Браво за новата влада , до сега исполнија се што рекоа се надевам вака ќе продолжат и ќе живнеме малку секако неможе се преку ноќ бидејќи си постојат процедури , а и многу закони во последниве години беа донесени . Јас мислам дека предходната влада донесуваше закон секој час Не сум на ничија страна , но веќе беше претеризам и беше време за вакви промени и верувам дека се ќе си дојде на свое место . Само треба време . Ајде со среќа нека ни е укинувањето на скроз непотребните закони и слободата во државичево наше .
Kogo pretstavuva toj zajevici ? Koj e toj ? Pozdrav od plostad makedonija, makedonija na makedoncite, crvenata e za krvta vrela za makedonski gradovi sela a crnata e za onoj sto zali za gocevite idealism, makedonija za makedoncite!!!! Izlezi zaevici da ja vidis gocevata Rasa !!!! Edno ime imame NATO EU aufiderzin !!! Makedonija himna we jntonira od loba, zaevici I dzaferi neka si GI zatvorat usite I neka peat lalalalala hahahahahaha janicari
промени во делот за породилно отсуство, да изнесува 450 дена без разлика дали ќе родиш едно дете или близначиња.
Ќе има промени и во делот на степенување на работните места.По последниот Закон кој го донесоа неможе да напредуваш повеќе од едно место нагоре и неможе да те уназадат повеќе од едно место надоле. Ама овој Закон го донесоа откога сите се ,,сторија,, со директорски места, па ако/кога ќе дојде нова власт, да неможе да ги деградира и од директор да може само заменик директор да го направат.
Дечки, oфицијaлнo е oвa сo рaфиoдифузнaвa тaксa? Никaде немaм прoчитaнo ниту пaк кaжaa нa вести, a нa пoртaливе не ни прoчитaв. Дoдушa, пoртaливе сегa се препoлни сo Вaрдaр. Не сум нa ничијa стрaнa, ниту пaк имaм некoгaш глaсaнo aмa сегa зa сегa oдличнo си јa вршaт рaбoтaтa. Екстернo укинaтo, рaфиoдифузнa тaксa... тaкa и некa прoдoлжaт.
вторник, 06 јуни 2017 годинаСЕДНИЦА БР.2 НА ЗАКОНОДАВНО-ПРАВНА КОМИСИЈА ЗАКАЖАНА НА 06.06.2017 ГОД. ВО 11:30 ЧАСОТ. Дневен ред: 1 Граѓанската иницијатива со предлог за донесување на Закон за изменување на законот за работните односи, на Двеста и седумнаесет граѓани, доставена преку овластениот предлагач Снежана Кузмановска не сум видела за тоа, на страната на собрание стои измена само за породилно.
Готово е, нема такса веќе. Читав по порталите, иако на тв сега се е со Вардар и се занемари за таксата. Се спасивме. Спасивме по 2000 денари годишно, и наместо за РДТ ќе ги даваме за една сметка струја пример или за нешто друго ќе ги потрошиме.
На колку луѓе ради таа радиодифузна такса им блокираа сметки па мораа и сметки и извршител да платат.. Одлично што ја укинаа.
Јас бев една од тие И замислите,ми ја блокираа сметка,за друга адреса кај што живееме пред 4 години.Добивавме 2 белешки,една на мажот ми,друга на мене.Е сега мажот ми не добива, а јас платив 12.000 ден.и плус казна 1500 ден. Што е нај страшно ми земале пари за плус 7 белешки однапред
И на баба ми и блокирале сметка исто . А замислете не ни имало стигнато белешка за РДТ до тогаш .. е од каде да знае 80 годишна жена дека требало да плати такса воопшто не оди во пошта ( има здравствен проблем и не може да се движи баш многу ) . Пензија и носи татко ми или некој од пријателите негови . Некогаш јас или сестра ми и носиме ако сме дома . Поштарот не се помрднува од локалната меана бидејќи скраја да е место ќе му заземат па не ќе има каде да седне после И така жената мораше да скрати од лековите и да ја плати казната за РДТ па да и ја одмрзнат сметката . Ебати законот Шуќур го укинаа
Заев најавил во кампања дека ќе ја укине академијата за судии и јавни обвинители?! Зошто? Што проблем е академијата? Не сум упознаена со тоа...
Никаде не гледам било какво соопштение за укинување на радиодифузната такса! (ако некој има конкретен линк кон информацијата нека постира). А и не гледам зошто би се укинувало, освен евентуално начинот на наплата да се промени и поедностави.
Битно тие да газат на злато, а народот може слободно да пропаѓа во земја. Кога го гледам луксузов во владава каков бес ме фаќа не сте свесни. Мме на глупавиот вмровски народ. Д. Лисиче главната улица СО ГОДИНИ ја прават, ископана, со повисоки шахти, со куп дупки, поплави за време врнежи, а на бандерите обесени се веат веќе со месеци вмровски знамиња. Таква влада за таков народ. Толку прости. А овие на кожа си седат, на злато газат, сваровски им свети. Да се отворат вратите од нивната зграда, да видиме што све направија со нашите пари Не ме револтира толку вмро, колку што е глупавиот несвесен народ.