Форумџика на годината

Актуелни политички настани

Дискусија во 'Политика и настани' започната од Ariel, 3 август 2010.

1. Ana Marija 1

Ana Marija 1 Популарен член

Се зачлени на:
    28 април 2015
    Пораки:
    647
    Допаѓања:
    11.379
    Има разлика меѓу напад и дискусија. Јас Чаир не сум го ни спомнала. Си го кажав својот став без да навредам никого, впрочем културата и образованието што ги имам не ми го дозволуваат тоа.
    И уште нешто, за мене нема нашиот Чаир, а вашето Тетово, зашто двете места се наши, македонски.
    Темата е законот за јазици.

На ADOKI, carangigia и Bitter-Sweet им се допаѓа ова.
  2. Bitter-Sweet

Bitter-Sweet Форумски идол

Се зачлени на:
    31 мај 2010
    Пораки:
    14.160
    Допаѓања:
    83.063
    Нешто молчат за законов за јазициве.
    Јас не го поддржувам. Премногу им се дава на Албанците во Македонија. Пари со албански симболи, сериозно??? (facepalm) Нека си одат во Албанија а не овде преку леб погача да бараат. Треба да се засрамат продадените души кои себеси се нарекуваат Македонци а сакаат спроведување на овој закон.

На Rama, carangigia, НаталиЛили и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  3. Црна Ружа

Црна Ружа Истакнат член

Се зачлени на:
    28 март 2017
    Пораки:
    1.000
    Допаѓања:
    3.684
    А што ве чуди ова со закон за јазици?

Кога РМ станувала независна, "далекувидните" политичари ја дефинирале како национална држаа на македонскијо нарот hhehe.
    При тоа не водејќи сметка за демографските и мигрантските реалности и трендови.
    А се знае дека сметка без крчмар не се прави, опасно е.
    Така да, со самото зголемување на популациите со испакнати горни вилици и чудни форми на главата на која стои кече и со нивната економска сила, многу нормално е дека ќе бараат и ќе постигнат редефинирање на уставот и законите со цел да бидат партнери во сега веќе бинационална држаа.

Да си тераа од 1991 политичарите филм за граѓанска држаа наместо нацијонална сега ќе беше друга песна.
    Но тоа сепак е далеку од дометот на античките хунзи, така да, сега едини начин е драматично зголемување на фертилитетот и евентуално физичко истребување на "конкурентската" популација, нешто што се обиде свињата Милошевиќ на Косово но не успеа.

Наместо икономски, правен, образовен и остали успеси, све је гол национализам. Требало многу поинаку да се одигра против шиптарскиот национализам. Но тендерот беше приоритет.
    Е па што си надробивте сега...
    А за 20-30 години ќе има отцепување секако на одредени територии. И сосема нормално. Зошто воопшто некој би сакал да е дел од РМ?!
    Тоа се непријатните прашања кои никој не ги поставува

На theowndemon и blonde_supergirl им се допаѓа ова.
  4. referentka

referentka Moderator Член на тимот

Се зачлени на:
    13 ноември 2012
    Пораки:
    14.800
    Допаѓања:
    323.809
    И на сегашните пари има албански симболи па што??!

5. elimkd

elimkd Форумски идол

Се зачлени на:
    25 октомври 2012
    Пораки:
    8.038
    Допаѓања:
    48.405
    Изгласана е минималната плата од 200евра, не знам дали е за радување или за плачење, 200 евра пари ли се :( или ќе си останеме на она дека има и бетер или па дека предходните ни тоа не го направија

На Rama, kuc, ADOKI и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  6. Lilit

Lilit Форумски идол

Се зачлени на:
    25 ноември 2009
    Пораки:
    13.222
    Допаѓања:
    167.441
    FB_IMG_1505824927777.jpg

Ох господи, зоЖДо?
    Кој неписмен го води профилов одма да се јави...ооооодма...
    Човекот нешто ќе постигне овие глупите ќе го укакаат.
    Ова Васиљот е...со уличната школа.

На ADOKI, DAngel и Someonespecial им се допаѓа ова.
  7. ADOKI

ADOKI Истакнат член

Се зачлени на:
    20 април 2014
    Пораки:
    1.696
    Допаѓања:
    2.713
    https://m.facebook.com/story.php?story_fbid=1502112153165232&id=1204193309623786 Еве го моментот од 3 сек.
    И уште нешто за земјоделците https://m.facebook.com/story.php?story_fbid=851845261641588&id=844435062382608

Последна измена: 19 септември 2017
  8. referentka

Се зачлени на:
    13 ноември 2012
    Пораки:
    14.800
    Допаѓања:
    323.809
    Повели :)

Дезинформации а?:D

На boomsleng, Baby-bubu, +++ и 4 други им се допаѓа ова.
  9. GrevMk

GrevMk Популарен член

Се зачлени на:
    7 септември 2017
    Пораки:
    567
    Допаѓања:
    2.726
    Господинот на прес конференцијата не ми беше баш дециден што во врска со субвенциите, ама треба малце навистина да се поведе сметка кај одат парите. Личен пример, човек купува овци, нити млеко продава (уопште не се замара со молзење на истите), нити им го бере гајлето многу, нити јагниња продава, а лапа субвенции. За што е субвенциониран? И не е сам. Повеќе начини има за да лапаш пари а да не се замараш околу добиток или житни и секакви култури.

Последна измена: 20 септември 2017
  10. GrevMk

GrevMk Популарен член

Се зачлени на:
    7 септември 2017
    Пораки:
    567
    Допаѓања:
    2.726
    Не знам дали ова е за овде, ама моментално тв ми е на собраниски канал, Мукоски вратарот вика Ирма ураганот бил обичен дожд за ова што сдсм го направил во овие 100 дена. Не ми е јасно, како, зошто? Како е можно? Остана ли малце гордост во македонецот? Образ, што е тоа?

На Elen4e_sonce му/ѝ се допаѓа ова.
  11. carangigia

carangigia Популарен член

Се зачлени на:
    15 мај 2017
    Пораки:
    913
    Допаѓања:
    6.666
    Цитираш мислење што сум го пишала на 6 јуни 2017? 8-| Колу време го бараше мислењето? :| Зошто не си го цитирала цело мислење, па да пишеш кој се вози во мерцедесот од 600 000 евра? јас напишав Ева и видовме нејзини слики со мерцедесот кој воедно колку Тамари чинеше?
    Доколку не се сеќаваш тие денови (околу 6 јуни) на форумов ширеа дезинформација дека веќе е укината радиодифузна такса, јас кажав дека не е укината и да не шират лаги.
    П.С чувај ги тие 190 денари ќе ти требаат за курс по албански јазик :)

Имено ослободени се Красниќи и Сејдуи, а претходно беше ослободен Рамковски и на терористите од Диво Насеље доделени им се мобилни. Денес е усвоен предлог законот за амнестија

http://republika.mk/822449

https://www.slobodnaevropa.mk/a/28745705.html

Геровски дали уште чека пред Манда :rofl: какво уметничко дело направи Љупчо Пикасо. Геровски се почувствува слободен како Порта Македонија :rofl: :rofl: :rofl:

На LadyInTheDark, ADOKI, Rama и 3 други им се допаѓа ова.
  12. referentka

Се зачлени на:
    13 ноември 2012
    Пораки:
    14.800
    Допаѓања:
    323.809
    Од каде знаеш што работам па да приговараш дека за време на работа барам мислења?!
    Можеби работам втора смена:hai:.
    Секое твое мислење ќе биде цитирано и демантирано:mm:

П.С.Албанка сум,па курс нема да ми треба:).
    Имаш нешто против мене?:^)

Мерцедесот?!
    Зарем недомаќински да се однесуваат према толку скапа играчка.Некој ако направил таков трошок за сметка на граѓаните,веќе е сторена грешката!
    Нека го возат сега..
    Само Грујо ли знае да се вози ?!

Ослободени се 4-ца..
    За да се ослободат ќелии за пастирот и компанијата.
    Бај д веј...ослободените бар одлежаа.
    Со Урко убиецот што правиме?!
    ...ќе си одлежи и тој ..поштено..за сиите пари:)

На Sesil, mami blue, JuLleE и 7 други им се допаѓа ова.
  13. Someonespecial

Someonespecial Free-minded aesthete

Се зачлени на:
    17 ноември 2012
    Пораки:
    13.119
    Допаѓања:
    163.774
    Woооw, колку смешно и интересно еј, баш возрасна и зрела личност да се згази од смеење (facepalm)
    Тешки бруки е целата дешавка и за двајцата...

На Gosh, JuLleE, Mishela и 5 други им се допаѓа ова.
  14. carangigia

Се зачлени на:
    15 мај 2017
    Пораки:
    913
    Допаѓања:
    6.666
    Си пишала можеби работам втора смена, а денес ме цитираше околу 09:00 часот па после пак ме цитираше околу 19:00 часот значи и да си втора смена пак си седиш на форумов и цитираш мои мислења. :?: Не ми одговори на прашањето колку време го бараше мислењето, пред 3 месеца е напишано.
    Цитирај го секое мое мислење, ако не ми стигне нотификација од тебе немаше ни да те приметам на форумов. Слободно цитирај ме ама за да ме демантираш треба да имаш цврски докази, а тоа од тебе не го приметувам.

П.С ако си Албанка чувај ги тие 190 денари, ќе дојдат мигранти па ќе треба и арапски да учиш.
    Инаку додека Груевски се возеше, секој ден пишувавте колку Тамари е мерцедесот? Сега никаде не споменувате колку Тамари е мерцедесот. Ја снема вашата парола а? Инаку не се вози само црпнатиот тука и Ева

Значи одобруваш ослободување на терористи? Кој следен ќе биде ослободат тие од Монструм или Диво Насеље?

@Someonespecial пак ли стави facepalm? :rofl: :rofl: :rofl: Не те ли здоболи глава од толку удирање со раката? :| како беше паролата бојата се мие, а крвата не така беше? хахахаха ти се смешкаше ли кога шарените ги фарбаа спомениците? Го знаеме одговорот. Геровски заличи на споменик, еве уште една слика од поинаков агол 8)

На LadyInTheDark, H.VAGA, elimkd и 5 други им се допаѓа ова.
  15. referentka

Се зачлени на:
    13 ноември 2012
    Пораки:
    14.800
    Допаѓања:
    323.809
    Форумов и постовите од секој еден ги знам на изуст,не ми треба многу време да најдам нешто.
    Ама ти си потрошила гледам време за да се снајдеш кога си го пишала постот.
    Јас сум секој ден по цел ден на форумов :).

..ќе ти одговорам наскоро и за мигрантите..
    ..а до тогаш,слободно шири невистини,за жал само вака-на форум можеш.
    Не проаѓаат тие сказни на друго место:).

И, не се нервирај,релакс пишувај си СЕ што ти лежи на душичката, може и ќе најдеме чаре:*

На JuLleE, kuc, anaja1 и 2 други им се допаѓа ова.
  16. carangigia

Се зачлени на:
    15 мај 2017
    Пораки:
    913
    Допаѓања:
    6.666
    Ги знаеш сите мислења од сите теми? Дури знаеш на која страна се напишани и кој ги напишал? :^)
    Не потрошив време, бидејќи си ја знам содржината на своите мислења. Инаку приметив дека си цел ден на форумов :) тоа не знам колку е за пофалба.

Ќе чекам одговори за мигрантите, се надевам дека тоа нема да бидат информации од телма или од некое порталче слично на Саше политико.
    Баш сум си релаксирана, не знам од каде тој впечаток. Поздрав :)

На elimkd, ADOKI, galapce и 2 други им се допаѓа ова.
  17. referentka

Се зачлени на:
    13 ноември 2012
    Пораки:
    14.800
    Допаѓања:
    323.809
    Тамам работа Саше Политико,Курир и Јанко да ни бидат примариуси.

Знам,тешко е да си на страна на губитници,и те сфаќам-кој губи има право да се љути:)

На JuLleE му/ѝ се допаѓа ова.
  18. carangigia

Се зачлени на:
    15 мај 2017
    Пораки:
    913
    Допаѓања:
    6.666
    хахахаха така ли сдсовец се тешел? Уживкај си и продолжи да веруваш во бајки :)

На ADOKI, veteruska и Eoo им се допаѓа ова.
  19. Βικτωρία

Βικτωρία Истакнат член

Се зачлени на:
    29 јуни 2017
    Пораки:
    521
    Допаѓања:
    3.668
    И Заев и Гујо се обични губитници:hai:

На Aquamarine93 и Eoo им се допаѓа ова.
  20. ADOKI

ADOKI Истакнат член

Се зачлени на:
    20 април 2014
    Пораки:
    1.696
    Допаѓања:
    2.713
    Ова од искуство го кажа кој губи има право да се љути така е ама вие 11 год тоа никако да го разберете па сега за 3 месеци почнавте да се прчите а впрочем и кај се парите што ќе ги враќавте на народот осиромашен, и колку милиони евра направивте заем за 100 дена?Јас ќе ти кажам 400 000 000 мил евра и тоа се вика домаќинско работење пуфки само продавање а и кој ја води владата жити мајка
    Еве https://m.facebook.com/story.php?story_fbid=10154641095637820&id=122143557819

На carangigia му/ѝ се допаѓа ова.