Форумџика на годината

Актуелни политички настани

Дискусија во 'Политика и настани' започната од Ariel, 3 август 2010.

1. JuLleE

JuLleE Форумски идол

Се зачлени на:
    15 јануари 2010
    Пораки:
    19.831
    Допаѓања:
    264.451
    Не знам луѓе, може еве и погрешно е.
    Сепак треба да се почне од главните загадувачи, а тоа секако не се колите. Ама мора нешто да се превземе. Ете ако сметате дека не е ок мерката, реагирајте. Не сум екологист и не знам што да понудам како ок решение.

На Elen4e_sonce му/ѝ се допаѓа ова.
  2. An-na

An-na Форумски идол

Се зачлени на:
    9 септември 2011
    Пораки:
    7.202
    Допаѓања:
    38.204
    Треба да дојдат и автомобилите на ред, ама да не бидат први на отстрел. Како што пишав, за да забранат делумно или целосно движење низ центар или низ Скопје, јавниот превоз треба да се беспрекорен, за да луѓево можат да се движат и да ги извршуваат тековните обврски. А не е. Најава за негово подобрување не прочитав, само за поефтинување, што не ги решава главните проблеми, а тоа е неефикасноста на јавниот превоз. Втор чекор е инфраструктурата и овозможување и поттикнување на користење на велосипед како алтернативно превозно средство. Главниве загадувачи не ги ни спомнувам, оти мислам никој нема нив да ги чепка (за жал) Домаќинствата треба да се субвенционираат, да им се овозможи парно греење, гасификација, итн...
    Има еден куп варијанти, ама не, најлесно е да се фатиме за автомобилите.

На Elen4e_sonce, Lianna Anna, Rama и 2 други им се допаѓа ова.
  3. x.Daisy.x

x.Daisy.x Популарен член

Се зачлени на:
    24 август 2010
    Пораки:
    3.889
    Допаѓања:
    13.460
    Најлесно е, за тоа не треба пари да трошат, затоа. (facepalm)

На Lianna Anna и Rama им се допаѓа ова.
  4. DAngel

DAngel Форумски идол

Се зачлени на:
    19 март 2011
    Пораки:
    11.211
    Допаѓања:
    56.943
    Може линк некој да ми даде за забраната за движење низ центар? По стоти пат прашувам :)

5. zuto

zuto Форумски идол

Се зачлени на:
    6 јануари 2014
    Пораки:
    3.900
    Допаѓања:
    28.608
    Јас не сум за да се праша народот за името. Името не треба да се чепка никако. Постојат милион други начини на водење политика. Мешање на историја, идентитет, име...не прифаќам во никој случај.

На Rama и carangigia им се допаѓа ова.
  6. carangigia

carangigia Популарен член

Се зачлени на:
    15 мај 2017
    Пораки:
    913
    Допаѓања:
    6.666
    Браво :clap: Точно така, се согласувам со тебе. Името, знамето, химната, историјата не треба да се менуваат. Но, јасно е дека планот е да се смени името. Еднаш ни наметнаа ФИРОМ, а сега што ќе биде?
    Мене ми е страв дека ќе го променат името, без сознание на народот. Што ќе бидеме тогаш ние? Во сопствена држава ќе бидеме граѓани од втор ред. Бугарите ќе ни ја променат историјата, Албанија ќе бара двојазичнот, Грција ќе ни го промени името, а знаеме дека З.З е спремен се да прифати.

На форумот имам видено многу бедни коментари на некои членови велејќи дека македонците имале лажна и украдена историја, не било важно како ќе се викаме само да сме имале повисок стандард (facepalm)
    Од такви плукачи (плукаат по сопствената држава, а ги величат др.држави) стигнавме тука кај што сме, а за пари се спремни се да продадат.

На Selest, Rama, zuto и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  7. GrevMk

GrevMk Популарен член

Се зачлени на:
    7 септември 2017
    Пораки:
    567
    Допаѓања:
    2.726
    Значи обожавам да ви ги ставам разговориве. @carangigia, имај доблест и коментирај го видеово, те молам(fingers)

На galapce, Kathrynn, referentka и 4 други им се допаѓа ова.
  8. carangigia

Се зачлени на:
    15 мај 2017
    Пораки:
    913
    Допаѓања:
    6.666
    Ставај секој ден, да не мислиш дека ги слушам видеата? Пфф одговорот е дека не. Изгледа се пронајде во моето мислење па ме цитираш, која е твојата цена? 1 евро за тебе 1 евро за Вицето?
    Инаку не е потврдено дали овие видеа се монтирани, сечени и лепени. На видеата се слушаат разговори кои секој може да ги сече и лепе (нема слика) На ова видео имаш и снимка

На Selest, Lianna Anna и Rama им се допаѓа ова.
  9. DAngel

DAngel Форумски идол

Се зачлени на:
    19 март 2011
    Пораки:
    11.211
    Допаѓања:
    56.943
    Се познава :yawn:
    Те молам дај ми линк од каде што вика Шилегов дека ќе забрани движење во Центар?
    Било кој?

10. JollyGirl

JollyGirl Форумски идол

Се зачлени на:
    15 јуни 2012
    Пораки:
    6.108
    Допаѓања:
    75.395
    Ти како поединец не си да се праша народот, ама постојат многу други поединци што сакаат да се праша народот за името.

Ако името се стави на референдум може ќе се смени, а може и не...50/50...Ама за тоа дека нема да се праша народот се лаги директно од штабот на коле.

Баба гледа шител и се исплашила дека името скришно ќе го менувале, така некои личности од форумов ми звучат :rofl:
    Бетер од 80 годишна жена размислувања :?:

@GrevMk сечени и лепени се видеата :rofl::rofl:
    Ако гласовите се нивни, сепак не се тие...Разбираш? :rofl:

Еден човек викаше дека и магаре да ставеле за претседател на дпнне ќе го гласал :rofl::rofl::rofl: Ете толку му е мозокот.

На galapce, theowndemon, JuLleE и 3 други им се допаѓа ова.
  11. GrevMk

GrevMk Популарен член

Се зачлени на:
    7 септември 2017
    Пораки:
    567
    Допаѓања:
    2.726
    @carangigia се фативте за името и З.З. Разговорите се за името и варијантите кои би ги лупнал пастирот, секако со ваша дозвола. Јас не те прашав за да ми одговориш со прашање, а тоа значи недостаток на аргументи и менување правец на тема која вие ја наметнавте. Знаејќи дека во разговорот се зборува за името, нешто што крајно ве вознемирува, а ве вознемирува уште повеќе што разговорите престанаа да бидат монтирани. Убави предлози дава Антонио, еден од нив убаво би ни стоел:wasntme:

На galapce, theowndemon, JuLleE и 3 други им се допаѓа ова.
  12. Someonespecial

Someonespecial Free-minded aesthete

Се зачлени на:
    17 ноември 2012
    Пораки:
    13.119
    Допаѓања:
    163.774

На butterfly6223, galapce, christinnn и 17 други им се допаѓа ова.
  13. JollyGirl

JollyGirl Форумски идол

Се зачлени на:
    15 јуни 2012
    Пораки:
    6.108
    Допаѓања:
    75.395
    Нормално ќе ја смени темата...Не знаеш како е болно кога твојот најголем херој договара да се смени името ;( ;(

Со солзи во очите сега ќе пишат дека тоа не е вистина, тоа се лаги, тоа не е потврдено, тоа е монтирано!!!
    Ете Спешл го доловила моментот :lol:

На galapce, makedonkamak, theowndemon и 5 други им се допаѓа ова.
  14. blonde_supergirl

blonde_supergirl Истакнат член

Се зачлени на:
    21 октомври 2016
    Пораки:
    821
    Допаѓања:
    2.136
    Абе луѓе, после се што доживеавме од страна на претходната власт, дајте малку време на новава, дајте и шанса! Неможеме да знаеме што планираат, треба тек да дознаваме... Може ќе биде уште полошо, но МОЖНО е да биде подобро, а тоа е толку лесно и веројатно во споредба со прошлата кај не однесе. Јас не сум била симпатизер на партии туку на луѓе. Го сакав и Киро Глигоров и Борис Трајковски (нека почиваат во мир и двајцата), кротки и мирољубиви луѓе според моето мислење, со срце и со љубов кон државата. Потоа кога почна со на чело на Груевски, си реков ете човек на место, работи! Се дури не ги слушнав бомбите. Тогаш се осетив изманипулирано и излажано од неговата страна. Сметам дека секој би требало така да се чувствува после сите тие подлости.
    Во Заев гледам карактеристики на К.Г и Б.Т, и се надевам на подобро за Македонија. Ако и овие не чинат, ќе паднат како и прошлите. За тоа се паѓа, кога луѓето ВЕЌЕ не се задоволни.

На galapce, JuLleE, JollyGirl и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  15. carangigia

Се зачлени на:
    15 мај 2017
    Пораки:
    913
    Допаѓања:
    6.666
    @DAngel гуглај ако знаеш тоа како се прави.

@GrevMk Јас ти одговорив, ама ти слабо сфаќаш. Не е докажано дали тие снимки се лепени, сечени и монтирани. Се докажа ли нивната веродостојност? НЕ.
    Видеото што јас ти го пратив не беше монтиран разговор, имаш снимка на која јасно се гледа се. Не ми одговори која ти е цената? Дали ти е 1 евро.
    Види кои предлози ги нуди З.З за името не дека тебе би ти сметало да се промени името.Доколку сакаше ВМРО да го промени името имаше 11 години тоа да го направи.
    Знаеме дека ВМРО ги штити интересите на граѓаните, за разлика од сдс.
    Многу јасно дека ќе зборам за името, јазикот, химната, знамето и историјата.

На Selest, ADOKI, Petra777 и 2 други им се допаѓа ова.
  16. DAngel

DAngel Форумски идол

Се зачлени на:
    19 март 2011
    Пораки:
    11.211
    Допаѓања:
    56.943
    Гуглав, не најдов.
    Биди од корист па најди ми :)

17. x.Daisy.x

x.Daisy.x Популарен член

Се зачлени на:
    24 август 2010
    Пораки:
    3.889
    Допаѓања:
    13.460
    Нема забрана за движење низ Центар туку на Водно како што знам.

На DAngel му/ѝ се допаѓа ова.
  18. DAngel

DAngel Форумски идол

Се зачлени на:
    19 март 2011
    Пораки:
    11.211
    Допаѓања:
    56.943
    Па ни јас никаде не најдов забрана за движење низ центар, ама гледам сите околу тоа расправаат...

19. x.Daisy.x

x.Daisy.x Популарен член

Се зачлени на:
    24 август 2010
    Пораки:
    3.889
    Допаѓања:
    13.460
    Еве што најдов.
    http://plusinfo.mk/vest/132975/shilegov-vo-strog-centar-parking-samo-za-zitelite

Се расправаат - читано а недочитано. Иди па докажи им.

На JuLleE, LollySky, DAngel и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  20. JollyGirl

JollyGirl Форумски идол

Се зачлени на:
    15 јуни 2012
    Пораки:
    6.108
    Допаѓања:
    75.395
    Дека не се веродостојни снимнките затоа Ставревски, Јанкуловска и Мијалков дадоа откази и исчезнаа од земјинава топка...А на Н.Г. и компанијата одземени им се пасошите :lol: :rofl: :whew:
    Нема лабаво.

Туку само Ставревски беше човек со осет (и на снимките кога вика дека се лудаци и кога го критикува пастирот), штета што си замина....Другиве поголеми криминалци останаа да перат памет.

На galapce, makedonkamak, Rama и 2 други им се допаѓа ова.