Форумџика на годината

Актуелни политички настани

Дискусија во 'Политика и настани' започната од Ariel, 3 август 2010.

1. Emy867

Emy867 Форумски идол

Се зачлени на:
    29 јануари 2014
    Пораки:
    4.948
    Допаѓања:
    100.590
    @joy1 како можеш да коментираш дали мајката на Тамара прерано ПРЕБРОДИЛА загуба на своето дете? Во кожа си и? Знаеш како и е? Знаеш зошто го прави тоа што го прави?

Иначе дедото не требало ни да помислува на ова што денес го направи, а не да го прави. Не за друго, туку да не си ја вознемирува дополнително фамилијата, и така им беше и повеќе од доволно загубата на девојчето, па сега уште судови и затвори им се куси.

На galapce, simonka93, JollyGirl и 10 други им се допаѓа ова.
  2. CutePanda

CutePanda Истакнат член

Се зачлени на:
    16 март 2017
    Пораки:
    23
    Допаѓања:
    267
    Конечно после години криза во државава се формира нова влада.
    После толку години двоумејќи се што да одбереме за ручек, пилешки прсти или чикенбургер го одбравме помалото зло.
    Democracy has been hacked

На Aquamarine93 му/ѝ се допаѓа ова.
  3. Summerlover

Summerlover Форумски идол

Се зачлени на:
    5 август 2010
    Пораки:
    5.531
    Допаѓања:
    34.908
    @joy1 Џој, абе сигурно не давала 3 часовно интервју, туку изјава од 5 минути да ги откачи новинарите, кои сигурно на врата и ѕвонеле и по телефон, на жената.
    Не е наша работа ниту пак убаво, да коментираме дали пребродила, па рано, па доцна. Само таа знае како и е.
    :d::drunk:

На galapce, sweet-cherry, JollyGirl и 7 други им се допаѓа ова.
  4. Emy867

Emy867 Форумски идол

Се зачлени на:
    29 јануари 2014
    Пораки:
    4.948
    Допаѓања:
    100.590
    Ама ти! Значи ти!

Ама јас сум јас, ти си ти, а мајката на Тамара е таа! Сите ние сме различни и различно реагираме во една иста ситуација.
    Така што констатацијата воопшто не ти е на место за некој кој воопшто не го познаваш и тоа после таква загуба како нејзината.

На Elen4e_sonce, JollyGirl, Nausicaa и 10 други им се допаѓа ова.
  5. CutePanda

CutePanda Истакнат член

Се зачлени на:
    16 март 2017
    Пораки:
    23
    Допаѓања:
    267
    Дечки не се оправа држава за 2-3 години џабе се крстите во новава влада кај мене умре оптимизмот за живот во државава.

На mira.mira и Aquamarine93 им се допаѓа ова.
  6. carangigia

carangigia Популарен член

Се зачлени на:
    15 мај 2017
    Пораки:
    913
    Допаѓања:
    6.666
    А зошто дедото се одлучи после 2,5 години да пука во Тодоров? Нешто му било ветено за возврат? Со дедото имало уште две лица потпомагачи.....
    Ме интересира кој ќе биде заменик премиер Ахмети најави дека тоа ќе бил Хазби Лика што го организираше масакарот во Вејце, браво за какви промени гласавте

На IronLady, MilaP, Lianna Anna и 5 други им се допаѓа ова.
  7. joy1

joy1 Форумски идол

Се зачлени на:
    14 август 2012
    Пораки:
    20.438
    Допаѓања:
    333.919
    Добро де и вие не сте јас за да ми судите зошто така сум констатирала.Од моја гледна точка е така и тоа е тоа.

@kravce јас не сум бранител негов.Дали некогаш си ме сретнала на темава да го бранам?НЕ

Како некој клан сте богати :)
    На секој пост што не е во ваша корист скокате да напагате.Полека малце и другите имаат право да учествуваат на темата.

На IronLady, CameliaMiller, MilaP и 11 други им се допаѓа ова.
  8. CutePanda

CutePanda Истакнат член

Се зачлени на:
    16 март 2017
    Пораки:
    23
    Допаѓања:
    267
    Нема да одговара за обид за убиство на службено лице туку само за обид за убиство.

9. Summerlover

Се зачлени на:
    5 август 2010
    Пораки:
    5.531
    Допаѓања:
    34.908
    @joy1 Која корист, ако искоментираме дека едноставно не е вкусно да се коментира тагата на една мајка? :^) Не е партиско или кланско, туку едноставно не е убаво :)

На sweet-cherry, JollyGirl, SwanMay и 8 други им се допаѓа ова.
  10. joy1

joy1 Форумски идол

Се зачлени на:
    14 август 2012
    Пораки:
    20.438
    Допаѓања:
    333.919
    Не е убаво ни смрт да посакувате некому па тоа го правевте денес овде :)

На IronLady, Rebecca_R, CameliaMiller и 7 други им се допаѓа ова.
  11. Summerlover

Се зачлени на:
    5 август 2010
    Пораки:
    5.531
    Допаѓања:
    34.908
    @joy1 Јас денес првпат ја отворам темата :D И тоа што го спомна не е убаво, но ни твојата констатација :)

На galapce, Nausicaa, Mishela и 5 други им се допаѓа ова.
  12. joy1

joy1 Форумски идол

Се зачлени на:
    14 август 2012
    Пораки:
    20.438
    Допаѓања:
    333.919
    Еве ок редактирав избришав да не ви боде очи тој дел

13. CutePanda

CutePanda Истакнат член

Се зачлени на:
    16 март 2017
    Пораки:
    23
    Допаѓања:
    267
    Тодоров не е воопшто крив. Ако НИЕ сакаме да постојат такви фондови кои ќе можат да помогнат во лекување на лица на кои им е потребна таа помош треба да се собираат пари за таков фонд. Едноставно операцијата на малото девојче Тамара односно трошковите не ги покрива фондот, Тодоров има врзани раце. Цела влада е крива не Тодоров.

На realGirl, Rama и carangigia им се допаѓа ова.
  14. Emy867

Emy867 Форумски идол

Се зачлени на:
    29 јануари 2014
    Пораки:
    4.948
    Допаѓања:
    100.590
    Едноставно не е вкусно да се коментира тагата и чувствата после било каква загуба, а не па како што е во случајов - загуба на мало дете.

А што се однесува до политиката па и државата, можат да одат во бестрага во пакет. Воопшто не ме засегаат. Немам корист и далеку било да дојде ред да зависам од нив (било која партија).

На elimkd му/ѝ се допаѓа ова.
  15. carangigia

carangigia Популарен член

Се зачлени на:
    15 мај 2017
    Пораки:
    913
    Допаѓања:
    6.666
    @CutePanda премногу ми е жал за девојчето ама има премногу случаи на болни деца.
    Мене ме интересира за Хазби Лика што оранизираше масакар, треба ли да ги постирам сликите да видите во какви маки умираа нашите браќа патриоти, за сега истите да бидат ставани на функции. Срамота

На Abeja, Lianna Anna, realGirl и 3 други им се допаѓа ова.
  16. Tanjamm

Tanjamm Форумски идол

Се зачлени на:
    6 октомври 2011
    Пораки:
    10.000
    Допаѓања:
    14.647
    Проблем е што со законот не поттикнаа раѓање на Македонци, туку раѓање на сите други кои и онака се котат. Тоа значи со наши пари им плаќаат да не направат малцинство во сопствена држава. Еден Ром со неколку деца зема социјално и за трето дете, плус работа на црно, му се собираат околу 20.000 денари, а толку немаат многу од Македонците кои се вработени, што е жално. Од друга страна тој Ром не плаќа данок на државата, тој ништо не дава, тој само зема од државата, а буџетот го полнат такви како мене што скапаа од работа за 200 евра. Е таквите како нас со 200 евра не можат семејство да си оформат од повеќе фактори, но и поради финансиите, а Ромите и сите други ќе не „цицаат“ со нивните 5-6 деца. Тој закон е Антимакедонски и крај.

На Aquamarine93, DAngel, CutePanda и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  17. Јаневски

Јаневски Популарен член

Се зачлени на:
    12 јуни 2015
    Пораки:
    926
    Допаѓања:
    1.933
    Циган, и циганите не работат на црно туку крадат што ќе стигнат, кај ќе стигнат.
    Домови крадат, се населуваат во туѓи куќи - ги гледам.
    Ретко кој од нив чесно да живее.

И не, не сум јас крив што циганите се крадци. Сами си имаат створено таква општествена слика.
    Лажам? - Прошетај низ градов.
    Тоа е како да ми се налутиш зошто сум рекол денес небото е сино.

Последна измена: 1 јуни 2017
    На Aquamarine93, realGirl, Rama и 2 други им се допаѓа ова.
  18. Monna.Monna

Monna.Monna Популарен член

Се зачлени на:
    4 ноември 2010
    Пораки:
    3.562
    Допаѓања:
    7.993
    Многу фактори се имаат променето во однос на имањето деца од минатото до сега, прво стандардите не се исти сега има милион варијации на храна, колички, облека, играчки, па после треба за тоа дете да му приуштиш и спорт, странски јазици или други активности, па кога ќе потпорасне џепарлак и се што носи тој период за да не се чуствува изолирано, школо, факултет а тоа кошта многу пари и за едно или две деца, а не па за три или повеќе, едноставно е сменето општеството, на крај краева и личен избор е на жената колку и дали ќе роди, и на светско ниво наталитетот е во опаѓање.
    Ни Албанците веќе немаат по 7,8 деца ко порано, единствено Ромите останаа, ама каков живот имаат тие деца е страшно и жално...

На Adi888, Elen4e_sonce, galapce и 10 други им се допаѓа ова.
  19. Tanjamm

Tanjamm Форумски идол

Се зачлени на:
    6 октомври 2011
    Пораки:
    10.000
    Допаѓања:
    14.647
    Поентата е дека јас како Македонка давам се од себе за државата и сум мнозинство, а тие што се нелојални и се малцинство грабаат се од државата, сите бенефиции, сите привилегии, и мене ме уништуваат како припадничка на мнозинската заедница. Се вработуваат по Рамковен сите малцинства, седат дома и примаат плата, земаат социјална помош без разлика дали ја заслужуваат, децата Ромите ги запишуваат во посебни паралелки и за нив земаат пари од државата, за 3 дете земаат, живеат многу од жените невенчани со своите мажи за да како самохрани мајки земаат пари од државата. Тие земаат чисти пари, а јас за тие пари рмбам цел месец и сум под стрес дека утре ако направам мала грешка, јас ќе летам од работа и за мене леб ќе нема. Македонците се граѓани од 3 ред во Македонија. Ама сите треба да се побуниме против ова. Зошто јас да купувам од некој што не дава фискална и ја оштетува државата?Јас тоа не го правам. Дете како Тамара ќе почине, ама сите се изнакрадоа, се утепаа земање плати без работа еден куп терористи, станаа и министри и цел век се министри. За што учиме во оваа држава?За што?Кадарот на СДСМ е за 3+, ама на ДУИ делот е 0. Се надевам дека со некои мерки како евтина струја, укинување на РДТ во старт ќе ни симнат еден мал товар од грбот. Инаку за дедото, енма тоа врска со СДСМ, туку бил изреволтиран и направил глупост. Сега ќе лежи, ама ова ќе биде една лекција за ѓубриња како Тодоров. Да сфатат дека ако се министри, не се недостижни. Му се врати како бумеранг на Тодоров тоа што се смееше и поздравуваше во Собрание, додека неговите другарчиња од партија маваа со што ќе стинат по пратениците од СДСМ. За дедото жално, за него малку е. Инаку Заев ме изненади колку беше позитивен, не навреди никој и покрај тоа што се обидоа да го убијат. Се надевам правдата ќе ги стигне сите до еден. Мој глас никогаш повеќе.

На Adi888, НаталиЛили и Aquamarine93 им се допаѓа ова.
  20. Tanjamm

Tanjamm Форумски идол

Се зачлени на:
    6 октомври 2011
    Пораки:
    10.000
    Допаѓања:
    14.647
    Точно. Ама ВМРО стимулираше такво котење, и што со тоа? Ем ја уништува македонската нација и ја прави полека малцинство, ем ќе се родат еден куп деца во мизерни семејства како ромските кои ќе питаат и ќе гладуваат. Парите се фрлени на погрешно место, а во меѓувреме ако некоја жена во Крушево, Крива Паланка, Дојран сака да роди 3 дете затоа што има услови и сака да биде мајка по трет пат, ќе моли бога да се породи при нормален персонал кој нема да е пијан како што имаше случај. ВМРО искриви и уништи многу работи.