Актуелни политички настани

Дискусија во 'Политика и настани' започната од Ariel, 3 август 2010.

1. zoran43m.k

zoran43m.k Истакнат член

Се зачлени на:
    13 март 2014
    Пораки:
    128
    Допаѓања:
    1.635
    Конструктивна опозиција се учеа од СДС , какви беа , така ги научија и овие сега што се опозиција , карма ис а бич

2. CrazyGirl15

CrazyGirl15 Форумски идол

Се зачлени на:
    30 јуни 2011
    Пораки:
    5.006
    Допаѓања:
    26.206
    @Jacques гледам нешо се препуцаваше поназад со Смилковско и Диво Насеље . Едно ќе ти кажам . За Смилковско не знам и не коментирам , ама за Диво Насеље не можам а да не речам дека не ду*еа у здрав мозок со изјавава : " Околу 40-тина души од Косово со 1 патничко возило дошле во Куманово " . Молам ?! Со САМО 1 ПАТНИЧКО ВОЗИЛО ДОШЛЕ 40 ДУШИ ?! Шо би рекол брат Кили МА НЕМОЈ ДА МЕ ЈЕБЕШ БРЕ ! За ова никој не може да ме разубеди дека беше апла наместено . МВР требаше да знаат каде одат , ако навистина биле 40 души ( а нели им беше планирана акција , на страна што во патничко возило не собира над 10 луѓе плус каде е овде граничната полиција која е одговорна за безбедноста на граничните премини ?! ) и требаше да ги спремат специјалните единици , а не да погинат 8-те специјалци и да остават и мали дечиња дома . Како им е на нивните фамилии сега ? Родителите на Жарко ги познавам лично , нивниот син е погребан до гробот на дедо ми . Верувај ми не знаеш колку е уништено неговото семејство , а неговиот убиец и по толку време сеуште се шета слободно и се представува ко светец . Извини ама немој да ги браниш ВМРО , бидејќи не заслужуваат . Многу криминали и многу невини луѓе беа " збришани " од лицето на земјава . Многу семејства останаа завиени во тага и со многу неразјаснети прашања го посетуваат вечното почивалиште на нивните синови , татковци , браќа , сопрузи .. Можеби и СДСМ не се нешто подобри , но има едно големо НО , го видовме Б.Ц на власт но не и З.З , така да не можеме да зборуваме однапред . Неговото владеење допрва доаѓа . Затоа смири страсти и не ги брани оние убијци , многу крарко време помина откако се смени власта а ти очекуваш преку ноќ да се смени се и да се оправиме . Сум кажала и порано . Не сум партиски определена , само сум реалист кој ги согледува работите од сите страни .

Едит : Ќе се надоврзам и за терористите кои ги спомнуваш погоре . Нели Груевски беше тој кој му даде министерско место на Џафери едно време ? Заев барем не го лажеше народот . Отворено си кажа во предизборната кампања . Зошто Тодоров не се осмелуваше да влезе на Клинички центар - Тетово и да ги види " писмените кадри " кои беа вработени во нивно време , а не знаат една анестезија да стават оние на кои професијата им е анестезиолог ? Зошто докторот гинеколог на кој му почина пациентка по породување , сеуште породува турбо ? Нели треба да е сусшендиран и во затвор ? Каде е правдата за семејството ?

Последна измена: 17 јули 2017
    На Elen4e_sonce, Luna91, Gosh и 9 други им се допаѓа ова.
  3. referentka

referentka Moderator Член на тимот

Се зачлени на:
    13 ноември 2012
    Пораки:
    14.805
    Допаѓања:
    323.867
    Ако учат едни од други, да ти кажам, ќе биде интересно ...посебно спектакуларните апсења на пример на Бошковски....:?:..
    Баш ме интересира дали и тогаш ќе важи ,,карма ис а бич,,:lol:

На sanjaeva, JuLleE, Someonespecial и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  4. Црна Ружа

Црна Ружа Истакнат член

Се зачлени на:
    28 март 2017
    Пораки:
    1.000
    Допаѓања:
    3.684
    Не е ствар на допаѓање или не, туку на точност. Лесно тоа може да се провери, ете да ставиме временска рамка некаква, шест месеци сакаш, година сакаш, и да видиме што тоа ќе бидне од тој состанокот на душманите.
    Тоа не е жаргон ами погрдни изрази кои датираат од многу поодамна, ихаа од времињата на дедо ми. Нема потреба од култура кога се именуваат колективни идентитети но тоа е друга тема, невермајнд.

А парите веќе се изедоа, испија...можеби десетици милиони евра се потрошени за товење на партиски кодоши и сличен отпад...ама не е тоа важно, во Софија сега планираат геноцид ваљда...

5. Aquamarine93

Aquamarine93 Истакнат член

Се зачлени на:
    7 април 2016
    Пораки:
    815
    Допаѓања:
    3.756
    Јас немам време за чекање, посебно не шест месеци, година-две, може ќе има промени, ама може и не. Сум пишала и претходно, ќе нагласам пак, кога видам дека некоја политичка партија прави гафови, критикувам затоа што критиката е мое граѓанско право.
    Те потсетив за доказите, ти велиш да почекам, така да сите “аргументи“ ти паѓаат во вода.
    За криминалот на вмро имам пишувано одамна, не знам зошто одново треба да правиме реприза. Очекувам да функционира судството и да бидат казнети, ама држам свои резерви и околу тоа.

6. Црна Ружа

Црна Ружа Истакнат член

Се зачлени на:
    28 март 2017
    Пораки:
    1.000
    Допаѓања:
    3.684
    Не за новата власт година дена туку за состанокот тој што бил помеѓу претставници на Србија, Бугарија и Грција, да видиме што ќе произлезе од тој состанок, каков зулум замислиле (или е тоа само рутинска, безначајна средба какви што има милион)

Последна измена: 17 јули 2017
    На ADOKI му/ѝ се допаѓа ова.
  7. zhap4e

zhap4e Форумски идол

Се зачлени на:
    27 март 2011
    Пораки:
    7.113
    Допаѓања:
    107.131
  8. Gosh

Gosh Мразачка на луѓе

Се зачлени на:
    10 октомври 2015
    Пораки:
    3.942
    Допаѓања:
    49.350
    Да де, и не дај Боже некој да си ја работел работата и да го уапсел.

Абе све тоа све по список да се отпушти од работа, а за поединци и пендрекот да заигра, па правец ќорка.

Ти се плукнам у ,, државата ,,.
    Али ако ни е, малце ние...

На Yowannty, referentka, JuLleE и 3 други им се допаѓа ова.
  9. CrazyGirl15

CrazyGirl15 Форумски идол

Се зачлени на:
    30 јуни 2011
    Пораки:
    5.006
    Допаѓања:
    26.206
    @Abeja @carangigia јас мислам дека и Смилковско беше нарачано убиство ( не сум 100% сигурна ама сомнително е ) . А од кого ? Па од Мијалков и врвот на Вмро . Државна тајна е тоа . Исто како и Диво Насеље . Не посакувам ничива смрт и верувам дека зборовите на @JollyGirl биле кажани непромислено , но сакам правдата да си дојде на своето место т.е сите да си добијат судска казна ( без помилувања ) и да си завршат зад решетки како што и треба да биде . А не можеме од сега да судиме за владеењето на Заев , прерано е . Само месец ипол се на власт . Не си вадете очи меѓусебно , стрпете се малку . Или ќе е подобро или ич нема да мрднеме од моменталнава состојба . Го допревме дното веќе и полошо не може да биде .

Последна измена: 18 јули 2017
  10. edenandrej

edenandrej Истакнат член

Се зачлени на:
    4 април 2017
    Пораки:
    305
    Допаѓања:
    942
    Добро вие што се палите на политика дали сте приметиле една работа? Ништо не е сменето во однос на поделбата меѓу народот. Исто сме поделени како претходно. Медиумите провладини и проопозициски имаат иста реторика, политичките партии имаат иста реторика се е исто, освен што е сменета власта којашто сеуште се однесува како да е опозиција а опозицијата делумно се однесува како власт.
    Ова го кажав неколку пати и ќе го кажам пак - единствен начин да се разреши ситуацијата е смена во раководството на двете најголеми партии - Заев, Груевски и нивните најблиски соработници.

На Lianna Anna и ADOKI им се допаѓа ова.
  11. Yowannty

Yowannty Форумски идол

Се зачлени на:
    28 ноември 2012
    Пораки:
    11.968
    Допаѓања:
    189.790
    За Смилковско само претпоставувам, ама за Диво Насеље.. да го браните Мијалков?! Ви се молам..
    Еден куп другари ми беа во волците таму, еден загина, друг вечно ќе носи длабока лузна над лево око кое за некој сантим да било подолу и ќе го изгубел, што и помислил кога во моментот му се наполнило целото во крв, трет остана без 2 прста и ред други..
    Зборете за тоа како ги собрале без ништо да им објаснат по полноќ од по кафани, полупијани јер викенд, и ги терале да лазат по планина во близина на Диво Насеље, нит знаеле зошто нит што нит ништо. За да им јават после некое време да се симнат долу зошто се запукало. А тие лазеле саат- два, се симнале уморни и мамурлави. Точно сите знаеле од кого доаѓаат насоките што да се прави, а што не.
    Епа после успешното убедување на народ дека Албанците ни се криви за се -гозба. Епа чорба Македонче.
    Епа додека Мијалков и компанија се гоштевале со народни пари за добро завршената работа, Ненад го чекавме да пристигне за да се збогуваме. А летото требаше да му играме на свадба. Другиот комшија остави 12 годишна ќерка зад себе...

Во принцип почитувам вмровци, кои се за вмро поради неговата идеологија. Конзервативна во принцип, ама ќе излажам ако кажам дека во една смисла и јас не се сложувам со дел од истата. Исто почитувам сдсмовци кои бранат идеологија, а не столче и фаца.
    Со таа разлика што овде никој не го напраи Зајко светец, освен другите кои ти го "ставаат" тој збор во уста и прават да изгледа како да си кажал така, ама затоа истите тие се спремни да изгинат за криминалната банда од 10тина души на вемерото, зошто ако ги прашаш која е идеологијата на нивната матична партија, поима немаат. Епа затоа дечки не ве почитувам.

На Elen4e_sonce, Dust, galapce и 12 други им се допаѓа ова.
  12. edenandrej

edenandrej Истакнат член

Се зачлени на:
    4 април 2017
    Пораки:
    305
    Допаѓања:
    942
    Да беше СДС ќе ги оставеше специјалците по кафани (патем каква приказна сподели ВАУ чист пример на играње со емоции), ќе се договореше со терористите како со луѓе и никој немаше да страда. Еве сега е СДС на власт вакви работи нема да се случуваат. Албанците нема да ни бидат криви за ништо пошто ќе им даваме се што ќе посакаат.
    За некој што размислува трезвено - акцијата во Диво Насеље разби една криминално-терористиќка групација која со години претставуваше сериозен безбедносен проблем за Македонија, Косово и јужна Србија. Беа ликвидирани и уапсени ветерани од УЧК со силно влијание во регионот. Една од најуспешните акции во историјата на македонското МВР.

На Abeja, ADOKI, Lianna Anna и 3 други им се допаѓа ова.
  13. Yowannty

Yowannty Форумски идол

Се зачлени на:
    28 ноември 2012
    Пораки:
    11.968
    Допаѓања:
    189.790
    @edenandrej вау андрејчо, оди читај нешто што ти полни его ако не, не мора да е вистина. ;)

Некој што размислува трезвено никогаш нема да поверува дека тоа во Диво Насеље беше чист терористички акт. Денеска нигде во свет нема веќе такво нешто, а да не е унапред испланирано. Ама, слободно теши се ако ти е полесно. :)

На Someonespecial, Gosh, theowndemon и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  14. edenandrej

edenandrej Истакнат член

Се зачлени на:
    4 април 2017
    Пораки:
    305
    Допаѓања:
    942
    Не реков дека лажеш! Напротив, верувам дека се ова што го напиша е вистина и тоа уште повеќе ме прави тажен. Имено, не може бе професионални полицајци и тоа припадници на елитни единици да плачат по другарки за тоа како им било тешко додека биле во акција. Па тоа им е работа! Уште се жалеле дека ги собрале сред ноќ поднапиени. Па добро они не знаат дека им е таква работата? Па ти се молам уште и по планини ги терале да лазат. Значи јас имам целосен респект кон полицијата и верувам дека овие вакви т.н. полицајци се малцинство. За потсетување, кога пукна 2001 година едно 20-30% од "професионалните" војници земаа боледување така да овие твои приказни не ме чудат. Овие ти се цајкани кои што сакаат да ги користат сите бенефиции од нивната работа а кога има опасност се жалат и пробуваат да ескивираат.
    Второ што ти значи тоа не беше ЧИСТ терористички акт? Значи мешан терористички акт беше според тебе? Тие 14 убиени терористи беа кукли, а 30тина уапсени (меѓу кои и видни поранешни самонарачени команданти од УЧК) се статисти? Веројатно биле собрани на свадба. Еве баш живо ме интересира која е твојата теорија? Како ова било наместено и со која цел? Исто така кажи во кој дел од обвинението не се согласуваш пошто терористите веќе ги судат има обвинение поткрепено со докази, изјави од обвинетите и тн.

На Abeja, ADOKI, Lianna Anna и 2 други им се допаѓа ова.
  15. carangigia

carangigia Популарен член

Се зачлени на:
    15 мај 2017
    Пораки:
    914
    Допаѓања:
    6.669
    Тоа што пишувате за Груевски и Мијалков дека за се ви се криви не ми е ни важно, а инаку ќе биде многу полошо кога ќе ја поделат Македонија, ќе учиш друг јазик, кога ќе немаш црква, знаме, јазик и.т.н. Ама српете се за некој месеци и ова ќе се случи, е тогаш ќе биде дното допрено.

На zuto, Abeja, orevokrsacka и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  16. LollySky

LollySky Популарен член

Се зачлени на:
    7 јануари 2016
    Пораки:
    2.960
    Допаѓања:
    14.028
    СДСМ, не СДС. Или ВРО-ДНЕ ако играме така. Дури и непријателите треба да се почитуваат ;)

На edenandrej му/ѝ се допаѓа ова.
  17. edenandrej

edenandrej Истакнат член

Се зачлени на:
    4 април 2017
    Пораки:
    305
    Допаѓања:
    942
    Ова првпат да слушнам дека на член или симпатизер на СДСМ му пречи кога фали М :devil: Океј од сега СДСМ. :)

18. Yowannty

Yowannty Форумски идол

Се зачлени на:
    28 ноември 2012
    Пораки:
    11.968
    Допаѓања:
    189.790
    @edenandrej
    Види, јас полицијата како институција ја почитувам, ама кога ќе ми текне кој се таму се вработи, ми ја намалува драстично почитта, затоа што и некфалификувани "цајкани" драстично го намалуваат квалитетот на институцијата.
    За други не можам да зборам, конкретно за оние што ми се другари и ги познавам, станаа дел од професионалните волци 2-3 месеци пред да се случи тоа што се случи. Од една страна, кога се има потреба од таква акција, нели се праќаат веќе докажани професионалци кои ќе ја решат за кратко време? Од друга страна и "новиве" волци треба од негде да почнат. Ова е само мое размислување, далеку ми е од професионална деформација за да дадам професионално мислење.
    Но, се сложувам дека сите што се дел од професионална војска, треба да припазат каде се движат и што прават, зошто во секој момент треба да се спремни на повик.
    Но, не се сложувам во делот со "плачките". Тоа што тие кажуваа како поминале вечерта не е плачење. Ако биле такви, немало да бидат таму нели?

Чист терористички акт е терористички акт во традиционална смисла на зборот. Со што не се сложувам, зошто терористичките акти денеска, на големо се планирани унапред.
    Диво Насеље е населба која е генерално празна. Празна, зошто најголем дел од куќите се празни, а нивните сопственици се на запад, печалбари. Секој од Куманово може да потврди. Со месеци, таму се приметувало зголемено раздвижување и во празните куќи за големи пари биле сместувани криминалци (затоа впрочем и им се суди, тие не се невини во никој случај) кои кога дојде денот беа платени да глуматаат терористи (не дека претходно не биле) ама како што има платена армија, така денеска има и платеници терористи кои се на располагање на одредени структури за одредени цели. Единствена цел им беше заплашување на народ, во што успеаа. Ништо геополитичко немаше таму. Затоа на најголем дел така им се суди. Тие битно земаа пари и си ги обезбедија фамилиите.

Апропо муабетов. Екс колешка на мајка ми, Албанка, ни беше на гости пред некој месец и како што е редот следи прашањето како сте дома. На тоа таа одговара, маж и е во затвор. Напраил некој криминал за добра сума пари, не ги нашле парите, него го стрпале во затвор, тој ќе излезел за 5 години, ама затоа фамилијата живот ќе живее за тоа време и после тоа. She said proudly. Ете така тие се обезбедуваат. Секако, не сите, ама доста голем дел. И тука ние се разминуваме во мислења, зошто јас не познавам наш татко или брат што ќе направи таква "жртва" за фамилија. За нив тоа не е проблем. А тие со повеќе деца, едно ќе пратат курбан, ама битно во џамија ќе му се спомне име и ќе се слави.

На Elen4e_sonce, Dust, НаталиЛили и 10 други им се допаѓа ова.
  19. edenandrej

edenandrej Истакнат член

Се зачлени на:
    4 април 2017
    Пораки:
    305
    Допаѓања:
    942
    @Yowannty е овој пост ти беше горе-доле на место :)

20. LollySky

LollySky Популарен член

Се зачлени на:
    7 јануари 2016
    Пораки:
    2.960
    Допаѓања:
    14.028
    Не сум ничиј член ниту имам намера да станам. Уште одамна имам пишувано дека моја нога во партиски штаб не стапнува. Симпатизер па уште помалку.
    Пишав баш пред некој ден дека нашиве партии немаат врска од идеологија.
    Е сега, имам високи морални вредности и не оправдувам криминал ни под разно, ниту напредок во животот преку партиско послушништво и полтронство. Може тоа те буни :)

На Lianna Anna, Gosh, pravnicka_2604 и 2 други им се допаѓа ова.