Какви лицемери и перверзњаци се овие од власта! Прво го користеа и така истрауматизираното семејство на Мартин Н. за добивање политички поени и злоупотреби на смртта на детето а сега Заев се слика и ракува со неговиот убиец жално многу жално. Пак да ги гласате..
Ја видовте шокантната вест т.е изјавата на Горан Живаљевиќ? Скоро на сите портали има видео. Целта на нападот на Собранието била ликвидација на ЗЗ Аууу далеку отишле. Стравот што прави Цк,цк Килери..
Него сега гледав на вести една економска студија направена во налог на Влада на Република Македонија. Студијата предвидува европски стандард за 30 години. Фино, да кажеа нешто што не знам, на пример дали Македонија ќе постои за 30 години или не? Ајде, ако не дочекаме асална пензија (според европски стандарди) ќе продаваме зелки и туршија на минус триесет по пазариве. http://24vesti.mk/baven-rast-na-zhivotniot-standard
Толку лошо изгледаат работиве во државава, што овој пат навистина стигнавме до безнадежна положба. Кандидатскиве листи за градоначалници (т.е. оние за кои знаеме вејќе), се комплетен ужас. Нема никакви идеи како да се решат проблемите, само очајна желба да се седне во фотеља. Порано барем трошеа време на ветувања и лаги, сега се толку провидни, па почнаа и тоа да не го прават. Не ми е гајле вмро-сдсм, да не спомнувам помали партии, ќе излезам да направам неважечко и тоа ќе ми биде сатисфакција за мајнд-факот кој ни го прават со години.
Po, po... Едит : Мене законов за јазици не би ми сметал, ако за почеток Албанциве научат и Македонски...Али нашава држва е една голема заебанција, така да искрено веќе и не ми е гајле..
Нас не ни е гајле, затоа и ова се случува. Нашата пасивност другата страна на големо ја користи, а нашиве политичари за власт и нозете ќе им ги бакнуваат.
http://makfax.com.mk/daily-news/игор-југ-можев-со-раце-да-удавам-некој/ Повели и пажливо прочитај, убаво си кажа човекот, ако ликвидација била целта, имаше ли таму некој кој би го спречил?
Доволно стори Игор Југ Баш убав театар за да на народот му се згади од се. Крв неоти имаше,верувам повеќе бетадин беше,ама супер изведба. Театарче-лево ќоше
Не го премолчуваме законот за јазици , ама Албанците знаат македонски . Не сите , но ретки се оние што не знаат . Ние сме тие што не знаеме албански . А реално поготово во Западна Македонија и те како е потребен .
Дали си била ти у Чаир, девојко? Работев таму, си ја држев цел ден оти ќе видеа дека не сум нивна, па идеа кај колешка албанка. Жените нивни и децата им се изолирани од светот, не знаат две реченици да сврзат, а тука се родени! Учат македонски на школо, па и факултети завршуваат, а се неписмени. Додека јас имав 2 по македонски на државна матура, а најдобри писмени у генерација у основно и средно. Ако можеш у Германија германски, можеш и тука македонски. Ако сакаш да ти го почитувам јазикот, прво ти ќе го почитуваш не мојот, туку јазикот на државата. Ова е Македонија, ако не ти се свиѓа јазикот, оди си од кај што си дошол. Ама не се они криви, овие лешинари што си играат држава за пари гзот ни го продадоа. Им се може бе, ако ни е - и малце ни е.
Па погоре кажав мал процент не знаат македонски . Еве јас сум опкружена со Албанци . Позади куќа , цел сокак , карши нашата куќа .. Сите зборуваат македонски . Можеби не чисто како нас на кој ни е мајчин јазик македонскиот , ама можеш да се разбереш . Комшија карши мене зборува литературно македонски иако е Албанец , политературно од мене зборува . Во Чаир не сум била , ама сум била во Речица , Порој , Селце , Лавце , Ларце , на улица Цетинска ( оваа улица е најпозната во градов , сите што живеат таму се Албанци , а и доста од нив се со досие ) .. Сите овие се чисто Албански села од 2001 наваму . Нема ниту еден Македонец . Многу предрасуди имаат поединци . Тие можеби не зборуваат македонски ама сигурна сум дека разбираат македонски . А нашиов народ се појаде меѓу себе . Со Албанец ќе поминеш подобро отколку со Македонец . Имам мал милион примери околу себе . Мм на работно место го наместија " патриотите " , а Албанец му даде совет месеци пред да се префрли на друга позиција да си уплати за полагање за Ц бидејќи тој како шофер ќе оди веќе на друга позиција и ќе се отвори слободно место . Имам слични ситуации милион , каде се докажало дека не се сите исти и дека некогаш подобро ќе поминеш со Албанци отколку со Македонци .
Чаир е албанија бе што зборите,затоа во чаир и во 5 сабајле има гужва,пошто албанците работат не дремат како ние (нежните),затоа се држава градат палати и вили 90% од нив.Албански ќе учам кога ќе има снег во лето,албанците во Грција,користат грчки имиња и презимиња а грчки перфектно знаат,да не можеш и да ги познаеш,ама кој како си нареди,факт е дека мк е пропадната држава.
Ние за јазикот збориме. Иди у било која држава, ако не го знаеш јазикот, нема државјанство. И мал процент го ЗНААТ јазикот, а не обратно. И тоа звучи вака некако - ,,Аљо. Добар дан, да го прашувам на нешто, дома му е на мајка ти да ми го дадува на шечер.,, и не ми иде со некој кој начукал 30 у гзот и е роден тука. А уште помал дел од нив знаат литературен , да не се лажеме. Скоро па ич.. Фмп.
Па подобро ќе си поминеш кога Албанците меѓу нив си зборат албански а тебе ти пренесуваат само една реченица од муабетот. Што не знаеш - не те боли. И не, не знаат македонски. И не сакаат да знаат. Во државава може да се функционира и без да знаеш македонски, во секоја јавна институција има вработени албанци, на тв има канали на албански и тука завршува муабетот. Не правиме муабет за поединци, има и на форумов девојки кои се Албанки, па пишуваат литературно, факт е дека грото Албанци не знаат македонски. Знаат колку ја што знам шпански - хола бонита! Ме нервира муабетот дека со албанци "поубаво ќе си поминеш". Не, со човек убаво ќе си поминеш, небитно која раса, вера и националност е.