Ама ич не ми е брига ти кажав јас сум обожавател на Вмро и затоа не ми е гајле ако не е Љупчо ќе биде Никола ако не е никола ќе биде некој си Васил или Зоран , ама битно е Вмро е едно и едниствено кое се грижи за Македонија и за народот македонски. А ти можеш да тролаш и да уживаш колку што сакаш не ме интересира
Плус се гледаат регистарските таблички на останатите слики, леле, леле, спинови http://glasno.press/index.php/aktuelno/item/1681-kurur
За Турција - да, ќе се брише еволуцијата од учебниците, и јас прочитав. Ноу комент, бруки светски. Во османлиско време се враќа државава Туку, навистина ли планираат и законот за пушењето да го мењаваат? Да им се врати битното „право“ на пушачите да трујат непушачи во иста просторија... сериозно? Да не ме нападнете тие што се пушачи, ама ниту го сметам за нешто битно, а ниту според мене (како непушач) има нешто погрешно во законов конкретно.
@Someonespecial, и јас тргнав тоа да прашувам, има ли измени во законот за пушење. Ако го вратат како порано што беше, срамота. Невидена глупост!
И јас сметам дкеа нема ништо погрешно во законов како што е, ама нема ни во предложената измена. Измената гласи: Тоа значи физички одделен дел кај што ќе се пуши (мислам дека ова важи за хотели исметувачки капацитети). И за правните лица, бараат посебна соба за пушаци (т.е. пушална) (ваљда ова ќе важи и за кафичи ресторани и такви чуда) Додека не ми пушат на маса и во просторијата кај што јадам/пијам, не ми смета, нека се трујат колку сакаат.
За пушењето се согласувам со вас. Ако пушачите се сметаат за дискриминирани, што е со нас непушачите? Ни криви ни должни не трујат. Мене ми пречи многу чадот, ме гуши, а уште повеќе ми пречи да се враќам дома со усмрдена коса и облека и да морам да се туширам во ниедно време.
и Јас сум пушач, ама годиниве се навикнав на режимот и сега не ми паѓа тешко. Новиот Закон нема да биде либерален т.е. да се дозволи пушачи и непушачи во иста просторија, но претпоставувам дека ќе има посебен дел за пушачи со јака вентилација. Еве колку сум пушач, ми пречи задимено.. Ќе го видиме нацрт предлогот за промена наскоро...ќе знаеме за што се работи. Ако не им одговара на луѓето да се организираат со поднесоци за разумна измена на тој Закон. Доста беше молчење веќе.
Ако е точно тврдењето на Дарвин дека луѓето настанале од мајмуни , зашто досега ниеден МАЈМУН НЕ СТАНАЛ ЧОВЕК хаха нели е малку тоа за замислување ... Човекот го створил бог од земја и пак кога ќе умре се претвора во земја!
Darko Lesoski 2 hrs · Пушам цигари повеќе од пола живот. Немам поминато ден без цигара. Да пушиш цигари во 21. век покрај сите информации за нивната штетност е тежок простаклук. Да му забраниш или да казнуваш кафанџија со одлична вентилација да не пуши "дома" или барем во "една соба" (дел од неговата "дома" т.е од локалот) е невоспитаност. Да го убедуваш дека тоа е за негово добро или за негово здравје (наспроти прометот) тоа е веќе сарказам. Толку. Пред да стани познат на социјалниве мрежи и да глуми social justice warrior, Дарко беше фин, креативен дечко кој некогаш го читав со задоволство. Ама, секогаш има ама нели? Борбата за висока плата и позиција го направи да биде ништо повеќе од обичен политички платеник. Ваков ќе ми сервира јавно мислење? Ноу тенкс.
Tocno e taka 100% ti kazav zasto do sega nieden majmun ne stanal covek...Tek sega uviduvam kako samo ne mavtale nastavnicite po biologija i po istorina za toa deka covekot nastanal od majmun .Dosega ne trebase da postojat majmunite site ke bea Lugje haha zarem.ne e smesno , a i da e taka zasto covekog go drzi na majmunot vo zooloska gradina zatvoren vo kafez neka go pusti po sto i nie sme majmuni...?
@ADOKI, човече... Свести се бе еј, просветен работник си, а пишуваш небулози ко човек што немал никаков пристап до образование и основни научни информации. Немала врска Дарвиновата теорија оти сега мајмуни не се претвараат во луѓе... Каков став е следен, да не ги учиш децата и Земјата дека е рамна, или дека е центар на универзумот? Жално и срамно... БравоС бе, лонг лив Ердоган
Според дарвиновата теорија за еволуцијата, мајмуните и човекот имаат заеднички предок -човеколикиот мајмун. Овие мислат дека човекот настанал од денешниве шимпанза и горили. Па Ердоган со самото тоа што ја негира таа теорија, само ја потврдува. Колкав мајмун треба да е за да излезе со таква изјава?! Хмм.. Изгледа навистина имаме заеднички предок.
СДСМ успеваат да секој ден погодат по еден нерв на гласачите. Намерно ли е? Стратегија ли е да ги свртат сите против себе ли што е, аман? Од една страна смешно, од друга страна тажно оти, спроти нив, се' што има е едно ВМРО.
Тоа е ВМРО (кога беше во заминување) тактика инаку во првите 100 денови се прават работите кои ќе ги изнервираат гласачите така да....