Форумџика на годината

Актуелни политички настани

Дискусија во 'Политика и настани' започната од Ariel, 3 август 2010.

1. referentka

referentka Moderator Член на тимот

Се зачлени на:
    13 ноември 2012
    Пораки:
    14.800
    Допаѓања:
    323.809
    На poenta, JuLleE и GrevMk им се допаѓа ова.
  2. JuLleE

JuLleE Форумски идол

Се зачлени на:
    15 јануари 2010
    Пораки:
    19.833
    Допаѓања:
    264.476
    Колку паметно игра Заев значи.
    Знае каде пред избори. Губеа од селаните и земјоделците. Еве им на тацна како биле злоупотребени.

Монструм, пред избори се обеледенува. Кога баш се смирени тензиите со албанците. Уште имате сомнежи за Трајко и ќерка му?
    Многу беа скептици и го плукаа Заев, а он се паметно игра. Еден ден и Дуи ќе одговара. Нека минат локалните само, да се зацврсти подршката.

На Elen4e_sonce и referentka им се допаѓа ова.
  3. parksey

parksey Активен член

Се зачлени на:
    10 септември 2017
    Пораки:
    89
    Допаѓања:
    374
    me zanima dali istoto go znaeme za trajko i kerka mu i smilkovsko.

На Nigredo Odor и referentka им се допаѓа ова.
  4. referentka

Се зачлени на:
    13 ноември 2012
    Пораки:
    14.800
    Допаѓања:
    323.809
    Јас незнам за ќерка му на Трајко, за син му имам читано за проблемите со ,,белото,, во Грција кога се активирал и Мијалков и Груевски за да го извадат од притвор.
    Зошто децата биле кај Трајко дома?
    Што барале од него?
    Тој ли го нарачал масакрот?
    Уапсените на кои им се суди дали се егзекуторите?

Милион прашања имам..

И покрај ова, ќе гласа ли некој за нив-незам.
    Ќе застане ли некој во нивна одбрана-пак незнам.

На JuLleE, JollyGirl и parksey им се допаѓа ова.
  5. parksey

parksey Активен член

Се зачлени на:
    10 септември 2017
    Пораки:
    89
    Допаѓања:
    374
    jas razbrav deka kerka mu se mesala so nekoj od deckive sto pocinale deka involvirana e i droga deka trajko go naracal ova a ovie uapsenive se plateni da priznaat.

На referentka му/ѝ се допаѓа ова.
  6. referentka

Се зачлени на:
    13 ноември 2012
    Пораки:
    14.800
    Допаѓања:
    323.809
    Ако е ова точно, ни останува само да се надеваме дека вистината ќе излезе на виделина и дека ќе си одговараат за ова.

Овие ли ставови ги бранат луѓето ?
    По овие ли плачат ?

7. parksey

parksey Активен член

Се зачлени на:
    10 септември 2017
    Пораки:
    89
    Допаѓања:
    374
    nz dali e ova vistina poznanicka mi go kaza ova mn traca ona sve znae za site osobeno za nasive javni faci.Koa iskoci prikaznana za onaa bremenan so si go frlila bebeto na ekskurziia prikaxnata iskoci docna esen pocetok na zima ja od ovaa znaev uste proletta 20 den posle ekskurzijata ovaa mi kaza ziva tracarka e sve znae

Последна измена: 5 октомври 2017
  8. Iviy

Iviy Активен член

Се зачлени на:
    2 октомври 2017
    Пораки:
    14
    Допаѓања:
    39
    Ако се платени, ќе ќутат и ќе си лежат во затвор и нема да бараат слобода.. аманте луѓе со рекла казала, мислев е посериозен форумов. Па и самиот Заев признал на писмено во полициска станица дека нема никакви снимки. Таткото на едно од децата го изјави тоа во емисија кај Ефтов и синоќа на телефон!
    Ама вие упорни во вашите рекла казала муабети!

На carangigia, zuto и baba Rada им се допаѓа ова.
  9. parksey

parksey Активен член

Се зачлени на:
    10 септември 2017
    Пораки:
    89
    Допаѓања:
    374
    sto me citiras? kazav jas deka taka e 100% kazav so sum slusnala i kazav od koj izvor ne rekov deka doma gi imam snimkite od smilkovsko pa sea zboram aj chillajte malce za vrat se fakjate za politicarive.Tatkoto na nekoj od obvinetite kazal deka Zaev nema snimki ili deka sin mu e nevin kazal?

10. Iviy

Iviy Активен член

Се зачлени на:
    2 октомври 2017
    Пораки:
    14
    Допаѓања:
    39
    На carangigia му/ѝ се допаѓа ова.
  11. PogbaPol

PogbaPol Популарен член

Се зачлени на:
    27 мај 2015
    Пораки:
    2.511
    Допаѓања:
    10.357
    Eftov se vraka vo nedela. Na Tv ekranite. Btw.

На Iviy му/ѝ се допаѓа ова.
  12. Iviy

Iviy Активен член

Се зачлени на:
    2 октомври 2017
    Пораки:
    14
    Допаѓања:
    39
    Не ме интересираат ни партии ни политика, но за монструми да ги пуштиш на слобода посакувам само на Заев да му се случи истото па да го видам како ќе му биде...
    Но ќе го стигне маката и болката на семејствата - карма ис а бич!

На carangigia, baba Rada и veteruska им се допаѓа ова.
  13. An-na

An-na Форумски идол

Се зачлени на:
    9 септември 2011
    Пораки:
    7.204
    Допаѓања:
    38.222
    За здравствово јас одамна зборам дека намерно е доведено до ова дереџе. Како инаку Камчев ќе се богати? Покрај него и другиве се омрсија :x
    За да се оправи мислам дека треба чудо да се случи, ама ако се најде некој доволно мотивиран и умешен, може и ќе направи нешто. Барем малку. Јас би им наредила на сите доктори што работат по приватниве да мора еднаш во неделата да работат во државна клиника. Без исклучок сите! Ако не сакаат, одземи им лиценца. Не знам како поинаку да ги привлечеш да се вратат во државното здравство? Еве не знам... А ситуацијава е ужасна, ужасна :x

На Someonespecial, parksey, LollySky и 2 други им се допаѓа ова.
  14. daylight

daylight Популарен член

Се зачлени на:
    22 декември 2011
    Пораки:
    3.329
    Допаѓања:
    4.406
    Но тоа може да има и друга страна. Како би ти било тебе некој да ти посака твоите најблиски лажно или погрешно да ги обвинат и поради тоа да чмаат во затвор бидејќи судскиот процес се одолговлекува поради нечии политички интереси?

Имај во предвид дека монструмите можно е да се сето време на слобода. Не знаеме...

На theowndemon, mami blue, friendy и 5 други им се допаѓа ова.
  15. Iviy

Iviy Активен член

Се зачлени на:
    2 октомври 2017
    Пораки:
    14
    Допаѓања:
    39
    А кој рече дека се лажно обвинети? Заев?? Или самите монструми?
    Аа знам кој рече, новата обвинителка ставена од Заев за да му ја спаси коалицијата..

Патем, гледај го видеото со родителите на децата постирано погоре во темава па после галами!
    @daylight

На veteruska, ADOKI и Bitter-Sweet им се допаѓа ова.
  16. ADOKI

ADOKI Истакнат член

Се зачлени на:
    20 април 2014
    Пораки:
    1.696
    Допаѓања:
    2.713
    Монструм во случајот е Заев и тоа Голем МОНСТРУМ бидејќи вистинските убијци се во затвор а двајца од нив се во Косово а Црпко цело време си играше со родителите на убиените деца дека има докази за Монструм а уствари тоа да ти бил пазар за коалиција и со тоа да се тргне дозивотната казна на убијците и да се пуштат на слобода е ова ти се вика Пазар политика...Затоа ЦРПКО не заслужува доверба и онака ја укака и Усра цела работа во секој сегмент од економија предавство на сопствената држава па до пазарење со убијци и аболицирање , впрочем и му лици и он е АБОЛИЦИРАН
    http://alfa.mk/News.aspx?id=124429#.WdUHGGiCyUm

На H.VAGA, zuto, Iviy и 4 други им се допаѓа ова.
  17. Baby-bubu

Baby-bubu Популарен член

Се зачлени на:
    2 јануари 2014
    Пораки:
    1.656
    Допаѓања:
    13.352
    Јавна тајна е дека Трајко има умешано прсти заради распрдената му ќерка. Син му толку сообраќајќи и толку мотори има испокршено тоа е чудо како е жив. Ама се си прави белото, ти дава дупло адреналинче. Не знам само дали заради дрогата или дека некој од починатите момци и бил дечко на дотичната. Греота и жално е што заврши на таков начин, ама не можеше и поинаку од нив. Насилници одвратни. Во секоја бора на лицето мислам дека им е сокриено по некое убиство. Не знам што се одолговлекува со судењето, Заев на еден од пресовите мислам кажа дека бомбите ќе им ги даде на семејствата. Како и да е они си знаат. И не се единствени Косоварите што лежат во затвор колку ги има како нив, колку жени и деца имаат зацрнето... Колку само познавам што од дома, што од комшии и пријатели. Ишала да им дојде крајот веќе.
    Се прашувам само што мозоци испрани имате што одма удирате и зборите за најмилото, небитно дали за Заев или за Станко. Кај ви оди умот.. Уште карма било. Гледајте вас да не ве лупне некоја карма па да не знаете кај да се свртите.

На Elen4e_sonce, oblace1, JuLleE и 5 други им се допаѓа ова.
  18. Schhhh...

Schhhh... Активен член

Се зачлени на:
    6 октомври 2017
    Пораки:
    66
    Допаѓања:
    462
    Убијците се знаат.
    Се е прислушкувано и се се знае.
    Претходната влада осуди некои луге но СЈО има комплетна слобода до тие снимки,претпоставувам и Заев.

Не ми е јасно што е букава сега?
    Може навистина претходната власт смести невини луге?
    Зашто да не се преиспита случајот со нови докази?
    Зар мислите дека ако се вистински убијци овие во затвор он ке ги пушти на слобода само дека коалицира со ДУИ?

Правдата нека излезе на виделина па макар колку болна била.

На theowndemon, LollySky, daylight и 2 други им се допаѓа ова.
  19. ADOKI

ADOKI Истакнат член

Се зачлени на:
    20 април 2014
    Пораки:
    1.696
    Допаѓања:
    2.713
  20. daylight

daylight Популарен член

Се зачлени на:
    22 декември 2011
    Пораки:
    3.329
    Допаѓања:
    4.406
    Никој не рече, и токму во тоа е проблемот. Додека целиот случај не се процесира крајно професионално и непристрасно со јасни докази и врз основа на тоа не се донесе пресуда, останува на рекла-кажала.

Од кај знаеш? И зошто би имало потреба од спасување на коалицијата? Можеби сака да му ја уништи коалицијата.
    Не галамам, само ти свртувам внимание дека нема логика тоа што го кажуваш. Видеото го одгледав и во него само се кажува дека родителите не ги добиле аудио снимките. Тоа што (засега) не ги добиле апсолутно ништо не докажува во врска со обвиненијата. Самиот (денес веќе) премиер кажа дека тие снимки само делумно фрлаат светлина врз целиот случај и дека нивното објавување би можело да доведе до сериозни етнички тензии. И толку!

Факт е дека се убиени одредени лица, но кој го направил тоа злодело и зошто, и евентуално дали и кој го нарачал сето тоа, може да биде сосема друга приказна.

Последна измена: 7 октомври 2017
    На referentka и anaja1 им се допаѓа ова.