Форумџика на годината

Актуелни политички настани

Дискусија во 'Политика и настани' започната од Ariel, 3 август 2010.

1. kukla21

kukla21 Мама Член на тимот

Се зачлени на:
    4 август 2013
    Пораки:
    23.744
    Допаѓања:
    108.742
    Oва се рекла-казала муабети. Какви 24.000 еур годишно по вработен жити се?! Си прочитала закон за државна помош да видиш колку може да дава државата за вработените? Дај малку реални бидете, не е само да се хејта. Ова ми личи извадено од коменат на оној од Левица што сега стана некој советник во финансии, а не знае елементарни работи за инвестиции и што е данок, а што придонес од плата, па тресе зелени по фб.

Со некои кадровски решенија (меѓу кои и овој од Левица) моите очекувања од заев се намалија. Нека продолжи така и тенката жица по која секако оди ќе му се скине.

На Victorian, ADOKI, galapce и 3 други им се допаѓа ова.
  2. Црна Ружа

Црна Ружа Истакнат член

Се зачлени на:
    28 март 2017
    Пораки:
    1.000
    Допаѓања:
    3.684
    Може да се и повеќе.
    Значи тоа не се пара на рака, доаѓа странски инвеститор и Мизо со куферчето трча аха имате 100 вработени еве ви 2,4 милиони евра него се вкупен збир на сите трошоци кои паѓаат на терет на државниот и општинските буџети.
    Цифрите се строга државна тајна а новинари шпекулираат со 160.000.000 евра како последица на сите мерки кои се дадени на странците и оние кои за такви се шлепаат а.к.а најголемиот овогодишен инвеститор, Бахамските острови а.к.а твоите пари кои се враќаат назад за да им работи некој твој роџак за 200 евра.

Иако тука не се опфатени промотори на маќедоња, дирекции за инвестиции, реклами, пропаганди и слични гомнарии, ако еден ден се направи сметка ќе испадне дека таа цифра е уште и конзервативна проценка.

Ај сеа ти кажи елементарни работи за инвестиции и данок, не не оставај вака неинформирани.

3. Yowannty

Yowannty Форумски идол

Се зачлени на:
    28 ноември 2012
    Пораки:
    11.929
    Допаѓања:
    189.208
    Дечки, не знам кај да прашам па тука. Нели арената Филип Втори ке се преименеше во Телеком?!
    Вчера читам на еден куп странски сајтови, супер купот го најавуваат за арена Филип Втори. Никаде не прочитав Телеком. Што се деси? Се преименува или не?
    Ми е криво ако е. Филип Втори повеќе ја личеше некако..

На ADOKI му/ѝ се допаѓа ова.
  4. Црна Ружа

Црна Ружа Истакнат член

Се зачлени на:
    28 март 2017
    Пораки:
    1.000
    Допаѓања:
    3.684
    Уефа не признава мислам спонзорски имиња на стадиони на нејзини нетпревари па затоа така :)
    И во Англија имаше случај.
    А за името, некако е безвеза да се дава према некој лик кој немал никаква допирна точка со спортот, имаше предлог да се именува према Кирил Симоновски-Џина, играч од времето на втора светска кој играл за две репрезентации и бил некое време капитен на Југославија, прва фудбалска легенда во мкд.

5. Yowannty

Yowannty Форумски идол

Се зачлени на:
    28 ноември 2012
    Пораки:
    11.929
    Допаѓања:
    189.208
    Јас мислам имам слушнато за Телеком арена во Австрија или Унгарија или можда трипам.. ама се мислам дека веќе постои арена со тоа име.. :?: Не е ни битно. Градски стадион беше градски стадион и му требаше име. Се даде. Се навикнавме. Не гледам поента да мењаваме имиња нон стоп на исти ствари. Ете јас прв пат слушам за тој Џина :tmi:
    Не ми е глупо да се даде име на некој што немал врска со спорт, ама тоа е лично мое мислење. :)
    Кој како испрал пари од истото веќе не е ни битно. Го средија стадионот, му дадоа име, си го прифативме и за иронијата да биде поголема истите го сменија.
    Пак ќе кажам.. ете Филип Втори за стадионот од екс владата, мене лично ептен ми беше ок. :)

На Victorian, Someonespecial и LollySky им се допаѓа ова.
  6. referentka

referentka Moderator Член на тимот

Се зачлени на:
    13 ноември 2012
    Пораки:
    14.800
    Допаѓања:
    323.809
    Новата Влада гледам се активирала.
    До крајот на неделава и новите директори од втор и трет ешалон ќе се знаат, веќе се шпекулира со имиња.

На anaja1 и JuLleE им се допаѓа ова.
  7. Yowannty

Yowannty Форумски идол

Се зачлени на:
    28 ноември 2012
    Пораки:
    11.929
    Допаѓања:
    189.208
    Да се самоцитирам, Филип Втори нели учествувал на олимписки игри? Значи не е баш дека нема врска со спорт. :D

И сеа официјално име на арената кое е?! Или новава влада ќе одлучува? :?:
    И ја ко ќе запнам за нешто ко слеп за стап.. ама ме уби љубопитство. (facepalm)

На sanjaeva и Victorian им се допаѓа ова.
  8. Cinderfakinrella

Cinderfakinrella Популарен член

Се зачлени на:
    17 ноември 2016
    Пораки:
    957
    Допаѓања:
    7.434
    Офф леле, мебел и огради почнале да крадат бившите ни министри... И да, не сум комуњарка!

На LollySky му/ѝ се допаѓа ова.
  9. elimkd

elimkd Форумски идол

Се зачлени на:
    25 октомври 2012
    Пораки:
    8.038
    Допаѓања:
    48.405
    В публика бил го бодрел син му :):D

На Victorian и Yowannty им се допаѓа ова.
  10. Yowannty

Yowannty Форумски идол

Се зачлени на:
    28 ноември 2012
    Пораки:
    11.929
    Допаѓања:
    189.208
    Пих... е добро де, имал син спортист... и вие за ситници се фаќате. :rofl:

На Victorian и elimkd им се допаѓа ова.
  11. Antolinaa

Antolinaa Популарен член

Се зачлени на:
    2 октомври 2012
    Пораки:
    2.968
    Допаѓања:
    18.343
    @Yowannty Телеком Арена пишува со огромни розеви букви. Баш минатата недела ги приметив во парк кога седев.
    И мене не ми се свиѓа стадионот Филип Втори - Телеком , салата Борис - Вип Арена.

На Yowannty му/ѝ се допаѓа ова.
  12. zhap4e

zhap4e Форумски идол

Се зачлени на:
    27 март 2011
    Пораки:
    7.113
    Допаѓања:
    107.131
    Не ми се верува дека ова беа вести на Сител тв. Толку релакс се осетив. Ко за друга влада да известуваа:D Жими се најмило, дури и надеж ми влеаја дек се' ќе биде ок. :rofl: И со образованието, и со реформите во здравството и со социјала темите и со тој пакет закони што го дискутирале Зоки и министрите.:D

На Anna-marija., theowndemon, Victorian и 3 други им се допаѓа ова.
  13. ph.orhideja

ph.orhideja Форумски идол

Се зачлени на:
    14 јануари 2011
    Пораки:
    1.341
    Допаѓања:
    48.074
    Го видовте ли луксузот во зградата на владата?:o

Додека Македонија и нејзините хумани граѓани секојдневно покренуваат хуманитарни акции за лекување на болни,деца,обезбедување на основни услови за живот за семејства на кои се работ на егзистенција,некој се заборавал и претерувал,мислејќи дека вечно ќе седи таму.

Нашите деца ќе ги отплаќаат долговите како резултат на хировите.

Последна измена: 5 јуни 2017
    На galapce, jb82, oblace1 и 11 други им се допаѓа ова.
  14. Jason123

Jason123 Популарен член

Се зачлени на:
    22 јули 2012
    Пораки:
    479
    Допаѓања:
    3.168
    Во Владата освен мебел и компjутери фалеле и секретарките. Некој и тоа си земал.

На galapce, oblace1, Anna-marija. и 4 други им се допаѓа ова.
  15. Yowannty

Yowannty Форумски идол

Се зачлени на:
    28 ноември 2012
    Пораки:
    11.929
    Допаѓања:
    189.208
    Знам дека се смени. Само што најавија дека ќе има промена на името за 2 недели на стадионот се тргна Филип Втори и се додаде Телеком. Она што ме збуни е што на сите странски сајтови што читав, супер купот е најавен за арена Филип Втори, никаде не стои Телеком. И сеа искача дека единствено сменети се буквите на стадионот.

16. Baby-bubu

Baby-bubu Популарен член

Се зачлени на:
    2 јануари 2014
    Пораки:
    1.656
    Допаѓања:
    13.352
    Не сум во тек со настаниве, што е со мебелов што го зборите? :^)

17. Lilit

Lilit Форумски идол

Се зачлени на:
    25 ноември 2009
    Пораки:
    13.225
    Допаѓања:
    167.486
    Можда е небитно за цела полититика ама оваа Иванна кога ќе ја видам на секоја средба на Зарв шарена целата како оди пред него и го води ко слеп, толку ми е театрално и изглумено, непотребно и несуптилно, непрофесионално. Па она бре не е облечена по протокол, упадлива е.
    Што му беа партиските актвности арно, нека си тераат, ама вакви измислени и претенцизони улоги на државно ниво стварно можат да ги скокнат.

На sanjaeva, Bozica1980, oblace1 и 4 други им се допаѓа ова.
  18. Jason123

Jason123 Популарен член

Се зачлени на:
    22 јули 2012
    Пораки:
    479
    Допаѓања:
    3.168
    Можда мебелот од Илинденска отишол на плоштад да прослави за победата на Вардар. Не туку паничете одма. Ќе се врати кај и да е.

На galapce и wanderlust им се допаѓа ова.
  19. kravce

kravce Форумски идол

Се зачлени на:
    19 јануари 2012
    Пораки:
    3.809
    Допаѓања:
    52.996
    Кај отиде мебелот купен со народните пари? :^) Па ако е за земање, дај да си земеме и ние по нешто :?:

На JuLleE му/ѝ се допаѓа ова.
  20. Yipman2

Yipman2 Форумски идол

Се зачлени на:
    3 октомври 2010
    Пораки:
    4.029
    Допаѓања:
    25.023
    Поим за ситни души.

Канал 5 кој до вчера служеше како вмровско куче , сега ќе почне да отпушта вмровци , да бара извинувања од нив и да почне да служи на Сдсм.

На Rama, Anna-marija., theowndemon и 4 други им се допаѓа ова.