Актуелни политички настани

Discussion in 'Политика и настани' started by Ariel, Aug 3, 2010.

1. ЕденЧлен

ЕденЧлен Форумски идол

Абе го убивам без око да ми трепне,какви затвори какви бакрачи,ке лежам ми е гајле.Јадење,пиење,спиење,све без пари во затвор и готово.

Tanjamm likes this.
  2. zhap4e

zhap4e Форумски идол

Кога зборите за вмро и сдсм, не знам дали ви е јасно дека не зборувате за луѓе од различни планети. Не знам, вие сдсмовците немате ли по дома вмро-вци? Родени сте во чисти сдсмовски фамилии со чиста сдсм-овска крв ли? Или вие вмро-вците. Дај олабавете веќе со труење ко да е крај на свет што ВМРО не владее веќе или да, секако... од денес еве и сонцево што свети, свети поубаво оти сдсм е на власт.

Ако е стварно тоа дедото на Тамара, драго ми е што не го убил Тодоров. Не оти ми е многу жал за Тодоров,не оти пак сакам Тодоров да умре... него оти ќе си го доупропастел човекот животот за едно ѓубре ко Тодоров. На Тодоров друг треба да му суди и досуди. .

macysh, Buttterfly, faye and 22 others like this.
  3. Victorian

Victorian Популарен член

Кој и да пукал не е битно, воопшто не требало да се пука :!:
    Не знам зошто и искрено не ме интересира што направил Тодоров за да се пука во него АМА пукањето во никој случај не е решение.
    Има соодветни институции кои би го решиле тоа!

Како и да е жална беше сликата од човекот што пукал... Сигурно имал некоја мака (не велам не) ама не само што ништо не реши со ова, туку сега и ќе лежи поради обид за убиство.

Насилството не е решение :!:

IronLady, Rama, realGirl and 4 others like this.
  4. Bitter-Sweet

Bitter-Sweet Форумски идол

5. Luna91

Luna91 Популарен член

Кој век сме бе луѓе? Шиптаришта, нема живот со нив бла бла. Колку ми се мизерни ваквите националистички ставови и од двете страни. Луѓе на месечина се качија ние уште се палиме ко пијани мајмуни на национална и верска основа. Страшно.
    Се знае кој беше праќан на голи оток ако размислуваше поразлично од диктаторот. Се надевам дека новиве ќе имаат фер однос кон критиките. И како мислите дека е здраво еден те исти да владее 12 години? Е тој истиот си ја присвојува државата како од татко му и си создава претстава како никој ништо да не му може. И после забегува психички вака ко Грујо. Ја да сума не би дозволила еден ист човек да биде на власт повеќе од 8год. Да си биде свесен дека кад тад неговото време истекува и дека ќе му бидат мерени гревовите.

6. simonka93

simonka93 Форумски идол

Мислиш дека вреди?! Кај е тука слободата?? За таков гад раце не би валкала, Тодоров ми е еден од најомразените личности, ама не би сакала да умре...Има некој поголем од сите нас што ќе му врати.

7. Jacques

Jacques Истакнат член

Сега изговор во наредните 10 години за нефункционирањето на здравството ќе биде поради Вмро. Сите забораваат дека Македонија има огромна потреба од квалификуван кадар, а добар кадар не се печати во печатница, туку треба децении работа.

Abeja and Rama like this.
  8. DAngel

DAngel Форумски идол

Во Вест не пишува дека бил од шарените :rofl:
    Нешто се испобуни битер.
    Don't be so bitter :D

theowndemon, kim.k, Yowannty and 12 others like this.
  9. ЕденЧлен

ЕденЧлен Форумски идол

Која црна слобода бараш на починато девојче,болка преголема,гушење,немање воља за живот?каде е слободата?

Затоа реков Господ да не даде да ја осетиме таа болка,подалеку од такво нешто.

anaja1 likes this.
  10. simonka93

simonka93 Форумски идол

Во право си, ама животот за жал како таков мора да продолжи...Ако го убие, нема да ја врати неа... Ниту ќе ги врати сите други кои починаа поради лошото здравство... Ова ти е дебата смртна казна или гниење в затвор... Секогаш сум за второто...

11. Cinderfakinrella

Cinderfakinrella Популарен член

Чекајте малку, другари.
    И за оној напаѓачон се збореше дека имал син што му загинал во 2001 (оној што ја искуба Шеќеринска). Па, после: Немам деца...
    Нешто ми смрди, ама што... Ајде ќе видиме. Чекам од мајката на Тамара да добиеме потврден или демантиран одговор...

kim.k, Rama, anaja1 and 4 others like this.
  12. ЕденЧлен

ЕденЧлен Форумски идол

Со убиството ке направи и фамилијата на Тодоров,да пати целиот живот,како што пати тој човек.

Јас ке ја прекинам тука мојата дебата,и уште еднаш ке кажам ГОСПОД ДА НЕ ДАДЕ НА НИКОЈ ТАКВА БОЛКА.

13. ADOKI

ADOKI Истакнат член

Дали ако бил поврзан со Тамара досега неможел да го нападни на Тодоров, зашто баш денес.
    Мислам дека тука има нешто се меси некоја пита комуњарска

Abeja likes this.
  14. JollyGirl

JollyGirl Форумски идол

Неофицијално е дедото на Тамара.

Инаку таа што пиша ШИПТАРИТШРА, пријавете ја сите... Нека добие бан од темава.
    Нека лечи комплекси ја друго место. Дно од жена.

theowndemon, kim.k, m.i.g and 9 others like this.
  15. SwanMay

SwanMay Популарен член

Се согласувам дека има многу нејаснотии. Ова го споделив како информација, но се' останува неофицијално додека не се произнесат надлежните.

cempres72, coolzhena, alana95 and 3 others like this.
  16. JollyGirl

JollyGirl Форумски идол

Зошто сдсм би правеле нешто?

Влада формираат и не им требаат вакви прости сцени.

Или човекот си има приватни проблеми или е од вмро, платен да се глупира и да прави сцени баш кога треба да се предаваат министерските места.

Ама толку може да размислите.
    Чекате латас што ќе пише... Тој знае :)

dunika, theowndemon, anaja1 and 7 others like this.
  17. Someonespecial

Someonespecial Free-minded aesthete

Ако е навистина дедото на Тамара, тоа нема никаква врска со политика и не покажува дека „се почнало со обиди за убиства уште од прв ден на новата власт“.
    Премногу е жално тоа што се случи со девојчето, ама сепак насилството во никој случај според мене не е решение.
    Сепак мислам на првични информации околу тоа кој е, не треба толку лесно и веднаш да се верува...

18. ADOKI

ADOKI Истакнат член

Дали ја слушаше снимката на разговоеот помеѓу Геро и Фрчко.
    Тоа сакав да те прашам.
    А изгледа ти сакаш информции само од телма и некои слични на неа.Епа и мене не ми се допаѓаат некои медиуми ама ако се вистинити тогаш ќе замолчам...

19. DAngel

DAngel Форумски идол

Стави од курир макар, или република, или сител... Зошто ни еден друг портал не ја превзеде веста туку само инфомакс објавува?
    Исто како викилинкс линкот.
    Не сум го слушнала видеото, еве ти ветувам ќе го слушнам.
    Му го знаеш на Геровски гласот?

20. ADOKI

ADOKI Истакнат член

@JollyGirl изгледа имаш комплекси од Вмро и мислам дека треба да ги лечиш.Дали ги оправдуваш ваквите напади со огнено оружје врз политичари , а од друга страна пак цело време плукаше против 85 год старец кој ја искуба на Шеќерка.
    Мислам дека трееба да се изјаснеш комплетно до крај или си Комуњарка или ептен го мразиш Вмро

macysh, faye, Abeja and 7 others like this.