Форумџика на годината

Актуелни политички настани

Дискусија во 'Политика и настани' започната од Ariel, 3 август 2010.

1. Aquamarine93

Aquamarine93 Истакнат член

Се зачлени на:
    7 април 2016
    Пораки:
    815
    Допаѓања:
    3.756
    Рада никогаш не покажала некои женски особини, како на пример покажување емпатија. Не знаела ниту да ја изглуми. Повеќе од 20 години е на политичка сцена, еве не знам кои придобивки ги имаме?
    Има разлика од амбиција, и од болна амбиција.

Политичарите никаде не се цвеќе ама ова кај нас е тиња. Рада, Гордана, Камчевска, Ганка, Доста, све ми се тоа одвратни женишта со машки хормони.
    Начинов на борење за власта и недавањето на шанса на никој друг, кажува многу.
    И добро е што ти текнало за примерот Хитлер и Мандела.
    На чија страна повеќе наликуваат?

На Rama, YoungandBeautiful и zhap4e им се допаѓа ова.
  2. EarthFire

EarthFire Популарен член

Се зачлени на:
    12 септември 2014
    Пораки:
    391
    Допаѓања:
    1.136
    @Aquamarine93 види, не знам што женските особини имаат врска со политиката. Можеби тебе ти се чудни интелигентни жени и женската интелигенција и амбиција не ја сметаш за соодветна женска особина?

Дали ти е поприфатлива жена политичар на пример од калибарот на онаа плавата со шишките со дпмне.....лигушка и глупа, ако мене ме прашаш, и згора на тоа злобничка така :D

Дали Ангела Меркел е поженствена, според тебе? :) Дали знаеш што значи една Германија ,т.е. Европа да ја водиш, во повеќе мандати? ;) Или Медлин Олбрајт на пример? Што мислиш, колкава е нивната амбиција? ;)
    Па Шеќеринска за овие две е женствена на квадрат :D За мене, Шеќеринска е сосема солиден политичар, добар говорник, аргументира, поентира, сталожена и стабилна. И мислам дека прилично има допринесено за Мк. Во нејзино време како вицепремиер за интеграции, многу постигна, и има капацитет за уште да придонесе, затоа е сеуште активна и прифатена.
    Тоа е мое мислење ;)

На Annath, butterfly6223, Asparagus и 13 други им се допаѓа ова.
  3. Aquamarine93

Се зачлени на:
    7 април 2016
    Пораки:
    815
    Допаѓања:
    3.756
    Види сеа, политиката ги раздвојува луѓето и затоа е к**ва.
    Шеќерката е интелигентна да го смести својот гз на функција и толку. Што ми ги спомнуваш овие од жмро, хејтот ми е еднаков кон сите. Ете она е подобар демагог од нив, сепак не видовме нешто добро ни од неа.
    Да, придонела за евроинтеграции. Јас ко што знам, ни тогаш не влеговме во еу, ни сега ќе влеземе. Министер е за одбрана сеа, знаеш? Најраспаднатото министерство и го дадоа, пошо немаме ни војска, ни оружје, ни потреба за одбрана.
    Приказни за мали деца се тоа. Кој ќе не внесе со ваква економија, задолженост и распаднати институции? Ако си и ти од оние што слепо веруваат во лагите на политичариве, тогаш нема ни потреба да се дебатира.
    Ни таа допринела за мкд, ни пак овие по неа.
    За мене се сите исто срање.

Шеќерка ми ја споредуваш со Меркел. Вукојебинска со Германија. :headbang: Шта речи?

На Michelle*, Rama, sjdgo и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  4. EarthFire

EarthFire Популарен член

Се зачлени на:
    12 септември 2014
    Пораки:
    391
    Допаѓања:
    1.136
    @Aquamarine93 муабетот беше за жени политичари и женските особини, ти ја наметна таа тема. Зашто не би споредувала Македонија со Германија, не те разбирам? :)
    Нема потреба да се влечеме со комплекс на нижа вредност. Ако веќе праиме муабет за жени во политиката и женските особини, да ги погледнеме сите.
    Али тебе очигледно Шеќеринска не ти се бендисува, и тоа си е твое право.
    Само не ми се допаѓа песимистичкиот став кој го имаш.
    Тие ставови - сите се зло и нема никогаш држава да имаме саглам - од такт ме вадат, пошто се губитнички ставови, а јас не сакам да бидам губитник.
    Немој да мислиш дека сум пресреќна со СДСМ. Не сум воопшто.
    Али нема поента во песимизам. Тогаш ако се навлечеме на песимизам, да останеме да животариме и да се откажеме од тоа да створиме добар систем. Али за тоа, треба да се мења и колективната свест. Власта е огледало на својот народ, не заборавај.

Ако јас се прашувам, ќе ги мењаме на 4 години ( па и помалце) се додека не добиеме солидна структура на власт. Со тоа што, ВМРО за мене не влага во комбинација наредни 50 години.

На oblace1, Gosh, anaja1 и 5 други им се допаѓа ова.
  5. Aquamarine93

Се зачлени на:
    7 април 2016
    Пораки:
    815
    Допаѓања:
    3.756
    Песимизам е ако ти образложам дека и наредниве четири години ќе имаме вмро со нова постава наречена сдсм? За мене едина позитивна промена би биле Левица.
    Проблемот е што луѓево не гласаат за нив.

И сеа знам, такви се Македонците, никогаш не би сакале да ја прифатат вистината. Подобри се слатки лаги и ветувања за некое подобро утро, кои ќе останат само на тоа.

Да објаснувам сега дека сиротињата не учествува во креирање на нов систем, туку големите “фигури“ многу долг ќе ми биде коментаров. Така да, ќе останам на ова.

6. EarthFire

EarthFire Популарен член

Се зачлени на:
    12 септември 2014
    Пораки:
    391
    Допаѓања:
    1.136
    Не станува збор за лаги и ветувања.
    Тие нешта проаѓаат кај неедуцираниот, несвесен народ, во кое верувам не спаѓаме ни јас ни ти, и можеме сосема солидно да процениме што и како.
    Муабетот е дека НАДЕЖТА е битна ствар. Те мотивира да се бориш за да го имаш тоа што сакаш да го имаш.

Левица тамам, има време, ќе си бидат активни, ќе работат, ќе стекнат луѓето доверба во нив.
    Еве јас за Марија ќе си гласам утре за Скопје, на пример.

Интелигенцијата учествува во креирањето на нов систем.
    И две работи се важни, кои се однесуваат на интелигенцијата:
    - да остане некорумпирана
    - Да биде активна. Да едуцира. Да објаснува. Да ја менува свеста.
    Ете така. Поздрав @Aquamarine93
    Не губи надеж ;)

На marta993, Yowannty, Someonespecial и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  7. LollySky

LollySky Популарен член

Се зачлени на:
    7 јануари 2016
    Пораки:
    2.958
    Допаѓања:
    14.028
    Левица... што да кажам. Многу ветуваа во почетокот. Но во последно време се претворија во злобни арогантни и исфрустирани човечиња кои наместо да ја покажат својата интеалегенција преку разобличување на системот и едукација за граѓански права, цело време плукаат и шират негативна енергија, како некои стринки на чешма. Минатите избори ми беа фаворити, но сега не би гласала за нив.

На Annath, butterfly6223, marta993 и 3 други им се допаѓа ова.
  8. Sesil

Sesil Moderator Член на тимот

Се зачлени на:
    27 ноември 2014
    Пораки:
    7.248
    Допаѓања:
    138.265
    Аман со тоа изгубил та изгубил син во 2001. Панче Ангелов се вика дотичниот. Нема ниту еден убиен во конфликтот во 2001 со тоа презиме

На referentka, Gosh и Justicija им се допаѓа ова.
  9. Црна Ружа

Црна Ружа Истакнат член

Се зачлени на:
    28 март 2017
    Пораки:
    1.000
    Допаѓања:
    3.684
    Не разбирате, немате соодветен софтвер во главата, ви дава ерор 404.
    Маж.
    Жена.
    Кубење.
    Влечење.

Нема олеснителни околности, типот е гомно (поимот пичка не го употребувам како синоним за кукавичлук пошто не го поврзувам во умот со такво нешто, не знам зошто се употребува така воопшто мене ме асоцира на пријатни моменти :x ) ајде демек револтиран на политичари, ќе и залепи бокс, афект, ова она....реалноста беше дека беа пуштени во собрание, ефтина мештаљка.
    Чудно како 11 години го немало никаде неговиот "гнев" и баш првиот ден кога новата власт стапи на официјална сцена, баш тогаш му скурчило.

Тој треба сам да се убие, типичен претставник на сендвич-психологијата, на тотална етичка проституција, на морално дно.

Настрана што предеа приказни дека ликот имал загинат син во 2001, мвр-офците до каде паднаа, се обидуваа да го оправдаат со измислен загинат син како причина за потегот, не постои дно кое не можат да го пробијат и да копаат подлабоко, мивки, пачаври, гомна.

Шеќеринска гласала против амнестијата 8-|
    Значи ако навистина ликот имал загинат син во 2001 ќе требало да ја КУБЕ Силванева-бонева или некоја од тие кои гласале за амнестија на лицата кои го отепале син му, а не Шеќеринска која гласала против оние кои го отепале син му :D

Пропагандава на мвро е на креативно ниво на пцовисан стаорец во некоја шахта:devil:

На Annath, butterfly6223, Asparagus и 14 други им се допаѓа ова.
  10. Justicija

Justicija Форумски идол

Се зачлени на:
    9 август 2017
    Пораки:
    5.943
    Допаѓања:
    19.805
    Чиста пропаганда или беа насамарени глупите ? Знаеш лесно се манипулира со простиот народ. И Игор Југ сега се кае , си свати дека се наседнати , од Пастирот нивни !
    Панче Ангелов воопшто нема син ! Има само две керки .
    Чиста пропаганда на вмровците

На Црна Ружа му/ѝ се допаѓа ова.
  11. Црна Ружа

Црна Ружа Истакнат член

Се зачлени на:
    28 март 2017
    Пораки:
    1.000
    Допаѓања:
    3.684
    Дали се насамарени или не и не е толку важно, нивна ствар. Илјадници такви ликови одработуваа за власта, рекетираа, тепаа, добиваат помилувања, аболиции, намалувања на казни, вработувања во мвр и остали контејнери за партиско вработување, живееа далеку над своите можности (кои во реалноста се на ниво на лушпа од портокал) и како што е ред, си имаа да слушаат и да прават што ќе им се каже од страна на стопанот и партијата, во случајот да прават срање во собрание.

На Someonespecial и Justicija им се допаѓа ова.
  12. ADOKI

ADOKI Истакнат член

Се зачлени на:
    20 април 2014
    Пораки:
    1.696
    Допаѓања:
    2.713
    Tи да уживаш малку во природа.
    Ова да се десеше додека беше Вмро на власт да беше некој осуден за еден шамар или кубење коса секојдневне ќе шаравте и фрлавте јајца по фасади засрамете се ...
    Јас сум веќе во природа и тоа здрава не ми треба поубава ама внимавајте вие да не се отруете од животов и ваздухот на Црпко

На Rama и zuto им се допаѓа ова.
  13. referentka

referentka Moderator Член на тимот

Се зачлени на:
    13 ноември 2012
    Пораки:
    14.800
    Допаѓања:
    323.809
    Мир деца!!:!:
    Доста разменувавме "мислења":lol:
    Утре народот ќе си каже СЕ8-|

Вилл сии:nod:

На Justicija и Sesil им се допаѓа ова.
  14. friendy

friendy Форумски идол

Се зачлени на:
    21 април 2012
    Пораки:
    4.339
    Допаѓања:
    51.774
    Врти сучи секој си тера нему како му одговара.
    Знаете кога ќе стане убаво во нашата држава? Кога Мара ќе биде подеднакво заштитена како Рада и кога Рада ќе “бара” сите Мари да бидат заштитени како неа. Она после пак нека си ги уважува своите пратенички права.
    Чао пријатно.

На carangigia, ADOKI и Rama им се допаѓа ова.
  15. referentka

Се зачлени на:
    13 ноември 2012
    Пораки:
    14.800
    Допаѓања:
    323.809
    Тоа не го смислив јас,туку има Закон за тоа.Не само кај нас туку секаде,само што кај нас се поблаги казните.

Незнам..еве посочете држава каде пратеник има исти привилегии и обврски со продавачка во бутик.

Горе и Закон за пратеници истакнав..и Закон за прекршоци и пак на крај ..

На JuLleE и Justicija им се допаѓа ова.
  16. friendy

friendy Форумски идол

Се зачлени на:
    21 април 2012
    Пораки:
    4.339
    Допаѓања:
    51.774
    Референтка се е во ред закон си е закон, ама важи претежно за оние кои можат да си го дозволат. Затоа нас не не бива, оти законот важи само за некои.

И оти сите си гледаат лични интереси и оти на никој не му е гајле оти секое второ дете во Мк легнува гладно и оти немаме ниту лекари ниту здравство и “плаќаме” секој месец за да се лекуваме приватно и оти имаме најнизок стандард, највисоки трошоци, а потрошувачка корпа немаме пазаруваме во најлон ќесиња.

Последна измена: 15 октомври 2017
    На ADOKI му/ѝ се допаѓа ова.
  17. referentka

Се зачлени на:
    13 ноември 2012
    Пораки:
    14.800
    Допаѓања:
    323.809
    Ама посочи само една Држава во светот каде е различно од кај нас и да речеме-еве..затоа ги бидува.

На Waka-waka му/ѝ се допаѓа ова.
  18. friendy

friendy Форумски идол

Се зачлени на:
    21 април 2012
    Пораки:
    4.339
    Допаѓања:
    51.774
    Нека кажат оние кои одлучиле да заминат надвор од државата. Еве @Bridget; @promeneta; @green.eyes; @Moira; @Petar80; @malerozna ги има многу многу.
    За не знам колку месеци источниот регион го напуштиле засекогаш околу 50000 лица.
    Денес една бивша сограѓанка ми рече дека никогаш не би се вратила назад.

На ADOKI, elimkd и referentka им се допаѓа ова.
  19. referentka

Се зачлени на:
    13 ноември 2012
    Пораки:
    14.800
    Допаѓања:
    323.809
    Кој заминал-не се вратил.
    Тие што останаа овде се некако снајдени и сите живуркаат скромно.
    За 20 години Мкд ќе стане држава на пензионери...ако има кој да одвојува за пензи.

Жално.
    Трајно сме оштетени.Туто комплето.

На butterfly6223, JuLleE, Justicija и 3 други им се допаѓа ова.
  20. friendy

friendy Форумски идол

Се зачлени на:
    21 април 2012
    Пораки:
    4.339
    Допаѓања:
    51.774
    Ќе не купи некој арапски шеик кога ќе нема од каде да враќаме. :D
    Не сме миленик на Европа како Грција. Немаме острови за продавање.