Султан-партии. Тие тонеа, во кулуари..сите незадоволни, сите дрн,дрн и кога беше последно кога гласаа за претседател на партија.... сите го гласаа (минус еден забеган лик) Знам што ги иритира луѓето, Рефи. Ама не е оправдување.
Забораваш дека тие 5000 евра се наши пари , не се нејзини!! Јаа последните пари сум ги дала за да платам данок на државава , за да шовинистот си даде право да и дава наши 5000еврееки секој месец да се ебава по затворите !!! Не е наша работ??? Богами наша е!! Една на фб и коментира Мораше секој месец да одиш таму? Певаљката :Да не треба тебе да те прашам ? Мори певаљке тие пари не си ги заработала со пот , затоа и ке ги вракаш!!!
Морам да коментирам нешто, што е баш актуелно а тоа се штабските борци. Деновиве гледам ликови, кои патем ниту еднаш не се појавиле на шарена, како слават и се сликаат со функционери од сдсм. Неколку години се глумеше неутралност, за сега кога се дели колачот без воопшто да се срамат, се чекираат во штабовите на сдсм. И можеби ова ќе ми беше изненадувачки, ако не го гледав цел тој филм за време на вмро-овското лудување. Буквално иста приказна, ист концепт, исто сценарио и режисер. Која промена ќе ја донесете вие безрбетници, без ден работно искуство? Поминаа 100-те дена, ќе поминат и година-две и јас гарантирам дека нема кој да го запре тонењево. Не се само политичарите криви. Сакате да бидете крпи за бришење под? Па така ќе ве третираат. За животот во Македонија и новото вмро на повидок!
За вакво нешто бев предупредена дека ке се случи .. Јас додека одев на протести за правда , тие што си ги тегнаја по кафиња по цели денови , и не ги интересирало политиката , сега си прават на секој 10 минути селфи од штабовите од сдсм , се сликаат со Заев и остали ..... Сончогледи имало и ке има
Не. Можеби ти не ја разбираш поентата на она што јас го зборувам за култура на дискусија. Колку и да сме на иста страна за темата, ако дискусијата ја тераш во насока на вулгаризирање... омаловажување на некого на таков начин, ќе го кажам.
Џастис, не се работи само за сончогледи. Оние што ги оставија коските по протести, пак ќе заминуваат надвор (тешко на тие што ќе чекаат работа од партија). Другиве кои ги коментирам, ќе лапнат позиција по добро познатата стратегија: услуга за услуга т.е. гласачи, а може и пак да заигра кешот. Уште пред неколку месеци пишував за ова срање, ама најдобро е да си осетат на своја кожа. За кого трчале и одработувале.
Знаеш додека живееме од парите на нашите родители , нели им даваме отчет зашто ни потребале парите , не се правиме газди на нивните пари . Кога си заработуваме самите не даваме отчет на никому
И повторно не разбираш и се однесуваш ко да сме на спротивни страни. Отчет ни ја нема да ти дадам за: со кого сум спиела синоќа, дури и да си ми дала пари за автобус до таму.
Кога ке ми побараш пари за да ме убедиш да ти дадам ке ми ја кажеш вистината , во спротивно ако си сумлива нема да добиеш Мене ме интересираат само моите пари каде и како се трошат!! За туги не ме занима
Да живее вмро, крај краева. Тоа стана повеќе од партија. Тоа стана менталитет. И до смрт ќе го браниме. Јасно де.
Соња пак пишала на фб дека сите што и се смејат за нејзиниот брак, може само да сонуваат за таков брак, а Ина искоментирала: - Замисли да сонувам за брак каде што мора да пишам отворено писмо дека сопругот не ме фрлил од тераса! Замисли жити се...
Груевски нема да се тргне,додека не се случи ‘‘Панорама‘‘,како он што го шутна Ѓорѓиевски Тоа е моето мислење
Тепачката вмровска за превласт на претседател на партијата. Тоа беше многу јака дешавка,кој памти,знае што се случуваше
На која основа и биле исплаќани 5000 евра месечно на Тарчуловска, кога живееле во вонбрачна заедница, како сопруга сигурно не. Плаќала 1000 евра за храна во затвор, а они пустите со 270 евра плаќале сметки и храна за цело семејство. Мижи асан да ти баам. Све лоповишта бре, све до едно, пијавици.
Ина имаше пишано и демек на таа пара,од 5000 евра,ќе си напраеле куќа па така немала да мора да откитува тераса,ке си китела у двор
Не можам, а да не се согласам во целост со мислењето. За мене Јохан е исто како и Џафери. Но кога ДУИ се шлепа во секоја Влада, а ние од двете партии прифаќаме, не можеме сега да морализираме за 5000 евра на Јохан. Не оправдувам, боде очи и се тоа е во ред, но за едно мајка, за други маќеа. Исти се и Јохан и Џафери и компанија.
Да не забораваме дека Јохан уби цивили од албанска националност , а не војници!!! Во Хаг си кажа Да убивав шиптари ! Никој не го предаде за ништо , нз што така тврди Соња Тарчуловска, а и гледам дека ги брише негативните коментари на нејзиниот статус!