Честитки за новата влада ! But I have a question...ми се чини или има само 2 жени во владата ?! Еднаква родова застапеност малку слабо а Само Шеќеринска и Дескоска беа најспособни ?! Други паметни и способни жени немаaт во СДСМ а ?
Како одговорен граѓанин имаш обврска да го почитуваш државниот поредок. Тоа не е сончоглед. Придавката нема да ја коментирам, ќе ја пријавам. Тешко на оние кои чекаат личен интерес од некоја влада. Тешко и на оние кои вечерва не спијат укочени од страв од она што ги чека. Јас сум симпатизер на политиката на вмро. Не на Груевски, не на Спиро, Нино, Милошоски... На политиката. На Шеќерка пак нема никогаш да бидам. Нека јадат кој што дробел. Моето јадење е поставено на маса затоа што работам за тројца и работам во приватна фирма во која никогаш политичката определба не била важна.
Eve of rabota da vi cestitam, veruvam deka ima cesni socialdemokrati, no isto taka sum I gord sto sum opozicioner I kako makedonec na vistinskata strana
Извини моја грешка, сега видов дека и Царовска била министер за труд и социјала и оваа другата без ресор е. Ама од 25 министерски места САМО 4 жени ?! Во ДУИ немаат жени изгледа
Немој одма плачки и пријави. Јас ќе станам одговорен граѓанин кога ќе заживеам во нормална држава али засега тешко тој процес.
Sega ostanuva da se brani jazikot I imeto, toa e nasata bitka bez razlika na politicko ubeduvanje, makedonija NAD se
Македонија ќе стане правна,граѓанска и демократска држава.Нема друг пат инаку ќе пропадниме и ќе не нема.Јас верувам во новата влада и во новото утре.Верувам дека Европа ќе ни се одолжи што го избравме европскиот пат.
Нешто Бетмен ми ќути со хихирику шегите... Само него го лажеа у партија дека се бори за виши цели и дека знае нешто повеќе од сите нас...кутричок.
Вечерва за првпат во овие 12 години зборот Влада не го доживувам саркастично или негативистички. Оти првпат некој вистински и заслужил да биде Влада, со лична борба, физичка и духовна. Раѓањето на оваа Влада не е само обична политичка победа, туку е Ослободување, откинување на ропските пранги на диктатурата, медиокритеризмот, популизмот, примитивизмот, шарлатанството, насилството, криминалот, уцените, манипулациите и заканите што повеќе од деценија ги кинеа зглобовите на 2 милиони судбини во Македонија. И ваква каква што е, оваа Влада можеби полна е со маани: Многу министри без ресор, малку жени, компромитирани министерски имиња... Но таа е плод на исконската потреба на граѓанинот за живот наместо преживување, потребата од вистинска наспроти привидна слобода, од цивилизираност наспроти простотилак, еднаквост наспроти партиски привилегии, достоинство наспроти покорност и од потребата за вистински стандард наместо популистичка бедотија. И којзнае кој пат овие 26 години повторно добиваме можност да изградиме држава. Но само формално тоа зависи од Владата, туку пред се зависи од личниот и професионален интегритет на секого од нас поединечно. И само нашата одговорност како граѓани може да изгради вистински колектив. Во спротивно ќе останеме збирштина саможивни себичњаци полни со национализам, шовинизам, злоба, омраза, завидливост и чувство на привилегираност. Новата Влада ја заслужи оваа шанса. А сите ние, со нејзина помош допрва треба да ја заслужиме оваа држава.
Македонија е на сите поштени граѓани шо плаќаат данок и не и мислат лошо без разлика на националната припадност и религијата.Јас сум Македонец и то ми влезе во глата,треба на сите да ви дојде умот конечно.
Така би било најреално за Грујо. Он стварно е луд. Всушност малку повеќе се прави наудрен и будала, ама ги преминува сите граници. Живее во свој свет на илузии наместо да ја прифати реалноста. Реалноста е дека никогаш повеќе нема да се врати на власт и да биде премиер. Се' додека е на чело на дпне ќе губат. Во почеток со тесна разлика, ама како СДСМ т.е. новата влада ќе почне да растура и да го реализира ветеното, мислам дека дури и оние со мајмунска интелигенција ќе гласаат за СДСМ отколку за бандити и психо манијаци од дпне. Заев е 100 пати попаметен и подобар човек. Доаѓа од бизнис секторот, ако сака (а не гледам причина зошто не би сакал) стварно ќе ја подобри економската ситуација во Македонија и реално може доживотно да владее ако има квалитет, зошто да не? Овој Грујо како лудак еден по секоја цена насилно владееше и крадеше избори, а не дека народот толку му веруваше. Што бидна бе со преродбата на Груевски? Надградена и проширена уште хаха. Стварно е ненормално ѓубре овој човек. Треба да биде јавно линчуван за сите злодела што ги има направено и што се има одмаздувано и на тотални индивидуи и анонимци само затоа што го критикувале. Којзнае колку луѓе има наместено да погинат во сообраќајки или им има подметнато дрога да заглават по затвори, само затоа што неговото супер меко его било повредено. Ѓубре од (не)човек. Заев е милијарда пати понормален човек во психата. Затоа е многу битно што после 11 години добиваме психички здрав и стабилен човек. Грујо беше лабилен и кукавица. Силата ја црпеше од тоа што беше на власт и ги имаше сите институции под своја контрола. Слаб човек и кукавица се одмаздува. Ете таков беше екс-диктаторот. Ако си веќе премиер треба да имаш му*а да трпиш критики посебно ако се конструктивни критики. А он сака(ше) само да го фалат и да го величаат како крал да е. Стварно ги премина сите граници на нормалноста и се однесуваше како заглавен во тинејџерските години со умот. Еве и сега се сили брзо ќе се врател на власт. Ко мало дете е. Лутко и плачко. Реално и тоа е!!! Не е крај на светот што дошла нова влада и нов премиер, но Грујо во неговата луда глава ова го доживува како крај на светот. Толку лично го боли и погодува сето ова што има нова влада затоа што е неизживеан и несозреан!!! Зрел човек се знае како реагира - сфаќа завршило неговото владеење и тоа е тоа - одиш понатаму во животот. Си одговараш за тоа што си правел ако си правел незаконски работи, во спротивно си опозиција, ама битно не плачеш и не кукаш и најважно од се' не се брукаш пред цела јавност. Спојлер Знам поостар е малку постот, но не верувам дека МВР(СДСМ) би ме дирало за постов. Само ја кажувам реалноста каква што е. Ептен перфидно и кварно се криеше Грујо за сите срања што ги има направено ама ете се' исплива на површина. Психопатите се такви. Манипулативни контрол фрикови и супер подмолни суштества. Тоа се нелуѓе. Приметувате ли дека сакаше сите пори на општеството да ги контролира, па и сите граѓани да ги прислушува и се' да знае за нив за да може полесно да ги контролира или уцени да гласаат за нив. Грујо е лудак во вистинска смисла на зборот и затоа Македонија беше толку време заробена, но по 11 години се ослободи од чудовиштето!!! А најтрагично од се' е што има некои што навистина му веруваат на Грујо, меѓутоа... тоа е па сосема друга приказна и друго ниво на IQ хаха. За тие што му веруваат/верувале за финансиска корист друго е. Они знаеле со каков лудак си имаат работа, ама се' додека им се полнеле џебовите не им било гајле. Сега кога нема да се парите кај него сите ќе го напуштат. А украдените пари ќе ги врати или ќе ги крие по други земји, ама и таму ќе му ги земат тамошните мафијаши. Кога да видиш - подобро чесно да си играл отколку сега да бегаш ко к**ва по белиот свет. Постов лудница. Левел на инспирација: нова влада.
Македонија не е на македонците, си се заебал. Од денес 04:30 сабајле законски ќе мора ако имаш македонско знаме дома да го запалиш на улица, во двор или на балкон и при тоа да се дереш најгласно што можеш, зборовите што треба да ги кажеш сами ќе ти дојдат. Исто ова што пишуваш кирилско писмо 5000 евра казна. Не ме гледај мене, таков е законот.