Па како така зборите химната мора да се смени. Кај го има Грујо во неа спомнато?? Смее ли тоа така? Само јас предлагам наместо Груевски да се напише Груиши оти колку направи тој за учк-ите толку нема направено косовскиот премиер Хашим Тачи. И така слушајки ја новата химна ке се потсетувам на мојот довчерашен идол Никола Груевски, еден успешен млад реформатор во Македонија, еден патриот кој народот го сакаше, во кој гледаше спас и надеж. А Груиши е истиот тој човек само сега терористите гледаат во него спас и надеж. Ама го сваќам човекот, па не остана ништо друго да се продаде освен химната и тука таму по нешто. Кире знамето и името ги продаде одамна, Бране фабрики продаде еден куп, Грујо сирот мора химната да ја продава. На зорт е човекот, оти малку фабрики негови има во Чешка (или не знам која од тие републики таму). ГРујчеее, алооо, Маседонија коллинг , свести се малце бе шо правиш, спушти се на земја. Ај доста продаваше, продаде што беше вредно сега за ситни пари од една химна ке си го продадеш и угледот што го имаше кај народот.
http://www.youtube.com/watch?v=9bSL3tKW ... e=youtu.be Информатичари, акнете се со дипломата по чело, може ќе добиете соодветна цртана апликација.
Мораше ли денес ударна вест да биде дека колата на Љубе му ја украле? Секојдневно по колку коли се крадат.... што беше ова толку посебно незнам Само замараат со глупости....
http://vesti.alfa.mk/default.aspx?mId=3 ... ntId=40182 Ете што се случува кога министер за правда е албанец.
Јас останав ваква Ме мрзи да го преведувам долго е... Спојлер Cane mi sprema likvidaciju Makedonski novinar Zoran Božinovski tvrdi da kontroverzni biznismen Stanko Subotić zvani Cane i direktor makedonske tajne policije Sašo Mijalkov planiraju njegovu likvidaciju. On ističe da je ovu informaciju dobio od obavještajnih službi koje brinu o njegovoj bezbjednosti, od momenta kada je javno progovorio o švercu cigareta između Makedonije i Crne Gore. Prema njegovom kazivanju, o svemu ovome obaviješteno je i Specijalno tužilaštvo Srbije. Božinovski, koji godinama piše o duvanskoj aferi, nedavno je iznio teške optužbe na račun Stanka Subotića, sa kojim se tokom 2009. godine više puta sreo u Budvi. Saopštio je i da je njegova veza sa Subotićem bio Ljubiša Mijatović, nekadašnji šef obezbjeđenja Mila Đukanovića. - Koristim ovu priliku da široj balkanskoj i međunarodnoj javnosti saopštim da iz obavještajnih krugova koji brinu o mojoj ličnoj bezbjednosti imam sigurnu i provjerenu informaciju da su se u poslednjih mjesec i po dana tri puta sastali kontroverzni tobako biznismen Stanko Subotić zvani Cane i direktor makedonske tajne policije Sašo Mijalkov. Jedina tačka njihovog dnevnog reda, na sva tri sastanka je bila moja fizička likvidacija. Kako bi realizovali ovaj naum dogovorili su se da Subotić finansira cijelu operativnu akciju, a da Mijalkov pronađe izvršioce. Upravo prilikom traženja izvršioca, Mijalkov se obratio i na adrese koje provjeravaju i ljudi koji brinu za moju bezbjednost - tvrdi Božinovski u razgovoru za "Dan". On kaže da ovu izjavu daje "pod punom krivičnom odgovornošću, svjestan da će moje dželate još više razgnjeviti i razbjesniti". - Ove provjerene informacije posjeduje i Specijalno tužilaštvo Srbije, a o tome je obaviješten i tužilac Miljko Radisavljević. U poslednje vrijeme nemam nikakav kontakt s njim i institucijom na čijem je čelu, pa ne znam šta preduzimaju povodom sprečavanja realizacije mračnog nauma Subotića i Mijalkova. Inače, poslednjih pet mjeseci, četiri puta sam se susreo sa tužiocem Radisavljevićem i njegovim zamjenikom, dao sam im detaljne iskaze o mojim saznanjima vezanim za kriminalne aktivnosti Stanka Subotića Caneta - šverc cigareta iz Makedonije prema Crnoj Gori. Na tim susretima sam specijalnom srpskom tužilaštvu stavio na raspolaganje i kompletnu arhivu koju sam poslednjih 15 godina skupljao na prostorima eks SFRJ, vezano za tobako šverc. Tužilaštvu sam predao kopije te dokumentacije i pristao sam na dalju saradnju i svjedočenje. Tražio sam od njih i bezbjednosnu zaštitu. Ne znam da li su nešto preduzeli po tom pitanju. Pretpostavljam i da je Subotić od svojih "suflera" u Beogradu došao do saznanja da sam pristao na saradnju sa tužilaštvom Srbije, pa ga je to toliko prestravilo da se udružio sa Sašom Mijalkovim kako bi spriječio moje svjedočenje u procesu koji Srbija vodi protiv njega - istakao je Božinovski. On pojašnjava da Mijalkova posebno izbezumljuje podatak da "znam gdje su još dvije tzv. `crne sveske` Danče Šuturkova. - Ekstra motivi da planiraju i pokušaju moju fizičku likvidaciju su tekst o Stanku Subotiću, koji sam objavio osmog aprila na mom veb-sajtu njnjnj.burevesnik.org, o načinu na koji je došao do "crne sveske" Šuturkova. Mijalkovu je motiv da spriječi moje kontinuirano objavljivanje podataka o njegovoj umiješanosti u međunarodnu narkotrgovinu. Čašu njegovog strpljena sam prelio objavljivanjem 24 fotografije sa svadbe narkodilera, pod nazivom "Skopski narkosvadbari". Na tim fotosima su najviši policijski funkcioneri i biznismeni bliski aktuelnoj makedonskoj vlasti i Mijalkovu, u radosnim zagrljajima s najvećim narkodilerima u Makedoniji. Na fotografijama su i sin Saše Mijalkova, Jordan, kao i šef obezbjeđenja premijera Nikole Gruevskog i više policijskih inspektora iz sektora za suzbijanje narkotrgovine - naglašava Božinovski. D.ŽIVKOVIĆ Nijesam njihovž neprijatelj Božinovski tvrdi da o svemu ovome govori pod punom krivičnom odgovornošću, "svjestan da će moje dželate to još više razbjesniti". - Bio sam svjestan svih ovih rizika prije nego sam se u sve to upustio. Svjestan sam da me samo javno izrečena riječ na ovaj način potpuno štiti i brani od njihovih namjera da me likvidiraju, kao i što sam potpuno svjestan da kad bi im taj mračni naum i uspio, ne bi postigli cilj. Svoje sam istine i saznanja o svemu ovome već objavio, arhivirao, dokumentovao i predao na više adresa. Tako da su namjere i mračni planovi za moju fizičku likvidaciju s njihove strane potpuno osuđeni na propast, jer će tim činom čak i kad bi se ostvario, samo pogoršati njihovu ionako već tešku situaciju. Jer, ja nijesam njihov najveći neprijatelj. Oni su lično, sami po sebe štetni i već uveliko nemoćni da spriječe svoju skorašnju definitivnu propast - poručio je Božinovski.
Токму така, само што судбината си ја запечативме уште 2001 год, кога Бране, покојниот Борис, Џафери, ЉуБчо и пар странски мршојади во Охрид се состанаа на потпишување Договор, Рамковен. За правда, за економија, за труд и социјала...се одбрано друштво ватерполисти. До пред некоја година правдата се бараше од ровови, сега од фотеља...иронија живота... Кој и да дојде на власт, тие истите ќе бидат во министерски фотељи и тоа е непобитен факт. Или фотеља или калашников - изборот е наш! На моменти се чувствувам како да живеам во руиниран стан на некоја ороспија, што мириса на влага, продадено достоинство и ефтини задоволства, на изгубени вредности такоџе.
Утре ДЕН НА НЕЗАВИСНОСТА! Не можам против тоа но лично го доживувам како политички настан? Најверојатно поради тоталитаристичкиот начин на организирање и подготовки за прославата. Да резимираме: Државата својата независност ја одразува преку свои единствени: - име - химна - знаме - грб - устав - јазик - територија - неизбежната поддршка и признаеност од политичките пријатели - народ (избирачака маса која има политички капацитет да одржи еден референдум без инциденти) :geek: и мнооогу други подуслови. И за секоја од овие подточки посебно размислив, и не можам да најдам една од нив што не е спорна...Па кажете ми ве молам за каква независност зборуваме, на духот и на слободата на говор?
Не знам зошто во секој коментар, на било кој политички настан мора во завиена форма да биде спомната А1 и наводното одземање право на слободен говор. Епа досадни сте, ама сериозно! Жалосно е што уште верувате дека Грујчо им ги скинал крилјата на кутрите новинари од А1, што ги замолчал. Кога ќе ги отворите вашите наводно непартиски обоени клепки на очите, можеби и само можеби ќе сфатите дека ајдуклукот, перењето пари, млатењето кеш за седум поколенија во конкретниов случај има врска само со оној што го направил тој хаос. Почитуваниот господин, управник на планинарски дом а сегашен дремач у келија...ВЕЛИЈА! ...Неговата десна рака, тутунарката Ленче Николовска, вчера од говорница во собрание се закануваше со тужби против новинари на Сител. М? ...небитно.. Не ми се верува дека и во утрешната прослава, не додржавте да спомнете како на нашите новинари им фали право на говор. Дај бре.. Само една мала но сосем доволна ретроспектива. Во времето на почитуваниот вискаџија Бране, во еден ден беа затворени ни помалку ни повеќе туку 75 локални радио и телевизиски станици. Ајт!
Прво: Факт е дека Велија си е крив тоа никој не го оспорува. Второ: Оти кога беше во криминален брак со Грујо немаше перење на пари и криминал во А1 туку наеднаш сега излезе кога му раскина Велија послушност на Паторот? ( Многу сакам да видам што ќе одговориш по ова прашање) Трето: Јас ќе се повторам...нека скапе во затвор Велија шо сеел тоа нека жнее ама тоа нека важи за сите исто...а ќе се уверам во тоа дека владава стварно гони криминал кога ќе го видам тоа ѓубре Латас зад решетки оти поголем ајдут од него нема и криминалец и тоа во пакет со МИленко...оти и тој е криминалец. Четврто: Убаво ве испрале во ДПМНЕ али грев ми е за сите што така им ги перат мозоците: Немаш аргумент за сопствени грашки и опа...ајде Бранко е крив а па вие си го земате здраво за готово...блазе Грујо со таков народ ( ама и тешко него со нив ) Петто: Дека се воведува режим или е воведен се гледа од месечина и не знам на кого тоа не му е јасно оти иврапчињата го знаат тоа. Шесто: Зашто не прифаќа критика оваа влада? Кажи ми ти мене дали е нормално да не се прифаќа критика? Тоа е болно, девојче, и тоа многу....зарем се што праат е исправно? Не е! Ама кој ке крене глас против нив или го уништуваат во корен со се бизнис и со се фамилија или оди зад решетки....и тоа е нормално по тебе? Ако е онда...треба стварно да се советуваш со стручни лица пошто јас не знам шо да ти кажам. Седмо: Тоа што било во минатото било, треба да ви е јасно и тебе и на сите овае денес и сега и сега е оваа гарнитура на власт така што нормално дека тие ја носат одговорноста за ситуацијата на Македонија..неможе Бранко да ви е крив за се...па дури и за сегашноста и начинот на водење на државата оти тој не е на власт, на власт е Груевски и тој ја води државата и тоа у бездна како што гледаме и неможе да е никој крив. Ние сме едина земја во свет каде што опозицијате е крива за ситуацијата во државата и каде се протестира пред опозиција и тоа е болно и налудничаво затоа што во секое демократско општество се знае како е..критиката оди кон власта оти тие влаеат..а тука кон опозицијата...стварно сме за во Рипли Верувале или не, рубриката. Чукни се во тоа главата, Бранко ги амнестира убиците? Знам што ќе кажеш, ке речеш: И тој истото ќе го напраеше! Ама драга неможеш да го знаеш затоа што не ги амнестира тој туку Грујо и тоа е сегашноста и реалноста. ДПМНЕ игра само на тие две карти: Минатото и некое предвидувачко идно време- Што би било кога би било или и тие така ќе направеа а забораваат на сегашноста. Е ради таа љубов кон минатото и приказни за иднината немаме сегашност....не врати 200000 години назад...Цела Атина на плоштад ни ја послаа не антиквизираа не утепаа со таа историја..и кашуваат приказни за во иднина. Остајте ја историјата.....гледајте сега да поправите нешто за воопшто и да имаме иднина оти како што возат овие ни ја ускратуваат и иднината...и за тоа неможе да ви биде никој крив него тој што е на кормилото на бродот а тоа е оваа влада- запамтете го тоа. Осмо: Што си го поставила ова тука кај виде А1 погоре да е спомната? Деветто: Да, иначе немаме слобода на медиуми и слободно новинарство оти нема во светот медиум кој се пенее и ја фали власта ко да се некои месии од небо слезени да го избавуваат народот туку сегде власта е на критика кај новинарите ама како што кажав овде и невозможмото е возможно така да и тоа благодарение на Груевски, а тие од сител се за протерување од државава не за тужење.... оти има против нив тужби колку што имаме години сите членови на форумов заедно ама тоа е..нивни се судовите..независниве нели....така да за нив толку имам да кажам. Чудно ти е што Ленче сака да ги тужи? Ја да сум ќе ги кренам у ваздух оти се колатерална штета за Македонија тие. Десето: Ако не ти е јасно нешто можеш да прашаш слободно и да....не сум од СДСМ! Ама џабе ти го кажувам ова оти истренирани сте вие..кој е против владава е СДСМ, битно јас да ти кажам со време.
Не ми се верува, да не е ова некоја реплика на мојот пост случајно? Малку ми е конфузна за да ја сфатам како став но ќе оговорам на некои детали.. Верувај ми што ќе ти кажам: А1 не ми е на крај на памет, ниту пак ми беше интересен тој случај некогаш. Слободата на говор е ЧОВЕЧКО право а не новинарско, така да кај мене тие поими се разграничени. За настанот утре сметам дека е во ред да се ГОРДЕЕМЕ со нашата држава и независност, НО вистината е дека многу елементи на нашата државотворност во моментов ни се оспорени, од соседите а богами и од внатрешните разнебитувачки сили и еднодневни партиски одлуки на ситни политички души, не само од твојата партија туку и од другите. Ова го зборам од аспект на еден од ретките партиски необоени граѓани, што не значи дека немам политички ставови. Како што рекол Аристотел Човекот е политичко животно, но тоа не значи дека сите треба да се во партија. Дај бре читајте малце...
http://www.youtube.com/watch?v=qlMLfOcy ... r_embedded Гардистиве за раце нека се фатат и нека заиграат Пајдушко
си ја сакам Македонија и среќна сум заради празников утре...но што се крева толку фама бе околу тоа?Што ќе славиме ?Тоа што како рече Маснолли ,не вратија 5000 год наназад?тоа што од фамилија од 6 души само еден или ниеден е вработен?тоа што храната и пијалоците се по европски цени зашто така налагале правилата а платата е 6000 ден?тоа што им направија на младите да бегаат на страна и мн малку од нив да се вратат назад? тоа што луѓе со диплома и со магистерски седат дома ,а некои со средна школа работат у администрација? за тоа ли ќе се слави и ќе се гордееме со Триумфалната порта? затоа што ако не дај боже отидеш да бараш работа или ако му влезеш на градоначалникон наш у кабинет ќе ти рече дај ми 100 пристапници за нас и одма ќе те вработиме?така ли се слави и се празнува,на тоа ли да се гордеам? славам и почитувам утрешниот празник рака на срце,но не се гордеам со тоа у кој правец ни оди државава зашто не оди никаде.
супер е униформава нема што,само уште место чизмине шо им ги дале,опинци да им дадеа па така ептем да беше топ,а не вака со чизмиве не иде,не личи стварно
Секако дека не ме увери, веќе се изјаснив за твојата наводна непартиска обоеност...мижи Митро, тулумби ќе паѓаат е работава. Ама ако де, немам јас ништо ни против тебе, ни против твоите ставови...токму ова е и место кај што ги искажуваме личните мислења и сфаќања,кај што тераме дискусија, демек форум нели. А кој тоа ние сме истренирани бре девојче??? Тие што мислат дека Бранко е искомплексиран психопат желен за својата лидерска позиција и ништо друго? што ќе гази преку лешеви за остварување на своите идеали кој што додека имаше прилика и ги покажа додуша???....дај бре, олади малку. Нека го сменат Грујо уште утре, ме заболе ноктов вака отворено да ти кажам, видов јас аир и од едните и од другите. Ако не си го запотам задничето и не се борам САМА ќе ми помогнат они или евентуално СВ.Петар ...Она што јас сум го доживеала како наша држава и се во неа, го доживувам баш на оваков начин, извини ако се коси со твоите борбени од прв ред бранења на нечија идеологија Едит: Одговорите ги имаш болдирани, во случај да не прочиташ внимателно и да мислиш дека само последниов дел сум го пастирала
Драга уопште не ти спорам за ништо. И јас тоа сакам да го кажам. Јас ни од Бранко ни о Грујо сум заслепена. Тоа ќе го видиш можеби со тек на време...... дали сумили не сум партиски обоена не е битно а искрено по мое и тоа е индивидуално право така!? Јас на никој не му спорам...си сум реална...тоа што чини чини тоа што не чини не чини и го кажувам јасно и гласно без обзир дали се однесува на Бранко или Грујо! Јас зборев за сегашноста........ јас сум македонка колку и ти.... проблемот е што ВМРО наметна дека само они се македонци и дека секој кој не се слага со нивната политика е СДСМ...па зарем СДСМ се марсовци? Тие не се македонци? Не зезај! Ете и да речеме жити Митра сум СДСМ- тоа мене ме прави помалку македонка од друг? Тоа не ми дава право да сум патриот и да си ја сакам државата? Тоа ме прави да не сум македонка!? За тоа зборам...и батали го Бранко јас зборам од мое име...не од на Бранко или СДСМ или не знам кој. Така да и ти си у право секој нека си каже што има..ни јас имам против тебе или против никој и никогаш не зборам од инает.....и се надевам се разбравме. јас само изнасував аргументи и тоа и го правам а не да зборам од инает. Ете вчера прославата ми беше супер, бев скептик против, кој знај што замислував дека ќе е...ама испадна нај нај нај....фантазија! И СДСМ направи најголема грешка што не учествуваше и скапо ќе ги чини тоа. Така да.....биди поздравена и да знаеш почитувам сечие мислење во тоа да не се смневаш и не сум коњ од инат што збори.
видете убаво е се што се гради и што се прави рака на срце....убава беше прославата синоќа,што е така така е но,факт е дека го поделија народот и тоа скапо ќе го плаќаме пак ние народот....не поделија на црни и бели...тие што се со нив се патриоти а тие што не ги поддржуваат нив и нивната кампања се предавници... за тие првите ќе има место секаде,тое вторите не дај боже да се изјаснат јавно дека се против нивната кампања ќе бидат видно обележани.Никој од мојата фамилија ниту пак јас сме виделе аир и од едните и од другите....они се што знаат да кажат е тоа како било пред 15 години....и со тоа очигледно ни фарбаат очи и ни свртуваат внимание од вистинските проблеми кои ги има народот и оваа држава.Можда тоа фарбање и свртување од вистинските проблеми ќе успее кај некои...како на пр кај баба ми која си зема пензија си го поминала нејзиното и ич не и гајле како ќе биде у иднина ,ама нема да успее кај мене како млад човек кој е доволно начитан ,ја знае историјата повеќе или помалку,и кој сака да види резултати сега и овде,вработени луѓе кои ќе бидат задоволни од своите плати и ќе можат да живеат еден убав живот... резултати кај нив нема....факти нема...тие се вадат со тоа како било пред 15 год ....нека си минуваат под триумфалната капија и нека си се радуваат а кога за миг ќе се врата во реалноста ќе видат...сиромашен народ,невработена младина,минимални плати од 7000 ден со која не можеш ни сметки да платиш..а европски цени на храна и пијалоци,дупки по патиштата,образование катастрофално....администрација такоџе....вработени со средно,а оние со магистерска седат дома...или им бегаат во странство можеби е ова мн песимистичко од моја страна ама за жал таква е реалноста не сакам порти на триумфот зашто триумф ние немаме....сакам резултати сакам задоволен народ.
^^^Грешка си, народот не е поделен од страна на партиите туку сам си се подели, затоа што нели кај нас човек на човека е волк, и не знаеме еднаш да излеземе ко луѓе и да бидеме едно исто-Македонци, дури ни за Евросонг, па не за синоќа Е сега, да ве прашам, што е она што не ви чини на повеќето? Грујо ли? Бранко ли? Дуи, крави, кози? Па нели сите се залагате за доброто на Македонија (навидум де), плукате се живо и диво ВМРО-вско, баравте промени, градење, реформи, плати, и најбитно-ПРОМЕНА НА ВЕЌЕПОСТОЕЧКИТЕ ПАРЛАМЕНТАРЦИ за да тргне напред работава? Нели до вчера сите се надвикуваа дека веќе здосадија истите излижани газови и преистрошени умови кои датираат од времето на Тито? На една тема на која беше дискутирано дали искуството е пресудно, на форумов, повеќето заклучивме дека не, а сега се буните за младината која полека почна да го завзема местото на Андов, Бранко, Трајанов и слични? Е ептен сте контардикторни или па стварно не ви е битно, пошто не прочитав никаде дека Бранко е излитен, а е, дека Фрчкоски веќе со години филозофира и време му е да ја препушти функцијата на млад и надежен кадар, кој фала богу тој ќе си го створи и обучи?! Од една страна, ВМРО става неискусни пилиштари, треба да си одат, Груевски треба да испадне од игра, а од друга страна пристрасни за навидум „интелегентниот“ и прекрасен и штотине политичар и говорник кој по трилионити пат ги издаде своите истомисленици и го прекрши ветувањето кое ако не од политички барем од морални причини требаше да го исполни? Гледате низ призмата „се што е ВМРО не чини“ а се што е СДСМ е злато и Мека за Македонија! Е па не е! И мене да, подобро ми е со млади и неискусни него ли со државници преискусни во крадење и лежилебарење што го пикнале в затвор дедо ми зошто бил сиромашен, и кажал оти во МК нема лепче од такви! Веќе еднаш се изјаснав, па кој се пронајде, ич не ми чуе, вистината е тоа што вие убаво се навикнавте да бидете богати, останатите сиромашни, а сега е еднакво, средна класа, е не чини, можда ви е срам да седите во ист автобус со нив. Да, преценетите ни наши сонародници! Вработени сте? Земате плата? Можда тоа не е вашата работа од соништата, ама не е ни кај мене да станувам во 4 наутро, па еве ме, здрава жива, среќна и насмеана, со доволно пари да живеам како јас сакам. Тоа е реалноста во повеќето држави, жално е што не сме Швајцарија, па да бараме преку леб погача. И ако толку ви е стало до сиромаштијата од улица за која сите кукате и викате дека Груевски не доуништил, повелете, одделете од вашата „скромна“ плата и помогнете му! Верувајте, нема да му штети! Вчерашната прослава, за мене беше прекрасна, се испочитуваа сите оние кои дале придонес за да Македонија биде она што е, независна држава, и искрено ми е жал што дел од вас Сонцето од Вергина го сметаат за ВМРО-вско обележје, гледам дека историјата не вреди ништо за некој, и дека прогрчките размислувања ги има и тука, а не само од нивна страна. Не си се почитуваме самите себе, не си ја ни знаеме историјата веројатно, па му се може на сите да исплукаат 2 милиони народ. Браво за спомениците(покрај кои гарант сите веќе се сликавте или сте на мисла, ама потајно, да не ве види некој комшија па да ве пцуе ) , за воената парада, Американците и 4 Јули можат да ни се фатат, признале не признале, ние си поминавме убаво. И не пропагирајте се како Македонци ако не се чувствувате така, и мижете покрај Ацета, ама в година трк до Ајфелова, да се знае оти сте биле покрај споменик. Постов малце го расширив, ама прочитав доста страни, најдов доста интересни мислења, некои батал, и се обидов да ви го доловам моето мислење за повеќето настани. Кој сфати сфати, кој не, и натаму нека се крсти на Бранко! Ама нека не соли памет дека во негово време беше подобро! Се што се затаило, еве го сега никна од под земја, и жал ми е за оние што ќе се најдат во лустрацијата Животот тука може не е мед и млеко, ама секако е подобар!