Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Актуелни политички настани

Дискусија во 'Политика и настани' започната од Ariel, 3 август 2010.

1. DAngel

DAngel Форумски идол

Се зачлени на:
    19 март 2011
    Пораки:
    11.211
    Допаѓања:
    56.943
    Синоќа заспав пред полноќ, за разлика од пратениците :yawn:
    И погодете кој денес не е на работа (hint: точниот одговор не е пратениците) :yawn:
    Убаво е вака, нека поработат и тие малку, нека ги подиспотат фотелјите.

На theowndemon, Tanjamm, Someonespecial и 4 други им се допаѓа ова.
  2. DAngel

DAngel Форумски идол

Се зачлени на:
    19 март 2011
    Пораки:
    11.211
    Допаѓања:
    56.943
    МПЦ му се пожали на Заев за долгогодишна негрижа за црковното наследство и ја поздрави отвореноста на новата Влада

Ме интересира на што дрога се овие, затоа што колку што се сеќавам најголеми ВМРО-вчиња беа. Сега од еднаш СДСМ добри им се?

На Hipster, Luna91, boomsleng и 9 други им се допаѓа ова.
  3. Nigredo Odor

Nigredo Odor Популарен член

Се зачлени на:
    17 јануари 2016
    Пораки:
    3.549
    Допаѓања:
    19.473
    ВМРО ја тера истата политика, уште им нема дојдено акал.

Пак по штабовите местат старо - нови необразовани џукели за градоначалници и коловоџи на локалните.
    Гледам ги форсираат тепачот Костовски, робијашот Тарчуловски, и лисичарот Трајановски. Уште очекуваат сеЉациве (како што го нарекуваат народот) да ги гласа и поштува.

Батиња, додека не научите да го рециклирате ѓубрето, со право ќе останете опозиција. :hai:

Последна измена: 15 јули 2017
    На Luna91, galapce, JuLleE и 2 други им се допаѓа ова.
  4. JuLleE

JuLleE Форумски идол

Се зачлени на:
    15 јануари 2010
    Пораки:
    19.837
    Допаѓања:
    264.521
    http://24vesti.mk/talat-dzaferi-go-vrakja-parlamentarniot-duh
    Колку и да не го сакам човекот, ама ќе ги научи на ред.
    Синоќа до 3:30 имаше седница, денес пак.
    Терорист бил, другиве ко да се цвеќиња. Тарчуловски ништо поразличен не е од Талат.
    Ми се чини Талат и Таравари работат најмногу. А Албанци се!

Последна измена: 15 јули 2017
    На Luna91, boomsleng, Sesil и 5 други им се допаѓа ова.
  5. Jacques

Jacques Истакнат член

Се зачлени на:
    28 февруари 2017
    Пораки:
    559
    Допаѓања:
    1.892
    Тарчуловски беше дел од АРМ, бранеше територија и држава нападната и загрозена од УЧК во којашто беше Талат. Мене многу ми е јасно дека Албанците воопшто не се проблем на Македонија. Плитки умови како тебе се најголем чир на македонскиот народ. Со Синоличка да не пиете кафе во МКЦ секојдевно?

На Rama, ADOKI, Lianna Anna и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  6. zhap4e

zhap4e Форумски идол

Се зачлени на:
    27 март 2011
    Пораки:
    7.113
    Допаѓања:
    107.131
    ЈНА си е ЈНА.. што би рекле оние од на татко ми генерацијата.

На JuLleE му/ѝ се допаѓа ова.
  7. Jacques

Jacques Истакнат член

Се зачлени на:
    28 февруари 2017
    Пораки:
    559
    Допаѓања:
    1.892
    ЈНА ли пукаше во 2001 година врз македонските војници?

На Rama, Abeja, ADOKI и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  8. JuLleE

JuLleE Форумски идол

Се зачлени на:
    15 јануари 2010
    Пораки:
    19.837
    Допаѓања:
    264.521
    Плиток ум сте ти и таквите како тебе кои се палат на такозвани патриоти како Тарчуловски кој колеше невини цивили за време на конфликтот. Затоа он и Талат се исто срање.
    Јас не гледам разлика помеѓу овие , што ако едните се Македонци.
    И баш ми е гајле за Македонија, име, или територија. Се замарав за вашиот лажен патриотизам кој ви е најсилен кога ви гори под нозе и сфатив будала сум била. Ваков народ јас ќе управувам, сега се молам пасошот да ми излезе или некоја работа, а за другото оставам на вас, да ја браните мајка Македонија. Само што треба од вас самите да си ја одбраните.

На Elen4e_sonce, Luna91, JollyGirl и 6 други им се допаѓа ова.
  9. daylight

daylight Популарен член

Се зачлени на:
    22 декември 2011
    Пораки:
    3.329
    Допаѓања:
    4.406
    15. јули - денот кога демократијата си замина од Турција:

„По обидот за пуч или, како што дел од светската јавност верува, инсценираната криза која на Ердоган му даде простор за брутална пресметка со својот народ, демократијата, слободата на изразувањето и владеењето на правото се укинати. Наместо тоа, во Турција сега масовно се апси. Се убива.

...

Дрско и арогантно, денеска и во Македонија се слави една година од бруталната окупација на Турција, која ја спроведе Ердоган на чело на една корумпирана и насилничка клика. Ни помалку, ни повеќе, организаторите, финансирани од државната агенција ТИКА, ќе слават!“, стои во реакцијата.

...

„Најостро го осудуваме бизарниот чин на прослава и агресивна кампања која бесрамно го прикажува актот на брутално насилство, окупација и диктатура како победа на демократијата. Ја повикуваме македонската и меѓународната јавност да ѝ се придружи на оваа осуда. Ги повикуваме медиумите, јавните личности, политичарите, а особено претставниците на институциите и државата - да ја бојкотираат оваа бесрамна манифестација на дрскост, узурпација и манипулација со нашата јавност од диктаторската клика во Турција“.

извор

На referentka, theowndemon, zhap4e и 3 други им се допаѓа ова.
  10. Jacques

Jacques Истакнат член

Се зачлени на:
    28 февруари 2017
    Пораки:
    559
    Допаѓања:
    1.892
    Тарчуловски не е министер за одбрана или претседател на собрание. Има огромна разлика и Тарчуловски не убиваше цивили. Не сери. Беше политичка жртва. Сите албански жители дадоа максимална подршка на ОНА, а со тоа официјално се непријатели на македонската држава. Што не ти е јасно тука? Се што беше невино уште на почетокот на војната фати магла во Косово и Прешевска долина. Се друго што остана албанско по селата беа соработници на терористите. Во војска и во војна не одат доктори или филозофи, туку луѓе со муда и карактер да издржат притисок. Тарчуловски не е дете од библиотека, но какви ликови требаат за одбрана? Боки 13? Се знае каков калибар на мажи се потребни за војска и војна.

Со среќа каде и да одиш. Јас во твојот приватен живот не се мешам, ниту ме интересира. И ако не ти е гајле за Македонија, држава, територија тогаш очекувам после добивањето на пасош никогаш повеќе да не се вратиш во МК и да си стоиш на зборот. И не мора да ти е гајле, твој живот и ти одлучуваш како ќе го живееш, но после излегување од граница гитла и никогаш повеќе не се враќај тука.

На Rama и Tanjamm им се допаѓа ова.
  11. zhap4e

zhap4e Форумски идол

Се зачлени на:
    27 март 2011
    Пораки:
    7.113
    Допаѓања:
    107.131
    Не. Се разбира. Тој е само ЈНА школа, а со тоа си носи и некои стекнати навики за работа, организација и дисциплина. Иначе, Талат и неговата банда пукаа,да. Ама ете. Некој го стави претседател на Собрание. Еден друг го стави и министер за одбрана. Цело десетилетие,влада не се формира без нив. По кого точно да плукам за тоа? Пошто кога го ставија, и за едното и за другото... јас се бунев. Ама тој и понатаму остана да биде на функција. Да се преправам дека Талат не постои, не е во Собрание и не ги води седниците?

На galapce, Tanjamm, theowndemon и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  12. Nigredo Odor

Nigredo Odor Популарен член

Се зачлени на:
    17 јануари 2016
    Пораки:
    3.549
    Допаѓања:
    19.473
    Тарчуловски три чисти нема.
    Ги озборува образовните кадри, само за сопствен гз да спаси, и врз основа на тоа гради репутација. Подалеку од пиштол и нож не знае, ама не ради патриотски побуди, колку ради задоволување на сопственото его, скривајќи се зад маската на патриотизмот.

На Elen4e_sonce, Luna91, JollyGirl и 6 други им се допаѓа ова.
  13. Црна Ружа

Црна Ружа Истакнат член

Се зачлени на:
    28 март 2017
    Пораки:
    1.000
    Допаѓања:
    3.684
    Твојот власник го легитимираше поранешниот дезертер, го амнестира и го намести на министерско место.
    Готово е со тој муабет, немаш поента.

ЈНА била веројатно најлошата и најбескорисната армија во историјата. Многу полоша и од италијанската војска во ЊЊ-2.

На Tanjamm, Nigredo Odor и sjdgo им се допаѓа ова.
  14. Црна Ружа

Црна Ружа Истакнат член

Се зачлени на:
    28 март 2017
    Пораки:
    1.000
    Допаѓања:
    3.684
    Поентата беше скромна, дека новата власт го замајува народот со милионските сметки изедени и испиени од наш џеб додека таму, клети грци, четници и татари роварат и коваат заговор за којзнае што, нов Букурешт ваљда или нешто еднакво јако и невероватно.
    Јебеш ти 1,41 милион евра само од едно министерство, само за пола мандат. Глеај таму лево десно, Софија, Атина, Белград се плетат мрежи.

Тоа ти беше поентата и таа поента ти е фејл.

На Yowannty и sjdgo им се допаѓа ова.
  15. zhap4e

zhap4e Форумски идол

Се зачлени на:
    27 март 2011
    Пораки:
    7.113
    Допаѓања:
    107.131
    Tвоето веројатно е всушност можеби и е лична перцепција ко онаа на татко ми дека биле војничишта. Ни едната, ни другата ми е нешто многу битна. Муабетот не е толку ЈНА како армија, ами, што Талат бил питомец на воена академија. Можел и у Тунгузија да е питомец... ама, од таму некаде прибрал нештичко,ете. Бар тоа, демек му го признавам.

На JuLleE му/ѝ се допаѓа ова.
  16. JuLleE

JuLleE Форумски идол

Се зачлени на:
    15 јануари 2010
    Пораки:
    19.837
    Допаѓања:
    264.521
    Дечко ај одј*би може?
    Не ми го величи Тарчуловски и не ми продавај приказни за љубов кон Македонија. Љубов ви се работните места. Ве заболе за име. Јас барем сум искрена.
    Јас под патриотизам подразбирам друго, како на пример подобра економска состоја и небитно ми е како ќе се викаме.
    Затоа шетај, а јас ќе се враќм кога сакам и колку сакам.
    Ваквите ко тебе во куќа ми седеа, така да смешни ми се твоите ефтини и глупи муабети.

На Luna91, JollyGirl, Yowannty и 5 други им се допаѓа ова.
  17. Црна Ружа

Црна Ружа Истакнат член

Се зачлени на:
    28 март 2017
    Пораки:
    1.000
    Допаѓања:
    3.684
    Па и не е лична перцепција иако многу мои претци служеле во неа, со оглед на епилогот кој го доживеала таа бедна групација наречена ЈНА не би рекол дека завршувањето воена академија на таа армија нешто придонела кон нечии квалитети...за несреќа имам инфо пренесено од прва рака од постари роџаци од 1991 кои имале таква чест да "стануваат мажи" по славонските полиња и би рекол дека постојат ловечки друштва кои имале поголеми борбени квалитети од ЈНА... но тоа е друга, тажна и малку морбидна тема :(

18. zhap4e

zhap4e Форумски идол

Се зачлени на:
    27 март 2011
    Пораки:
    7.113
    Допаѓања:
    107.131
    Остај ја тогаш за во друга тема, друг ден. Кревка сум денеска за слушање такви теми.
    Еми, јас дека долга историја со такви питомци од некакви воени академии, :( па...
    Ама,да. Има и такви што завршиле,а се.. мекушави, мрзливи, изгубени во простор и време. Јас не завршив па сум по војник од нив. Ем и женско. Ем и жаба. :(
    Онака беше муабетот со ЈНА, ко во кафана кажано. Добар беше,стварно...го собра стадото (паретници) што не чини. Бар за толку еве му стискам рака. Ко кога се трудиш да кажеш добро за некој и не знаеш што, како. Без посебна длабочина.

На Nigredo Odor, referentka, JuLleE и 2 други им се допаѓа ова.
  19. Jacques

Jacques Истакнат член

Се зачлени на:
    28 февруари 2017
    Пораки:
    559
    Допаѓања:
    1.892
    Не можам да одјебам. Ти рече дека не те интересира државата, нацијата, името, туку си чекала пасош и да збришеш од тука Во ред, но откако ќе излезеш никогаш повеќе да не се вратиш и да си држиш на својот збор. Инаку, ќе те сметам за тежок фолирант.

Сакам да те прашам зошто ќе бегаш од Македонија? Нели животот стигна после изборите? Па, ти бегаш кога најубаво ќе живееме:(

На carangigia, Rama, Tanjamm и 3 други им се допаѓа ова.
  20. Jacques

Jacques Истакнат член

Се зачлени на:
    28 февруари 2017
    Пораки:
    559
    Допаѓања:
    1.892
    Александар Русјаков:

“Во Солун, Грк, Бугар и Србин, како во Букурешт 1913, си се договорија дека Македонија треба да смени име/идентитет.
    ВМРО СДСМЕ заеднички стојат зад референдум со кој ќе ни се смени име/идентитет.
    Ние се пенавиме за Боки, фискални сметки, глисери и управни одбори.
    О жална Македонијо полна политички кретени и полтрони, академици кодоши, професори сексуални профитери и шиткачи на скрипти, лоботомиран граѓански сектор наркомански навлечен на кеш и мрзлив, алчен, себичен и духовно паднат народ на кој материјализмот му ги согори умот и срцето.
    Да даде Господ, само пари и моќ во животот да имате!“

“„Додека си ги полните празните животи (од руски, живот - стомак) со бифтек од бизон, ние ќе ви сервираме татарски бифтек и вие има грантовски да го проголтате и мљацкате на вашиот официјален јазик во привремената држава!“
    Аспарух Трети Веганов