Нема теорија РМ да опстане уште 30 години, со ова темпо на корупција и дебилизам. Ете поминаа 26 од независност а тоа е повеќе од половина од времето низ кое постоела СФРЈ (47 години)...и имаме едно големо ништо. Од друга страна знаејќи каква раја вирее тука и ако се земе дека морбидни отпадоци од земји како Хаити постојат 200+ години како независни држави, можноста некаква слична недојдија да егзистира во недоглед rears it`s ugly head А чекај, кој биле гости во емисијата?
Имаат фискални во Тетово , ама ретко кој ги користи . Ама сепак една добра рација не би била на одмет , бидејќи има и такви кои чуваат роба со поминат рок и сл ( за колонијалите зборувам ) . И јас гледав баш синоќа и единствено што можам да кажам е срам да им е на тогашните функционери кој дале наредба да се изведе акцијата со толку оскудни информации и толку краток рок на подготовка . Свесно ги пратија оние 8 невини луѓе во смрт ...
Да де, пошо не се пушеше во пивница, на пример, и немаше малолетни. Сигурно од МВР си ги носеле и цигарите и малолетниците со нив, па им подметнале
Битно си покачија дневници и патни трошкови, лапни тендерче ваму и таму, мавни пак на грб на народот што рмба за да преживее и замајувај го со тотално небитни работи како име на аеродром и рушење споменици...Бомбата за Смилковско кај е инаку, или тоа само за на пресови беше?
Хаха не би бил против тоа колку треба да земаат.Само едно е ветување пред избори а друго е по избори значи почитички маркетинг т.е. лага
Не е салам лепотицава https://www.facebook.com/jankuloska...94770791681/10154815040481682/?type=3&theater
Ослободени 4 убијци а уапсени 4 малолетници лои користеле алкохол https://m.facebook.com/story.php?story_fbid=1842392209123383&id=100000578651409
Ќе го побарам на нет видеото ако е аплоудирано, самите цифри на загинати и ранети се ужасни и упатуваат на ужасно некомпетентна командна структура. Но колку е некадарност а колку намера за да се оствари едно сценарио во кое пастирот ќе останеше уште 10+ години на власт е прашање. И така ми текнува на една друга тема каде што се бараше на такви места да се праќаат 18 годишни аматери и 45 годишни таксисти и службеници, што се тоа 8 мртви, па нација не се брани така, требаше да загинат 80 а барем 500 да беа ранети...така се станува праф маш, со умирање.
Тања, имам многу блиски луѓе во инспекција, самите се жалат (оние кои навистина се праведни како луѓе) дека кај албанските фирми не смеат да влезат. Однапред им е забрането. Тие имаат информации за секој од нив, се знаат, дали имаат каса или не, дали работаат криминално.. Значи сите информации ги имаат, ама таму им е забранета зона. И така нашата економија многу во дупка ја носат баш албанските фирми. За по селата, не смеат во селото да влезат, а за по градовите не смеат да се појават во тие кафичи. Многу ретко ги пуштаат некаде и одат со голем страв и трпат големи закани. Овој проблем е нешто што од корен мора да се смени !!! Исто така голем дел на албански села не плаќаат ни основни сметки за вода и струја. И после нивната штета ја трупаат на нас и се чудиме зошто сметките некогаш ни се повисоки. -Мал коментар за полицајците кои се отпуштени поради 27 Април, навистина до некаде ги жалам, зошто сите знаеме дека добиваат наредби како да постапуваат. Имам прв братучет во полиција и без наредба одзгора не смеат ни да претнат. Значи добиваат такви наредби и мора да ги почитуваат. Колку и да си паметен, и да сакаш да делуваш поинаку, не смееш. Така и на овие полицајци сигурно им е така наредено. Ама тие кои наредиле ќе седат на позиција, а овие ќе останат на улица. Во меѓувреме наводно уште полицајци ќе отпуштале. -За аеродромот, мене лично не ми пречи Киро Глигоров како човек, зошто направи се за Македонија да стане своја независна држава, и ако не се согласеше за Фиром и за знамето, Македонија немаше ни да постои. Отсекогаш го сакав како дете, се гледаше дека ја сака својата држава. Меѓутоа со негово име нека биде некој автопат, некоја нова институција, нешто друго големо. Аеродромот си има име. Дај име на нешто што нема име. Во преку 70 земји има споменик на Александар Велики, проблемот било само во Македонија ???? Еве, не е Александар Македонски, туку Велики. Како и во сите други земји. Значи договорено е со Грција, ако сакате Еу, прво СЕ што е со тоа име да се смени, потоа споменикот да лета, а најпоследно разговор за името. Чекор по чекор до пропаст.
Министерката за селфи/сликање - Мила Царовска , се слика/снима на состаноци каде што промовира стари мерки од Вмро (сега како да се нејзини) Јас не можам да се изначудам како ја ставиле оваа личност за министерка??? Алооо се собираат пари /донации за девојчето Валерија !!! Жива си ??? Вмро се закопа со Тамара , сакаш и ти таков грев да носиш ? Катастрофа!! Кој стигна стана министер Бранкооо врати се !!!
Ние сме Словени, дојдени во шестиот век на овие простори и немаме никаква врска со александровата цивилизација- Киро Глигоров. Кој заборавил нека се присети на видеото. Заслужува ли АЈРОдромот да го носи името на Киро Глигоров?
Јас сум за Анте Марковиќ! Тешко на Македонија, тешко на нас...најтежок период ни следува...нема што да се коментира, се чувствувам јадно, предадена...ееххх Што не се откажаа говедана од патните трошоци и да донираат за Валерија и некое друго дете што бара помош!?
Нема да го коментирам настанот во Диво Насеље и сите шпекулации, вистини и невистини, во очи ми падна моментот каде што велиш дека специјалци од 27 години не би требало да учествуваат во акцијата? ЕБР е кратенка од Единица за брзо распоредување, тие момци, небитно дали имаат 27 или 37 години, се спремни да одат на терен кога тоа е потребно. За тоа се обучени и платени. Мене ако ме прашуваш, убаво се платени и имаат повластици. На бојно поле нема искуство или неискуство, има обука и како специјалецот ќе реагира. Еве кажи ми ти, дали според тебе е океј специјалец од 37 години, татко на две деца е фер да оди во прв борбен ред? Не е во ред дечко од 27 години, ама маж од 37 е? А какво искуство всушност имаат оние кои имаат поголем стаж? Сите личности кои се нафатиле да бидат дел од полиција, армија, ЕБР итн се свесни каков договор потпишуваат. Свени се за ризиците која ги носи професијата. Свесни се за можноста дека во одреден момент ќе треба да ги употребат пушките и пиштолите кои ги носат. Смешно е да кажеш дека пожарникар од 27 години не треба да оди на гасење пожар јер нема искуство. Огнот и чадот одат со професијата.
Ние и предходно бевме во септичка јама ископана од грујо и братучед му и целата мафија , и тоа 11 години ! Од новава гарнитура очекував повеке но испаднаа како предходните од вмро .... Би сакала да се врати Бранко ....