Актуелни политички настани

Discussion in 'Политика и настани' started by Ariel, Aug 3, 2010.

1. oblace1

oblace1 Популарен член

Митингот на Вмро во Куманово доживеа дебакал од огромни размери, значи зборуваме за еден од најголемите градови во Македонија, а за греота колку малку луѓе имаше.

kuc, anaja1 and referentka like this.
  2. ADOKI

ADOKI Истакнат член

Зарем не е срам за Македонија и за пеилепчани еве како сдс се откажува од својата историја и од многу паднати животи кои загинаа и беа убивани од БУГАРСКИТЕ ФАШИСТИ за ко сдс вика дека тие биле нашите пријателчиња за време ll светска војна FB_IMG_1507664839855.jpg

carangigia likes this.
  3. GrevMk

GrevMk Популарен член

Не знаев кај да го пишам ова, не е ни за овде ни за никаде ама ајде. Извадок од статија на www.alfa.mk

Дали „животот“ на СДСМ удри и по македонската младина?! За само три месеци, откако на власт дојдоа Социјалдемократите, над 30.000 млади ги спакувале куферите и купиле карта во еден правец.

Сериозно? Јас буквално не знам што да речам. Какво вадење на бројка бе. (inhales, footsteps approaching)

Last edited: Oct 10, 2017
    Gosh, ADOKI, referentka and 3 others like this.
  4. LollySky

LollySky Популарен член

Добро, два пати прочитав ама не видов со што точно СДСМ се откажува од својата историја. Ќе сакаш да образложиш?

5. anaja1

anaja1 Популарен член

Баш за тоа не гледам Алфа:x

pravnicka_2604, referentka and GrevMk like this.
  6. Silver.E

Silver.E Популарен член

Мене смешни ми се сендвичиве.
    Знам и на бдеење кога сум била знаат да даваат сендвичи (кога по дома се чуваше починатиот).
    Што е страшна работа ако на човек кој тргнал негде или прави нешто неколку саати му дадеш еден сендвич (секако не можеш компир или боранија манџа) за колку толку да е сит, да не е гладен ???

Смешно е што Сдсм кој не знаат по што попрво да плукаат по Вмро, секој ден трубеа за сендвичите.
    А, сега испадна и тие да јадат сендвичи. Барем да кажеа дали беа вкусни. Да се извинеа дека трубеа за Вмровските сендвичи, а еве и тие го прават истото. Ама не се луѓе со доблест, туку лажговци и лицемерни.

За мерцедесот да не правиме муабет. И за ред други работи. И уште да веруваш во тие продадени души...:x

Nigredo Odor, Iviy, zuto and 3 others like this.
  7. carangigia

carangigia Популарен член

Зa сендвич ли се продадоа овие од сдс? :shake: :shake: :shake: Со парите за сендвичи можеше да се спаси човечки живот, така ли ви беше паролата? :^) Што би рекол Пендаровски ве товареа во автобусите како стока :rofl:
    Тоа се случува кога плукаш спроти ветар.

Nigredo Odor, Rama, ADOKI and 3 others like this.
  8. ADOKI

ADOKI Истакнат член

FB_IMG_1507664839855.jpg FB_IMG_1507664839855.jpg FB_IMG_1507664839855.jpg FB_IMG_1507664839855.jpg
    Се гледа дека при очи се правете слепи а при уши глуви, штом не можеш да разбереш ќе ти објаснам...
    Денес е светол празник ден кога многу наши сограѓани дедовци роднини и пријатели се бореле против ФАШИСТИЧКА БУГАРИЈА т.е.Фашизмот како најголемо изопаченство на човековиот род
    А во честитката на комунистичка Сдс немаше ни еден збор употребено дека барем асоцира како ден на востанието против фашистите.
    Зарем тоа не е доволен доказ дека ќе го снема поимот Антифашистичка ослободителна борба а со тоа на Бугарите ќе им се даде епитет на мирољубив и пријателски народ кој за време на втората светска војна ни месел ,,СОМУНИ " бидејќи ние сме немале пекари :D:rofl:
    Со таквиот потег историјата се менува и во учебниците а ти уште не разбираш?

Rama, carangigia, zuto and 1 other person like this.
  9. GrevMk

GrevMk Популарен член

@ADOKI
    Нема директна врска со ова погоре што си го пишал, ама ме интересира твое мислење. 9ти октомври е познат во нашава историја по тоа што во Марсеј, Владо Черноземски го застрела кралот на југославија Александар Караџорџевиќ. Во 1924 година, Черноземски го застрелува на Димо ХаџиДимов. Кое дело на Черноземски го цениш повеќе?

Last edited: Oct 11, 2017
    LollySky and Црна Ружа like this.
  10. Црна Ружа

Црна Ружа Истакнат член

А што правиме со Германија и Италија? Тие ја окупираа земјава и им ја дадоа на поклон на бугарите, зарем не треба да се бара одговорност, Хорхе да ги повика нивните амбасадори да се извинат? DOKOGAVAKA?????

LollySky and GrevMk like this.
  11. ADOKI

ADOKI Истакнат член

Види вака значи не се работи за простување или извинување...
    Овде се работи за признавање на вина која се десила за време II св. војна.А штом ја спомна Германија и Италија они не негираат дека тогашните нивни водичи нанесле огромна штета на Европа и на цел свет вклучувајќи ја и Македонија.
    А на бугариве им сметало што во учебниците по историја пишува фашистичка Буграија, па тоа они не биле фашисти и затоа им сметало тоа фашисти , ако капираш :P

Rama and carangigia like this.
  12. Црна Ружа

Црна Ружа Истакнат член

Како не негираат? Тие можеби знаат дека правеле зулуми и се извиниле на Израел и Полска ама конкретно не се имаат извинато на РМ, нема такво нешто, PROKLETI ZABARI I KOLBASARI VECNO DA GORAT VO PEKOLOT !!!

GrevMk likes this.
  13. ADOKI

ADOKI Истакнат член

Џабе знали самите сме криви кога викаме дека тој што не тепал ни е пријател

carangigia likes this.
  14. LollySky

LollySky Популарен член

Немаше потреба четири пати иста слика да спамираш. Во постот никаде не е спомнато дека " бугарите биле наши пријателчиња за време на втора светска војна".
    Како и да е, ако Германија и Франција на пример, или Германија и Велика Британија итн. ги закопаа воените секири уште одамна, не гледам зошто треба да дозволиме омразата и ксенофобијата да не гушат во 21ви век.
    Впрочем, угледај се на твоите сопартијци, тие ја љубат Бугарија уште пред тоа да стане модерно ;)

15. ADOKI

ADOKI Истакнат член

Така викаш ок така нека е
    А зашто пак не заборавиме дека Турците биле кај нас и дека не биле насилни и биле пријателски настроени како што се ден и денес.Туку во секој медиум книга учебник списание лектира роман и т.н.На големо се пишува за ТУРСКО РОПСТВО...
    Иако турците дале многу голема демократија и заштита на народот

16. Someonespecial

Someonespecial Free-minded aesthete

Eкскјуз ми?!?

Сериозен си? И после ова ти ќе држиш предавања за историја?

17. DAngel

DAngel Форумски идол

Турчин е АДОКИ, така му одговара.

18. GrevMk

GrevMk Популарен член

Петар Карпош, наденат на колец на демократски начин, откако било задушено неговото востание. Не знам зашто уствари пишувам за ова. Извинете.

19. JollyGirl

JollyGirl Форумски идол

Турците не биле насилни за време на турско ропство, туку биле фини.

Не биле насилни, туку онака пријателски силувале и убивале.

Па и Гоце Делчев, Јане Сандански, Даме Груев...Што се замарале не знам :rofl::rofl::rofl::rofl::rofl::rofl::rofl::rofl:
    Колку убаво би било и ден денес да си бевме под турско ропство...Толку фин и културен народ се 8-|

Ве молам скриете се под маса и не се ругајте "историчари"....Ве молам, жално е да се читаат вакви срања.
    Засрамете се.

20. ADOKI

ADOKI Истакнат член

Адоки не е турчин туку ГОРД МАКЕДОНЕЦ.
    Јас турците ги спомнав како споредба со она што викаат дека бугарите ни биле пријатели и не сме смееле да ги викаме фашисти впрочем тоа се случило во минатото.
    А за турците го спомнав како за споредба и они сега ни се пријатели ама пред 100 и кусур год не било можеби така па затоа.
    А никој не спомна дека тие не правеле зулум на народот...
    Ама кој може да сконта?
    А згора на тоа Турците сигурно многу повеќе и помагаат на Македонија од било која друга земја во балканов