Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Актуелни политички настани

Дискусија во 'Политика и настани' започната од Ariel, 3 август 2010.

1. Aquamarine93

Aquamarine93 Истакнат член

Се зачлени на:
    7 април 2016
    Пораки:
    815
    Допаѓања:
    3.756
    За тебе можеби е фејл, за многу други не е. Ако тебе не ти се допаѓаат моите поенти и заклучоци, не значи дека се лажни по дифолт.
    Можеш да демантираш со доказ, не со напад.
    Темава е за изнесување личен став, не карикирање на одредени етнички групи. Мојата култура не ми дозволува да користам изрази како Татари, Моноголи, Усташи, Четници и други заостанати изрази од уличен жаргон кој датира од 1991.
    Површно ги гледаш работите, ама сепак, ти си црна ружа па и стилов на пишување е до некаде оправдан. :D

На carangigia, Rama, veteruska и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  2. Someonespecial

Someonespecial Free-minded aesthete

Се зачлени на:
    17 ноември 2012
    Пораки:
    13.119
    Допаѓања:
    163.774
    A да си се држеше овој Русјаков до поезијата, that would be great.
    Цел профил му е одамна со огорчено бистрење политика (апла за ВМРО), гостува кај Јанко и главен поддржувач беше на „За заедничка Македонија“, па и на она најлицемерното мирољубиво песниче на протестите тој беше автор на текстот. Многу релевантен извор за цитирање, нема што.
    Патетики.

На JollyGirl, daylight, Nigredo Odor и 5 други им се допаѓа ова.
  3. Tanjamm

Tanjamm Форумски идол

Се зачлени на:
    6 октомври 2011
    Пораки:
    9.998
    Допаѓања:
    14.642
    Криви се и сдсм и вмро, но не се повеќе криви од народот кој сам си продава. Ти мислиш дека едно Вевчани со 3000 луѓе, а гласачи помалку ќе ја спаси Струга да не добие градоначалник Албанец? Па кога одеа сдсм и вмро со Кочоски докторот заедно на избори, Албанците победија со плус 5000 гласови. Тоа се гласовите од Македонците муслимани, кои за каурин претпоставувам не сакаат да гласаат. Ни Заев ни Грујо, ама никој нема да не спаси со тоа продавање. Како Србите сега бараат Вучиќ, Николиќ, Дачич да не го даваат Косово. Па тие таму 6% народ немаат и да не го дадат. Дадено е, тоест продадено е. Македонците се криви.

На fina erika, Rama и Aquamarine93 им се допаѓа ова.
  4. orevokrsacka

orevokrsacka Популарен член

Се зачлени на:
    23 јули 2013
    Пораки:
    2.472
    Допаѓања:
    8.588
    Се ни е јасно, туку за промена да чуеме - чаре, г. Русјаков??

На Rama му/ѝ се допаѓа ова.
  5. Jacques

Jacques Истакнат член

Се зачлени на:
    28 февруари 2017
    Пораки:
    559
    Допаѓања:
    1.892

Новиот мозаик на Скендербег плоштадот. Има ликови од УЧК и Адам Јашари (Косовар). Ќе кречат ли овие од Сорос и Шарената револуција, а? Што викате?

http://www.tetova1.com/2017/07/14/n...hqiptare-ne-sheshin-skenderbej-ne-shkup-foto/

Зошто порталот нема македонска верзија? Стигна ли животот и соживотот? Ќе излезе ли еден Албанец со боја да фрли врз мозаикот или да ги осуди кољачите? Хм, доста време лижевте ануси за соживот, но некако фидбек слабо добивате:)

@referentka

Стигна животот :D

Поранешниот претседател на Бугарија, Петар Стојанов: Илинденското востание е бугарско, Македонија е дел од Бугарија (ВИДЕО)

http://kurir.mk/makedonija/vesti/po...-bugarsko-makedonija-e-del-od-bugarija-video/

Зошто потпишувањето на договорот со Бугарија ќе биде зад затворени врати? Нели СДСМ зборуваше за транспарентност?

#стигнаживотот

Последна измена: 16 јули 2017
    На Lianna Anna, Abeja, carangigia и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  6. referentka

referentka Moderator Член на тимот

Се зачлени на:
    13 ноември 2012
    Пораки:
    14.800
    Допаѓања:
    323.809
    Што е фактурава Жак?
    Што не пријавиш во МВР-финансиски криминал ако имаш ваков доказ?
    Или ќе чекаш подобри времиња?!
    Ако ...чекај..

Знаеш ли што е ЗДРАВА ОПОЗИЦИЈА?
    Не вакво предење на ситно..туку ко сонтруктивни прелози и критики.
    Е..затоа доолго време опозиција ќе бидеШ!:)
    И што побрзо се помириш тоа поарно ќе е.За сите.
    Соработувај,не напаѓај:mm:

На JollyGirl, anaja1, Yowannty и 3 други им се допаѓа ова.
  7. LollySky

LollySky Популарен член

Се зачлени на:
    7 јануари 2016
    Пораки:
    2.958
    Допаѓања:
    14.028
    Ajде по ред.
    1. Joк. Самоиниjaтивно ке бришат група загрижени пензионерки.
    2. За лижење ануси обрати се во вмро халкидики.
    3 . Е не ти ja сфатив поентава со фактура од 2015 година.
    4. Ма не. Договорено е договорот да се потпише на Плоштад, со камери, со све. Пред тоа ке бидат официjaлно консултирани експертите од пред кооперациja.

На Elen4e_sonce, fina erika, JollyGirl и 4 други им се допаѓа ова.
  8. Jacques

Jacques Истакнат член

Се зачлени на:
    28 февруари 2017
    Пораки:
    559
    Допаѓања:
    1.892
    Никогаш нема да бидам опозиција, затоа што никогаш не сум бил власт. Немам јас никаква допирна точка со ВМРО-ДПМНЕ. Ниту имам членска карта, ниту одам по митинзи, ниту сум вработен државно. Едноставно на кантар повеќе ми се допаѓаат од СДСМ моментално. СДСМ го поседува се тоа што јас моментално не го сакам во животот.

На Rama, Lianna Anna и carangigia им се допаѓа ова.
  9. Nigredo Odor

Nigredo Odor Популарен член

Се зачлени на:
    17 јануари 2016
    Пораки:
    3.549
    Допаѓања:
    19.473
    @Jacques

Не лажи народ. Птичка ми кажа дека си припадник на црвениот табор и на митинзи секогаш скокаш во први редови и буткаш луѓе.

Дечки, ќе го познаете по тоа што е секогаш со труба и растресен тунтул. :worried:

Последна измена: 16 јули 2017
    На fina erika, Luna91, galapce и 6 други им се допаѓа ова.
  10. JuLleE

JuLleE Форумски идол

Се зачлени на:
    15 јануари 2010
    Пораки:
    19.837
    Допаѓања:
    264.521
    Пишав пасош или работа.
    Очекувам работа оти сум образована и квалификувана. Не сум штабски војник. Ако се исто срање и овие опција пасош ми е резервна опција. Не сум јас заслепена како вас. Име и такви ствари ми се небитни. Имам јас дете за растење, сама. Тоа на тебе и таквите како тебе ви го препуштам, а јас ќе гледам отсега џебот да ми е полн, макар би била и бугарка. Пола од ова што го имам преживеано да го имаш и ти, не знам дали ќе ти биде битен патриотизмот ваш. Така да дечко очаен си. Очаен. Изгубивте, а ќе изгубите и на локални.
    Ви останува само да спинувате и ништо друго.

На fina erika, Luna91, galapce и 9 други им се допаѓа ова.
  11. ADOKI

ADOKI Истакнат член

Се зачлени на:
    20 април 2014
    Пораки:
    1.696
    Допаѓања:
    2.713
    Цело време лаеја по фб и на секаде дека за 2 год некој министер потрошил 2000 евра за кафански услуги а сега за Еден месец некој ќе троши 500 € наши пари за у кафана бре бре ептен умни и рефомски потег бил овој на оваа ептен реформска влада има од кафана да не излегуваат ..Народот со по 20000ден на месец цела фамилија а овие еден само за во кафана ќе трошел по 30000 ден ете тражилисте гледајте..! УЖАСССССС!
    http://fokus.mk/vladata-gi-ogranichi-ministrite-i-premierot-na-500-evra-mesecheno-vo-kafana/

На Lianna Anna, Rama и carangigia им се допаѓа ова.
  12. Mr.Awesome

Mr.Awesome Истакнат член

Се зачлени на:
    26 септември 2016
    Пораки:
    383
    Допаѓања:
    1.653
    Доста се правиш вмровска будала на сила. :D

Новата влада е само месец и половина на власт, дечките уште се уигруваат, го имаме тимот што ќе не однесе во ЕУ и НАТО. Од вмро никогаш аир не видовме, најголеми штеточини што било кога постоеле во РМ се. Од вмро се' што видовме беше мајмунлак и детски и глупави финти како да се исцица буџетот до последниот можен цент!!! Бараби и лопови најголеми.

А ако вмро ве вработило и ви ја подобрило економската состојба, тоа е дека сте имале среќа, сте фатиле врска, сте одработиле и еве на крај ви успеало паразитирањето. :D Не значи тоа дека треба доживотно да сте им благодарни што ве вработиле и да ги браните кога ни сами не можат да се одбранат. :fubar: Барем јас мислам дека вработување во 21 век е нешто најнормално и не треба работодавецот да се гледа како Бог кој ни дал милост и парче леб. Но, кој како смета дека си ја заслужил работата. Оние што ги вработило вмро, а знаат не го заслужиле местото секако вмро-овциве ќе ги гледаат како богови.

Како и да свртиш, СДСМ е на врвот (уште идат напред и нагоре), а вмро на дното. Е сега тркалото се врти, ама за да се сврти многу работи треба да се сменат и многу луѓе исчистат од вмро.

Инаку општо зборам, а Адоки морав да го цитирам пошто подобро е лимит од 500 евра месечно, отколку без лимит како што терале вмро-овчичкиве. Ќе се согласиш, нели? Што сакаш бе не сме Уганда, богата земја сме, ако министер не може да си дозволи 500 евра ручеци по кафани и ресторани, што остана за обичниот граѓанин. :D

На blackwave, fina erika, Luna91 и 4 други им се допаѓа ова.
  13. JollyGirl

JollyGirl Форумски идол

Се зачлени на:
    15 јуни 2012
    Пораки:
    6.108
    Допаѓања:
    75.395
    http://24vesti.com.mk/gozba-na-drzhavna-smetka

Еден ден по петкратното убиство кај Смилковско езеро, раководството на Управата за безбедност и контраразузнавање се гоштевало во еден од најскапите скопски ресторани. На сметката од речиси 30 илјади денари, покрај богатата трпеза се гледа и дека се пиело скапо вино, ракии и узо.

Само ден после масакрот :clap: :clap: :clap: :clap:
    Говеда без душа....И тие да си дочекаат исто, и на нивна глава побрзо.

Се собрале говедата да јадат, ги частел Мијалков со парите од државава, дека немилосрдно убија 5 млади невини жртви....Тој е главниот нарачател, за да предизвика етнички немири.
    Сега лежат во затвор невини Албанци, а тој нека ужива.

Затоа новава власт не можат крај со крај да најдат сега.
    Не сте свесни што се работело во тогашната влада.

На Elen4e_sonce, Luna91, Yowannty и 3 други им се допаѓа ова.
  14. Jacques

Jacques Истакнат член

Се зачлени на:
    28 февруари 2017
    Пораки:
    559
    Допаѓања:
    1.892
    Некој можеби јадел бифтеци за разлика од други што ја нарекуваа полицијата #животни#.

Дај доказ дека Груевски и Мијалков ги убиле децата? Дај доказ дека Диво Насеље исто така беше наместено од страна на Груевски? Нели СДСМ имаше снимки, разговори, докази? Каде се тие? Или спинуваа за да наседнат плитки мозоци ко тебе? Ако ја следиме логиката на Албанците кај нив сите се невини. Пушките сами пукаат од себе. 300,000 Срби сами се протераа од Косово, 1,500 МК исто така сами се протераа, средношколците по автобусите сами се тепаа, пошто Македонците и Србите се садомазохисти и сакаат сами на себе да си нанесуваат повреди. Ете сега гнидиве комуњарси спинуваат дека Тарчуловски кршел во Љуботен. Смрадови :D

Ако тие Албанци од Смилковско езеро се невини зошто СДСМ не ги ослободат, а? :)

На ADOKI, Rama, Lianna Anna и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  15. JuLleE

JuLleE Форумски идол

Се зачлени на:
    15 јануари 2010
    Пораки:
    19.837
    Допаѓања:
    264.521
    На Yowannty и Someonespecial им се допаѓа ова.
  16. Jacques

Jacques Истакнат член

Се зачлени на:
    28 февруари 2017
    Пораки:
    559
    Допаѓања:
    1.892
    Дали јас некаде реков дека си неквалификувана, необразована и неинтелигентна? Не, никаде не реков. Со среќа во животот и дај боже да си го оствариш сонот. Почитувам луѓе кои држат на својот збор. Од како ќе заминеш од Македонија не се враќај. Така рече. Тоа се твои зборови, а не мои.

17. JuLleE

JuLleE Форумски идол

Се зачлени на:
    15 јануари 2010
    Пораки:
    19.837
    Допаѓања:
    264.521
    (facepalm)(facepalm)(facepalm)
    Или работа.
    Небитно.
    Зарем мислиш ако успеам да се иселам од Мк би се вратила?:D

На Dust, Luna91, theowndemon и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  18. galapce

galapce Форумски идол

Се зачлени на:
    4 ноември 2014
    Пораки:
    4.318
    Допаѓања:
    106.806
    Мене веќе не ме интересира кој што јадел и што правел од претходната власт.
    Сакам на дело да видам како оваа превзема и дали ке превземе нешто околу Се.
    Или само ќе си останеме само Информирани?

На Yowannty, Gosh, Rama и 8 други им се допаѓа ова.
  19. Jacques

Jacques Истакнат член

Се зачлени на:
    28 февруари 2017
    Пораки:
    559
    Допаѓања:
    1.892
    Павле Богоевски и Исмаил Малиќи – Ицко имале жесток конфликт пред неколку дена во неформалниот штаб на шарените профитери „Излет“ кој е сопственост на Огнен Узуновски-Оги – патем, Узуновски е човекот кој кога зема пари од Министерството за култура за да организира концерти нема режим и има мир, а кога не зема нема правда и е голем отпораш.

Приказната започна да се обзнанува вчера на социјалните мрежи, кога сведоци на настанот почнаа анонимно да објавуваат детали од конфликтот меѓу Павле и Малиќи среде „Излет“. Двајцата воопшто не биле дискретни, особено Малиќи кој бурно реагирал кон Павле во еден момент.

Подобро упатените велат дека веројатно станува збор за стари неисплатени долгови кон Малиќи за протестите во кои земаше значаен дел. Јавна тајна беше и тогаш, а денес е само потврдена информација, дека протестите на шарената револуција беа организирани од СДСМ и Соросовата мрежа и дека многу профитери тогаш дебело се нафатираа од својата „бунтовничка“ активност.

Некои станаа пратеници, некои советници на Заев, а некои како Малиќи не станаа ништо – што исто така е една од причините за неговиот бунт и револт.

Присутните велат и дека на крајот на расправијата Малиќи на Павле му се обратил со зборовите „Ќе видиш, шарена сега ќе иде со друга партија“ заканувајќи му се дека јавно ќе го покаже конфликтот во нивните редови, ќе посведочи дека биле организирани и инструирани од СДСМ и лично од Зоран Заев, кој се обидел да ги смири раскараните страни, но не успеал.

Малиќи е инаку и човекот кој за време на еден од протестите со блокирање на крстосницата кај Соборниот храм му залепи шамар на скопскиот урбан лик Крис кој проаѓаше на тој простор со својот мотор.

Изворот е од Република. Дали е спин не знам, но само го пренесувам во целост.

На ADOKI, Rama и Lianna Anna им се допаѓа ова.
  20. carangigia

carangigia Популарен член

Се зачлени на:
    15 мај 2017
    Пораки:
    913
    Допаѓања:
    6.666
    Имаш ли докази за ова што си го пишала за петкратно убијство? Беше таму? Знаеш ли што се случувало? Не им го валкај споменот на децата, остај ги да си почиваат во мир.
    А, што ти значи да си дочекаат и на нивна глава побрзо? Се закануваш ли? Посакуваш ли туѓа смрт? Посакуваш и други ли фамилии да бидат завиени во црно? Пред некој ден се ситеше што некој го разрешиле од работа, а денес посакуваш смрт.

Црпнатиот се сликаше ли со терористите во Диво Насеље? Што не ги објавиш тие слики? или тие се монтирани и сечени а?

Невини Албанци лежеле во затвор за масакрот на Смилковско Езеро? Уште и ги браниш, да не сакаш да одиш во затворот да ги посетиш и се сликаш со нив. Треба да речеш дека имаат мала казна ти си се нафатила да ги браниш (facepalm)

Според тебе Мијалков и Груевски се криви што денес врне.

Последна измена: 17 јули 2017
    На ADOKI, Rama и Lianna Anna им се допаѓа ова.