Тешко. Ставрески го снема, пропадна во земја. Додуша Милошески има капацитет да биде повеќе од министер. Има политичарска фаца, бел тен, остри црти, цвикери, малку исфеминизиран, добар вокабулар и културни манири.
Ставре да му го навре? Мене најголем проблем од цело ВМРО ми е Грујо. Треба да си ја провери психата, озбилно. Уште не сфаќам кој може да го подржува тоа гомно од човек. Разбирам да подржуваш партија, да се согласуваш со идејата и принципите на ВМРО, ама Грујо Требаше да се повлече од политика како посерен, како Бранко што направи, а тој уште се и сили. Колку болен ум треба да имаш за тоа да го направиш
Бранко си беше премиер два пати па и претседател и после си отиде сега си живее мирен живот со пензија од 1000 евра и други бенефиции. Мислам дека и Груевски тоа го сака истото.
Што сака Груевски, претседател? Кој ќе го гласа, не ме смеј Плус претседателот кај нас е само за сликање (воглавно). Груевски сака моќ, а не да биде втор фикус.
Ставрески би издал некои работи, не поради амбициja туку за да си ja спаси кожичката ако го притиснат. А Милошески... (хер Флик ) би му збрцал нож во грб на Груjo чисто затоа што сака да му го земе тронот, нема друго
Инаку една хипотетичка ситуација. Вест: Осквернавени муслимански гробишта во село X. Што мислите какви реакции ќе имаше? Ќе се наредеа сите албански политичари па и македонските ќе мораа да се извинуваат. Па може и некои од вас на фејсбук ќе се извинуваа - не сме сите такви, извинете ве молам и тн.. Кај нас само проопозиционите (ново прооопзиционите) медиуми известија другите си ќутат. Рака на срце има и по некој албанец на фејсбук што коментира во стил - не се ова албанци (стандардно НЕ СМЕ НИЕ исто како црнечкото Dindu Nuffin)
Пробај, иди осквернави па види какви реакции ќе има, Зошто хипотетичка, еве направи експеримент, нека биде реална. Според мене, лудилото на одредена група луѓе не е работа на владата.
Благодарам на предлогот, но се сметам за нормален човек а сквернавење гробови е ненормална работа. Не ја спомнав владата без гајле, туку најмногу реакциите на медиумите и луѓето. А инаку МВР треба да се ангажира и да ги најде сторителите.
Што е толкава зајадливост секогаш кога нешто ве асоцира на владата? ВМРО замина,ама остана во провладинството,изгледа. Гаддем. Олабавете. Шампитата е ваша...нивна...на сдсм.
Абе нормален, ама пишуваш работи во смисла демек не сакале владините медиуми да објават, не се извиниле политичарите. Политичарите да не отидоа да ги сквернават гробовите? И да, владини медиуми објавија, тоа што ти не ги пратиш и не знаеш што објавуваат е сосема друга работа
Ти се во право Ејнџел. Ама, да бидеме искрени, таквото лудило беше работа на владата додека ВМРО беше на власт. Не само тоа, туку и многу повеќе. Цели 11 години беа обвинувани за се и сешто од опозицијата. Ма да и од народот. И за тоа кај што имаа вина и за тоа кај што немаа. Исто, како што беше обидот за убиство на Тодоров, од страна на ВМРО, на СДС препишан и нивниот говор на омраза. Многу нетранспарентно. Јас тоа го гледам како индивидуален чин на пример. Ама побудите на граѓанинот, не секогаш се иницирани од самостојни одлуки, без да паднат под притисок. Сакам да кажам, освен убедувања од типот не сме ние виновни, ами вие сте и обратно, друго ништо не се случува. Едните, во пракса секогаш ги следат другите. Катастрофа. Центарот за комуникации на двете партии не е ништо повеќе од инструмент за меѓусебни препукувања. Искрено ми здосади веќе да читам. П.С. Додека сум овде, ако има некој член од партија, да кажам да пренесе на ВМРО, оти имаат катастрофални грешки во текстовите. Од правопис до граматика. Срамота е. Нека си поработат на тоа.
Добро ајде уште поедноставно - сакав да кажам како реагираат Македонците а како Албанците. Муабетот ми е дека голем дел Македонци станале огромни мивки. Честитаат Бајрам се зезаат со Велигден, ја исмеваат македонштината а имаат симпатии кон албанското единство и тн. Па дури и пред некој ден кога го нападнале во притвор оној од собрание Кире Горгиевски што го нападна Села на сите медиуми првите коментари беа од Македонци е ако сега нека скапе нека го убијат и тн. Да ги прашам јас нив дали некогаш коментирале за затворени Албанци така? А за провладини медиуми допрва ќе има што да се пишува сега само почнува СДС Пола веќе ги вработија другата половина ќе биде Курир 2.0.
И мене ми здосади @Lianna Anna. За се што се случува е спротивната страна крива секогаш, никој никогаш не превзема одговорност за ништо. Или пак за што и да се случи секогаш е власта крива. Ми се згади од еден текст на инфомакс што го беше постирал Адоки. Владата била крива за убиството на бајрам и за оној што си го уби внукот, владата била крива за сообраќајките, уште нешто?
А од каде таква сигурност дека Албанци го сториле делото? Вандали се, може да се и Македонци. Секакви има.
Во 2001 година кај село Љуботен, каде што се случи ова кршење на гробови пред некој ден, загинаа 8 припадници на безбедносните сили на Македонија. Селаните тврдеа дека ниту виделе нешто ниту знаат нешто ама не дозволуваа влез во селото, после некој ден почна акцијата заради која Љубе Бошковски и Јохан Тарчуловски беа осудени во Хаг. Сега сигурно е истото - ниту некој видел нешто ниту некој знае.
Да бе сигурно. Груевски и Мијалков ги кршеле за да добијат политички поени. Село со 2,500 Албанци и едвај 50 Македонци претежно стари лица. Не треси зелени колку само нешто да напишеш. Меѓуетнички инциденти има секојдневно. Намерно се прикриваат.
Смирен сум, не знам зашто мислиш дека те напаѓам. Зајас најави дека ќе си игра со избирачкиот список, ајде да видиме.
Па никој не рече оти било кој од ВМРО го направил тоа. Ниту некој кажа дали се Македонци или Албанци. Или?! Кажано е тука само дека имало обиди за меѓуетничка омраза. Има инциденти. Ама тоа не значи и дека нема намери од било која страна истото намерно да биде предизвикано. Без разлика дали инциденти или само тензии. Не зборувам за политичките партии. Иако, речиси се од нив е иницирано. Можеби не директно. Па мал пример ли се последниве случувања?! @hardcore Не го разбрав твојот пост како напад кон мене, ами како напад кон сите оние кои гласале за СДС. Не можеме сите да бидеме исти. И да ги немаше гласовите плус, никогаш немаше да стигнат до 49 пратеници. А најинтересно после, беше што одново не учеа да броиме. Некоја нова математика, изгледа.