Форумџика на годината

Актуелни политички настани

Дискусија во 'Политика и настани' започната од Ariel, 3 август 2010.

1. JollyGirl

JollyGirl Форумски идол

Се зачлени на:
    15 јуни 2012
    Пораки:
    6.108
    Допаѓања:
    75.395
    Јас реков грам мозок нема тој што ја составил листата, ама ти ако се пронајде не ме засега...Не спомнав никој конкретно.

И еве дека ми рече ти се засрамив сега....Ама ќе се обидам да не поцрвенувам.....Ќе почекаме уште некој ден и ќе видиме дали ќе исполни некој услов З.З....Инаку ќе го враиме грујо под итно на власт....Ова не се трпи.

5 дена веќе има нова влада, а ништо ново...Па кај го има ова?

Земајте сендвичите и одма на протест да одите...Јас да бев ко вас ќе протестирав до сега.
    Не знам што чекате.

На Yipman2, theowndemon, anaja1 и 4 други им се допаѓа ова.
  2. Gosh

Gosh Мразачка на луѓе

Се зачлени на:
    10 октомври 2015
    Пораки:
    3.898
    Допаѓања:
    48.718
    Чекаат некој ,, спонтано ,, да ги собере...:drunk:

На Emy867, Yipman2, theowndemon и 7 други им се допаѓа ова.
  3. Достоевски

Достоевски Истакнат член

Се зачлени на:
    20 мај 2017
    Пораки:
    170
    Допаѓања:
    332
    Колку за информација, ограда пред владата немало НИКОГАШ. Тука имаше скратен пат до стадион, тоа што некој влегол во филм и ставал огради не го коментирате, туку го коментирате како рушење кога некој го враќа нештото како што било.

На тоа сликата гледам и жалење за рамниот данок. Па вас сеедно ли ви е ако плаќате данок како некој што заработува 5 пати повеќе?

На galapce, JuLleE, Victorian и 2 други им се допаѓа ова.
  4. Lianna Anna

Lianna Anna Форумски идол

Се зачлени на:
    7 март 2017
    Пораки:
    2.555
    Допаѓања:
    20.270

Срамота. Човеков е професор на економски факултет.

На ADOKI и Rama им се допаѓа ова.
  5. Достоевски

Достоевски Истакнат член

Се зачлени на:
    20 мај 2017
    Пораки:
    170
    Допаѓања:
    332
    Кога можеше некој што учел на правен да биде министер за здравство, тогаш барем овој има некое познавање од економијата. Добро еве не знае се, наречи го глуп. Но е подобар од сите министри од претходната влада.
    Секако најпрво треба да си студент кај него па да видиш за каков професор станува збор.

На elimkd и Elen4e_sonce им се допаѓа ова.
  6. Lianna Anna

Lianna Anna Форумски идол

Се зачлени на:
    7 март 2017
    Пораки:
    2.555
    Допаѓања:
    20.270
    @Достоевски
    Не го нарекувам глуп, туку неписмен. Не морам да учам економија, а уште помалку да бидам професор на економски, за да знам што е бруто, нето и други основни работи. Апсолутно се сосгласувам дека министрите кои се поставуваат, треба и мора да имаат соодветно знаење, школување, следствено министерството што го претставуваат. Да, истото важи и за Тодоров. Него, требаше подобри да бидете, да ставате пописмени, бар за нијанса. Не е за оправдување следење чекори на претходниците.

Иначе, во нормални држави, ограда пред Влада, воопшто не е тема на разговор. Туку, многу поважни работи. Овде се работи за деструкција на се што направиле претходниците. Сите градат, создаваат, одат напред. Ние се враќаме назад во времето како што било тогаш, така да биде и сега. Времињата се менуваат, не може секогаш да биде исто. Нека обрнат внимание прво на реформите, не на деструктивноста.

На Rama му/ѝ се допаѓа ова.
  7. Gosh

Gosh Мразачка на луѓе

Се зачлени на:
    10 октомври 2015
    Пораки:
    3.898
    Допаѓања:
    48.718
    И така, кучињата лаат, караванот си врви...(highfive)

На galapce, Aquamarine93, Yipman2 и 10 други им се допаѓа ова.
  8. sanjaeva

sanjaeva Форумски идол

Се зачлени на:
    3 февруари 2011
    Пораки:
    3.391
    Допаѓања:
    87.677
    Казандол
    Се прашувам колку ќе ја кошта државата отштетата што ќе треба да ја плати.
    Фирмата ги има сите поребни дозволи од министерствата, елаборати, направена инвестиција.
    Не коментирам дали сум за или против, туку се прашувам колку ќе чини ова задоволство.

9. Достоевски

Достоевски Истакнат член

Се зачлени на:
    20 мај 2017
    Пораки:
    170
    Допаѓања:
    332
    Па и те како е тема на разговор ако за таа ограда сум платил јас, ти, таа, ние сите.
    Колку сака нека чини. Граѓаните одбраа да не се трујат, некој сакаше да ги истреби. Според мене треба секаде во секој град да се организираат референдуми за рудници, па дури и ниеден рудник да нема во градот пак нека кажат жителите дека не сакаат ни да има.

На Emy867, LollySky, Gosh и 2 други им се допаѓа ова.
  10. veteruska

veteruska Популарен член

Се зачлени на:
    27 мај 2014
    Пораки:
    1.977
    Допаѓања:
    5.800
  11. DAngel

DAngel Форумски идол

Се зачлени на:
    19 март 2011
    Пораки:
    11.211
    Допаѓања:
    56.943
    На dunika, BoaVista, oblace1 и 9 други им се допаѓа ова.
  12. DAngel

DAngel Форумски идол

Се зачлени на:
    19 март 2011
    Пораки:
    11.211
    Допаѓања:
    56.943
    Сега како послободна, да прашам. Ја читав веста на Financial Times, уште пред да ја превземат нашите портали.
    По реакции на министерството за надворешни работи, веста е променета во "Macedonia considers using provisional name to join Nato".
    - Прво, жaлно е што новинарите не знаат како се пишуваат кратенки. NATO :!:
    - Второ, веста е напишана by: Andrew Byrne in Budapest and Kerin Hope in Athens. Значи новинар во Будимпешта и еден во Атина пишуваат за што рекол Димитров во Брисел. Се телепортирале да го чујат?
    - Трето, зошто сите други вести поврзани со Македонија се за фудбалот од вчера, само FT има за името? Да не ги заболе многу за нас?

Последна измена: 12 јуни 2017
    На theowndemon, LollySky, Tanjamm и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  13. zhap4e

zhap4e Форумски идол

Се зачлени на:
    27 март 2011
    Пораки:
    7.113
    Допаѓања:
    107.131
    Ништо поразлично од она што се обидуваше Милошоски дур беше министер. Ништо поразлично од она што Груевски ветуваше.

„Mr Dimitrov said any new name would be subject to approval in a referendum and the government would seek cross-party consensus before putting the issue to a vote. He added an agreement, which some analysts believe could be achieved within a year, would help sideline calls to redraw the region’s political map and risk reopening explosive political and ethnic disputes.“ FT

На BoaVista, referentka, JuLleE и 4 други им се допаѓа ова.
  14. Достоевски

Достоевски Истакнат член

Се зачлени на:
    20 мај 2017
    Пораки:
    170
    Допаѓања:
    332
    Што е најсмешно, сменет е и насловот на FT. Хахаха жморони, вашиот плач нема крај.

На LollySky му/ѝ се допаѓа ова.
  15. Bitter-Sweet

Bitter-Sweet Форумски идол

Се зачлени на:
    31 мај 2010
    Пораки:
    14.161
    Допаѓања:
    83.081
    А народот нели треба да одлучи дали ова ќе се случи? Треба референдум да има дали граѓаните сакаат промена на името и влез во ЕУ и НАТО, како што имаше референдум за независна Македонија. Наша е државата, ние одлучуваме. :)

На Rama, carangigia и Victorian им се допаѓа ова.
  16. LollySky

LollySky Популарен член

Се зачлени на:
    7 јануари 2016
    Пораки:
    2.958
    Допаѓања:
    14.028
  17. veteruska

veteruska Популарен член

Се зачлени на:
    27 мај 2014
    Пораки:
    1.977
    Допаѓања:
    5.800
    Се сложувам со тебе дека народот треба да одлучува но во некоја нормална и демократска држава,но сдс како дојде на власт легитимно ли?Народот ли гласал?Не туку победи Вмро но никој тоа не го интересира,пак сдс дојдоа на власт иако народот се изјасни за Вмро.

На carangigia му/ѝ се допаѓа ова.
  18. Достоевски

Достоевски Истакнат член

Се зачлени на:
    20 мај 2017
    Пораки:
    170
    Допаѓања:
    332
    Хахахахаха :rofl::rofl: коалиција знаеш што значи?

Нашата држава функционира така, со коалиции за правење мнозинство во Собранието. ДП не успеа да формира мнозинство, што значи не е битно што победиле на изборите. Или народски кажано тоа е пирова победа.
    Да функциониравме така како што викаш дека победникот на изборите владее со државата тогаш ќе бевме диктатура.

На prominent, JollyGirl, theowndemon и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  19. Yowannty

Yowannty Форумски идол

Се зачлени на:
    28 ноември 2012
    Пораки:
    11.929
    Допаѓања:
    189.208
    ФТ ја исправиле грешката. Многу јасно. Сите грешат, но покажале професионализам.

Пак ќе кажам, дури со референцата, за Македонија е огромен успех да се влезе во НАТО.
    Не за џабе се толку потресени во Грција и самите признаваат дека имаат големи притисоци да попуштат. Сега му е мајката. Додека Грција е во екстремно лоша состојба и криза на секое поле да се дејствува. И тие знаат дека ако влеземе под референцата.. веќе битката за името и официјално ќе ја изгубат.

И дај некој нека му објасни на Коѕиас што уствари е компромис. Не го праќајте Хорхе само.. и тој не знаеше.
    Еве Димитров во среда ќе има шанса да му покаже став.

На Rama, LollySky, Yipman2 и 8 други им се допаѓа ова.
  20. JollyGirl

JollyGirl Форумски идол

Се зачлени на:
    15 јуни 2012
    Пораки:
    6.108
    Допаѓања:
    75.395
    Сесри златни, за ова ли го гласафне З. З.?

Ја ич не сум задоволна.
    Колку дена поминаа ни бифшиот ми го вратија, ни нов споменик ставија, ни ме вработија... Абе ај.... Уште ми стигна порака од Шеќерка, ми вика На здравје бричење сесро.

Со солзи пишувам.
    Се зезаат со народот.

П. С. Деновиве Заев колку средби оствари, грујо ни за 10 години не успеа. :|

На galapce, Rama, theowndemon и 4 други им се допаѓа ова.