ВМРО изјавиле не е повреден официјално нема ништо друго освен изјавата од МВР дека е приведен напаѓачот.
Ништо не му е.. Јако човечиште е Тодоров Што ли била причината за да пука некој? Значи здравството цути, се е во најдобар ред не знам зошто некој би се напиздил
Веројатно на Тодоров, влакно не му фали. Се ми се чини дека ова е некое вмро-овско сценарио за дефокус на јавноста. Го видов и видеото, влечкаат некој постар човек. Претпоставувам од овие со испрани мозоци. Катастрофа!
Мислам дека се работи за црно сценарио. Најверојатно човекот е од ВЕМЕРО и му е платено. Нема ни да лежи.. Ко што ни напаѓачиве не лежеа!
Bobi Hristov@bobihrist 4m4 minutes ago Нападот на @TodorovNikola поврзан со случајот Тамара. Вонредни вести на @televizijatelma за кратко
Обид за убиство на поранешниот министeр за здравство и екс вицепремиер. Тоа го сторил Љупчо Стојановски, 57 годишен граѓанин на Велес кој веднаш е приведен од страна на полицијата, објави Вест. Инцидентот се случил пред околу половина час, пред влезот на Министерството за здравство. Според првичните информации, Стојановски бил дел од Шарената револуција на СДСМ. Како рековте, тие од Шарената беа добрите а овие Тврдокорниве беа насилници?
И јас мислам дека овој човек или е платен од вмро за да се прават сцени, или е близок човек на некој што Тодоров не му платил да се лекува... Ко Тамара на пример.
Не треба вината за ова да се префла на шарената револуција, дејствувал сам човекот, да му се суди за обид за убиство. Овие во толпа и групно упаднаа за насилство. Колку што знам шарената револуција не протестираше денес... Мислам доста со малограѓанштината.
Како може за дејство на еден човек, да судиш каква е цела група? И сама си свесна дека нема логика ова што го пиша. Тврдокорните беа во групи организирани за да го убија Зоран Заев, а овој е ЕДЕН човек и очигледно е изреволтиран за нешто. Плус како може да верувате во се што ќе прочитате? Бил во шарената револуција? Од каде тоа? Кој пишал? Само глупости се тресат.
Џоли олабави ме жити се. И не туку скокајте одма. Се виде од прв ден, закани, обиди за убиство... а тек што не чека. Полека де, има време.
Па нормално дека ќе биде во шарената револуција кога власта му ја уби внуката. Сега, обид за убиство не оправдувам во никој случај, можел да остави на властите. Ќе си лежи, ќе си лежат и тие внука му што ја убија.
Господ да не даде да доживееме таква болка како што доживеа,фамилијата на починатото девојче Тамара,не ме интересира кој од која партија бил,кој со кој бил,а кој со кој не бил.За таква болка јас без око да ми трепне го убивам,и така и вака им е уништен животот,епа чим ке ја трпам јас таа болка ке ја трпи и неговата лоповска фамилија.
Не си во право... Полошо е да гние в затвор отколку да го убијат... Зошто и дедото да лежи, да си извалка раце заради некој гад? Поголема болка од бавно затворско гниење чинам нема
Од "не чувствувам никаква одговорност". Не оправдувам вакво насилство, колку и да не го сакам Тодоров.