Не знам како можете факултетски образован човек да кажете дека е црпнат. Тоа црпнат мене ме асоцира дека е ментално ретардиран. Од вакви поделби нас не јадат од страна и тонеме. Од тоа што сме научиле да сме поделени. Дајте му шанса, две недели е на власт и барате резултати, а заминувате на 11 години стагнација.
Чоече очигледно не знаеш ништо од политикава ти чиниш туку така му гласаа албанците на зајакот , Ама појма немаш џабе само коментираш по темава и цело време бараш да ти се докажело а толку е очигледно само что ќор неможе да види
И тоа доаѓа од устите на тие кои се обидуваат да го одбранат човекот кој лажел дека е брокер, уствари бил обичен шалтерски работник, а ништо чудно и дипломата да си ја купил. Човек кој не знае да запомни ниеден збор па мора да чита, и човек кој не ни знае да чита. Ете по тоа се гледа какви се жмороните, лидерот неписмен а тие бетер. Да така му ги дадоа гласовите. Ако си видел како купувале гласови со криминалци оди пријави, инаку не чини лажно да обвинуваш..
Не јас. Тоа е негова изјава. Едновремено, една од неговите најпознати. Факултетски образованиот сам себе така се нарече. Точно со тие зборови.
Едит: моја грешка. Зоран Заев: Јас сум човек од село, од село Муртино, струмичко. Пред некои 20 години работев по полето. Најверојатно Господ не ме црпна таму од нивите и ме донесе овде, за така низ вода да ме пушти. Како и да е. Смешки.
Интересна ситуација. Истите личности кои до вчера беа гласни против исмејување на личност со говорна мана, сега го прават истото
Заев да отиде во Германија, ќе го рехабилитира и Хитлер и ќе се извини што се бореле партизаните Македонијо јадна какво копито те гази
За 11 год владеење на Груески не се случи еднаш земјоделците да истураат род по патишта а на овој Црпко за 11 дена му се случи истурање пеаски по патишта а има и најава дека пред влада ќе има турување http://denesen.mk/web/?p=537742
Дај некој нека биде така добар и да го објасни значењето на поимот "црпнат", го слушаме тоа со години а не знаеме што е...
Црпнат, како со црпалка супа што црпиш, па е црпната. Така е тој црпнат од нива. Ама овие што го користат како навреда не му го знаат значењето на зборот.
Не знам што значи, ама мислам дека е ова личи на моментот кога Трамп го употреби зборот bigly за жал кај нас не се најде еден јунак да го провери во речник дали постои пред да стане популарен..