Форумџика на годината

Актуелни политички настани

Дискусија во 'Политика и настани' започната од Ariel, 3 август 2010.

1. zhap4e

zhap4e Форумски идол

Се зачлени на:
    27 март 2011
    Пораки:
    7.113
    Допаѓања:
    107.131
    http://emagazin.mk/vesti/vest/37318...nik-za-odnosi-so-javnost--plata-32.000-denari
    Советник за односи со јавност, а услов..завршено книжевност, англиски јазик.
    Претпоставувам, не е огласот вака срочен ради што е наместен за конкретна личност, ами оти книжевност и ПР одат рака за рака од дамнини. ц
    Не ќе знаев за ова, ако не прочитав коментар - критика на контра-вмровец.. про-шарен, про-сдсм. :)

2. ludoto19

ludoto19 Форумски идол

Се зачлени на:
    1 март 2010
    Пораки:
    7.226
    Допаѓања:
    41.472
    Па ајде во 11 години владеење еден стадион во Скопје главен град да не го средија ко што требаше,
    ќе беше страшно и смешно... Мислам сериозно.
    Ззапнале со стадионот каков бил во времето на БРАНКО.
    значи во времето на БРАНКО, ЗАЕВ мислам дека не ни постоел на политичката сцена, да бидеме реални.
    Еден месец се на власт, не знам што очекувате вие бе, да станеме Швајцарија и Германија ли :)
    Мене најбитно ми е секој да си го добие заслуженото, и да си истера СЈО до крај со работата, па кој што грешел да си плати за тоа што го правел, небитно дали сдсм или Вмро
    А, и СЕЉАКОТ ОД НИВА...Човекот е СЕЛАНЕЦ. Не е убаво така да се навредува :puke:
    Истото го порчитав и на Фб, за ГНАСНИ ЕГЕЈЧИШТА проклети, од страна на Сдсмовци. ЦЦЦ, греота и жално е. Да се вреѓа било кој под тој основ, дали е Вмровец или Сдсмовец,Абе Очи ќе си ископаат, за срам.

На Elen4e_sonce, galapce, theowndemon и 5 други им се допаѓа ова.
  3. Aquamarine93

Aquamarine93 Истакнат член

Се зачлени на:
    7 април 2016
    Пораки:
    815
    Допаѓања:
    3.756
    Некако не ја сфаќам поврзаноста на огласот со критиките кои ги наведов погоре. :)
    Не се мои, парафразирани мислења од социјални мрежи.
    Запрепастувачки можеби, просдсм лик има пишано коментар “Што чека црпко уште?“
    Инаку, ако ми се допаѓала нечија политичка идеологија, а гледам дека не функционира, не знам зошто би се правела дека не ги гледам пропустите. Тоа е суштината на демократијата нели? Слобода на говор :)

На Lianna Anna и Rama им се допаѓа ова.
  4. zhap4e

zhap4e Форумски идол

Се зачлени на:
    27 март 2011
    Пораки:
    7.113
    Допаѓања:
    107.131
    Не зборуваш за незадоволството на членството?:D Дека некој тера политика слична на претходните уште од стартов?:D

5. Aquamarine93

Се зачлени на:
    7 април 2016
    Пораки:
    815
    Допаѓања:
    3.756
    Океј, паралела со огласот за работа. Мое мислење 98% е наместен. Исто како што внукот на Катица, случајно беше вработен оти никој друг не се јавил на огласот. Yeah right :D Ама “мудро“ си молчевме тогаш.

На H.VAGA, Lianna Anna и Rama им се допаѓа ова.
  6. zhap4e

zhap4e Форумски идол

Се зачлени на:
    27 март 2011
    Пораки:
    7.113
    Допаѓања:
    107.131
    Тоа беше коментарот... огласов беше дисециран на фб ѕид на некој кој чекаше многу поинакви работи од владава (не местенки вакви кои ти ја вреѓаат интелегенцијата). Нема долго да си молчат ваквите.

7. Aquamarine93

Се зачлени на:
    7 април 2016
    Пораки:
    815
    Допаѓања:
    3.756
    Не лажи системот, Жапче.
    :)

На Someonespecial и zhap4e им се допаѓа ова.
  8. Jacques

Jacques Истакнат член

Се зачлени на:
    28 февруари 2017
    Пораки:
    559
    Допаѓања:
    1.892
    Фејсбук е еден огромен канцер кој се шири, затоа што на тој ФБ секој дебил има шанса да пишува и коментира. Најтрагично е тоа што Зоран Заев го исмејуваат ликови коишто целите да ги истресеш со се гаќите немаат 30 денари во себе. Дали на некого му се допаѓа Зоран Заев или не сепак станува збор за успешен човек кој тежи 20 милиони евра капитал позади себе и е премиер на РМ со своите 42 години. Сите тие што го исмејуваат на ФБ заедно не тежат 500 евра и живеат под кирија.

На anaja1 му/ѝ се допаѓа ова.
  9. Aquamarine93

Се зачлени на:
    7 април 2016
    Пораки:
    815
    Допаѓања:
    3.756
    Политичарите не се божества и идоли и не треба да се третираат како такви. Мене гајле ми е дали станува збор за Зајко, Грујо, Мијалков, Миле. Кога видам и слушнам дебилно однесување, го критикувам. Јавни личности се, треба да бидат спремни на напади и плукање. Впрочем, политичарите треба да му служат на народот, не обратно.
    Во Америка, секојдневно има напади кон Трамп. За време на кампањата, имаше и кон Хилари. Многу поостри коментари од колку што ние овде можеме да сонуваме да бидат упатени кон политичар.
    Се стремите кон Запад, ама слабо некако...

На theowndemon, Brojka, Rama и 3 други им се допаѓа ова.
  10. LollySky

LollySky Популарен член

Се зачлени на:
    7 јануари 2016
    Пораки:
    2.958
    Допаѓања:
    14.028
    Море ко ќе се пријавам сега... ќе се гребете после, ај, ај! :rock::P
    Аналогно на ова, и криминалците од дпмне што тежат милиони евра најмногу ги бранат оние што рмбаат за 200-300 евра ;)

Последна измена: 3 јули 2017
    На Elen4e_sonce, zhap4e, Someonespecial и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  11. zhap4e

zhap4e Форумски идол

Се зачлени на:
    27 март 2011
    Пораки:
    7.113
    Допаѓања:
    107.131
    :D и обуки после за ПР да си почнеш, консалтинг.
    Од сега да кажам, по амбасадиве од SEE види нештичко ко за мене^_^

На JuLleE, Aquamarine93 и LollySky им се допаѓа ова.
  12. Jacques

Jacques Истакнат член

Се зачлени на:
    28 февруари 2017
    Пораки:
    559
    Допаѓања:
    1.892
    Аналогно да. Но, зошто ме цитираше?

13. ADOKI

ADOKI Истакнат член

Се зачлени на:
    20 април 2014
    Пораки:
    1.696
    Допаѓања:
    2.713
    Што ќе кажете за новиот предлог на пратеникот од дуи за педерчење во брак.
    Големо нееееее!!!

14. Someonespecial

Someonespecial Free-minded aesthete

Се зачлени на:
    17 ноември 2012
    Пораки:
    13.119
    Допаѓања:
    163.774
    ^ Јас ќе кажам големо не – ама за изјавата на Зекири. И мило ми е што некои контра-ВМРО ликови со либерални погледи, на фб остро го осудија.
    Да се знае дека не сите хомофоби се вмровци, не сите од сдсм мора да се либерали и за човекови права, а и хомофобијата од член на сдсм е исто неприфатлива. No double standards :)

На CameliaMiller, JuLleE, AmorFati и 8 други им се допаѓа ова.
  15. Jacques

Jacques Истакнат член

Се зачлени на:
    28 февруари 2017
    Пораки:
    559
    Допаѓања:
    1.892
    Добро мочање добија денес лицата од ЛГБТ заедницата од Мухамед Зекири :D

Како човек кој шета забулена жена дома и редовно практикува религија стана еден од најважните членови на партија која се декларира за социјалдемократска, прогресивна и либерална?:D

Све је лаж, само пуста лаж :)

На Outlook, Rama и Aquamarine93 им се допаѓа ова.
  16. LollySky

LollySky Популарен член

Се зачлени на:
    7 јануари 2016
    Пораки:
    2.958
    Допаѓања:
    14.028
    Какво е тоа ''педерчење во брак"? Зборуваш за потенцијална легализација на истополовите брачни заедници?
    Хомосексуалноста е работа исклучиво на оној што ја практикува. Ако ти лично не си засегнат не гледам зошто би се замарал со тоа.

@Someonespecial , веројатно изјавата на Зекири дојде како контраизјава на Манојловски. Или обратно.

Јас најискрено мислам дека смислија со што да ја замајуваат јавноста дури го приспастрат судството :D

На CameliaMiller, JuLleE, Bender Rodriguez и 3 други им се допаѓа ова.
  17. Aquamarine93

Се зачлени на:
    7 април 2016
    Пораки:
    815
    Допаѓања:
    3.756
    А некој озбилно очекуваше од Зекири, либерални ставови? :(
    Неговата неодамнешна политичка ориентација беше само чиста калкулација. Ама добро е што почнаа да се отвораат од сам почеток, да си знаеме со кого сме имале работа цело време.

Господине Зекири, ќе ве замолам да не глумите толку добронамерен и да се криете зад партијата повикувајќи се на правото на слободно изразување. Правата и слободите на една индивидуа завршуваат таму кадешто почнуваат правата и слободите на другите. Можете да изразувате мислење и ставови за различни видови политики, но во моментот кога ќе почнете да ги оспорувате основните човекови права на цела група на луѓе вие дискриминирате и ја стигматизирате таа заедница. Според вашиот статус, ако почнеме да ги оспоруваме правата на жените на пример, тоа би било придовка за демократијата и слободата на говор, нема логика, нели? Искрено се надевам дека ќе размислите за вашите ставови и како тоа се рефлектира на вашиот имиџ.“

Коментар под неговиот статус, каде пишува дека и тој имал право на мислење. (y)

На Rama, ADOKI, zhap4e и 3 други им се допаѓа ова.
  18. carangigia

carangigia Популарен член

Се зачлени на:
    15 мај 2017
    Пораки:
    913
    Допаѓања:
    6.666
    А, после тие две години нема да има социјално ранлива категорија? :?: А, за останатите доволно ли се намалувањата од 0,33%?
    Не знам за вас, ама јас конечно ќе си ги купам долго планираните мастики. Се продава ли уште орбит со вкус на лубеница? 8)
    http://tvnova.mk/vesti/biznis/eez-e...ijalnite-kategorii-za-period-od-dve-godini-2/

На Rama, ADOKI, Lianna Anna и 3 други им се допаѓа ова.
  19. zhap4e

zhap4e Форумски идол

Се зачлени на:
    27 март 2011
    Пораки:
    7.113
    Допаѓања:
    107.131
    Патем, нешто многу популарна стана да човеците кои јавно изразуваат став и наидуваат на жестоки критики, да се жалат дека се јавно линчувани. :D Линч мене ме учеа дека значи нешто друго. Плус, и баш Зеќири најде да се жали? :D
    Некој да му каже на момчево дека, ова е само почеток.:D Од сега ќенкање за критика од народот... :DНе е лесно.:D

На Rama, Aquamarine93 и Nigredo Odor им се допаѓа ова.
  20. Yowannty

Yowannty Форумски идол

Се зачлени на:
    28 ноември 2012
    Пораки:
    11.924
    Допаѓања:
    189.104
    Зеќири се изјасни дека ставот е негов личен. Кога се збори за личен став, тогаш тој став го опишува исклучиво него. Значи се додека е само став, а не личен интерес за кој тој евентуално би се залагал.. не е нешто посебно страшно какво што го направија да изгледа.
    И само затоа што држи некоја позиција, не може да се очекува од него да престане да биде затуцан фанатик. Се додека ставот не му преминува во интерес нека си блада човекот.

Мене па пресмешен ми е Милошески. Тој реденки на Халкидики тераше, а ваму најголем хомофоб. Додуша, најголемите хомофоби, најчесто се латентни гејови што уште јавно не излегле од плакарот, ама тоа е друг муабет.

На theowndemon му/ѝ се допаѓа ова.