Форумџика на годината

Актуелни политички настани

Дискусија во 'Политика и настани' започната од Ariel, 3 август 2010.

1. Достоевски

Достоевски Истакнат член

Се зачлени на:
    20 мај 2017
    Пораки:
    170
    Допаѓања:
    332

Да се чудиш.

На ти и тебе.

2. veteruska

veteruska Популарен член

Се зачлени на:
    27 мај 2014
    Пораки:
    1.977
    Допаѓања:
    5.800
    Еве ако толку ви сметаат тие со Бугарски пасош нека се донесе закон да нема двојно државјанство,или си Македонец или не си,јас ке ви се придружам во тоа,кој има друг пасош од друга држава нека го избркаат од државава.
    Се плашам дека сдс нема муда тоа да го направи зашто пола членови треба да ги избркаат.

Вие туку од сдс што сте најгласни сите имате Бугарски пасоши се кладам,ама туѕка се противите као демек немате,абе кого лажете?

3. Достоевски

Достоевски Истакнат член

Се зачлени на:
    20 мај 2017
    Пораки:
    170
    Допаѓања:
    332
    Вклучувајќи те и тебе хахаха

4. Outlook

Outlook Популарен член

Се зачлени на:
    5 септември 2015
    Пораки:
    3.200
    Допаѓања:
    5.149
    Јас да се чудам? Се чудам искрено, пред некој ден така ревносно ја напаѓаше Бугарија па, ВМРО тешки бугарофили и да еве се чудам :)

На Lianna Anna, Tina2017 и veteruska им се допаѓа ова.
  5. veteruska

veteruska Популарен член

Се зачлени на:
    27 мај 2014
    Пораки:
    1.977
    Допаѓања:
    5.800
    Е ајде де и јас се чудам толку превртливи се овие од сдс,побрзо они ке го сменат мислењето отколку времето што ке се смени.

6. Tina2017

Tina2017 Нов член

Се зачлени на:
    12 јуни 2017
    Пораки:
    8
    Допаѓања:
    14
    Заев поголем бугарофил и од Љубчо излезе :emo:

На Rama му/ѝ се допаѓа ова.
  7. Достоевски

Достоевски Истакнат член

Се зачлени на:
    20 мај 2017
    Пораки:
    170
    Допаѓања:
    332
    Твоето прашање го памтиш? Беше што има врска Бугарија со Илинден.
    Па еве како што може да видиме на сликата, а за тоа може и да се прочита (секако не во учебниците по историја бидејќи таму пишува тоа што сакаме да читаме, па сега се лутиме кога вистината ни ја кажуваат), Илинденското востание освен на територијата на денешна Македонија започнало и на територијата на Бугарија на ист ден. Тоа е заедничкото.

Што се однесува до мене лично, јас сум против вадењето бугарски пасоши, но кога е нешто заедничко тогаш нека дојде премиерот нивни, нека положи цвеќе и нека си оди, нема да не изеде.
    А ти пасошот кога ќе го вратиш? Хахаха

8. Outlook

Outlook Популарен член

Се зачлени на:
    5 септември 2015
    Пораки:
    3.200
    Допаѓања:
    5.149
    Кога се работи за национални интереси партиска обоеност не треба да постои, види ги Грците има ли кај нив такво нешто, најголемиот крлеж на ЕУ се и те кочат каде стасаат.

На Lianna Anna, Victorian и Eoo им се допаѓа ова.
  9. Outlook

Outlook Популарен член

Се зачлени на:
    5 септември 2015
    Пораки:
    3.200
    Допаѓања:
    5.149
    А на територија ??????? аааааааааа а чие е тоа востание по кој повод треба заеднички да се слави, се бореа за слобода на Македонија или на Бугарија??? Што се Гоце Делчев, рајко Жинзифов и да не редам може не си ни слушнал :)
    П.С прочитај 1903 дали Бугарија е под Османлиите па, ќе разговараме, додека не прочиташ немој да ме цитираш, те молам.

На Bitter-Sweet, Lianna Anna, Victorian и 2 други им се допаѓа ова.
  10. Достоевски

Достоевски Истакнат член

Се зачлени на:
    20 мај 2017
    Пораки:
    170
    Допаѓања:
    332
    Се бореле против Османлиите и за спречување да не навлезат подлабоко, или поточно тоа служело како поддршка. Востанието започнало на ист ден и во Тракија, тоа е Бугарија нели?
    Борис Сарафов да не случајно Македонец бил? Михаил Герџиков?
    Сите Македонци а?

Заедничко е тоа и нема потреба од нервози, и двата народи треба тој ден да го слават како победа над Турците. Не треба да се мешаат фашисти бидејќи тоа е далеку подоцна, да речеше Заев дека Бугарите не биле фашисти ќе ви се приклучев во плукањето, ама Илинденското востание е заедничко, или Преображение како што се викало востанието во Тракија. Едно исто е тоа.

11. Outlook

Outlook Популарен член

Се зачлени на:
    5 септември 2015
    Пораки:
    3.200
    Допаѓања:
    5.149
    Бугарија се борела против Османлиите, а немале своја држава ??? За каква победа зборуваш ти??? Илинденско е крваво задушено востание дете, боже со кога и ја разговарам (facepalm) Каде виде ти до сега јас по форумов да плукам??? Ти може да се рече, зборувај за себе. За какви фашисти сега па, пишуваш. Изгуби темава од смисолот ...

На veteruska му/ѝ се допаѓа ова.
  12. Tanjamm

Tanjamm Форумски идол

Се зачлени на:
    6 октомври 2011
    Пораки:
    9.999
    Допаѓања:
    14.644
    Не дека го бранам, ама не сфаќам која е вината на Заев. Што сторил, што отишол во посета на соседна држава како секој премиер?Вие што го нарековте бугарофил или не знам што, и сите што се буните, размислете кој беше на власт 11 години и кога се извадија турбо бугарски пасоши. Масовно се вадеа од мака, некои од мака, некои од ќеф, затоа што сум слушала Македонци кои велат „Нека ми стои, не ми бара ниту леб, ниту вода“. „Нека ми стои, јас ако имам, утре и за детето ќе земам“. Кои патриоти, ауу. Тој што зема од зор го разбирам, сфаќам дека во Пехчево на пример или ќе трпиш за леб, или ќе бегаш во странство за да донеше некоја пара, а пасош ти треба и трето нема. Ама што е со газди на фирми кои земаат или планираат да земат?Спијат на пари и ќе се прават Бугари затоа што им е здодевно во животот. Не ни личи просто по се што се случи да глумиме патриоти, и патриотите во оваа земја се малку, една шака народ, а кои точно се времето ќе покаже.

На fina erika, Elen4e_sonce, anaja1 и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  13. veteruska

veteruska Популарен член

Се зачлени на:
    27 мај 2014
    Пораки:
    1.977
    Допаѓања:
    5.800
    Прифаќам,ако имаш ти Бугарско и тебе важи?
    Заев ке ја менувал историјата во учебниците ауууу зини земјо и голтни го.;(:@

Ја продаде Државата на Бугарите.

Последна измена: 21 јуни 2017
  14. sjdgo

sjdgo Форумски идол

Се зачлени на:
    16 јули 2015
    Пораки:
    5.676
    Допаѓања:
    14.208
    Не бегавме од школо. Во учебниците по историја, читавме разни митови за семејството на Самоил: ќерка вљубена во затвореник, бремени невести протерани назад во Унгарија заради друга жена, исфрустрирани внуци кои бараат освета или престол после 30 години... сапуници, Сулејман Величествениот го*на да јаде (се извинувам за шпањолскиот). Гледаш дека се си знаеме? Редовно посетувавме настава.

За Илинденско востание не се учи во петто одделение.

15. Достоевски

Достоевски Истакнат член

Се зачлени на:
    20 мај 2017
    Пораки:
    170
    Допаѓања:
    332
    За фашисти зборуваше твојот другар @ADOKI кој стави слика каде Бугарски фашистички војници се со исечени глави, и пишал дека тоа се Македонци. Па затоа реков нема потреба тоа да се збори бидејќи нема врска со Илинден.

Инаку Крушевската Република нели е победа? Добро ако за тебе не е тогаш во ред.

Бугарите се бореле против Турците во Тракија, таму кренале востание како поддршка за Илинденското и за да ги запрат Турците да не навлезат повеќе. Тоа реков и тоа е, ти постирав и слика.
    Каква врска имаат фашистите со 1903? Зошто таква слика постави?

16. Outlook

Outlook Популарен член

Се зачлени на:
    5 септември 2015
    Пораки:
    3.200
    Допаѓања:
    5.149
    Procitav samo deka Adoki zboruval za fasisti nitu sum procitala nitu znam sto pisal I vo koj kontekst ama tebe do pred ovoj post te citav I gledam nema izdrzana diskusija, poz

На ADOKI и veteruska им се допаѓа ова.
  17. Достоевски

Достоевски Истакнат член

Се зачлени на:
    20 мај 2017
    Пораки:
    170
    Допаѓања:
    332
    Нема издржана дискусија бидејќи немаш што да кажеш и што да одговориш.
    Борис Сарафов Македонец ли е?
    Тракија во Македонија ли е?

18. edenandrej

edenandrej Истакнат член

Се зачлени на:
    4 април 2017
    Пораки:
    304
    Допаѓања:
    934
    Кога бев малку помлад, на секој македонски форум се регистрираа по неколку Бугари кои имаа задача да провоцираат со некакви тези дека Македонците се Бугари и тн. Тогаш многу ми беа смешни овие ликови и си викав дека со тек на времето ќе исчезнат бидејќи Македонија ќе продолжи да постои како држава, Македонците ќе продолжат да си бидат Македонци а нивните тези ќе бидат бесмислени. Тоа што не го очекував е дека во 2017 Македонци ќе им објаснуваат на други Македонци дека се всушност Бугари. Па добро бе пријател ти Македонец си или што си?

На faye, Abeja, Lianna Anna и 2 други им се допаѓа ова.
  19. Outlook

Outlook Популарен член

Се зачлени на:
    5 септември 2015
    Пораки:
    3.200
    Допаѓања:
    5.149
    Kade ne znaes, pa I uste fraer se pravis, sto fajde od toa. Kakva vrska IMA Trakija so ilindensko vostanie,so denesna I togasna Bugarija??? A kakva e pa, so Makedonija, ili I tie ripnale za nas :) a be site ginele da ne oslobodat. Daj postedi me te molam.

На veteruska му/ѝ се допаѓа ова.
  20. Достоевски

Достоевски Истакнат член

Се зачлени на:
    20 мај 2017
    Пораки:
    170
    Допаѓања:
    332
    Ова не е одговор на моето прашање. Повели одговори ако знаеш.
    Востанието кое е започнато во Тракија е започнато на ист ден како Илинденското, и е започнато како поддршка за Илинденското. Во тоа востание во Тракија кое се нарекува Преображение се бореле Бугари. Значи тоа е заедничко, почнале на ист ден против ист противник.

Уште во круг ќе се вртиш и ќе збориш глупости.