Јас реков грам мозок нема тој што ја составил листата, ама ти ако се пронајде не ме засега...Не спомнав никој конкретно. И еве дека ми рече ти се засрамив сега....Ама ќе се обидам да не поцрвенувам.....Ќе почекаме уште некој ден и ќе видиме дали ќе исполни некој услов З.З....Инаку ќе го враиме грујо под итно на власт....Ова не се трпи. 5 дена веќе има нова влада, а ништо ново...Па кај го има ова? Земајте сендвичите и одма на протест да одите...Јас да бев ко вас ќе протестирав до сега. Не знам што чекате.
Колку за информација, ограда пред владата немало НИКОГАШ. Тука имаше скратен пат до стадион, тоа што некој влегол во филм и ставал огради не го коментирате, туку го коментирате како рушење кога некој го враќа нештото како што било. На тоа сликата гледам и жалење за рамниот данок. Па вас сеедно ли ви е ако плаќате данок како некој што заработува 5 пати повеќе?
Кога можеше некој што учел на правен да биде министер за здравство, тогаш барем овој има некое познавање од економијата. Добро еве не знае се, наречи го глуп. Но е подобар од сите министри од претходната влада. Секако најпрво треба да си студент кај него па да видиш за каков професор станува збор.
@Достоевски Не го нарекувам глуп, туку неписмен. Не морам да учам економија, а уште помалку да бидам професор на економски, за да знам што е бруто, нето и други основни работи. Апсолутно се сосгласувам дека министрите кои се поставуваат, треба и мора да имаат соодветно знаење, школување, следствено министерството што го претставуваат. Да, истото важи и за Тодоров. Него, требаше подобри да бидете, да ставате пописмени, бар за нијанса. Не е за оправдување следење чекори на претходниците. Иначе, во нормални држави, ограда пред Влада, воопшто не е тема на разговор. Туку, многу поважни работи. Овде се работи за деструкција на се што направиле претходниците. Сите градат, создаваат, одат напред. Ние се враќаме назад во времето како што било тогаш, така да биде и сега. Времињата се менуваат, не може секогаш да биде исто. Нека обрнат внимание прво на реформите, не на деструктивноста.
Казандол Се прашувам колку ќе ја кошта државата отштетата што ќе треба да ја плати. Фирмата ги има сите поребни дозволи од министерствата, елаборати, направена инвестиција. Не коментирам дали сум за или против, туку се прашувам колку ќе чини ова задоволство.
Па и те како е тема на разговор ако за таа ограда сум платил јас, ти, таа, ние сите. Колку сака нека чини. Граѓаните одбраа да не се трујат, некој сакаше да ги истреби. Според мене треба секаде во секој град да се организираат референдуми за рудници, па дури и ниеден рудник да нема во градот пак нека кажат жителите дека не сакаат ни да има.
Сега како послободна, да прашам. Ја читав веста на Financial Times, уште пред да ја превземат нашите портали. По реакции на министерството за надворешни работи, веста е променета во "Macedonia considers using provisional name to join Nato". - Прво, жaлно е што новинарите не знаат како се пишуваат кратенки. NATO - Второ, веста е напишана by: Andrew Byrne in Budapest and Kerin Hope in Athens. Значи новинар во Будимпешта и еден во Атина пишуваат за што рекол Димитров во Брисел. Се телепортирале да го чујат? - Трето, зошто сите други вести поврзани со Македонија се за фудбалот од вчера, само FT има за името? Да не ги заболе многу за нас?
Ништо поразлично од она што се обидуваше Милошоски дур беше министер. Ништо поразлично од она што Груевски ветуваше. „Mr Dimitrov said any new name would be subject to approval in a referendum and the government would seek cross-party consensus before putting the issue to a vote. He added an agreement, which some analysts believe could be achieved within a year, would help sideline calls to redraw the region’s political map and risk reopening explosive political and ethnic disputes.“ FT
А народот нели треба да одлучи дали ова ќе се случи? Треба референдум да има дали граѓаните сакаат промена на името и влез во ЕУ и НАТО, како што имаше референдум за независна Македонија. Наша е државата, ние одлучуваме.
Ќе се врати ли Грујо...? http://sdk.mk/index.php/makedonija/...-zaminal-na-10-godishnina-od-brakot-borkitsa/ http://kurir.mk/makedonija/vesti/gruevski-na-kuso-patuvane-so-semejstvoto-nadvor-od-drzhavata/
Се сложувам со тебе дека народот треба да одлучува но во некоја нормална и демократска држава,но сдс како дојде на власт легитимно ли?Народот ли гласал?Не туку победи Вмро но никој тоа не го интересира,пак сдс дојдоа на власт иако народот се изјасни за Вмро.
Хахахахаха коалиција знаеш што значи? Нашата држава функционира така, со коалиции за правење мнозинство во Собранието. ДП не успеа да формира мнозинство, што значи не е битно што победиле на изборите. Или народски кажано тоа е пирова победа. Да функциониравме така како што викаш дека победникот на изборите владее со државата тогаш ќе бевме диктатура.
ФТ ја исправиле грешката. Многу јасно. Сите грешат, но покажале професионализам. Пак ќе кажам, дури со референцата, за Македонија е огромен успех да се влезе во НАТО. Не за џабе се толку потресени во Грција и самите признаваат дека имаат големи притисоци да попуштат. Сега му е мајката. Додека Грција е во екстремно лоша состојба и криза на секое поле да се дејствува. И тие знаат дека ако влеземе под референцата.. веќе битката за името и официјално ќе ја изгубат. И дај некој нека му објасни на Коѕиас што уствари е компромис. Не го праќајте Хорхе само.. и тој не знаеше. Еве Димитров во среда ќе има шанса да му покаже став.
Сесри златни, за ова ли го гласафне З. З.? Ја ич не сум задоволна. Колку дена поминаа ни бифшиот ми го вратија, ни нов споменик ставија, ни ме вработија... Абе ај.... Уште ми стигна порака од Шеќерка, ми вика На здравје бричење сесро. Со солзи пишувам. Се зезаат со народот. П. С. Деновиве Заев колку средби оствари, грујо ни за 10 години не успеа.