Актуелни политички настани

Discussion in 'Политика и настани' started by Ariel, Aug 3, 2010.

1. Ginger^

Ginger^ Форумски идол

Ок, чекам.

anaja1 likes this.
  2. Cinderfakinrella

Cinderfakinrella Популарен член

До сега се што вети - исполни!! И дали е на власт една недела, почекајте малку! :)

3. CrazyGirl15

CrazyGirl15 Форумски идол

Браво за новата влада , до сега исполнија се што рекоа :) се надевам вака ќе продолжат и ќе живнеме малку :) секако неможе се преку ноќ бидејќи си постојат процедури , а и многу закони во последниве години беа донесени . Јас мислам дека предходната влада донесуваше закон секој час :sweat: Не сум на ничија страна , но веќе беше претеризам и беше време за вакви промени :) и верувам дека се ќе си дојде на свое место . Само треба време .
    Ајде со среќа нека ни е укинувањето на скроз непотребните закони и слободата во државичево наше .

4. Дарко1991

Дарко1991 Активен член

Kogo pretstavuva toj zajevici ? Koj e toj ? Pozdrav od plostad makedonija, makedonija na makedoncite, crvenata e za krvta vrela za makedonski gradovi sela a crnata e za onoj sto zali za gocevite idealism, makedonija za makedoncite!!!!
    Izlezi zaevici da ja vidis gocevata Rasa !!!!
    Edno ime imame NATO EU aufiderzin !!!
    Makedonija himna we jntonira od loba, zaevici I dzaferi neka si GI zatvorat usite I neka peat lalalalala hahahahahaha janicari

Last edited: Jun 6, 2017
  5. referentka

referentka Moderator Staff Member

:D:D
    :rofl::rofl::rofl::rofl:
    А бе Даре,Даре, интересен лик си:lol:.
    Сега ми е јасно на кое дереџе е опозицијата:tmi:

Sesil, blackwave, JuLleE and 13 others like this.
  6. dade123

dade123 Популарен член

промени во делот за породилно отсуство, да изнесува 450 дена без разлика дали ќе родиш едно дете или близначиња.

Maeve, Victorian, daylight and 2 others like this.
  7. referentka

Ќе има промени и во делот на степенување на работните места.По последниот Закон кој го донесоа неможе да напредуваш повеќе од едно место нагоре и неможе да те уназадат повеќе од едно место надоле.
    Ама овој Закон го донесоа откога сите се ,,сторија,, со директорски места, па ако/кога ќе дојде нова власт, да неможе да ги деградира и од директор да може само заменик директор да го направат.

Sesil, Rama, JuLleE and 6 others like this.
  8. Mr. Right

Mr. Right Форумски идол

Дечки, oфицијaлнo е oвa сo рaфиoдифузнaвa тaксa? Никaде немaм прoчитaнo ниту пaк кaжaa нa вести, a нa пoртaливе не ни прoчитaв. Дoдушa, пoртaливе сегa се препoлни сo Вaрдaр.

Не сум нa ничијa стрaнa, ниту пaк имaм некoгaш глaсaнo aмa сегa зa сегa oдличнo си јa вршaт рaбoтaтa. Екстернo укинaтo, рaфиoдифузнa тaксa... тaкa и некa прoдoлжaт.

9. Дарко1991

Дарко1991 Активен член

Kaj e to jani da my zamrznuva imot na samsonenko, neli e skopsko dete plackoto djubre anti slovensko

10. dade123

dade123 Популарен член

вторник, 06 јуни 2017 годинаСЕДНИЦА БР.2 НА ЗАКОНОДАВНО-ПРАВНА КОМИСИЈА ЗАКАЖАНА НА 06.06.2017 ГОД. ВО 11:30 ЧАСОТ.
    Дневен ред:

1 Граѓанската иницијатива со предлог за донесување на Закон за изменување на законот за работните односи, на Двеста и седумнаесет граѓани, доставена преку овластениот предлагач Снежана Кузмановска
    не сум видела за тоа, на страната на собрание стои измена само за породилно.

referentka likes this.
  11. LollySky

LollySky Популарен член

Поздрав!!! :party:

ju;.jpg

Last edited: Jun 6, 2017
    blackwave, galapce, JuLleE and 9 others like this.
  12. Tanjamm

Tanjamm Форумски идол

Готово е, нема такса веќе. Читав по порталите, иако на тв сега се е со Вардар и се занемари за таксата. Се спасивме. Спасивме по 2000 денари годишно, и наместо за РДТ ќе ги даваме за една сметка струја пример или за нешто друго ќе ги потрошиме.

JuLleE, Mr. Right, Victorian and 4 others like this.
  13. referentka

На колку луѓе ради таа радиодифузна такса им блокираа сметки па мораа и сметки и извршител да платат..
    Одлично што ја укинаа.

Tanjamm, Rama, JuLleE and 10 others like this.
  14. anaja1

anaja1 Популарен член

Јас бев една од тие:(
    И замислите,ми ја блокираа сметка,за друга адреса кај што живееме пред 4 години.Добивавме 2 белешки,една на мажот ми,друга на мене.Е сега мажот ми не добива, а јас платив 12.000 ден.и плус казна 1500 ден.
    Што е нај страшно ми земале пари за плус 7 белешки однапред:x(facepalm)

Sesil, Mr. Right, Victorian and 2 others like this.
  15. CrazyGirl15

CrazyGirl15 Форумски идол

И на баба ми и блокирале сметка исто . А замислете не ни имало стигнато белешка за РДТ до тогаш .. е од каде да знае 80 годишна жена дека требало да плати такса |( воопшто не оди во пошта ( има здравствен проблем и не може да се движи баш многу ) . Пензија и носи татко ми или некој од пријателите негови . Некогаш јас или сестра ми и носиме ако сме дома . Поштарот не се помрднува од локалната меана бидејќи скраја да е место ќе му заземат па не ќе има каде да седне после :sweat:
    И така жената мораше да скрати од лековите и да ја плати казната за РДТ па да и ја одмрзнат сметката . Ебати законот (wtf) Шуќур го укинаа :whew:

16. Yipman2

Yipman2 Форумски идол

Проектите на Вмро во една слика , таманка си е , дури и полицаецот се фатил за глава.

Sesil, galapce, christinnn and 11 others like this.
  17. Yowannty

Yowannty Форумски идол

Заев најавил во кампања дека ќе ја укине академијата за судии и јавни обвинители?!
    Зошто? Што проблем е академијата? Не сум упознаена со тоа... :?:

IronLady and daylight like this.
  18. daylight

daylight Популарен член

Никаде не гледам било какво соопштение за укинување на радиодифузната такса! (ако некој има конкретен линк кон информацијата нека постира). А и не гледам зошто би се укинувало, освен евентуално начинот на наплата да се промени и поедностави.

19. kravce

kravce Форумски идол

Битно тие да газат на злато, а народот може слободно да пропаѓа во земја. Кога го гледам луксузов во владава каков бес ме фаќа не сте свесни. Мме на глупавиот вмровски народ. Д. Лисиче главната улица СО ГОДИНИ ја прават, ископана, со повисоки шахти, со куп дупки, поплави за време врнежи, а на бандерите обесени се веат веќе со месеци вмровски знамиња. Таква влада за таков народ. Толку прости. А овие на кожа си седат, на злато газат, сваровски им свети. Да се отворат вратите од нивната зграда, да видиме што све направија со нашите пари :@ Не ме револтира толку вмро, колку што е глупавиот несвесен народ.

20. Rebecca_R

Rebecca_R Форумски идол

А дали можеш да најдеш некое логично објаснување што бара Фап-от во фонтаната?