Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Актуелни политички настани

Дискусија во 'Политика и настани' започната од Ariel, 3 август 2010.

1. Tina2017

Tina2017 Нов член

Се зачлени на:
    12 јуни 2017
    Пораки:
    8
    Допаѓања:
    14
    Незнам што сте се запнале сите за ЕУ кога самата Британија ја напушти ЕУ минатата година. Па не се будали Британците?! Или се, а ние сме нормалните? :x и треба да се одречеме од нашиот идентитет, да станеме безимени за да влеземе во некој сојуз што се распаѓа и ќе престане да постои за 4-5 год.. НЕуЕУ!!

На Outlook, Bitter-Sweet, Rama и 2 други им се допаѓа ова.
  2. ADOKI

ADOKI Истакнат член

Се зачлени на:
    20 април 2014
    Пораки:
    1.696
    Допаѓања:
    2.713
    Простотикак? Мислиш на она што се ќе го кажеш тогаш е ок , но мислам дека не е време за навреди ако сакаш да се навредуваме тогаш не е место тука.
    Јас убаво ти кажав дека само зајакот и шеќернара репка кажуваа дека имало олку онилку па на крај николку.И колку за информација јас бев претсесател на ИО и се течеше во најдобар ред бидејќи сите 746 гласачи беа на иста адреса и немаше никаков проблем ама некој неможе роа да го разбере.
    А тоа со 50€ кажувај му на друг бидејќи за една фатиме држиме се направи толкава драма како да од неа зависеше цел изборен резултат!

На H.VAGA и Lianna Anna им се допаѓа ова.
  3. Црна Ружа

Црна Ружа Истакнат член

Се зачлени на:
    28 март 2017
    Пораки:
    1.000
    Допаѓања:
    3.684
    Бидејќи Британија и Македонија ги красат слични, да не кажам исти параметри.:worried:
    Ако Шекил О`Нил закуцава на кош без проблем тоа не значи дека некој лик со 1.62м и 119кг нема да се убие обидувајќи да забие на истиот кош...

На Elen4e_sonce му/ѝ се допаѓа ова.
  4. LollySky

LollySky Популарен член

Се зачлени на:
    7 јануари 2016
    Пораки:
    2.958
    Допаѓања:
    14.028
    Е па ти многу добро знаеш како местевте, што да ти обjaснувам :)
    И да, простотилак е кога на непознат му викаш да не попува, кога користиш погрдни називи како црпко, заjaкот и сл.

На Elen4e_sonce, Gosh, Someonespecial и 4 други им се допаѓа ова.
  5. Tanjamm

Tanjamm Форумски идол

Се зачлени на:
    6 октомври 2011
    Пораки:
    9.999
    Допаѓања:
    14.643
    http://www.faktor.mk/zaharieva-buga...riznava-i-makedonskiot-jazik-soglasno-ustavot
    http://fokus.mk/video-ministerkata-...onskiot-jazik-soglasno-ustavot-na-makedonija/

Не се навредувајте, еве ако ова се случи навистина и на дело, треба да се радуваме, а не да фрламе дрва и камења по новата Влада која сака со мали чекорчиња да направи голем исчекор.

За фантоми лично не знам, ама мене од ВМРО ми спомнаа дека во моето место ќе ми го запомнат бројот на ливчето, сомнителна сум била и оттогаш не ги гласав, па тие нека бележат. Еден поранешен пратеник и еден директор кој на 27 април влезе во Собрание од мојот град исто упати индиректна закана дека знаат кој за кого гласа, дека се се знае и дека по избори ќе видат. Па нели е слободно правото на глас? Кој е тој што на 25 години од факултет станал директор да ми кажува за кого да гласам. И од СДСМ рекоа едни со кои соработуваме, излезете гласајте в недела, велам гласам секогаш, ама за нас гласајте, онака со насмевка сикажа човекот, не со закани. Едно е шега, друго е закана и можност да те избркаат од работа затоа што биле на власт. Државата е на народот, на граѓаните, не на ВМРО. Тепањето во Собрание е врв и нема што да се коментира. Ако поддржуваш насилници, значи си насилник.

6. JollyGirl

JollyGirl Форумски идол

Се зачлени на:
    15 јуни 2012
    Пораки:
    6.108
    Допаѓања:
    75.395
    И последните избори победи па затоа е на власт.
    Толку сте слепи?
    И доста со тоа црпко.
    Имај малку култура, со образование си бил вработен....зар ти личи ова?

На Rose96, galapce, Someonespecial и 2 други им се допаѓа ова.
  7. Lianna Anna

Lianna Anna Форумски идол

Се зачлени на:
    7 март 2017
    Пораки:
    2.555
    Допаѓања:
    20.270
    Збор против збор. И јас тврдам дека овие избори беа од други местени за близок или еднаков резултат, а сепак, ова последново неуспешно им заврши. Дали ми верувате?!

Сепак, "успешно" ги инсталираа на Власт, погазувајќи го Уставот и ставајќи ги нивните желби и интереси, пред народните. Фантомите беа измислени со цел подобра подготовка на изборите, односно оставање простор за изедначен резултат, или за нив уште подобро, да добијат дури и повеќе од ВМРО. Да беше барем ова второто, немаше да има толку негодувања, а богами ниту "играње играчки" со мандатот. На крајот, и покрај толку одложувања, завршија со неуспех. ]:)

СДС, нели прави списоци за гласање, за митинзи, за протести итн.?! Зарем навистина мислите дека истиве не се служат со закани или работни понуди итн. во корист на гласови или членски книшки?! :rofl: (facepalm) На истиот начин, на кој вие ова го тврдите за ВМРО, јас го тврдам за СДС. Имав прилика да видам. Неколку пати. Апсолутно ја кажувам вистината. Дали ми верувате?!

Дали навистина верувате во департизација?! :rofl: Веќе почна да се докажува спротивното.

Се прашувам, дали со членска на СДС ќе може да имаме слободен влез и неограничен престој во ЕУ?! :wasntme:

На ADOKI и Rama им се допаѓа ова.
  8. Antebellum

Antebellum Популарен член

Се зачлени на:
    15 април 2012
    Пораки:
    3.161
    Допаѓања:
    9.465
    Се дозна ли која е воспитачката што му истури врело кафе на детенцето во Аеродром додека спиело? Што се случи со неа? Не знам за каде е прашањево...

9. zhap4e

zhap4e Форумски идол

Се зачлени на:
    27 март 2011
    Пораки:
    7.113
    Допаѓања:
    107.131
    Ефтов имаше еден интересен коментар за госпожа Министерка, Шеќеринска. :wasntme:

Vasko Eftov

Dodeka Zaev se trosi kako "meksikanski bokser" ( i mora da ja plaka cenata za "politickoto lihvarenje" pred izborite ) Sekerinska kako ministerka za odbrana raboti na strategijata da bide kandidat na pretsedatelskite izbori vo 2019 godina. Site sdsmovski "teskasi" imale takvo finale vo politickata kariera: Gligorov, Crvenkovski i sega Sekerinska koja ke saka da ja prodolzi "tradicijata". Prifati da bide vo "senka" kako minister za odbrana i da go trosi Zaev vo negovata ofanziva da ja pretvori Makedonija vo cergice po koe ke gazat sosedite, go ostavi nadvor od izvrsnata vlast Stevo Pendarovski ( koj bi mozel da i bide konkurent vo pretsedatelskite kombinatoriki ) i vo narednite dve godini ke gledame "vojnicki duel" megju Sekerinska i Gjorgje Ivanov. Sekerinska ke go blokira Ivanov kako sto toa go pravese Buckovski protiv Boris Trajkovski vo 2001. Ke kalkulira dali da ima neposredni pretsedatelski izbori ili da se smeni Ustavot i Pretsedatelot da sa izbira vo Parlamentot. I ke ja sledi razvrskata so Agencijata za razuznavanje-dali AR ke se spoi so DBK. Ke bide Rada radi za dobro da zaradi!!!

На Espadrila му/ѝ се допаѓа ова.
  10. Читател

Читател Истакнат член

Се зачлени на:
    31 март 2015
    Пораки:
    738
    Допаѓања:
    5.807
    Општо несакајќи ќе забележам вести на про-дпмНЕовски медиуми што информираат.

Сега гледав на алфа ли ќе да беше, велат дека за некои даноци ( ваљда данок на добивка ) од 10% ќе бил 18% и тоа било ЕНОРМНИ 80% повисок данок. Шокантно. Ќе се избркаат странските инвеститори па и нашиве ќе се дестимулирале ... Колку само не е страшно тоа но овие 80% ( како вид на информација ) го претсавуваат тоа. Една паралела замислете данокот е 2% и наскоро да биде 4% и тоа е НЕВЕРОЈАТНИ 100% покачување на данокот :lol:

И сите овие предвидувања што ги прават дека СДСМ оделе само на партизација и дека партиска книшка од СДСМ е потребна за се' е еднакво на искуството и практиката и намерата на дпмНЕ. Фактички они се толку искусни у тоа што критикуваат за работите кои и сами ги правеле.

П.С. Многу ни е јака опозицијава еј. Со ваква опозиција....... абе туѓ срам ме изеде еј .. (facepalm)

На galapce и Yowannty им се допаѓа ова.
  11. DAngel

DAngel Форумски идол

Се зачлени на:
    19 март 2011
    Пораки:
    11.211
    Допаѓања:
    56.943
    Најсмешно ми беше една изјава од синоќа, не знам чија беше, дека кој имал членска од СДСМ немало никогаш да иде во затвор.

На galapce и Tanjamm им се допаѓа ова.
  12. ADOKI

ADOKI Истакнат член

Се зачлени на:
    20 април 2014
    Пораки:
    1.696
    Допаѓања:
    2.713
    На Rama и fina erika им се допаѓа ова.
  13. Читател

Читател Истакнат член

Се зачлени на:
    31 март 2015
    Пораки:
    738
    Допаѓања:
    5.807

Мерцедес и Мерцедес од 600.000 евра .... Има разлика! - Ти знаеш што е подобро за тебе ! Нарачател: дпмНЕ

На Sesil, Elen4e_sonce, theowndemon и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  14. LollySky

LollySky Популарен член

Се зачлени на:
    7 јануари 2016
    Пораки:
    2.958
    Допаѓања:
    14.028
    Како беше она, крадецот дури бега, вика држте го крадецот :)
    Aма се е така како што кажуваат, само замени сдсм со дпмне. ::D

На Yowannty и fina erika им се допаѓа ова.
  15. boomsleng

boomsleng Истакнат член

Се зачлени на:
    28 јануари 2012
    Пораки:
    206
    Допаѓања:
    692
    Во врска со шпекулациите за промена на даночната политика од страна на новата влада, колку што можев да слушнам од тоа што се зборува во јавноста, што се пишува во медиумите и од изјавите на компетентни личности можам да го кажам следново
    Новата влада се залага за склалесто - прогресивно оданочување и тоа се однесува на персоналниот данок на доход а не за данокот на добивка, пример досега постоеше една единствена даночна стапка од 10% и сите плаќаа по таа стапка без разлика на остварениот доход, новата влада предлага да постојат две стапки и тоа сегашната од 10% која ќе важи за лицата кои имаат остварено вкупен приход во текот на годината по разни основи (од на пример 1000 евра) и истите ќе треба да платат данок од 10% или 100 евра, додека тие кои оствариле приходи над овој износ ќе платат данок по стапка од 18% и тоа на разликата - износот кој е утврден како лимит и вкупниот износ на остварен приход, на пример ако едно лице оствари 1500 евра приход кој подлежи на плаќање на персонален данок - ќе плати данок од 10% на износот до 1000 евра, а на остатокот од 500 евра на вкупен остварен приход ќе плати 18% данок ама само на износот од 500 евра
    Мислам дека овој даночен модел на прогресивно оданочување е поправичен, пореален а тоа значи посиромашните да плаќаат помалку а побогатите повеќе. А тоа дека со тоа ќе се дестимулирале потенцијалните инвеститори од намерата да инвестираат е чиста небулоза па како можат да се одвратат инвеститорите од намерата да инвестираат во отворање на нови капацитети или пак проширување на постојните, или пак од намерата да вработуваат нови лица бидејќи зголемувањето на даночната стапка ќе влијаело на сето тоа, каква небулоза, нонсенс, па најголем или скоро сите вработените најчесто примаат плата до 20000 или пак евентуално 30000 денари и тоа зголемување нема воопшто да ги погоди нив бидејќи тие и понатаму ќе плаќаат персонален данок со пониската стапка од 10% како и досега. Значи толку забуни се пласираат во јавноста, се прават такви спинови, се шири неоправдан страв, загриженост, вознемиреност, се со цел да се критикува без основа, без аргументи се со цел да се пренасочува вниманието на јавноста од одредени состојби со кои се засегнати тие кои ги пласираат овие спинови.

На galapce, anaja1 и referentka им се допаѓа ова.
  16. DAngel

DAngel Форумски идол

Се зачлени на:
    19 март 2011
    Пораки:
    11.211
    Допаѓања:
    56.943
    А За Талир оти никој не зборува? Што ќе биде со Талир? Ќе лежи некој или нема никој да лежи?
    Некој постручен да каже дали ако СЈО не покрене обвинение сега ќе може новиот јавен обвинител да покрене покасно?
    Или СЈО излезе само за мачкање очи и ќе лежат само мали фаци, а Груевски уште ќе се перчи пред ТВ и ќе ми се повраќа секој пат кога го видам?

На galapce, fina erika, Elen4e_sonce и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  17. LollySky

LollySky Популарен член

Се зачлени на:
    7 јануари 2016
    Пораки:
    2.958
    Допаѓања:
    14.028
    Можно е случаjот да се префрли во ОJO.

18. Jacques

Jacques Истакнат член

Се зачлени на:
    28 февруари 2017
    Пораки:
    559
    Допаѓања:
    1.892
    Ќе нема потреба од СЈО веќе, затоа што СДСМ ќе поставува јавни обвинители и судии блиски до партијата. Судството ќе биде во нивна целосна контрола.

На Lianna Anna и ADOKI им се допаѓа ова.
  19. LollySky

LollySky Популарен член

Се зачлени на:
    7 јануари 2016
    Пораки:
    2.958
    Допаѓања:
    14.028
    Што реков погоре, се е така само замени сдсм со дпмне :)

20. Jacques

Jacques Истакнат член

Се зачлени на:
    28 февруари 2017
    Пораки:
    559
    Допаѓања:
    1.892
    Се е така, но баравте реформи и департизација.

На Lianna Anna и Rama им се допаѓа ова.