Форумџика на годината

Актуелни политички настани

Дискусија во 'Политика и настани' започната од Ariel, 3 август 2010.

1. ludoto19

ludoto19 Форумски идол

Се зачлени на:
    1 март 2010
    Пораки:
    7.226
    Допаѓања:
    41.472
    Од коментарите на Фб,ни сам не знае за што е назначен :D нешто комуникации коментираше,ама уште не бил сигурен.
    Мене повеќе за Лешоски ме копка :lol: да не му ги пишува говорите на Заев :D

На Bender Rodriguez, Nausicaa, Nigredo Odor и 3 други им се допаѓа ова.
  2. Emy867

Emy867 Форумски идол

Се зачлени на:
    29 јануари 2014
    Пораки:
    4.948
    Допаѓања:
    100.590
    И овие одат накај калак*рница систем кој што е и нормален за државава, фала Богу:D.
    Мене овој Васиљ ми е мноооогу лигав|(. А за Лешоски:x.

На Nausicaa, Nigredo Odor, Someonespecial и 4 други им се допаѓа ова.
  3. ludoto19

ludoto19 Форумски идол

Се зачлени на:
    1 март 2010
    Пораки:
    7.226
    Допаѓања:
    41.472
    Мене па Јоци ми е смешна,цел ден плаче само таа од револуционерите не добила работно место :) изгледа не шарала доволно :D Па сега плука по Васиљ многу ... Сега за слобода се тепаше или за личен профит :D

На Nausicaa, Nigredo Odor, LollySky и 2 други им се допаѓа ова.
  4. zhap4e

zhap4e Форумски идол

Се зачлени на:
    27 март 2011
    Пораки:
    7.113
    Допаѓања:
    107.131
    Јуле, можда не знаеш, ама тој граѓански сектор кој го вклучија е апла, ама апла партиски војници, кои апла го користеа секторот за партиски работи. Затоа и се заслужни за падот на режимот де. Останатите од граѓански сектор се занимаваат со граѓански теми, не партиски. Не вмро или сдсм. Овие и опстојуваат оти се апла сдсм. Апла соросовски. :) Ко црева. Откако се почнати.

И патем, постои процедура како се вработува во администрација. Ја спази ли некој? Не. Ок.
    Им се може. Да видиме уште колку им се може.

На IronLady, Nausicaa, MiloMalo и 7 други им се допаѓа ова.
  5. Aquamarine93

Aquamarine93 Истакнат член

Се зачлени на:
    7 април 2016
    Пораки:
    815
    Допаѓања:
    3.756
    Трагикомедијава со вработувањето на Васиљ, продолжува. Коментарите му се во стилот “сам себе убила.“ Лешовски си молчи, ваљда и тој знае дека ќе биде вработен, ама не знае уште каде.
    Добро, јас сум олд скул или за работно место треба да има оглас, рок на огласот, кандидати кои ќе се пријават, па на крај одлука? Кој беше критериумов за вработување на Васиљ, твитање? Озбилно?
    Освен тоа се убива од правење печатни грешки.
    Да не должам, од новава влада останува да се надеваме дека нема да кради колку преходната.
    Друго све исто. Нема прогрес во оваа вукојебина, само тапкање во место.

На IronLady, Bender Rodriguez, Nausicaa и 7 други им се допаѓа ова.
  6. DAngel

DAngel Форумски идол

Се зачлени на:
    19 март 2011
    Пораки:
    11.211
    Допаѓања:
    56.943
    Интересно ќе биде ако сите кренавте толкава галама и на крај излезе дека не се вработени, си се зезале со нас онака групно :rofl:

На anaja1, theowndemon, JuLleE и 4 други им се допаѓа ова.
  7. zhap4e

zhap4e Форумски идол

Се зачлени на:
    27 март 2011
    Пораки:
    7.113
    Допаѓања:
    107.131
    Ау, многу ќе е интересно, богами.
    Не ме зезај, Дангел. Сериозно некој му прднало на памет да ги ангажира. Ако на крај не испадне... значи некој се пишманил ради реакцииве.
    О, лепотани... ваква влада да си ја чувате. Прва активност на Лешо.
    Васиљ лајкови ќе реди и ќе пишува: то царе.

На IronLady, Bender Rodriguez, Nausicaa и 7 други им се допаѓа ова.
  8. DAngel

DAngel Форумски идол

Се зачлени на:
    19 март 2011
    Пораки:
    11.211
    Допаѓања:
    56.943
    Васиљ апла си се местеше, ич не ме изненадува. Ама Лешоски онака ко мутав ми е... шо фукција би имал тој :?:

На theowndemon, JuLleE, Lianna Anna и 2 други им се допаѓа ова.
  9. Lianna Anna

Lianna Anna Форумски идол

Се зачлени на:
    7 март 2017
    Пораки:
    2.555
    Допаѓања:
    20.270
    Поетска. :rofl:

На Kathrynn, theowndemon, Cholipam и 6 други им се допаѓа ова.
  10. JuLleE

JuLleE Форумски идол

Се зачлени на:
    15 јануари 2010
    Пораки:
    19.838
    Допаѓања:
    264.525
    Мислев на оние апла војниците. Овие се знаеше за кого обработуваат.
    Некои работи ми се допаѓаат, некои не, како ваквиот вид на вработување. Веќе сум сигурна дека на ист начин ќе се вработува, само што повеќе ќе се гледа на стручноста, со исклучоци нели. Барем вака стојат работите засега. Само се надевам дека ќе има други позитивни реформи.
    Оти пишав, на крајот секој со својот интерес. И кога ќе видеш, така се преживува овде, за жал.
    Нас не оправува само јак приватен сектор кој во моментов е невозможен.

На ludoto19, zhap4e и Lianna Anna им се допаѓа ова.
  11. Nigredo Odor

Nigredo Odor Популарен член

Се зачлени на:
    17 јануари 2016
    Пораки:
    3.549
    Допаѓања:
    19.473
    Он ќе му го пишува говорот на Заев по повод склучвањето Блгарскиот пакт. Илинден в лет, сшто като цвет.
    Какви Мисирков, Конески, Андоновски, само Лешо војвода! :)

На carangigia, Aquamarine93, ADOKI и 2 други им се допаѓа ова.
  12. Rama

Rama Форумски идол

Се зачлени на:
    9 декември 2011
    Пораки:
    5.574
    Допаѓања:
    55.556
    Дечки а што се случи со долго најавуваниот прес на Боки што беше за денес,фамозно најавуваше дека ќе открие нешто важно за сите,бидна ли?
    Или да претпоставам сигурно беше нешто за случкиве актуелни со ЛГБТ :D како тоа да е поважно од стотиците загрозени и гладни луѓе,во гради се чукаа дека ќе има леб за сите а сега акцент ми ставаат тука на некој што му истекнало да го следи бурниот запад:wasntme:

На carangigia му/ѝ се допаѓа ова.
  13. Someonespecial

Someonespecial Free-minded aesthete

Се зачлени на:
    17 ноември 2012
    Пораки:
    13.119
    Допаѓања:
    163.774
    Прееска ми се појави нешто лајв од него на фб, најверојатно е тоа, не го загледав. Еве стои и сега на неговиот профил, ќе ѕирнам баш малце ама не можам саат ипол да гледам, серии ме чекаат :lol:
    Инаку, таму кадешто читнав за сојузот, и Боки кога го гледав кај Огнен пред некоја недела - не спомна никаде ЛГБТ, туку баш секаде се зборува приоритетно за гладни, боси, луѓе без кров над глава, значи социјално загрозените категории. И да, за разлика од апсурдот со ставањето најмногу на Лешоски а и разни твитер ликови во влада, со критиките за Боки на позицијата во Меѓународниот сојуз воопшто не се согласувам. Колку што јас читнав и разбрав, Меѓународниот сојуз е цивилна организација и тој како активист со многу хумани дела зад себе не би рекла дека не е компетентен за претседател на истата.
    Не дека сум некој голем фан општо на Боки како јавна фаца, посебно порано не бев :D , но хуманите дела и залагањето за најзагрозените никој не може да му ги оспори.

На AmorFati, theowndemon, Lianna Anna и 7 други им се допаѓа ова.
  14. Aquamarine93

Се зачлени на:
    7 април 2016
    Пораки:
    815
    Допаѓања:
    3.756
    Дечки, кој е тој универзитет „Евро-Балкан“ и која работна позиција ја доби Иренче?
    Љубопитна сум. :D

На carangigia и Nigredo Odor им се допаѓа ова.
  15. DAngel

DAngel Форумски идол

Се зачлени на:
    19 март 2011
    Пораки:
    11.211
    Допаѓања:
    56.943
    @Aquamarine93 Евро-Балкан е истиот оној универзитет на кој и магистрирала, пред 7 години.
    Докторска дизертација не се спрема за 2 месеци. Не знам која ти е поентата со тоа што "докторирала, а кај ја вработија".

16. Aquamarine93

Се зачлени на:
    7 април 2016
    Пораки:
    815
    Допаѓања:
    3.756
    @DAngel Немаше напад, ниту пак скриена порака. Немав слушнато, ни прочитано за овој универзитет. Немаше ни да знам која е Ирена, да не прочитав во една статија дека и таа била од нововработените во влада.

На carangigia и Rama им се допаѓа ова.
  17. DAngel

DAngel Форумски идол

Се зачлени на:
    19 март 2011
    Пораки:
    11.211
    Допаѓања:
    56.943
    Ова доволно кажува. Како така плукаш по некого а не знаеш ништо за него? Или битно е само да се плука :wasntme:

На Mishela, anaja1 и LollySky им се допаѓа ова.
  18. Aquamarine93

Се зачлени на:
    7 април 2016
    Пораки:
    815
    Допаѓања:
    3.756
    Ајде, наведи пример за плукање во конкретниов случај. :D Или на форумов треба да се дебатира на теми кои само тебе ти се допаѓаат? :D

На Abeja, H.VAGA, veteruska и 3 други им се допаѓа ова.
  19. LollySky

LollySky Популарен член

Се зачлени на:
    7 јануари 2016
    Пораки:
    2.958
    Допаѓања:
    14.028
    Не бе не, ич не ти е малициозен постов :D

Ирена е еден од наjголемите борци за права на маргинилизираните заедници каj нас. Со години. Првпат слушам дека и неа ja вработиле, постираj линк каде имаш прочитано.

20. Aquamarine93

Се зачлени на:
    7 април 2016
    Пораки:
    815
    Допаѓања:
    3.756
    Можеби имаше иронија, ама без возбуди и инсинуации за навреди и плукање. Веста не е официјална, нема печат. :D Од шарените другари слушнав дека и таа е во пакетот Васиљ-Лешовски. Впрочем, затоа постот и беше концепиран како прашање. Ако некој има повеќе информации, да пиши за тоа. :~:

На Rama, veteruska и Lianna Anna им се допаѓа ова.