Форумџика на годината

Актуелни политички настани

Дискусија во 'Политика и настани' започната од Ariel, 3 август 2010.

1. Yowannty

Yowannty Форумски идол

Се зачлени на:
    28 ноември 2012
    Пораки:
    11.929
    Допаѓања:
    189.211
    Нападот на дедото најсилно го осудувам. Тамам работа ако сите ние така понесени од емоциите си ги земеме работите во свои раце и секој по свое списоче. Никој не смее да оди толку далеку. Има институции и да се надеваме дека ќе почнат да спроведуваат правда.

Она што ми боде очи, е она што пак е дедо. Пак е повозрасна генерација, баш како оние мнозинството што упаднаа во собрание. По не знам кој пат се докажува дека пензионерите се најлесно манипулативни и најлесно потпаѓаат под влијание на сопствените или туѓите убедувања.

Верувам во неговата болка и сочувствувам, ама тоа не е начин.

На sweet-cherry, mynameislove, Amellie13 и 11 други им се допаѓа ова.
  2. An-na

An-na Форумски идол

Се зачлени на:
    9 септември 2011
    Пораки:
    7.207
    Допаѓања:
    38.236
    Си мислам... најсигурно за ова криминалциве ќе да е Шутка :?: Оти... еден по еден ќе ги ништат ко' што ми изгледа.

За собранискиов спикер што ве чуди. Сите до еден до сега беа бисерчиња :D Кој од кој позабеган. Традицијата продолжува. Како ќе ви биде забавен парламентот инаку :) Иако мислам дека Стојан Андов е ненадминлив :lol:

На Luna91 му/ѝ се допаѓа ова.
  3. Yipman2

Yipman2 Форумски идол

Се зачлени на:
    3 октомври 2010
    Пораки:
    4.029
    Допаѓања:
    25.023
    Јас имам впечаток дека вмровциве на форумов седат во сенка и чекаат некој настан да има барем една мала или некаква поврзаност со сдсм/шарената револуција за да почнат со "за ваква Македонија ли се боревте" постовите....

Еве дедово отишол на протест против владата, го направиле како да Заев и шарените го договориле да иде да убива....

На galapce, Luna91, JollyGirl и 2 други им се допаѓа ова.
  4. DAngel

DAngel Форумски идол

Се зачлени на:
    19 март 2011
    Пораки:
    11.211
    Допаѓања:
    56.943
    Ама ова со бомбава на @ADOKI како разговорот на Груевски и Трамп за ѕидот од вчерашни
    БОМБА БОМБА
    Груевски сакал да гради ѕид околу Македонија

На zhap4e и Someonespecial им се допаѓа ова.
  5. ЕденЧлен

ЕденЧлен Форумски идол

Се зачлени на:
    31 октомври 2016
    Пораки:
    4.556
    Допаѓања:
    78.317
    Мајка и на Тамара, Жаклина Димовска за Нова ТВ потврди дека лицето кое пукало во екс министерот Никола Тодоров е нејзиниот татко, 57-годишниот Љупчо Стојановски од село Каласлари. Таа вели дека е во шок поради нападот пред Министерство за здравство за што дознала од медиумите.

- Ништо не наговестуваше дека планирал такво нешто. Не знам од каде нашол пиштол. Револт во семејството постои но, никој не помислил на вакво нешто, не очекував дека ќе се случи ова. Убиството не е решение. Ова е шок за мене, го осудувам насилство иако ми е татко. Цел живот се борев за правда и еве штос е случи . Во моето семејство никогаш немало насилство - изјави Димовска, мајка и на малата Тамара девојчето кое почина чејаќи да замине на лекување во странство

На Luna91, blackwave, simonka93 и 4 други им се допаѓа ова.
  6. ciudad_juarez

ciudad_juarez Истакнат член

Се зачлени на:
    9 септември 2016
    Пораки:
    198
    Допаѓања:
    185
    Се надевам дека човекот ќе помине без казна.Многу добро знам како е доктори да ти убијат некој.

7. DAngel

DAngel Форумски идол

Се зачлени на:
    19 март 2011
    Пораки:
    11.211
    Допаѓања:
    56.943
    На Cinderfakinrella му/ѝ се допаѓа ова.
  8. Rama

Rama Форумски идол

Се зачлени на:
    9 декември 2011
    Пораки:
    5.575
    Допаѓања:
    55.562
    За Талат,читам дури смешно ви е барем ќе си се смеете ете забавни ќе биле седниците:x

На christinnn, mynameislove, ivana--aerodrom и 9 други им се допаѓа ова.
  9. kravce

kravce Форумски идол

Се зачлени на:
    19 јануари 2012
    Пораки:
    3.809
    Допаѓања:
    52.996
    Hекако брзо се заборава кој е Талат, па смешки ова, она |( Од циркуз држава си патиме, па и уште ќе ја подржуваме :shake:

На christinnn, macysh, zhap4e и 6 други им се допаѓа ова.
  10. Jason123

Jason123 Популарен член

Се зачлени на:
    22 јули 2012
    Пораки:
    479
    Допаѓања:
    3.168
    Логично би било овој што пукаше ако се извини кај судијата да биде казнет условно!

11. ciudad_juarez

Се зачлени на:
    9 септември 2016
    Пораки:
    198
    Допаѓања:
    185
    Sigurno bil manipuliran,ova e igra na samite vmrovci

На Tanjamm му/ѝ се допаѓа ова.
  12. JollyGirl

JollyGirl Форумски идол

Се зачлени на:
    15 јуни 2012
    Пораки:
    6.108
    Допаѓања:
    75.395
    https://kajgana.com/majkata-na-tamara-go-osudi-obidot-za-ubistvo-na-todorov

Ете дека имал приватни проблеми, а не е од ШАРЕНИТЕ.
    Во секој случај оваа постапа е за голема осуда.

На цело семејство им е тешко, ама со пиштол да одиш по улица и да пукаш...не е на арно...си има може и психички проблеми после настанот со внуката.
    Сега ќе оди во затвор, и им зададе уште поголема болка на неговите.

На sweet-cherry, blackwave, Amellie13 и 8 други им се допаѓа ова.
  13. Цвет88

Цвет88 Форумски идол

Се зачлени на:
    3 март 2017
    Пораки:
    4.664
    Допаѓања:
    24.164
    Не дај боже никој да загуби најмило, болката е преголема.
    Не можам да кажам дека не го разбирам дедово, но не го ни оправдувам. Обид за убиство се суди, како за него така и за тие што упаднаа во собрание.
    Ме чуди зошто сега? Зошто не се случи ова порано. Не зошто се случи денес, туку зошто се случи после 3 години.
    Многу луѓе ги загубиле најмилите, и јас загубив брат, тогаш не било здравството, тогаш била банката која не дозволила парите да се искористат и пропаднале, а мојот брат исто не отишол на лекување, зар во таа мака моите блиски требале да посегнат по нечив живот???
    Болката е многу голема, премногу... И само тие си знаат како им е на душата.
    Ја паметите Фросина? Детето кај католичка? Малата Ема? Зар сите треба да станат убијци и да им се простува...
    И доста више дека е не знам какво сценарио и испланирано од некого....ниту на едните или другите им одговара ова.
    Било кој, кој ќе посегне по туѓ живот е за осуда.
    Само, дај боже да нема повеќе случаи како Тамара...

На zarah, НаталиЛили, joy1 и 7 други им се допаѓа ова.
  14. simonka93

simonka93 Форумски идол

Се зачлени на:
    29 март 2012
    Пораки:
    3.283
    Допаѓања:
    70.906
    Не знам дали вие луѓе воопшто следите медиуми.
    Премногу албанци се јавуваат во контактните емисии, еве конкретно кај Огнен, и го осудуваат пратеникот кој ја интонираше албанската химна во Собранието... Националистичката карта не пали веќе, преку глава им е на сите дојдено, важно им е само да живеат убаво... Провокатори има, да, ама ние македонците не провоцираме? Ако ништо друго,албанците останаа сложни како народ, македонците политиката ги раздели...

На Elen4e_sonce, sweet-cherry, deliza и 8 други им се допаѓа ова.
  15. Luna91

Luna91 Популарен член

Се зачлени на:
    15 јули 2013
    Пораки:
    3.263
    Допаѓања:
    18.128
    Национализам пали само кај проста маса и точка.

На Elen4e_sonce, sweet-cherry, ЕденЧлен и 10 други им се допаѓа ова.
  16. Jacques

Jacques Истакнат член

Се зачлени на:
    28 февруари 2017
    Пораки:
    559
    Допаѓања:
    1.892
    Ако целата процедура за Тамара зависела од Никола Тодоров и тој (заедно со целото министерство) ги игнорирале барањата на родителите на Тамара тогаш јас потполно го оправдувам дедото. Но, има цела комисија која одлучува, прави проценка кој да оди во странство на операција. Не е само Никола Тодоров одговорен во целиот случај. Кој да знае. Јас го разбирам дедото. Не му судам.

На Rafafa, Aquamarine93, Lianna Anna и 4 други им се допаѓа ова.
  17. Victorian

Victorian Популарен член

Се зачлени на:
    4 јануари 2012
    Пораки:
    1.057
    Допаѓања:
    6.149
    Груевски пак забегува на Сител (facepalm)
    Убила ме туџа срамота :tmi:

На НаталиЛили, mynameislove, elimkd и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  18. Tan4ence

Tan4ence Форумски идол

Се зачлени на:
    12 октомври 2011
    Пораки:
    5.083
    Допаѓања:
    27.336
    Не вреди сега да зборам ама....
    За случајот на Тамара министерството и таму некои комисии дознаа дури година ипол, ако не и две пред девојчето да почине. Што правеа толку време? Не им беше јасно дека е сериозна сколиоза со 80% искривеност? А министерстово беше тоа кое одлучи случаите со сколиоза да не се праќаат во странство бидејќи овде ќе се отварало спинален центар, а главен во тоа министерство е Тодоров.

Туку и јас го осудувам ваквиот начин на одмазда. Сум за да се казнат најстрого, но пресметка со оружје не е разумен начин...

На christinnn, Rama, theowndemon и 5 други им се допаѓа ова.
  19. orevokrsacka

orevokrsacka Популарен член

Се зачлени на:
    23 јули 2013
    Пораки:
    2.472
    Допаѓања:
    8.588
    Според мене, нападот врз Тодоров има и тоа како политичка заднина. Зошто сега обид за убиство, а не тогаш кога раната била свежа, болката неиздржлива, и кога може да се препише на афектна состојба?
    А целта е таа: целосно да се обезглави и уништи ВМРО како политичка опција, да се испрати јасна порака до нејзините челници, да се осуети секој обид за опозициско делување и искажување, не само кај политичарите, туку и кај сите сите про-вмровски настроени јавни личности (новинари, уметници, бизнисмени). Со уцени слушам дека веќе почнале. Сигурна сум дека и нападите нема да престанат со ова.
    Режимот може да започне!

На Lianna Anna, Skorpija25, Rama и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  20. ciudad_juarez

Се зачлени на:
    9 септември 2016
    Пораки:
    198
    Допаѓања:
    185
    На sjdgo и Црна Ружа им се допаѓа ова.