А што требаше да кажам? Грда бабетина? Убава и негувана милфица е. Што има лошо во моите зборови? Олабави малку. Излези на боза и колачи во некоја слаткарница, пробај да зборуваш со некое машко. Бесплатни антистрес совети од мене
Што рековме за Google, а? Краjно време е да научиш да го користиш http://novatv.mk/mile-boshnakovski-portparol-na-vladata/
Кликни на линкот. Тоа црвеното. Прочитаj што пишува. Или пиши на google влада портпарол. Нема на што, повели и другпат.
@referentka Виде што јаделе вемеровците? Еве линк http://www.ohridsky.com/2017/факсимили-над-1500-000-евра-мвро-вмор-потрош/ Види ги сметките. Видете по колку трошеле на еден ручек...Стек од коњ, бифтек од дивеч, срни, елени со сосови....Сметки по 1000 евра Ете државава зошто ја трошеле еј Како успевале олку да јадат? Ко говеда. Колку јаделе и пак госпожа Јанкуловска слаба ко леб да не видела
Тоа Јоци рече дека оваа ќе биде потпарол па сите од неа превзедоа. @Jacques иди лечи се, не ми кажувај дали ми требало разговор со машко или не. Несфатливо ми е што бара лик како тебе на женски форум и зошто му се дозволува да пише секој ден нешто ново и пониско за женскиот пол. Исфрусртрирано говедо.
Што не напишеш колку јаделе ДУИ? Или службениците во Куманово и Струмица? Сигурно да не плаќале од свој џеб или јаделе смоки и сирење? Во кој свет живеете вие?
КОга ќе ги фатат на дело ќе пишеме и за нив, сега овие ги фатија прво...Што се буниш? Дај линк од другите сметки што јаделе ајде. Народов ќе јаде леб и сол, а тие ко говеда јаделе....Па уште ќе се најде ваков ко тебе да ги брани. Не знам како не ви е срам. Ја унишити ја државава.
Ги имаат фатено на дело. Оди прошетај до Струмица или Куманово и прашај локални кафани, продавници, луѓе колку должници имаат од општинарите. Со години се јадело и пиело на општинска сметка. Во овие доминантно албански општини да не плаќал некој за тоа што јаделе? Или се оди на државна сметка? Нив ќе ги чепка некој или дојде селективната правда по потреба?
Црно на бело дај, т.е. нека дадат. Почитувај презумција на невиност. Додека не се докаже нешто, нема виновници. Вака од ,,чаршиски,, муабети , секој СЕ може да рече. И никој нека не биде поштеден !!
Кој ги има фатено на дело? Ајде дај доказ, сметки, линкови. Рекла казала муабети ми пишуваш. Еве фаќам автобус и ќе одам во Струмица...МОра да проверам. Кој беа на власт толку време? Од буџетот на државава кој јадел? Заев јадел? Ај па јас сум нашла со заслепен човек да се расправам. Ок, ги фатиле и другите. Поздрав.
На кого му се насолзија очите за Ивона и Латас што не можеле кредити да отплаќаат ради пасошите? Колку луѓе со бизниси го јадат со казни од илјадници евра за глупости кои лесно се корегираат, па бизниси затвараа во времето на ВМРО чии стил на збирање арач беше таков, па и ден денес е така јер законите уште не се корегирани. Ама ете сто стапа на туѓ грб не болеле. Да беше поинаку, ќе сочувствував, ама вака...ич!
Коалицискиот партнер на Заев најави отварање дебата за химната, грбот и знамето Села за пописот: Албанците ќе бидат мнозинство во Македонија
Преку глава ми е навистина да читам обвинувања кој што правел. ВМРО не е на власт. Ама изгледа навика ви станаа. Со нив легнувате, со нив се будите. Што ми е грижа кој колку и кога јадел и какви картички употребувал?! Ама што се враќате назад?! Дали е тоа реформа?! По малку наликува на онаа со автомобилот, онаа со гаражите и секако сметките за здравство. И дај бидете реални, зарем има некој, макар и од тогашната опозиција што не злоупотребил службена картичка?! Или пак Заев и останатите тоа сега никогаш нема да го направат?! Ако сакаме ова да се реши, епа тогаш, нека ич ги немаат истите. Со вакви реформи, ќе постигнат единствено враќање на ВМРО на власт. Тоа е во корист на ВМРО. Тогаш радо ќе дојдам тука и ќе ви речам: ви реков?! Секогаш сум сакала да го кажам ова. Знаат и за ДУИ многу убаво што и како правеле. Да, имаат и докази. Ама не им е во корист тоа моментално, затоа и нема ништо во јавност од истото. СДС ниту како опозиција не беа способни. Сега гледам па ич. Да не им беа бомбите, уцените и заканите, легално никогаш немаше да добијат. Не 11 години, ами уште 111 ќе останеа во опозиција. Ова подоле не е мое, туку е коментар од фејсбук: Ме интересира дали овие од #Твитер и #СОРОС што се исповработија во Влада, ќе твитнат и ќе го пингаат Заев дека граѓаните немаат леб да јадат и живеат со 40 ден. дневно, а он си нарачува октоподи и морски плодови за јадење? Или ваљда ќе ќутат за и нив да им даде да пробаат... П.С. Села редовно го демантира Заев, за секоја негова изјава. Јас повеќе му верувам нему, него на првиов.
Епа нема само за слави тоа да го прават, туку и за свадби. Се сеќаваш како Катица од СЈО, се спремаше по еден месец за свадба и за Велигден. Епа слично е. СДС не одеше на седници, а земаа плата
Мене единствено не ми е јасно како Заев и останати мултимилионери во СДСМ се идентификуваат со средната и работничката класа? По кој основ? Врз база на тоа што во името на партијата има збор СОЦИЈАЛ? Нели е голем апсурд партија која се декларира како заштитник на работничката класа да има мултимилионер и капиталист за претседател?
https://www.politicalcompass.org/test Каj нас нема ниту левица, ниту десница, врска немаат ни партиите ни народот од политичка идеологиja. И каj левицата има популизам и конзервативни идеи, и десницата има социjaлни и либерални идеи. Всушност исти се, ги води само желба за власт и лични придобивки. едит: еве една интересна алатка која служи за да проверите која политичка идеологија ви е најблиска. На англиски е, а има и македонска верзија. https://www.politicalcompass.org/test
Тоа се случило вчера, како да не се збори? Ова ли бил тој патриотизам што го збореа? Очигледно се мачкал на леб. Ко што вмро збореа за пред сто години за приватизациите на сдсм.