Тоа што сериозно му го сфаќаш никот кажува дека you should look up sarcasm in the dictionary Сериозно ли анализирате Лоба колку ја пеела химната? Океј Јана соросоид ја направија кога беше на Евровизија, сега и Лоба е предавник во соработка со странски служби... ама она по потекло е од кај браќата Руси, па шу прајме Дајте бе опуштете се луѓе, млади сте, излезете од тие илинденските филмови и проширете видици од порталите од типот на она прееска ,,Шок шок шок: Македонија се распродава од денес! ( )“. Аман, стварно е жално колку сте опседнати...
Сите химни се кратат на разни случувања. Запази колку трае интонирањето кога репрезентации играат спортски натпревари, после ѕирни ги химните на јутјуб, па ќе дознаеш што не си знаела. Мкд химната не се пее цела. „Горите македонски шумно пеат“ е стих кој одамна не сум го чула, тоа со години не ви пречеше, сега одеднаш стана многу важно кој дел бил прескокнат на приватната фешта на РК Вардар. Не спомнувај никови барем ти, да не се најдеш во небрано. Џиа Каранџи - десен конзервативец и анти-геј
Ја приметувам, огромна разлика има. Огромна почит имам кон луѓето од таму израснав со тие песни.И јас ја имам истата потреба да ја бранам Македонија, знам низ се што имаат поминато. Ако можеш пиши ми лп јас не можев да ти пишам.
добро нека ја кратат ама нека се пее делот со Македонците се борат и македонските херои, за да не му биде на некој нејасно кај се наоѓа.
Ауу, да бе, бисексуалнана наркоманка што умре од сида, изгледа била и ултрадемохристиjaнски конзервативец, баш соодветно
Драган Тевдовски има импресивно универзитетско образование и одличен е како професор, но во дуелот со Виктор Мизо беше многу плиток и разбиен во сите негови аргументи.
@sjdgo @LollySky мојот ник ја претставува физички најубавата жена, а карактерно е се спротивно од мене. А, се она што вие подржувате. Тоа што јас никогаш нема да бидам, а сликава е само потсетник. И не мора во секое мислење да ме цитирате, никогаш не ви се обраќам не сте ми интересни за комуникација. Поздрав
Ништо од тоа не го оспорува фактот каква брука беше тој на тв. Срамни се таквите изјави за човек што е професор. Ама ќе научи, млад е. Професионалецот се коментираше самиот, нема потреба да го коментирам јас. Тоа е доволно.
Тој се разбира во бруто и нето, колку што јас сум кралица Елизабета. [/QUOTE] не е сигурно дека кралицата Елизабета многу време мине по форуми каде се учи економија и политика, ама добро. Еве не знам, веројатно и во тој факултетон кај што ги завршил пост-докторските студии не знаат што е бруто и нето.
Диплома, не секогаш е мерило на знаење. Јас сум кралицата Елизабета, онолку колку што сум и Министерка за финансии. Ниту пак се бутам тоа да бидам. И овде, не станува збор за мене, туку за министерот. Економија, очигледно дека во Министерство се учи. А она за кое зборува професорот, се учи во прва година на факултет. Меѓу другото, ништо лошо не реков јас. Навистина е срамота за еден професор доктор, Министер.
Диплома не е мерило за знаење, исто колку што јавен говор не е мерило за знаење. Има супер кул луѓе кои многу добро знаат што прават, но не знаат јавно да говорат. Но, нели, двојни стандарди. Вемеротипично. Јипи друже, сега веќе не ги палат со голема Албанија, сега ги потпалија на интернет дека ако се интегрираме во НАТО, тешко нас со исис. *смајлиштосекрсти* Ко демек тие и сега не се глобална закана. А ние не знаеме, ниту имаме како да се одбраниме. Еј имам идеја. За сите што се потсмеваат на Тевдоски што е на власт само 1 недела, да се поставува по едно линкче од Иванов, почнувајќи од дуелот со Фрчковски, преку космодиксот, разумниот компромис и се од него уствари, пошто тој нема едно асално излагање сите му се ретардирани. Срам над сите срамови. Не знам дали некогаш ќе се роди некој побетер од него. Еј и јас од Бер. Фала богу паметна сум. *сијагалкаглавата*
Да, факултетот не е мерило за знаење во Македонија со фалш дипломи и полагања преку врски, но истото не важи за факултет рангиран во првите сто на светско ниво. Слушни ја уште еднаш изјавата.
Све неписмени ова министриве од сдс,толку ли немаат асални луѓе да се стават,не ме ни чуди зашто одиме назад,плус антиреформи што ги прават не треба да се чудиме,затоа што си имаме работа со неписмен кадар.
СЈО е противуставно. И е ризница за "перење" народни пари. За случајот "Талир", сеуште нема докази, што покажува фактот дека неколку пати е одбиено барањето на СЈО за замрзнување, односно оттуѓување на седиштето на ВМРО, од страна на Кривичен. СЈО работи само и исклучиво само за СДС. Него, што ќе кажеш за случај "Пуч" ?! Толку многу одложувања, на крајот отфрлање од СЈО само за да се спаси Заев, односно аболиција за него. Или за "Поткуп" ?! Уште не ти е јасно зошто бараат смена на судии и јавен обвинител ?! Сигурно не за да департизираат. Заев го признава Судот, само кога има корист од истиот, но не и во спротивното. Зошто Заев да не одговара за ништо ?! Само за укинување зборуваш. Ние реформи чекаме. Ама ќе чекаме уште, оти нели, оградата и автомобилот пред се. Влезот во НАТО и ЕУ, ако се случи, ќе биде магично исчезнување на проблемите во државава?! И за ова треба да почекаме. Оти уште нели, за промена на име размислуваме. Убаво слушнав што кажа професорот. Дефинитивно треба да преслушаш ти. Не ја оспорувам неговата диплома, ами ја предочив вистината што ја искоментира тој самиот.
од осамостојувањето на Македонија немало поквалитетни министри кои си ја знаат работата и и ја раздвижуваат македонија да оди напред.
Додека вие се карате за вмро-сдсм има еден многу попаметен лик кој полека, но успешно си го трасира патот кон политичка кариера. А тоа е Бојан Јовановски, познат и како Боки 13-ка во старите денови. Досега политичарите ветуваа мед и млеко и од тоа реално ништо немаше. Боки пасивно си набљудувал и таргетирал точно една најранливва група, а тоа е сиромашното население. Има искуство и успешно си ги насочува медиумите на своја страна. Има многу такви примери, најнов е случајот со момчето од Струмица кое било принудено да пита. За само неколку дена, Бојан реагираше и им излезе во пресрет. Им ги решава проблемите на сиромасите, на начин на кој ниту една политичка партија, невладина организација, црвен крст и што уште не, не се ни обиделе да решат. Боки ја знае корумпираноста на институциите и нивната неспособност и стрела право во целта. Денес е претседател на меѓународна заедница за цивилно општество, утре ќе оформи своја политичка партија. Во блиска иднина ќе има и висока политичка функција. Ever thought about that?
Одлично кажано И јас истото го дискутирав на друга тема пред некое време. Боки 13 (сега Бојан Јовановски) со пари од невладините организации и геј лобито успешно си гради политичка и бизнисменска кариера. Ги таргетира најранливите категории, а со тоа добива симпатии од наивното население.
Jee, Боки наш политичар на иднината. Ама сериозно сега, Боjaн не проjaвил политички амбиции, така да барем засега не му е место во темава. Jac го поддржувам и му посакувам успех во кариерата. Редно време беше некоj да им ja сработи работата на социjaлните работници. @Jacques, a зошто наивно население? Во денешно време само будалите чувстуваат емпатиja?
Од Хорхе не може да биде полош. Денес да го стават Бокија наместо ретардираниот амебичен фикус, бескичмењачкиот трол и дебил Иванов, веднаш би гласал за таква опција. Додуша би гласал и за кутија за кондури против хорхе но тоа е веќе друго...
Тоа што јавно не зборува за своите политички амбиции не значи дека и нема да ги реализира тивко во наредните години. Воопшто не е наивен и глуп. Јас не му посакувам среќа во тој дел на кариерата, затоа што ќе зема место на многу поквалитетни луѓе во секаква смисла на зборот само затоа што е геј.