За криминалот на СДСМ беше задолжен Зврлевски, сега кога е пред разрешување ќе остане запомнет по тоа што не го реши криминалот на СДСМ.
Тоа што го слушнав со свои уши ми е доволен доказ, не ми треба некоj да ме е.е во здрав мозок дека разговорите биле сечени, лепени и монтирани. Не можам да кажам дека ми е криво, но сигурно е дека сум разочарана. Можеби и не толку од начинот на коj ja водеа државата (освен тоа што крадеа), туку од тоа што се случуваше на локално ниво, тоа што локалните шерифи ги третираа лугето како овци и гласачки машини. Тоа што за да се вработиш морало да те има по списоци со активности. Toa што на состаноци по штабови се шпионираа и тужакаа роднините, приjaтелите и комшиите. Тоа што пред избори морало да се прават списоци со сигурни гласачи, тоа што на оние што дремат по штабови им се вработиja цели фамилии на места за кои не се компетентни, па тоа што земаа субвенции за сточарство луге што немаат ни кокошка итн. Значи на страна криминалите на врхушката, целото членство забега. Народот ги избрка СДСМ од власт поради криминал, непотизам, елитизам и ароганциja, но ДПМНЕ го надгради и усоврши тоj трул систем.
Те поддржувам, луѓе кои се во партијата, а се прости, неуки, 11 години изигруваа шерифи, се закануваа пред избори дека знаат кој за кого гласа и дека тој што не ги поддржува ќе има последици. Кога имало такво нешто?Тоа нели е заканување и тероризирање на сопствен народ? Ако него му е убаво да седи 2 часа на работа и да зема плата, плус да уценува кого стигне и по дома за џабе да му варосуваат, да му градат, морам ли јас да гласам за да него му биде убаво? Со што ме задолжиле да морам да ги гласам? Освен малтретирање на својот народ, друго не видов, со исклучок на некои ситни економски мерки во првата година кои останаа во сенка на сиот овој терор.
ПЕДЕРСКА ВЛАДА „Сегашната влада уште во предизборието се заложи, се обврза дека ќе преземе серија чекори коишто ние ги имавме изложено како барања, а коишто сметаме дека се први, клучни и нужни чекори за подобрување на ситуацијата со човековите права на маргинализираните заедници, вклучително ЛГБТИ популацијата“, вели Димитров од Коалицијата „Сексуални и здравствени права на маргинализираните заедници“. „Исто така, во друга прилика, ги кажаа јасно своите заложби во однос на серија прашања што се однесуваат на оваа заедница и мислам дека дефинитивно ќе има промена на ситуацијата. Веќе покажуваат интерес и отвореност за средби, да дискутираме за нештата коишто се приоритетни“, додава тој во интервјуто за новинската агенција Макфакс.
Хомофобија на нивоу. А не сфаќа дека подобар живот за било која група на луѓе, во принцип значи подобар живот за сите. Сите ВМРО-вци се плашеа да не "се промовира гласно педерштината како нормална". Секој најмногу се плаши од тоа што e, а после од се останато
За какви човекови права збориш тоа е пореметување на човештвото изопачување, ненормалност , неморалност. Како можеш да подржаваш вакво нешто , зарем ќе ти биде убаво да гледаш двајца мажи како се лапаат сред улица или на плоштад пред твоето дете боже боже ...Биле човекови права ненормалност , тоа е само болест! И ништо повеќе немам ком?
Прво расчистете со педерите во ВМРО кои одат на Халкидики секој викенд па после зборете за педерски влади. Каква иронија, педери ти викаат дека си педер.
Oва со Халикидики не сфатив јас, не се информирав навреме. За кого се работи, за пратеникот од Велес, нешто го спомнуваа или?
Не се важи за нив. Тие се срцки сВатки @Tanjamm пола пратеници од вмро на чело со Илија Димовски, си одат редовно на Халкидики и ја истражуваат својата хомосексуална страна. Имаше и снимки, а и сопствениците на хотелите/становите кај што се собираат, го потврдија тоа. Ама пошто се патриоти не се важи. Од еднаш не се станува педер.
Ајде па да ги затвориме сите болни, да им забраниме од дома да излагаат штом така, зошто само хомосексуалците?
Па не мислиш дека ги објавиле снимките каде се пердашат. Нема снимки туку сопственикот на станот, поставил камери внатре и со тие снимки ги уценувал, значи снимките ко снимки постојат ама не верувам да ги објават. Ако некој не верува доволно е да ги погледне движењата на рацете на Илија и Антонио, такви виткања прсти можат само тие кои се хомичи. Да не се лажеме, дури и по одењето им се познава.
Ееехх и после пропагираат брак, традиционално семејство, 3 деца да чува народот без пари. Само Влатко Ѓорчев колку што знам има 4 деца, другиве со 1 и кажуваат да се чуваат 3 деца.
Не ми се допаѓа многу фактот што се поддржува нешто неприродно, но и јас да бев припадник на ЛГБТ ќе си барав права и ќе барав да бидам прифатена. Така да, немам ни причина да скокам против нив, но не можам ни целосно да ги поддржам. Сепак си стојам воздржано и си го гледам својот живот. Јас како човек си имам права и си живеам, нека си живеат и другите. А овие што правеле во Грчка, во тоа па воопшто не би да навлегувам.
Па тие најгласните против хомосексуалните бракови што се, тие не ни имаат деца, ни жени немаат. Кога си ја видела на Илија жена му? Никогаш. Или па ако ја има тоа е како маска, попрво слика со дечко му ќе видиме. Чудно само како тие нивните членови ќутат за тоа, а некој обичен педер по улица би го искршиле од ќотек. Ама не за џабе се сендвичи.
Маргинализирани категории на граѓани не се само ЛГБТ заедницата Тие ја спомнуваат ЛГБТ заедница затоа што знаат дека најжешко ќе реагираат хомофобите против неа.
Лелеее за ЛГБТ заедницата стигнавме,блазе си ни,све е друго решено па тие само останаа,државата ни се продава,а ние со педери ке се занимаваме,браво бе Заев душо продадена. Дали сме ние нормални, кога дозволуваме еден шарлатан заев да не убедува дека оваа земја е с'е само НЕ МАКЕДОНИЈА...