Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Актуелни политички настани

Дискусија во 'Политика и настани' започната од Ariel, 3 август 2010.

1. Црна Ружа

Црна Ружа Истакнат член

Се зачлени на:
    28 март 2017
    Пораки:
    1.000
    Допаѓања:
    3.684
    Премногу си песимистична, не е тоа добро, ако ти беше менаџер на Лестер Сити пред пар сезони ќе им кажеше "тоа е, тие се играчите, не можеме ние, испаѓаме оваа сезона, барајте си чаре" ама на крај Лестер бидна шампион и го шокира светот :devil:
    Подобро е да си оптимист и да се разочараш него цело време темни и мрачни мисли...ваљда...којзнае...

Неспоредливи се случаите на Кежаровски, наместен новинар, за кого ангажирале цел вод специјалци и случај на обид за насилно рушење на уставен поредок.
    Не ми се јасни баш коментариве, требало покана да им пратат бе (не ти, други тоа кажуваат), небаре украле 150 ќебапи :devil:

Сите заборавија дека само две случајности беа заслужни за тоа што немаше стотици мртви.
    Една е што бомбата која ја донесоа во собрание не експлодира (веројатно поради аматеризам) и следствено на тоа што Хорхе не прогласи вонредна состојба.
    Тие што беа внатре, на чело со тој усташот исто не собраа доволно храброст за да убиваат, се усраа, јес да претепаа некои ама не отидоа до крај.
    Да, навистина имаше бомба таму, ако не ми верувате ќе падне и некој линк :D

Не ми се верува ова што ќе го пишам но Хорхе, дали поради страв или поради икс причина сепак не се реши да прогласи вонредна состојба и со тоа да даде можност за физички елиминации и за останување на пастирот на власт. bravo Jorge:devil:
    Којзнае какви клетви на адреса на Хорхе имаа упатувано пастирот и братучед му :devil:

И сега требало фино, со покана?
    Замислете во конгресот на САД да упаднеа некои ликови, немаше ни да дојде до судење за повеќето, ќе ги упукаа на лице место.

Последна измена: 28 ноември 2017
    На DAngel, galapce, Elen4e_sonce и 5 други им се допаѓа ова.
  2. Црна Ружа

Црна Ружа Истакнат член

Се зачлени на:
    28 март 2017
    Пораки:
    1.000
    Допаѓања:
    3.684
    Цајканите ги корнеле плочките пред судот утрово, за да немаат со што да фрлаат :D (true story)

На stilas7, Gosh и Justicija им се допаѓа ова.
  3. carangigia

carangigia Популарен член

Се зачлени на:
    15 мај 2017
    Пораки:
    913
    Допаѓања:
    6.666
    27. април. 2017 год. го нарекуваат крвав четврток. На оваа дата нема ниеден загинат
    12.април.2012 год. како го нарекуваат??????? Зошто не го нарекувате крвав четврток????? На оваа дата беа ликвидирани пет невини луѓе. Некои одлучиле прерано да заврши живот на овие млади луѓе. Како се нарекуваат нивните убијци???? За нивните убијци е донесена одлука да бидат ослободени од затвор.

Патриотите се наречени терористи. :x :x :x Терорсти кои немаат никого убиено.
    Убијците на масакрот на Смилковско езеро не се сметаат за терористи и ќе бидат пуштени од затвор.
    сдсовска логика.

Што мислите дека со апсењето ќе го уништите македонскиот дух и неговата историја? Мало морген. Вистинските Македонци остануваат на браникот на државата.
    Главата горе Македонци,нема да се покориме. Нема откажување од идејата за слободна и независна Македонија, нема да дозволиме промена на името, јазикот, химната,знамето, грбот, историја и територијата.

На Rama, shz, orevokrsacka и 7 други им се допаѓа ова.
  4. Justicija

Justicija Форумски идол

Се зачлени на:
    9 август 2017
    Пораки:
    5.943
    Допаѓања:
    19.805
    Каков крај у пичку матер :o
    Како што си дробеле така нека си сркаат ;) Ич нека не покушаваат со нивни керки и роднини да создаваат патетики бидејки кај никого нема да предизвика емоции8)

Да прашам само , ЈО до кога има рок да им утврди некаква одлука/пресуда/притвор/ ?

На theowndemon, JollyGirl, LollySky и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  5. Silver.E

Silver.E Популарен член

Се зачлени на:
    14 февруари 2013
    Пораки:
    2.226
    Допаѓања:
    5.277
    Аболициран премиер, албански терорист претседател на собрание, (од криминалната Дуи) албанските криминалци се пуштаат на слобода, допрва и од Монструм....и вие се радувате со Игор, Бетмен и некој друг ?
    Шо народ ќе беше склон кон себеуништување...
    Албанциве се штитат еден со друг за убиства (што никако не го оправдува тоа), а вие плукате по луѓе кој си ја бранеа државата (зош Сдс пуч направија и насилно ставија претседател терорист ако заборавивте, а пред то се пееше и алб.химна, за што никој и не одговараше). Не читам досадни реплики и коментари. Чао

На Madonna, Nigredo Odor, Rama и 14 други им се допаѓа ова.
  6. Someonespecial

Someonespecial Free-minded aesthete

Се зачлени на:
    17 ноември 2012
    Пораки:
    13.119
    Допаѓања:
    163.774
    Прееска излегов од факс баш за време на протестот за „патриотите“, гледам пред суд маса прави мини хаос и урла В М Р О ДПМНЕ... не ми се веруваше што гледам и слушам :tmi: :rofl:
    Нареден пат ко ќе се почувствувате глупо во врска со себеси, сетете се на овие што уште при здрав разум ги викаат криминалциве патриоти, па и на ладново искачаат да протестираат за нивно ослободување (tumbleweed) :headbang: :D

На Nausicaa, DAngel, theowndemon и 12 други им се допаѓа ова.
  7. zuto

zuto Форумски идол

Се зачлени на:
    6 јануари 2014
    Пораки:
    3.900
    Допаѓања:
    28.608
    Македонците-терористи, терористите-жртви. Браво.
    Ние бираме со кого сакаме да живееме. За (со)живот во (не знам која држава).

Сега е време Груевски да го обели образот и да ја врати довербата кај својот народ. Истото важи и за Иванов.

На Madonna, Rama, Aquamarine93 и 5 други им се допаѓа ова.
  8. LollySky

LollySky Популарен член

Се зачлени на:
    7 јануари 2016
    Пораки:
    2.958
    Допаѓања:
    14.028
    Да бееее, и јас чув дека сега ќе го местат Иванов да им даде амнестија.

На DAngel, oblace1, galapce и 4 други им се допаѓа ова.
  9. SeaMermaid

SeaMermaid Популарен член

Се зачлени на:
    17 мај 2015
    Пораки:
    1.155
    Допаѓања:
    14.464
    Згрозена од последниве настани,не можам да ги поднесам веќе антимакедонските потези и коментари.Се апси оти си патриот,па ова го нема никаде.Заборавија дека претседателот на собрание е бивш терорист и дека е избран противуставно.Кога ќе се одговара тоа?
    Жално што на листата на уапсени се најде името на еден голем патриот,македонец до срж...Сосед ми е човекот,и неговите предци платија висока цена за Македонија,и тој сега плаќа.
    Добро знам како ги третираат патриотите...За секое кревање на глас апсење и ќотек.Било вака и пред 20 години,и денес е вака.

На Madonna, Nigredo Odor, Rama и 8 други им се допаѓа ова.
  10. Justicija

Justicija Форумски идол

Се зачлени на:
    9 август 2017
    Пораки:
    5.943
    Допаѓања:
    19.805
    Алооо државен удар направија на државава , овие се насамарени само од грујо , ги насаска така јако и си замина виена за да си биде чист , а овие ке си го папаат .
    Не ми е жал за никого , што си дробеле тоа нека си сркаат :nod:

На Gosh, galapce, LollySky и 3 други им се допаѓа ова.
  11. +++

+++ Популарен член

Се зачлени на:
    6 јули 2017
    Пораки:
    1.752
    Допаѓања:
    8.069
    Јасно е дека и кај овие што се сега на власт нема цвеќиња за мирисање но овие што ги уапсија не се исто така за жалење. Да дојдеа на власт ВМРО сигурно дека Бетмен Серит ќе беше некое министерче сега. Али најмногу за ќотек се FYR-овците кои излегуваа на протести со овие и не сфаќаа всушност што се случува позади завесата.

На DAngel, theowndemon, Aquamarine93 и 7 други им се допаѓа ова.
  12. "Zoki"

"Zoki" Популарен член

Се зачлени на:
    2 декември 2016
    Пораки:
    1.032
    Допаѓања:
    9.127
    Затоа се опозиција :rofl:
    Лично од такви газолизачи што станаа функционери.
    Браво за пишаново(y)
    И јас сум патриот бар така се гледам,но секогаш сум праведен.
    И точно така е како што пиша ти(highfive)
    Нека ја чукне Грујо црпката дека киксна со партиски вработувања,и давање штафети на шутраци:!:
    Се кае сега и ние се каеме што го казнивме,всушност сами се казнивме|(

На theowndemon, Rama, LollySky и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  13. kravce

kravce Форумски идол

Се зачлени на:
    19 јануари 2012
    Пораки:
    3.809
    Допаѓања:
    52.996
    @ Ивица Коневски, мејк ит мор флафи
    19149008198_1c8d6d7ca1_b.jpg
    Мене не ми е жал кога се приведуваат криминалци, ама некако ни бега целата правда како обични луѓе што ја заслужуваме

На Rama, galapce, JuLleE и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  14. SeaMermaid

Се зачлени на:
    17 мај 2015
    Пораки:
    1.155
    Допаѓања:
    14.464
    Не беше ли државен удар бирањето на Џафери за престседател на собрание? Нели сето тоа беше противуставно?
    Не е ли државен удар пеење на албанската химна во собрание?
    Не е ли државен удар предлог законот за воведување двојазичност? Кој,само да те потсетам,е против уставот.
    Не е ли државен удар помилувањето на оние од случајот монструм и оние од диво насеље чие пресуди ќе се разгледуваат?
    Многу добро знам какви се.Ќе ги малтретираат патриотите.А овие за кои ти велиш дека „извршија државен удар“,ја бранеа државата,уставноста.
    Добро знам како на поранешни протести проаѓаа луѓето,личен пример татко ми.И за тоа никој не може да ме убеди во правичноста на овие акции.
    Па кога прочитав како ѕверски влегувале во домовите на луѓето ни криви ни должни,срцето ме заболе.На душа ќе ги носат и овие луѓе и солзите на нивните деца.

На Antebellum, Rama, Asistentkа и 6 други им се допаѓа ова.
  15. anaja1

anaja1 Популарен член

Се зачлени на:
    1 октомври 2013
    Пораки:
    2.876
    Допаѓања:
    7.682
    Ајде да видиме што ќе каже Иванов во 19.15h....само да не биде амнестија:!:

На Justicija му/ѝ се допаѓа ова.
  16. Lianna Anna

Lianna Anna Форумски идол

Се зачлени на:
    7 март 2017
    Пораки:
    2.555
    Допаѓања:
    20.270
    Месијата Заев и апостолите околу него, почнаа да работат по терк на правдата. Сериозни сте? Држава во која се одговара за тероризам, е на пример, Германија. Или на пример Франција. Кај нас терористите се во Собрание, на функција. А оние кои сакаа да го сопрат тоа се етикетирани како терористи. Да, знам дека сте сериозни. И мене гајле ми е, не ме боли. Нека одговара секој според стореното, ама секој. А тоа значи и Заев. Ама греота е што ради ова, не се гледа големата и вистинска слика. Дај, немојте барем за Монструм да сте серизони. На такви крвници местото им е доживотен затвор. И тоа им е малку. Ама и за тоа сте серизони, сакате да одговара нарачателот. И тоа е во ред. Го разбирам. Ами се радувате на слободниот чин на сторителите. Ах, тешко тие семејства.

И каде сте сега со оние постови со: Колку Тамари?

Сите знаете, сите знаеме, кој ги донесе овие на власт. И секако знаеме зошто. Пак не признавајте, ама вистината е таа.

Пошто не сум партиски член, ама не сум ни неопределена, а тоа го знаете, ќе кажам дека ВМРО нема кредибилитет да го повика народот на протест. Зошто? За кого? Каде беа со решителни чекори да ги сопрат точките од редефинирањето на државата? Сите сме сведоци на министер за одбрана терорист, за претседател на собрание, терорист. Сега сме пред свршен чин, односно се случува финалната фаза за решавање на македонското прашање. И име ќе сменат. И ќе редефинираат држава. И национални интереси ќе продадат. И се тоа пред очи ќе ни се случи, а вие, пак нема да признавате и ќе обвинувате дека е се една фасцинантна илузија. Епа драги мои, не е. И почнува почетокот на крајот. Сите вие што мислите дека ова ќе ви помогне да имате корист, помоголема заработка итн. ќе ви се докаже и покаже дека сте се излажале.

А мене не ми се верува дека го пишувам ова. Браво Ружо. Транспарентност, или?
    Закани беа во прашање. Јавна тајна од кого.

На Rama, Јаневски, YoungandBeautiful и 6 други им се допаѓа ова.
  17. JollyGirl

JollyGirl Форумски идол

Се зачлени на:
    15 јуни 2012
    Пораки:
    6.108
    Допаѓања:
    75.395
    Грев да те фати од изјавата на грујо :( солзите на децата на Дурловски и Јовановски не се заборавале :( оф оф ;(

Биле осудени уметници, актери, музичари и татковци на малолетни деца :(
    А кога ја водеа толпата да тепаат во собрание, не беа татковци и уметници?
    Кога кубаеа коси и кршеа глави на пратеници, не беа тогаш татковци?

Ќе си лежат и тоа убаво! Наседнаа и ќе си го јадат....пак слушајте го патриотот, патриоти :rofl:

А народов? Музика си пуштиле, си пијуцкаат ракиичка, колбаси си печат пред суд... Боле ги патката за Дурловски :rofl:

П. С. Пак сендвичи имале бе :rofl: :rofl:

П. С. 2. Срамота е Дурловски и Јовановски да се наречат уметници.

На Nausicaa, theowndemon, galapce и 10 други им се допаѓа ова.
  18. referentka

referentka Moderator Член на тимот

Се зачлени на:
    13 ноември 2012
    Пораки:
    14.800
    Допаѓања:
    323.809
    Дурловски..од светски познат и признат до кое дереџе се доведе.

На mareane, Nausicaa, DAngel и 12 други им се допаѓа ова.
  19. Bridget

Bridget Форумски идол

Се зачлени на:
    29 декември 2013
    Пораки:
    9.703
    Допаѓања:
    134.980
    Театар за народ. Криминалци ќе затвараат криминалци заради освета и покажување муда а народ глуп се радува мислиш правда се тера. Или и самиот народ е полн со фрустрации кои нема каде да ги излие па сега демек за правдата е. Се надевам дека од фрустрации е, не од наивност.

На Јаневски, sjdgo, HoneyBun и 8 други им се допаѓа ова.
  20. SeaMermaid

Се зачлени на:
    17 мај 2015
    Пораки:
    1.155
    Допаѓања:
    14.464
    http://sitel.com.mk/fljaka-otvoren-spomenikot-orel-vo-golema-rechica
    Капак на денот.Терористот пушта орли...За овој државен удар ќе апсат? Битно Едмонд Темелко го уапсија оти е македонец во Албанија,за нив не е битно...Срам ми е со кого го делам воздухот.Ех моја Македонијо...

На Silver.E, Rama, Јаневски и 4 други им се допаѓа ова.