

Се зачлени на:
    7 март 2017
    Пораки:
    2.555
    Допаѓања:
    20.270
    Знамето не требаше да биде ни поставено. Те молам посочи ми каде за продавање и купување и тоа цело време, пишувам. Тој дел ти го почна. Врати се на претходниот твој пост. Криминалот го имам многу пати спомнато, не си читал. СЈО е противуставно и тоа е не побитен факт. Нема и не може да има повисока институција од Уставен. Уствари може, само во Македонија. Државата е на тацна, од пред 15 тина година. Реализацијата, сите се надеваме дека нема да се случи. Прашањето ми е, за кој криминал од СДС зборуваат, кога на кантар од ДУИ ги измерија како сонциња македонски и со нив коалицираа ?! Па нели и тие не беа ништо подобро од ВМРО ?! Ама пу пу, сега за нив не важи. Им требаат за Влада по секоја цена. Со кој образ оваа криминогена банда зборува за криминал, кога ништо подобро не се. Не се светци чисти, пречисти без дамка врз себе. Сите ги знаеме. Да беа чисти, ќе разберев.

На Rama му/ѝ се допаѓа ова.
  2. Достоевски

Достоевски Истакнат член

Се зачлени на:
    20 мај 2017
    Пораки:
    170
    Допаѓања:
    332
    Па штом требаат за влада нивниот криминал ќе почека бидејќи со нив е лесно, лесно е сега кога ЕУ и САД стојат и позади СДСМ а не само позади ДУИ. Случаите за Куманово се доволни за ДУИ да се прати во историјата, ама прво треба да одат во затвор предавниците на својот народ. Оние кои отвораа врати за да се убиваат пратеници.

На Tanjamm му/ѝ се допаѓа ова.
  3. Lianna Anna

Се зачлени на:
    7 март 2017
    Пораки:
    2.555
    Допаѓања:
    20.270
    А што се тие толку повеќе од ВМРО привилегирани ?! Влада можеше и со вториве да се направи. Ете, според твојата логика, вториве нека почекаа за да се решава нивниот криминал подоцна. (Ако го има) Не бива така. Ако важи Закон за еден, нека важи за сите. Особено што поголеми криминалци/терористи, од ДУИ нема. Да беше со нив толку лесно, одамна ќе беа испратени таму каде припаѓаат. За ЕУ и Сад не би да коментирам. Тие, го дотолчија правото кај нас. Да сакаа да убијат некого во Собрание, тоа и ќе го направеа. На крајот, за убиство не им треба Собранието.

На ADOKI и Rama им се допаѓа ова.
  4. Достоевски

Достоевски Истакнат член

Се зачлени на:
    20 мај 2017
    Пораки:
    170
    Допаѓања:
    332
    Со кого можело влада да се направи а да не е ДУИ?

5. Lianna Anna

Се зачлени на:
    7 март 2017
    Пораки:
    2.555
    Допаѓања:
    20.270
    Имаше опција за малцинска Влада, со ВМРО. Знам дека алудираш на делот мора албанска партија во Влада. Следствено мора и Влада победник со победник. Ако тоа сега не важи, немаше да важи ни претходно. Па така ДУИ лесно ќе беа изоставени. Исто, престана да важи Уставното правило победник на избори да прави Влада, дадениот рок за формирање Влада итн. Така да, ова, и тоа како ќе беше изводливо. Ама СДС не смеат. Други Влада им прават.

На Rama му/ѝ се допаѓа ова.
  6. DAngel

DAngel Форумски идол

Се зачлени на:
    19 март 2011
    Пораки:
    11.211
    Допаѓања:
    56.943
    Влада со Груевски? Нели целата фрка е да се тргне Груевски.
    Нека даде Грујо остава, јас прва ќе гласам за ВМРО. И не, не гласав за СДСМ, воопшто немам гласано на претходните 2 парламентарни избори, дури и заборавив дека во 2014 имаше...

7. Lianna Anna

Се зачлени на:
    7 март 2017
    Пораки:
    2.555
    Допаѓања:
    20.270
    Јас само одговорив на поставеното прашање. Дефинитивно Дуи не се подобри од Вмро. Тоа е тој дел што ме буни. Како со терористиве е во ред да се прави Влада ?! Не те етикетирам, не мораш да се правдаш. Мене ич не ме интересира кој за која партија е и дали е воопшто. Јас само се изјаснив за тоа секој да биде еднаков пред Закон. Ама тоа е. Жална Македонија.

На ADOKI и Rama им се допаѓа ова.
  8. Достоевски

Достоевски Истакнат член

Се зачлени на:
    20 мај 2017
    Пораки:
    170
    Допаѓања:
    332
    Малцинска влада со ВМРО немаше ни да е изгласана.

9. Lianna Anna

Се зачлени на:
    7 март 2017
    Пораки:
    2.555
    Допаѓања:
    20.270
    Немавме прилика да видиме. Ама затоа видовме друг циркус. Каква иднина, каков просперитет за државата. (facepalm)

На ADOKI, Rama и veteruska им се допаѓа ова.
  10. DAngel

DAngel Форумски идол

Се зачлени на:
    19 март 2011
    Пораки:
    11.211
    Допаѓања:
    56.943
    Кој беше премиер кога се амнестираа хашките случаи? Нели големиот херој Тарчуловски прати писмо повикујаќи премиерот Груевски да ги „стави во историјата“ хашките случаи и да ги „заврши сите трауми од минатата деценија“.
    И додека беа тие на власт беа во историја, сега пу-пу не важи.
    Еден по еден непријателите, од најновиот према најстарите. Оти овие новиве душата ни ја извадија, па покол прават по болници, по институции и по улици.

11. corto.maltese

corto.maltese Истакнат член

Се зачлени на:
    24 октомври 2013
    Пораки:
    475
    Допаѓања:
    1.030
    Ви текнува на онаа, на во битка усраниот Ричард Трети: „Коњ! Кралство за Коњ!“. Е слично така и Заев.
    Спасот на неговиот гз не чини албански потпретседател на држава, втора химна во парламент, странско знаме, „реформска“ влада од кои половина политички мртовци и стерилни политичари со набилдани досиеја. Се надевам дека нема највеќе да не чини името на државава.
    Локалните избори, доколку ги има на есен можеби ќе ја покажат вистинската слика за политичката состојба во државава, доколку пак не затропаат на врата Бејлиевци, Хојт Јиевци и понекоја теарчанко-косовка Фатиме Сулејмани. Дотогаш па и после тоа од новата влада не очекувам ама баш ништо. Им оставам да ме изненадат.

И да не заборавам, честитки до форумската комуњара, дојдоа вашите пет минути, па не замарајте се со виртуелни форумџии и ликови. Бркајте, трчајте, измолете некое партиско работиче, тендерче, дипломче, десетче, шесче, петче, двојче, девојче, момче..., затоа што во државава од време така функционирало така и ќе си продолжи.

Ги видовме.
    А од кога активни ФБ или веб страна се услов за добивање грант или репер за функционалност на една НВО? Работење според законите и уредно почитување на Централниот регистар се битните нешта. Постојат стотици и стотици здруженија на граѓани кои добиваат средства од странски и домашни владини субјекти, фондации и сл., а освен во Централен регистар никаде на друго место не фигурираат.

На H.VAGA, Rama и Lianna Anna им се допаѓа ова.
  12. Tanjamm

Tanjamm Форумски идол

Се зачлени на:
    6 октомври 2011
    Пораки:
    10.002
    Допаѓања:
    14.650
    И за мене се предавници Македонците што тепаа Македонци. Крај!!!Никогаш веќе глас од мене, ама никогаш за нив.

13. DAngel

DAngel Форумски идол

Се зачлени на:
    19 март 2011
    Пораки:
    11.211
    Допаѓања:
    56.943
    ЗДРУЖЕНИЕ ЗА РАЗВОЈ НА ИНФОРМАТИЧКО ОПШТЕСТВО

Со гулаби писмонисци да не функционираат?
    Некако не ми личи ко информатика да развиваат.

На Црна Ружа му/ѝ се допаѓа ова.
  14. Yipman2

Yipman2 Форумски идол

Се зачлени на:
    3 октомври 2010
    Пораки:
    4.029
    Допаѓања:
    25.023
    @corto.maltese леле се врати на форумов , мислев зема бугарски пасош и си избега, или полошо отиде на другата страна . Сега ќе можам да спијам подобро.

Ќе те поздравам и цитирам еден од твоите твоите експертни политички толкувања на форумот , за другите ме мрзи да ги барам :D
    http://fokus.mk/posledniot-den-na-nikola-gruevski-na-ilindenska-2/

На Aveline, galapce, BoaVista и 7 други им се допаѓа ова.
  15. zhap4e

zhap4e Форумски идол

Се зачлени на:
    27 март 2011
    Пораки:
    7.113
    Допаѓања:
    107.131
    Туку, ВМРО денеска не биле во собрание? Само за денеска така или, во план им е да глумат СДСМ од пред некое време - седат дома и примаат пратеничка плата? :D
    Читав, Влатче рекол нешто во стилот.. не било време за родова еднаквост (?) туку за народни кујни?:^) За експресно време, пост-ВМРО, осиромашевме до степен да сме за народни кујни.:|
    Трето, Латас бил да си подигне документи некакви во СЈО.:D
    Скроз нормален и обичен ден во земјава.

На galapce, Sesil, Rama и 3 други им се допаѓа ова.
  16. DAngel

DAngel Форумски идол

Се зачлени на:
    19 март 2011
    Пораки:
    11.211
    Допаѓања:
    56.943
    И дека доколку се занимавале со родови прашања и слични, ќе изгубеле многу гласови, а ќе ја имале и црквата и свештениците за противници.
    Инквизиција!
    Burn the witches!!!

На Yipman2, Someonespecial и zhap4e им се допаѓа ова.
  17. Yipman2

Yipman2 Форумски идол

Се зачлени на:
    3 октомври 2010
    Пораки:
    4.029
    Допаѓања:
    25.023
    Ова би дошло како затишје пред бура , ако добро разбрав вечер на полноќ ќе биде бирање, карање, гласање на влада.
    Тоа ќе биде бурата :D:~:

На Rama и zhap4e им се допаѓа ова.
  18. corto.maltese

corto.maltese Истакнат член

Се зачлени на:
    24 октомври 2013
    Пораки:
    475
    Допаѓања:
    1.030
    Ајде дупи сеа. По толку години и престој не успеа да ебнеш на форумов, сеа барем начека прилика. Не се љутам, знам спортски да прифаќам пораз.
    Што ќе спиеш, ти реков дојдоа твоите пет минути, некој друг ќе ти ги искористи, за џабе ли дуваше куртони, киснеше по штабови и ноќи непреспиени во куцање ти пројдоа.
    Иначе, без помошта на Бејли и компанија странски амбасадори и без монтировки како Фатиме Сулејмани, мојот цитат ќе си беше на место. Јбг, превид.

На Yipman2 му/ѝ се допаѓа ова.
  19. referentka

referentka Moderator Член на тимот

Се зачлени на:
    13 ноември 2012
    Пораки:
    14.800
    Допаѓања:
    323.809
    Веќе има полициски сили од внатрешноста распоредени околу собрание

20. Tanjamm

Tanjamm Форумски идол

Се зачлени на:
    6 октомври 2011
    Пораки:
    10.002
    Допаѓања:
    14.650
    За јазикот, вака е ок, зборува на македонски, што за мене е прифатливо. Е сега, ВМРО ќе видиме, ако почнат да му се обраќаат со претседателе, ќе зборува целосно на македонски.