За србинот не знам, знам дека јас вечер со кило огномет ќе идам во извидништво. Или под ладен туш ќе плачам , зависи што ќе биде изгласано вечер.
Цехот допрва се плаќа Услуга за Услуга , вие мене на власт а јас за вас ако треба и жар со газ че фатам...!! http://javno.mk/chilimanov-ushte-ne...at-izgradba-na-begalski-kamp-vo-demir-kapija/
@Tinushka а ти дали мислиш дека стварно има нешто останато што Заев може да продаде? земјата е задолжена 248496136446465 милиони евра. Ти си изгледа задоена од Грујо или ослепена. Ако е толку убаво зошто масовно се исселуваат сите? Паа кој мерак за душа кога сега сите ќе ги куткаат од Фотелјите уф...почнувајќи од административците па се до неписмените низ општините што цел ден пијат кафе со 8мо одд.
За жал нема да бркаат, не ги плаши Ке бркаат само ако имаат несоодветно образование или ако не ги исполнуваат работните обврски, како што и треба.
Ве читам и ви се чудам. Се ситите на тоа што ќе менуваат „фотељаши“. Па со тоа СДСМ ќе биде подобро ли од ВМРО? Нели ќе ја департизираа државата? Нели реформска влада - дрн дрн... Јас разбирам дека секој за соработник си го сака блискиот, ама ако се реформатори нека ценат и професионалци. Верувам дека и во редовите на ДПМНЕ има професионалци кои си ја знаат работата. Сум имала чести состанови во финансии. Има ретко спремни млади дечки кои црнчеле од јутра до сутра на работа и стварно си ја знаат работата. И сега треба да ги шутнат, да не им се искористи знаењето и потенцијалот само затоа што работеле со Ставре на пример? На некои тоа им е најголемиот грев.
А кој рече дека некој некого ќе шутне? Да, ние овде си зборуваме глупости пошто посакуваме така да биде...КО можеа вмро да бркаат се живо и диво од сдсм, зошто да не можат и сдсм сега да бркаат потрчковци од вмро....Ама ние на форумов така си пишуваме. Заев 100000000 пати рече дека нема НИКОГО да брка. 1000000000 пати рече да не се плашат луѓето пошто нема никој да си оди од работа. Тој ќе го задржи цел квалитетен кадар во секое поле во државава, и плус ќе вработува нови БЕЗ книшка. Замислете ќе има вработувања без книшки и врски....Сигурно вмровците не можат да поверуваат дека и така може да функционира држава. Вработување без врски и книшка од вмро досега беше нешто најнајанјНЕвозможно...Епа од сега е реалност. Ја осакати тој паторот државава...Грев. Па уште кога читам како го бранат некои во фаца да им поврати чоек
https://www.facebook.com/gledytv/videos/1256304231133406/ Ова никој не се осуди да го коментира?Или дека до вчера беа на власт.
Па Заев сега главата ќе ја врзе со компири пошто некој небитен лик, на небитен форум не му верувал...Да не кажам што ќе го заболи. Никој никого не убедува да верува во нешто. Мавајте ја главата во ѕид, па ќе видиме кој до каде ќе стигне. Нормално дека не ти е за верување што ќе има вработувања без книшки. ВооооВВ светско чудо. Научна фантастика. Утре-задутре во затвор заминува паторот, вие уште го сметате за светец. Што има повеќе да се дискутира со вакви личности што поддржуаат криминалец.
Го коментиравме, им води инает затоа што викаат дека не е претседател на собранието. Тие на него со пратеник му се обраќаат, тој ним како пратеник, на албански. Рече кога ќе го признаат ќе им се обраќа на македонски. А ова? https://www.facebook.com/gledytv/videos/1256304231133406/ Како некоја комедија ни е собранието.
Мора човек да не живеел во Македонија последниве 27 год. За да верува во вакви глупости како оваа дека ќе се вработувале луѓе без книшки хаха.Тоа е точно секогаш се вработуваат без книшки а отпосле им се нудат книшки и тоа задолжително , инаку мрш дома чека друг за тоа место.Е сега сакал неќел книшка в џеп и мирен сон!
Тоа сакав да шернам, колку сум саката сеа си го отворив линкот.Да едитнам треба Абе срамота е ова у живот нема да гласам за ВМРО, без леб ќе бидам бе нема да гласам у приватна фирма е татко ми мама не работи шо ни можете као ќе не терате да идеме на протести,као ќе намалувате плати?КАКО само со силење знаете бе прост народ.Ако седнеш на пратеничка или добра фотеља ТИ СЛУЖИШ НА НАРЕОДОТ НЕ НАРОДОТ НА ТЕБЕ-мрш непсособни сте!Ја однесовте у к**** државата.Дај Боже да се опраи сеа.Екстерното е укинато сеа и други реформи ајде!
Битно најважната работа е укината сега од тоа на народот џебовите ќе им бидат полни и ќе им течат по улици ...божее божее
Кој бе не се вработувал без партиска?Па пола администрација ни е неписмена и не се способни на шалтер да те услужат пошо 20 годишни фуфици или стари жени шо ги собрале од негде работат за кило брашно а врска си немаат од работата.
Кој рече дека е најбитна?Извини али мене која не спијам ЦЕЛ МЕСЕЦ РАДИ ГЛУПОТО ШКОЛСТВО, ми е голем бонус ова.Има и други битни работи кои треба да се средат потхитно. Помали сметки, поголеми плати подобро здравство све тоа.
За мене ова е поразителна изјава. Нели требаше подобри да се - да се опраи партизираната администрација, судство.. Не велам дека ова Заев го кажал, туку вие тука на форумов и за мене е неприфатиливо. Треба да сме подобри од она по кое плукаме цело време - партизација и непотизам.