А да ве прашам Тарчулоски за што и за кого беше во затвот за тоа што ја бранеше Македонија и за тоа што сакаше да биде патриот... Додека за разлика од него Љубе.Б кој намести се извлече порано од затвор. А згора на тоа во македонската политика имаме многу повеќе злосторници и терористи на УЧК кои ни ја кројат политиката у кои зимаат огромни пари а не работаат ништо. Не дека оправдувам трошење пари безправно сепак знам дека оваа цела фрка владава што ја извади за Тарчулоски е за Кисела Вода бидејќи таму има втор круг па сакаат да си ја олеснат победата комуњариве . Иако во 2005 средства за Тарчулоски одобрила владата на Сдс и на Бучкоски
А да те прашам што е па толку посебен Тарчуловски, што само на него му биле исплаќани средства, другине борци, небитни? Еве чисто информативно, дека за сите години што лежел, они се богателе, мислиш кеф им било во затвор да лежи за да лапаат парички. Ima DVA neprijatni momenti vo obrakanjeto na pejačkata do javnosta i lamentot deka i ostanuvale drebni 270 evra. Taa GLASNO molči za cash donaciite od dijasporata kon nea, izrazeni vo nekolku desetini iljadi dolari i evra i GLASNO premolčuva za biznisot so transport so Bugarija za potrebite na rudnikot SASA i ,,mrsnite,, bankarski prilivi. Taa zaborava deka pred edna domašna komercijalna banka vo sopstvenost na stranci sekoe utro pred vlezot gi čekala bankarskite službenici pred nejzinoto crveno pežo, da otvorat i da gi ispotpiše nalozite za što pobrzo da i bidat procesuirani parite... Iznosi nema da spomenuvam za da gi poštedam službenicite od istraga za kršenje na bankarska tajna... a za dobieniot stan, za sovetničkata plata vo vladata, za drugi ,,tezgi,, pomalku dohodovni ama interesni, vo nekoja druga prilika...(Зоран Божиновски) Повели прочитај си, немој да браниш нешто што се нарекува криминал. Додека цел народ рмба за ич пари, оваа кафанскава певаљка се богатела на наш терет. Незнам како имаш мотив и чувство да го браниш она за кое и самата сметаш дека не е во ред. И крај, парите нека си ги вратат!!! Сите до едно, вклучувајќи ги и сите од претходната влада, како што направи наивниот и смотаниот Диме Спасов.
Се сложувам дека во сам парламент и во сама влада како и до сеа, така и сеа има терористи во буквална смисла на зборот. Работата е што тие траат ко пи*ки, а Соња се најде во целата оваа шарада да се раскрека на големо и затоа си собра и внимание. Морализирање.. Не го праиме ли сите тоа? Туку ве читам често пати спомнувате како екс владата ги терала останатите да враќаат пари, а на семејство свети патриотски Тарчуловски им давала голема сума. Ке може некој да ми каже, кои се тие останатите, кого тоа владата терала да враќа назад пари и кои пари, чии пари?! Не сум во тек...
http://fokus.mk/branitelot-graoroski-kvazibranitelot-tarchulovski-neka-dojde-na-tv-duel-so-mene/ Еве ја вистината за паунот јохан т.н. херој (шипки )
Гледајте го овој гомнојадачов Груевски на Алф Тв.... Аи, аиииии, готово се дави човеков ..... Аман де Грујо, аман поразен си, мрш тамо....
Аман, нека му падне рефлекторот над глава, што го*на изнајде, абе интервјуово треба да се испечати и у музеј да се стави.
-"Дилери на дрога, крупни, ситни дилери сите беа ангажирани од Сдсм"- Н.Г Нешто ептен забега или мене ми се чини
Значи претходно бил филмот Страх улице Брестова или како беше.... Кога јагнињата ќе стивнат...можеби? Шу знам.
Нешто ново за Муса Џафери и Аљи Ахмети https://m.facebook.com/story.php?story_fbid=825035757657453&substory_index=8&id=100004531085348