Форумџика на годината

Актуелни политички настани

Дискусија во 'Политика и настани' започната од Ariel, 3 август 2010.

1. DAngel

DAngel Форумски идол

Се зачлени на:
    19 март 2011
    Пораки:
    11.211
    Допаѓања:
    56.943
    Не сфаќа хардкор, за џабе се објаснуваш. Страда од краткорочно памтење од пред неколку години, се што се случувало последните години никако не го памти, ни изборите не ги памти. Ментално е заглавен некаде во почетокот на овој милениум.

На Someonespecial му/ѝ се допаѓа ова.
  2. carangigia

carangigia Популарен член

Се зачлени на:
    15 мај 2017
    Пораки:
    913
    Допаѓања:
    6.666
    Громорозниот чин на кршење на гробови беше осуден од ВМРО, а не видов изјава од СДС, сега ВМРО треба да ли да бара оставка на Спасовски доколку не ги најдат сторителите?

Во село Љуботен живее албанско население, а ова е втор случај на сквернавење на гробови. Исто имаше сквернавење во црквата св. Никола која се наоѓа во село Љуботен (а е една од најстарите цркви во регионот и е заштитена од министерството за култура како културно наследство на РМ).

Треба да се постават чувари, да се заградат гробиштата и да се постават камери. Семејствата не се секогаш во финансиска можност да ги поправаат гробовите (една жена дури плачеше дека нема финансии за да ги поправи гробовите).

Но, најлесно е да се изживуваат врз луѓе што се починати. Сторителите треба да бидат пронајдени и најстрого казнети.

На veteruska, orevokrsacka, Rama и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  3. DAngel

DAngel Форумски идол

Се зачлени на:
    19 март 2011
    Пораки:
    11.211
    Допаѓања:
    56.943
  4. Jacques

Jacques Истакнат член

Се зачлени на:
    28 февруари 2017
    Пораки:
    559
    Допаѓања:
    1.892
    Халелуја! Почна педерализација и содомизација на Македонија. Баш ме интересира како ќе реагираат Албанците, Турците, Босанците, Македонците муслимани кои се традиционално многу конзервативни на оваа педерска пропаганда и ЛГБТ заедница блиска до СДСМ/СОРОС? Дали на следните избори баш така лесно ќе се летнат да гласаат за СДСМ?

На Abeja, Rama и carangigia им се допаѓа ова.
  5. DAngel

DAngel Форумски идол

Се зачлени на:
    19 март 2011
    Пораки:
    11.211
    Допаѓања:
    56.943
    @Jacques штом во учебникот не виде ништо дискриминаторско спрема луѓето што од мал милион причини немаат семејство мајка и татко, тогаш...
    Ма со кого се обидувам да дискутирам. Со дојденци кои на женски форум шират шовенизам.

На SexiLy, JuLleE, blackwave и 3 други им се допаѓа ова.
  6. Jacques

Jacques Истакнат член

Се зачлени на:
    28 февруари 2017
    Пораки:
    559
    Допаѓања:
    1.892
    Тие деца штом се на овој свет сигурно дека имале татко и мајка. Дали некој од нивните родители е починат или се разведени е друга тема, но тука не е во прашање тоа, туку ревидирање на бракот како заедница помеѓу мажот и жената и се поагресивна кампања за да Македонија пополека почне педерастија да се сфаќа како нешто нормално. Македонците кои се шупак нација тоа ќе го проголтаат за да бидат граѓани и прогресивни телетабиси, но тој процес кај Албанците и останатите муслимани ќе биде скоро невозможен. И тоа е супер што е така.

На Abeja, Rama и Bitter-Sweet им се допаѓа ова.
  7. DAngel

DAngel Форумски идол

Се зачлени на:
    19 март 2011
    Пораки:
    11.211
    Допаѓања:
    56.943
    А ако двајажцата родители не правеле свадба? Ако споменатиот родител си ти па си ја млател жена ти како ќе стигнеш, со што си заслужил твоја слика да се стави? Ако и двајцата родители се преженети? Ако не знаеш кои ти се родителите?

На Victorian, blackwave, Nausicaa и 4 други им се допаѓа ова.
  8. Jacques

Jacques Истакнат член

Се зачлени на:
    28 февруари 2017
    Пораки:
    559
    Допаѓања:
    1.892
    Интенцијата е ЛГБТ лицата да се вметнат во образованието, а тоа да не предизвика големи реакции, па се бараат некои глупи рамки во коишто можат да се вметнат. Гледај малку пошироко на работата.

9. edenandrej

edenandrej Истакнат член

Се зачлени на:
    4 април 2017
    Пораки:
    304
    Допаѓања:
    934
    Секогаш може да се остават полињата празни а ученикот да каже зошто или да одлучи да не кажува. Зарем од дијаграмот ќе дознаат другите деца за него? Тие веќе го знаат тоа. Уште еден пример на безвезна политичка коректност која води кон поголеми конфликти за кои сведочиме последните неколку години - луѓето веќе не наоѓаат заеднички јазик и се поделени на еден табор и друг табор и секој смета дека е во право и нема простор за компромис.

10. DAngel

DAngel Форумски идол

Се зачлени на:
    19 март 2011
    Пораки:
    11.211
    Допаѓања:
    56.943
    Ти ко да не си бил дете. Ајде на дете докажи му дека не треба да ја пишува таа домашна. Трауми на децата се прават, баш ми е гајле за родителите.

11. edenandrej

edenandrej Истакнат член

Се зачлени на:
    4 април 2017
    Пораки:
    304
    Допаѓања:
    934
    Тоа е вистината и реалноста. Ако ја прикриваш тогаш изгледа дека е лошо. Нема врска, тоа е твое мислење, јас мислам дека ова не е во ред.

12. Lianna Anna

Lianna Anna Форумски идол

Се зачлени на:
    7 март 2017
    Пораки:
    2.555
    Допаѓања:
    20.270
    Јас сум за нормална брачна заедница меѓу маж и жена пред се. Но од друга страна сум и за прифаќање на разликите и не прикажување на истите како девијантни појави. Освен на оние кои тоа навистина се. Вредностите не мора на ваков начин да им се покажуваат на децата. Среќа па јас ова го немав на училиште. Среќа велам, од причина што растев само со мајка. Срце би ми се кинело болни спомени да ми навираат училиште ради. Па и празни линии да оставам, зарем тоа нема еднакво да боли?! Сега поинаку гледам на тоа, но повозрасна сум. Можам ова од сосема друг аспект да го објаснам, ама не би било фер. Многу повеќе, затоа што на сопствена кожа искусив. Да, ден денес исто боли. Ама како дете е многу поболно, не можев да разберам, ниту ќе го разберев ова.

Иначе, мислам исто како Жак. Оти намерата е друга, да се протне нешто неприметно, а да се употреби ете, ситуација како мојата да речеме. Па ќе биде ради тие деца, а не ради маргинализирана заедница или нешто сосема друго.

На Tan4ence, theowndemon, Victorian и 3 други им се допаѓа ова.
  13. Someonespecial

Someonespecial Free-minded aesthete

Се зачлени на:
    17 ноември 2012
    Пораки:
    13.119
    Допаѓања:
    163.774
    Значи големата слика ја гледаш ти што гледаш „педеризации“, „к**визации“ и слични генијални зборови насекаде, а ние што ја поддржуваме одлуката оти мислиме на школските дечиња со самохрани родители, починат родител, разведени - како тие ќе се почувствуваат... сме ограничени?
    Океј, и ограничени нека сме за промена, не мора да сме секогаш „модерни“ кажано во цинична смисла (fingers)

Не знам дали си свесен ти и остали ем ултраконзервативни, ем про-ВМРО ликови, дека ЛГБТ заедницата самите не се активираат, промовираат и форсираат ни пола од тоа колку ваквите ко вас буквално насекаде ги наоѓате, као у теории на заговор и у служба на критики на новата влада.
    Малце (појќе) досадни станувате, сериозно.

На galapce, Tan4ence, JuLleE и 5 други им се допаѓа ова.
  14. DAngel

DAngel Форумски идол

Се зачлени на:
    19 март 2011
    Пораки:
    11.211
    Допаѓања:
    56.943
    Баш иницијативата за конкретниов учебник е поднесена од организација на еднородителски семејства. Никој не ги ни спомна ЛГБТ, тие уште имаат многу поголеми проблеми од чување деца.

Последна измена: 12 јули 2017
    На SexiLy, Someonespecial, JuLleE и 4 други им се допаѓа ова.
  15. LollySky

LollySky Популарен член

Се зачлени на:
    7 јануари 2016
    Пораки:
    2.958
    Допаѓања:
    14.028
    Пак почнавте со пророштва, што ке биде, како ке биде...?
    @Lianna Anna, според мене воопшто и не треба да се дефинира брак, семеjство и сл., ние кога учевме не ги ни имаше тие работи по учебниците. Секое дете расте во различни услови дома, имам и ученик коj нема родители (расте само со баба и дедо) па наjдобро за секое дете е да не се потенцира какво семеjство е нормално а какво не е.
    Треба и други глупости да се исфрлат, што има деца на девет години да се замараат со дефиниции за општини, избори и советници, или деца на седум години да учат како се составува струjно коло итн.

На Elen4e_sonce, galapce, Tan4ence и 7 други им се допаѓа ова.
  16. sjdgo

sjdgo Форумски идол

Се зачлени на:
    16 јули 2015
    Пораки:
    5.676
    Допаѓања:
    14.208
    Она со возраста на родителите е од одамна, и јас пополнував нешто слично во работна тетратка во второ-трето одделение.

17. Jacques

Jacques Истакнат член

Се зачлени на:
    28 февруари 2017
    Пораки:
    559
    Допаѓања:
    1.892
    Знаеш ли што е дискриминација во реалноста? Да гледаш деца по училишта што немаат леб да јадат дома, а од друга страна гледаш ученици што ги носат на училиште со автомобили од 100,000 евра. Да гледаш ученици што не можат сладолед да изедат во слаткарница, а од друга страна нивни соученици одат по 3 одмори во лето. Да гледаш деца што носат облека стара по неколку години, а од друга страна гледаш соученици што менуваат гардероба, мобилни телефони, шминки како чорапи. Да гледаш деца што живеат во субстандардни услови дома за разлика од други ученици што живеат во куќи и станови по 200,000 евра. И уште еден мал милион примери можам да ти набројам на дискриминација којашто децата многу повеќе ги боли отколку овие педерастии и ЛГБТ лица. Ако владата навистина сака да ја реши дискриминацијата зошто милионерите и добро ситуираните криминалци и бизнисмени во нивните редови не им нареди да ги донираат своите милиони на загрозените лица, а? Тоа е решавање на дискриминација, а не маргинални реченици од буквари и учебници за да можат да се палат ликови ко тебе.

Македонија има 25% невработеност и уште толку што живеат на работ на сиромаштијата. Тоа се работи со коишто коштаплери како Заев и Шеќеринска треба да се занимаваат, а не проповедање педерастија во училиштата со цел да си добијат симпатии и амин за владеење кај ЕУ претставниците.

На christinnn, Abeja, Rama и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  18. sjdgo

sjdgo Форумски идол

Се зачлени на:
    16 јули 2015
    Пораки:
    5.676
    Допаѓања:
    14.208
    Или во превод, предгруевистичко е :D (не можам да редактирам)

19. Someonespecial

Someonespecial Free-minded aesthete

Се зачлени на:
    17 ноември 2012
    Пораки:
    13.119
    Допаѓања:
    163.774
    Дечко, извини ама мене не можеш да ми мешаш теми и вака да ме мафташ и манипулираш. И јас сум мнооогу далеку од оние со по 3 одмори, автомобили и мобилни што ги менуваат ко чорапи, па не сум полна со омраза и безобразна без граници како тебе. Имам 20 години во кои и јас досега цело време гледам вакви споредби, а од кои 11 беа со хохштаплерите од другата страна на власт. Немам корист ниту од едните ниту од другите, и свесна сум дека за жал таков потег каков што ти предлагаш за вистинско решавање на дискриминација, од политичари од било која страна и во било која земја - е само огромна утопија.

А сметам дека и ова е нешто што ги боли децата, да. Патем, кога сме кај образование и учебници - во учебници од времето на твоите сакани десничари имаше и искалкулирани бројки дека во секое семејство во Македонија има вкупно 60.000 денари, и дека, цитирам - „припадниците на повисоките слоеви можат да ги вработат своите деца без да завршат посебно образование, а дипломите од факултетите им се потребни за да можат своите деца да ги изолираат од контакти со деца од пониските слоеви, кои можат да ги расипат“. Дали според тебе господине паметњакович Жак, и ова не ги боли сиромашните деца за кои си тооолку „загрижен“? И ако Дескоска ги повлече и ваквите учебници (доколку сè уште се во употреба), и тоа ли е само банална глупост на која се палат „модерни“ ликови како мене?

И да, за едно нешто си во право, не ја ставајте Лиана во некаква „група“ со вас. Мнооогу класи над вас е таа и со памет и со толеранција.

Последна измена: 12 јули 2017
    На SexiLy, x.Daisy.x, galapce и 10 други им се допаѓа ова.
  20. LollySky

LollySky Популарен член

Се зачлени на:
    7 јануари 2016
    Пораки:
    2.958
    Допаѓања:
    14.028
    Toa се социјални разлики, не е дискриминација.

Еве ти дефиниција, едуцирај се малку пред да употребиш поими кои не ги разбираш (facepalm)
    "Дискриминација значи секое правење разлика, искористување или ограничување на луѓето врз основа на нивните колективни идентитети (пол/род, класа, етнос, сексуален идентитет) со што ги загрозува или оневозможува остварувањето или заштитата на нивните човекови права и слободи."

На Tan4ence, Yowannty, Lianna Anna и 2 други им се допаѓа ова.