За тебе можеби е фејл, за многу други не е. Ако тебе не ти се допаѓаат моите поенти и заклучоци, не значи дека се лажни по дифолт. Можеш да демантираш со доказ, не со напад. Темава е за изнесување личен став, не карикирање на одредени етнички групи. Мојата култура не ми дозволува да користам изрази како Татари, Моноголи, Усташи, Четници и други заостанати изрази од уличен жаргон кој датира од 1991. Површно ги гледаш работите, ама сепак, ти си црна ружа па и стилов на пишување е до некаде оправдан.
A да си се држеше овој Русјаков до поезијата, that would be great. Цел профил му е одамна со огорчено бистрење политика (апла за ВМРО), гостува кај Јанко и главен поддржувач беше на „За заедничка Македонија“, па и на она најлицемерното мирољубиво песниче на протестите тој беше автор на текстот. Многу релевантен извор за цитирање, нема што. Патетики.
Криви се и сдсм и вмро, но не се повеќе криви од народот кој сам си продава. Ти мислиш дека едно Вевчани со 3000 луѓе, а гласачи помалку ќе ја спаси Струга да не добие градоначалник Албанец? Па кога одеа сдсм и вмро со Кочоски докторот заедно на избори, Албанците победија со плус 5000 гласови. Тоа се гласовите од Македонците муслимани, кои за каурин претпоставувам не сакаат да гласаат. Ни Заев ни Грујо, ама никој нема да не спаси со тоа продавање. Како Србите сега бараат Вучиќ, Николиќ, Дачич да не го даваат Косово. Па тие таму 6% народ немаат и да не го дадат. Дадено е, тоест продадено е. Македонците се криви.
Новиот мозаик на Скендербег плоштадот. Има ликови од УЧК и Адам Јашари (Косовар). Ќе кречат ли овие од Сорос и Шарената револуција, а? Што викате? http://www.tetova1.com/2017/07/14/n...hqiptare-ne-sheshin-skenderbej-ne-shkup-foto/ Зошто порталот нема македонска верзија? Стигна ли животот и соживотот? Ќе излезе ли еден Албанец со боја да фрли врз мозаикот или да ги осуди кољачите? Хм, доста време лижевте ануси за соживот, но некако фидбек слабо добивате @referentka Стигна животот Поранешниот претседател на Бугарија, Петар Стојанов: Илинденското востание е бугарско, Македонија е дел од Бугарија (ВИДЕО) http://kurir.mk/makedonija/vesti/po...-bugarsko-makedonija-e-del-od-bugarija-video/ Зошто потпишувањето на договорот со Бугарија ќе биде зад затворени врати? Нели СДСМ зборуваше за транспарентност? #стигнаживотот
Што е фактурава Жак? Што не пријавиш во МВР-финансиски криминал ако имаш ваков доказ? Или ќе чекаш подобри времиња?! Ако ...чекај.. Знаеш ли што е ЗДРАВА ОПОЗИЦИЈА? Не вакво предење на ситно..туку ко сонтруктивни прелози и критики. Е..затоа доолго време опозиција ќе бидеШ! И што побрзо се помириш тоа поарно ќе е.За сите. Соработувај,не напаѓај
Ajде по ред. 1. Joк. Самоиниjaтивно ке бришат група загрижени пензионерки. 2. За лижење ануси обрати се во вмро халкидики. 3 . Е не ти ja сфатив поентава со фактура од 2015 година. 4. Ма не. Договорено е договорот да се потпише на Плоштад, со камери, со све. Пред тоа ке бидат официjaлно консултирани експертите од пред кооперациja.
Никогаш нема да бидам опозиција, затоа што никогаш не сум бил власт. Немам јас никаква допирна точка со ВМРО-ДПМНЕ. Ниту имам членска карта, ниту одам по митинзи, ниту сум вработен државно. Едноставно на кантар повеќе ми се допаѓаат од СДСМ моментално. СДСМ го поседува се тоа што јас моментално не го сакам во животот.
@Jacques Не лажи народ. Птичка ми кажа дека си припадник на црвениот табор и на митинзи секогаш скокаш во први редови и буткаш луѓе. Дечки, ќе го познаете по тоа што е секогаш со труба и растресен тунтул.
Пишав пасош или работа. Очекувам работа оти сум образована и квалификувана. Не сум штабски војник. Ако се исто срање и овие опција пасош ми е резервна опција. Не сум јас заслепена како вас. Име и такви ствари ми се небитни. Имам јас дете за растење, сама. Тоа на тебе и таквите како тебе ви го препуштам, а јас ќе гледам отсега џебот да ми е полн, макар би била и бугарка. Пола од ова што го имам преживеано да го имаш и ти, не знам дали ќе ти биде битен патриотизмот ваш. Така да дечко очаен си. Очаен. Изгубивте, а ќе изгубите и на локални. Ви останува само да спинувате и ништо друго.
Цело време лаеја по фб и на секаде дека за 2 год некој министер потрошил 2000 евра за кафански услуги а сега за Еден месец некој ќе троши 500 € наши пари за у кафана бре бре ептен умни и рефомски потег бил овој на оваа ептен реформска влада има од кафана да не излегуваат ..Народот со по 20000ден на месец цела фамилија а овие еден само за во кафана ќе трошел по 30000 ден ете тражилисте гледајте..! УЖАСССССС! http://fokus.mk/vladata-gi-ogranichi-ministrite-i-premierot-na-500-evra-mesecheno-vo-kafana/
Доста се правиш вмровска будала на сила. Новата влада е само месец и половина на власт, дечките уште се уигруваат, го имаме тимот што ќе не однесе во ЕУ и НАТО. Од вмро никогаш аир не видовме, најголеми штеточини што било кога постоеле во РМ се. Од вмро се' што видовме беше мајмунлак и детски и глупави финти како да се исцица буџетот до последниот можен цент!!! Бараби и лопови најголеми. А ако вмро ве вработило и ви ја подобрило економската состојба, тоа е дека сте имале среќа, сте фатиле врска, сте одработиле и еве на крај ви успеало паразитирањето. Не значи тоа дека треба доживотно да сте им благодарни што ве вработиле и да ги браните кога ни сами не можат да се одбранат. Барем јас мислам дека вработување во 21 век е нешто најнормално и не треба работодавецот да се гледа како Бог кој ни дал милост и парче леб. Но, кој како смета дека си ја заслужил работата. Оние што ги вработило вмро, а знаат не го заслужиле местото секако вмро-овциве ќе ги гледаат како богови. Како и да свртиш, СДСМ е на врвот (уште идат напред и нагоре), а вмро на дното. Е сега тркалото се врти, ама за да се сврти многу работи треба да се сменат и многу луѓе исчистат од вмро. Инаку општо зборам, а Адоки морав да го цитирам пошто подобро е лимит од 500 евра месечно, отколку без лимит како што терале вмро-овчичкиве. Ќе се согласиш, нели? Што сакаш бе не сме Уганда, богата земја сме, ако министер не може да си дозволи 500 евра ручеци по кафани и ресторани, што остана за обичниот граѓанин.
http://24vesti.com.mk/gozba-na-drzhavna-smetka Еден ден по петкратното убиство кај Смилковско езеро, раководството на Управата за безбедност и контраразузнавање се гоштевало во еден од најскапите скопски ресторани. На сметката од речиси 30 илјади денари, покрај богатата трпеза се гледа и дека се пиело скапо вино, ракии и узо. Само ден после масакрот Говеда без душа....И тие да си дочекаат исто, и на нивна глава побрзо. Се собрале говедата да јадат, ги частел Мијалков со парите од државава, дека немилосрдно убија 5 млади невини жртви....Тој е главниот нарачател, за да предизвика етнички немири. Сега лежат во затвор невини Албанци, а тој нека ужива. Затоа новава власт не можат крај со крај да најдат сега. Не сте свесни што се работело во тогашната влада.
Некој можеби јадел бифтеци за разлика од други што ја нарекуваа полицијата #животни#. Дај доказ дека Груевски и Мијалков ги убиле децата? Дај доказ дека Диво Насеље исто така беше наместено од страна на Груевски? Нели СДСМ имаше снимки, разговори, докази? Каде се тие? Или спинуваа за да наседнат плитки мозоци ко тебе? Ако ја следиме логиката на Албанците кај нив сите се невини. Пушките сами пукаат од себе. 300,000 Срби сами се протераа од Косово, 1,500 МК исто така сами се протераа, средношколците по автобусите сами се тепаа, пошто Македонците и Србите се садомазохисти и сакаат сами на себе да си нанесуваат повреди. Ете сега гнидиве комуњарси спинуваат дека Тарчуловски кршел во Љуботен. Смрадови Ако тие Албанци од Смилковско езеро се невини зошто СДСМ не ги ослободат, а?
http://iportal.mk/stav/vlatko-vasilj-se-reshiv-da-ja-prifatam-ponudata-na-novata-vlast/ Му нашле работа на Василчо. Остана уште Лешо.
Дали јас некаде реков дека си неквалификувана, необразована и неинтелигентна? Не, никаде не реков. Со среќа во животот и дај боже да си го оствариш сонот. Почитувам луѓе кои држат на својот збор. Од како ќе заминеш од Македонија не се враќај. Така рече. Тоа се твои зборови, а не мои.
Мене веќе не ме интересира кој што јадел и што правел од претходната власт. Сакам на дело да видам како оваа превзема и дали ке превземе нешто околу Се. Или само ќе си останеме само Информирани?
Павле Богоевски и Исмаил Малиќи – Ицко имале жесток конфликт пред неколку дена во неформалниот штаб на шарените профитери „Излет“ кој е сопственост на Огнен Узуновски-Оги – патем, Узуновски е човекот кој кога зема пари од Министерството за култура за да организира концерти нема режим и има мир, а кога не зема нема правда и е голем отпораш. Приказната започна да се обзнанува вчера на социјалните мрежи, кога сведоци на настанот почнаа анонимно да објавуваат детали од конфликтот меѓу Павле и Малиќи среде „Излет“. Двајцата воопшто не биле дискретни, особено Малиќи кој бурно реагирал кон Павле во еден момент. Подобро упатените велат дека веројатно станува збор за стари неисплатени долгови кон Малиќи за протестите во кои земаше значаен дел. Јавна тајна беше и тогаш, а денес е само потврдена информација, дека протестите на шарената револуција беа организирани од СДСМ и Соросовата мрежа и дека многу профитери тогаш дебело се нафатираа од својата „бунтовничка“ активност. Некои станаа пратеници, некои советници на Заев, а некои како Малиќи не станаа ништо – што исто така е една од причините за неговиот бунт и револт. Присутните велат и дека на крајот на расправијата Малиќи на Павле му се обратил со зборовите „Ќе видиш, шарена сега ќе иде со друга партија“ заканувајќи му се дека јавно ќе го покаже конфликтот во нивните редови, ќе посведочи дека биле организирани и инструирани од СДСМ и лично од Зоран Заев, кој се обидел да ги смири раскараните страни, но не успеал. Малиќи е инаку и човекот кој за време на еден од протестите со блокирање на крстосницата кај Соборниот храм му залепи шамар на скопскиот урбан лик Крис кој проаѓаше на тој простор со својот мотор. Изворот е од Република. Дали е спин не знам, но само го пренесувам во целост.
Имаш ли докази за ова што си го пишала за петкратно убијство? Беше таму? Знаеш ли што се случувало? Не им го валкај споменот на децата, остај ги да си почиваат во мир. А, што ти значи да си дочекаат и на нивна глава побрзо? Се закануваш ли? Посакуваш ли туѓа смрт? Посакуваш и други ли фамилии да бидат завиени во црно? Пред некој ден се ситеше што некој го разрешиле од работа, а денес посакуваш смрт. Црпнатиот се сликаше ли со терористите во Диво Насеље? Што не ги објавиш тие слики? или тие се монтирани и сечени а? Невини Албанци лежеле во затвор за масакрот на Смилковско Езеро? Уште и ги браниш, да не сакаш да одиш во затворот да ги посетиш и се сликаш со нив. Треба да речеш дека имаат мала казна ти си се нафатила да ги браниш Според тебе Мијалков и Груевски се криви што денес врне.