Тоа е цената на демократијата , ако не им ја дадеше слободата , за народот ке беше подобро , ама навистина ке беше диктатура... Ех... Мојата чудесна земја...
Зошто на Македонија се случи СДСМ и Тиранска платформа највеќе е криво ВМРО-ДПМНЕ. Јас сум многу убаво свесен дека врхушката на ДПМНЕ вртеле милиони и милиони евра, но реалноста е дека многу малку докази постојат за наводен криминал, затоа што никаде нема нивни потписи, наредби или било што. Легално переле пари или преку трети лица. Груевски го товарат за глупи дела, али парите никој не може да му ги најде каде се. Тоа е реалноста.
Абе ајде, Грујо светец го направивте, сите други го предале, Демек сите се гоштевале, а тој 11 години постел, само на вода.
Да имаше пари , Американците ке ги најдеа , пари нема... Инаку , американците им нудат на Србија , на Бугарија и на Грција многу повеке отколку што реално се може , или на секоја од нив им нудат по 2/3 од Македонија , и на крајот да се испотепат и тие самите , а за западна македонија е веке изгубена и реално централната власт нема контрола таму, што значи дека тој дел е веќе изгубен. Ако влезе балканот во војна , бегалците од африка ке поитаат кон европа , а европа нема да може ниту да ги запре (оти и нивните политичари се како заев за Македонија) ниту ке може да опстои нивната економија.
Нека го напаѓа Грујо тој што не украл. А тие што краделе нека молчат. Ама кога ќе го видам Заев да го напаѓа грујо на ТВ , што да се каже...
Власта се смени. Со тоа мора да се помират оние кои ѕенѕаат сеуште. Опозиција се. Барем нека бидат конструктивни. Ама неможеш мирен да седиш кога ти дишат во врат. Ќе ги видиме за година-две и СДС...
Па ке ги видите некаде по странство , оти ако останат тие власт , македонија ке се запали а тие нема да седат во запалена држава со сите тие пари
Еве бе, досеа по дома и на старо и на младо им бушев нови дупчиња на каишите. На унутра, нормално, јер сеа опозиционери сите. Стопени. Не, не, не. Не е сркањето у прашање. Да ти покажам записници од седници на Управен одбор да видиш кој давал идеи и предлози за подобро функционирање и излез од партиското ограничување и работна монотонија, да видиш кој единствено гласал против и негодувал за одлуки кои ќе влијаат на буџетот на обичниот граѓанин, иако тие одлуки претходно се „веќе донесени“ „горе“ во некоја канцеларија, да видиш дека има нешто многу повкусно од еден тањир манџа. Да имаш можност да дејствуваш да се подобрат услугите на граѓаните, условите на вработените, да можеш да придонесеш за подобро општество, а наместо тоа да дремеш како мисир само за кворум, да чекаш хонорар и гезме на сметка на граѓаните, за мене е ненормална ствар. Кажав еднаш, од оваа влада не очекувам ама баш ништо. Муабетов твој со децата и сапунчето, и да ти го изедат сапунчето не е страшно (ваљда), пострашно е да не го испуштат па да треба ти да се наведнуваш да го земеш, а у таква позиција, при толку „наострени“ у последно време, сешто може да се деси. п.с. Утепа ли го бизонот твојон Бафало Бил? Ако да, ринглата на тројка, пржи еден стек, за јатрвати едно карпачо бафалско и некоја болоњезе шпагетка за весело друштво. Иначе кај и да е, не ни бега ново дупче на каиши. Преи фор опозиционери.
Да , имаше и груевски понуда од Американците да ја запали , ама немаше криминал за да го уценуваат , сега си најдоа човек за таа работа , а имаат и околу милион прислушкувани разговори за секој локален „бизнисмен“ да уценуваат , затоа и толку трае кризата , и нема да запре , ама нема смисла овде да се коментира , тоа што го кажувам јас , го знаеш и ти , знаеш дека е така , ама ѓавол те лаже дека ќе ти биде подобро ако не ја кажуваш вистината.
Сега пред мАлце гледав едно видео на фб од собраниска говорница на Министерчето за финансии кое било јак професор? А бре абер си нема чоечено му се смеат сите на глупостите што ги кажуе срам за македонија со неписмени министерчиња незнае да се изрази со два збора.! А не пак реформи ќе праело хаха
А инаку знам , поентата е да кажам кој сум , па да се оди на лична дискредитација , овде живеам , во Македонија , затоа и сум загрижен.
Жал ми е за тие што мислат дека нема да е подобро. Очајот по заминатите ги тера така..и бенифициите кои ги изгубија. Епа другови..доста ви е! И некој друг сака да земе воздух@
Битно на Жугиќ и ги дадоа клоците Најубава вест за денес...Треба да се прославува Поголемо и поодвратно суштество од неа немаше...Само да лае и да лиже газ знаеше Наместо да си ја гледа кариерата ко актер, таа се плеткаше по политики и падна подолу од гомно. Чао убавице. Ајмо следечииии....
http://novatv.mk/pretstavnitsi-na-vladata-ke-odat-na-godishninata-od-puchot-vo-turtsija/ Fuck logics е надворешната политика на СДСМ. Само напред!