Форумџика на годината

Актуелни политички настани

Дискусија во 'Политика и настани' започната од Ariel, 3 август 2010.

1. Lilit

Lilit Форумски идол

Се зачлени на:
    25 ноември 2009
    Пораки:
    13.224
    Допаѓања:
    167.457
    Вака си го сакаа народот.
    Колку си подебел, толку повеќе површина имаш за со љубов да ја наполниш.
    Скроз легитимно!

Ах дедо ми покоен само го зборам, ама умен човек беше, стално викаше власт на гладен не се дава. Јас на тоа, зошто бе дедо, он разбира како е да си гладен. Сега сфаќам на што мислел, ама буквално било ова.

На Hipster, christinnn, ludoto19 и 13 други им се допаѓа ова.
  2. Bridget

Bridget Форумски идол

Се зачлени на:
    29 декември 2013
    Пораки:
    9.703
    Допаѓања:
    134.980
    ^
    Сегa Вaсилчo ќе пoтпoлни oбрaвчињa, пa пa мaшaлa :D

На Aquamarine93, referentka, JuLleE и 2 други им се допаѓа ова.
  3. Jacques

Jacques Истакнат член

Се зачлени на:
    28 февруари 2017
    Пораки:
    559
    Допаѓања:
    1.892
    Дали Бени го подготвуваат да ја пее новата химна? :P

4. zhap4e

zhap4e Форумски идол

Се зачлени на:
    27 март 2011
    Пораки:
    7.113
    Допаѓања:
    107.131
    Истото го мислев, ги замислив со Лешо :rofl:
    Гаддем. Не ми се верува што си прават луѓето. Си играат држава :) едни, други, едни, други.

На Nausicaa, JuLleE, Lilit и 2 други им се допаѓа ова.
  5. Lilit

Lilit Форумски идол

Се зачлени на:
    25 ноември 2009
    Пораки:
    13.224
    Допаѓања:
    167.457
    Шуќур!
    Да се уљуди малце.

Да се воведе задолжително мерење на почеток на месец за сите! Кој колку килца набацил.
    Грујо од чан шланг врат наби заедно со братучед му Мијалков, Тодоров исто. Сега заслабеа некако...штедња, стрес. А шубави беа, ко бубрежиња.

А вие шо мислите зошто Мирка држи константа жената, не може диета да си истера. Она е со сите... нормална жена си е.

На Hipster, Luna91, christinnn и 7 други им се допаѓа ова.
  6. Jacques

Jacques Истакнат член

Се зачлени на:
    28 февруари 2017
    Пораки:
    559
    Допаѓања:
    1.892
    Ај ок, али ниту една од вас нема доблест да се извини на вмровците кога ги нарекувавте крезуби сендвич популација и ширевте дезинформации, а тие да јаделе муда од коњ, вагина од крава, врат од жирафа, кавијари, скапи пијалоци. На сметките не видов ниту еден сендвич со виршла :P

Сега ќе ви пукнат тужба за лажна клевета хохохо

7. Lilit

Lilit Форумски идол

Се зачлени на:
    25 ноември 2009
    Пораки:
    13.224
    Допаѓања:
    167.457
    Извини, ама јаделе и сендвичи кога треба. Сит не сит, они со народот, дупло јаделе.
    Може па срнеќкото у лепиња им го ставале. Може не јаделе ова у кафана, спремено само, па после сецкале по дома.
    На оваа сметка, тамам сума за толку многу сендвичи. Зошто не би било нормално инаку неколкумина олку да потрошиле...ох уејт...

Ова ти е брате буквално инвестиција у срање, ако све друго им е метафорично.

На Elen4e_sonce и Luna91 им се допаѓа ова.
  8. Jacques

Jacques Истакнат член

Се зачлени на:
    28 февруари 2017
    Пораки:
    559
    Допаѓања:
    1.892
    Браво за Македонците од Егејска Македонија! Респект!

Сега нека оди Заев, Димитров и цела плејада ЛГБТ и СОРОС буљаши во Егејска Македонија и нека се појават пред овие луѓе со нивната нова референца и свиткана кичма.

Кого го интересира може да го погледне документарецот за последниот Илинденец Ефтим Левенски (кое убаво и моќно име).

На veteruska, Rama, Lianna Anna и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  9. Jacques

Jacques Истакнат член

Се зачлени на:
    28 февруари 2017
    Пораки:
    559
    Допаѓања:
    1.892
    Ете така сите вие коишто имате потреба од љубов, маж, деца, среќна врска, брак ја имате Синоличка од другата страна на универзумот да ви каже дека длабоко грешите. Извини Синоличка, али ВМРО ДПМНЕ не е крив што мажот што ти ги склепал децата те одјебал во раната младост. Толку си вредела и таков маж си привлекла. Крај приче. Ти во твојата “врвна“ кариера дудлаше пениси во штабот на СДСМ да ти дадат улоги на МТВ и театар во 90’, а сега си главен агитатор да го вратиш животот во МК после 11 години. Ви реков дека во МК дојде ПЕДЕРАСТИЈА и ЛГБТ влада. Од друга страна ја имате силната, обединета и национална албанска опозиција, а од друга страна ги имате Боки 13, Синоличка, Најчевска, Геро. Ќе не штитат со анален отвор од уроци.

Синоличке, традицијата е универзална вредност. Либерализмот е само замка за физички гладните и духовно боси луѓе.

Последна измена: 14 јули 2017
    На carangigia, ADOKI, Rama и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  10. corto.maltese

corto.maltese Истакнат член

Се зачлени на:
    24 октомври 2013
    Пораки:
    475
    Допаѓања:
    1.030
    Ни јадел нити ќе јаде Васиљ ефтини манџи и чорби. Тоа со чорбата, само почна да си ја работи работата. Ефтина сдсмовска манџичка, наспроти скапа дпмневска лапачка. Баш случајно. Нека контрастира, не џабе беше шарен, умее со боите.

Погледав по сметкиве, за поздрав барем го „испоштувале“ „Шпајзот на Македонија“, кој наголемо беше пропагиран во нивно време. Вргањ, домашни сиренце и кашкавал, пинџурчиња, пипер... Ваљда мала олеснителна околност.
    Е сеа ако бедите од СДС не успеат да го санкционираат ова расипничко понашање и Обеликсово кркање на поединци и ако се се сведе на материјал за партиско препукување на начин како што обострано константно се прави за секоја ситуација каде подебелиот крај го јаде народот, (до)тури му пепел на животот кој СДС треба(ше) да го донесат. Би било добро и доблесно од ДПМНЕ да се оградат од глупостиве на поединечни членови. Инаку, СДС повторно со односот „тргање под тепих“ на гревовите (во случајов фискалните) на функционерите на ДУИ, целава ситуација ја прави да изгледа како хајка против ДПМНЕ, што ним изгледа нешто и не им пречи.

Повторно гледајќи ги сметкиве, како доскорешен член во УО на јавно предузеќе коа секогаш се одеше на крканац во меана на сметка на фирма (читај народ), затоа што секогаш бирав скромни лапачки и пијачки, еден момент ми иде да си удрам бокс, а друг момент да си направам „Дај да пукне“.
    Можда како компромис од двете, ќе си пукнам шамар.

На Abeja, ADOKI, Rama и 2 други им се допаѓа ова.
  11. Lilit

Lilit Форумски идол

Се зачлени на:
    25 ноември 2009
    Пораки:
    13.224
    Допаѓања:
    167.457
    Абе и тука полека ќе си се видиме на здраво живо кои сме биле. Кааај си бе Корто?! :D Ја коа ти зборев од кај маџа сркаш, ти мене не... Коа ти зборев зошто ми сметаат... ти мене не...
    И овие више ми сметаат. Не оти таква сум на нарав за вечна опозиција, туку страшно ми смета хипокризија, лицемерие и лажење, капак па уште ако е направено со ароганција. А овие лажеа такоѓе. Но сепак мислам дека овие пехови се на тие малите небитни ликови во партијата кои мислат дека многу знаат и се грандиозни. Не ќе да е од врвот. Детски работи, а со деца не се оди на базен зошто ќе ти го изедат сапунчетооо... Има паметни и интелектуални ликови кои ептен ме бендисуваат, ама многу повеќе гладни сељачаана кои исто така ќе јадат дивеч...

Васиљчево не е толку паметно за така да му текне да прави пропаганди на скромност. Кај него све е на несакајќи, билив ми. Во спротивно ќе да е многу паметен, а не е.

Синоличката е бивша жена на колега на мајка ми во далечното минато кога беше млада.
    Деталите не се ни битни, ама таа нејзина либералност потекнува од невиденост и фројдовски треба да се разгледа. Загреота споено е правиот начин.

Ама ми се пријаде бизонско у овие ситни часови. Утре кромањонецов до мене ќе го пратам да ми улови бизон.

На Someonespecial, Rama, Lianna Anna и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  12. referentka

referentka Moderator Член на тимот

Се зачлени на:
    13 ноември 2012
    Пораки:
    14.800
    Допаѓања:
    323.809
    Сега барем ни ги опулија очите.
    Ако и овие вака се понашаат,не верувам дека народ ќе биде кроток.
    Нека берат памет во глава оти не луѓето преку глава им е дојдено.
    Не да се викале СДС...кој сакаат нека бидат!!!

Ама признајте (ако имате совест и свест) дека ВМРО претераа.
    Слепо верување во некого-:shake:...освен ако си бил дел од тендери,пијанки,местенки,запослуванки,краданки...па да урлаш по социјални мрежи 'кој го тоа направи'.

На Luna91, kuc, CrazyGirl15 и 7 други им се допаѓа ова.
  13. Tanjamm

Tanjamm Форумски идол

Се зачлени на:
    6 октомври 2011
    Пораки:
    9.998
    Допаѓања:
    14.642
    Жално. Баш ми е криво што така јаделе, баш ми е криво и што некој како Дарко Лешоски ќе седи во фотеља која според мене не ја заслужува, баш ми е криво што сите соседи се здружија да не кочат иако сме закочени и без нив.

На Someonespecial, zhap4e, Rama и 4 други им се допаѓа ова.
  14. Aquamarine93

Aquamarine93 Истакнат член

Се зачлени на:
    7 април 2016
    Пораки:
    815
    Допаѓања:
    3.756
    Дека ретардираните политичари од вмро, правеле гозби на државна сметка, за мене не е воопшто изненадувачки. Сумите исто така не ме изненадија, кога ќе земам во предвид колку многу се искраде овие 11 години. Како сељаците од партијата се накондурија и станаа бизнисмени преку ноќ.
    Ама има еден детал, мал сомнеж кој никна, поради тоа што вчера, буквално цел ден се објавуваше една иста вест. Фискалните сметки. Ако нешто научивме во времето на жмро е тоа како се манипулира со медиуми и како се дефокусира јавноста. У принцип, хранење со трошки, за да не се види поголемата слика.
    Таа манипулација не е престаната, нема ни да престане.
    А поголемата слика е дека вчера имаше трилатерална средба меѓу Србија, Грција и Бугарија.
    Овие земји се свесни дека Македонија е клекната на колена, како од економски, така и од секој друг аспект. Па решиле да оштрат ножеви и да прават планови за идно дејствување.
    Чија гозба е посочна?
    http://meta.mk/tsipras-vuchik-i-bor...rshka/?utm_source=dlvr.it&utm_medium=facebook

На Tanjamm, Sesil, Bridget и 4 други им се допаѓа ова.
  15. Lianna Anna

Lianna Anna Форумски идол

Се зачлени на:
    7 март 2017
    Пораки:
    2.555
    Допаѓања:
    20.270
    Тоа е тоа слепило, драга. Ама, баш се фини. Дотолку сме неспособни што други го решаваат нашиот проблем.

Додека капацитетната реторика на ВМРО и СДС хистерично и "клаустрофобично" се занимава со препукувања и паралелна политика, други одлучуваат, дали ќе го губиме или не и ова што ни остана.

Ја кријат "големата и вистинска слика", да и двете партии, со тоа што го "држат" народот далеку од вистинските случувања и се обидуваат по секоја цена да го привлечат неговото внимание, во смисла на одмазда, одобрување и осудување на едната или на другата партија.

Не ми се допаѓа начинот според кој ја водат политиката. А уште помалку ставање на народот во сенка за важни прашања и случувања. Па кој за нас одлучува?! Неколкумина таму на "врвот" собрани, а од народ избрани, што не се таму за ништо помалку од профит. Не мрднавме од најдолно ниво на политички компетенции кои нималку не покажуваат продуктивност. Тоа е вистината. Не знам дали сакам да ја прифатам како таква.

Случувањата треба да имаат вистински зборови. А нашево општество не само што не мрднува, ами се лизга, тоне. Каква перспектива, какви надежи за благосостојба. Стара шема, нова фасада. (facepalm)

П.С. Дали се уште не излезе на бела виделина оној мал технички проблем кој го инхибира договорот меѓу Македонија и Бугарија?! Ако некој знае, нека просветли. :D

Ме интересира исто многу, каква политичка на штедење, ќе покаже новата Влада.

Ме интересира и новото Министерство на вистината или пропагандата. Колку ќе биде транспарентно и објективно?!

А може ќе измислат и некое ново Министерство, за поети и твитерџии да речеме. :rofl:

На Abeja и Rama им се допаѓа ова.
  16. Aquamarine93

Aquamarine93 Истакнат член

Се зачлени на:
    7 април 2016
    Пораки:
    815
    Допаѓања:
    3.756
    Намерно ги болдирав некои реченици, за тие што читаат да се уверат дека нема “политички пропаганди“.
    Општеството е поларизирано, силно јадро не постои, а со тоа се создава народна маса која може лесно да биде манипулирана. Нема цврсто јадро на интелектуалци, кои би препознале аномалии и штетни договори и би реагирале навремено.

Со текот на времето, поради коруптивност и скандали и двете партии покажаа дека се неспособни да водат држава. Единствен начин да се опорави државичево, би било кога интелектуалците од двете партии, би се здружиле и би го креирале тоа јадро. Ама тоа е веќе невозможно. Медиумската пропаганда од двете страни е толку силна, што и најмал обид би бил дискредитиран.
    Техничкиот проблем нема да го откријат, како што нема да ја откријат ни целокупната содржина на документот.

Министерството ќе биде толку “транспарентно“, што првата улога беше вработување, а втората ќе биде “видете со што се занимаваме, работиме проектчиња.“ Истото го правеше и вмро, затоа имаа и цела една армија на луѓе кои беа задолжени стриктно за ширење лажни вести и пропагнада.

Се стави мала шминка на системот, за тој да продолжи да функционира исто.

ПС Ова не важи за тебе Лиана. :D
    Знам дека има луѓе кои ме читаат.
    Пласирање на епитети, недолично однесување на форумов и слични психолошки состојби, се само очаен обид да се дискредитира мислење. Техникава не само што не функционира, туку ми оди во прилог. (fingers)
    Just a peaceful remainder. :D

На Elen4e_sonce, Lianna Anna, Rama и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  17. Ginger^

Ginger^ Форумски идол

Се зачлени на:
    16 март 2015
    Пораки:
    4.321
    Допаѓања:
    55.370
    Му*а од лабуда испуштиле на сметката, аааааах

@Bridget 6 души јале :D, пиле:D, ете кај се водите.
    20068231_10210463381282739_619138852_n.png

На galapce, zhap4e, Abeja и 3 други им се допаѓа ова.
  18. Yowannty

Yowannty Форумски идол

Се зачлени на:
    28 ноември 2012
    Пораки:
    11.920
    Допаѓања:
    189.090
    Ја па не знам што се потресовте за коњот толку ко да не сте пробале коњ во живот. |(
    Бар ние генерациите од '80тите што пораснавме со сендвичи и хамбургери од трафикчињата со ептен дискутабилна хигиена што се наоѓаа одма до средните школи, се имаме пробано. Плескавици од коњ и од магаре и од муле и плус се тоа недопечено. Салами од времето на 2ра светска, Германците што ги заборавиле по планините. Од тогаш признавам хамбургер немам јадено. :envy:
    И сега им текна дека коњ е специјалитет? Ма ви се молам. :emo: Ние бар ефтино поминавме. Нека ги лажат сега новиве генерации. :D

На theowndemon, Lianna Anna, Rama и 7 други им се допаѓа ова.
  19. Lianna Anna

Lianna Anna Форумски идол

Се зачлени на:
    7 март 2017
    Пораки:
    2.555
    Допаѓања:
    20.270
    За ова што го напиша, имам само еден одговор. Македонско општество во фаза на хибернација. А може и ќе стигнеме до еден налик, ама само налик сличен термин хибридизација.(Инспирирана од твоите зборови погоре, да се спојат спротивставените интелектуални капацитети, со цел добивање еден "голем ум".) Невозможно. Оти овие во буквална смисла си го сфатиле она на Макијавели, целта го оправдува средствата.

П.С. Психолошките состојби по форумов и јас ги имам забележано. Не се дискутабилни, да ги оставиме на модератор. Иначе, јас те читам со задоволство и еве, не ти лепам примати, освен дека си одлична во размислувањата.

@Yowannty Не ме плаши човече. А ставрно, кој знае што се имаме изедено по она сендвичарине. Може улетало и некое мувјо батаче. :rofl:

На Rama и Aquamarine93 им се допаѓа ова.
  20. ADOKI

ADOKI Истакнат член

Се зачлени на:
    20 април 2014
    Пораки:
    1.696
    Допаѓања:
    2.713
    На Tamatam и carangigia им се допаѓа ова.