Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Актуелни политички настани

Дискусија во 'Политика и настани' започната од Ariel, 3 август 2010.

1. DAngel

DAngel Форумски идол

Се зачлени на:
    19 март 2011
    Пораки:
    11.211
    Допаѓања:
    56.943
    Видов оглас за сестри за во Воена Болница, нешто за што молеше раководството на болницата, а Тодоров не одобруваше.
    Значи нешто се случува.
    Ако нема министер, нема ли никој надлежен, нема ли заменик министер?
    Скоро бев во Струмица, поевтин е градот од 90% од населените места во Македонија (и од оние најмалите е поевтин).
    За водата за пиење не знам каква е, ама голем дел од Македонија нема достојна вода за пиење што е огромен проблем, срамота е такво нешто да се случува во 21 век.

На YoungandBeautiful, Lianna Anna, JuLleE и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  2. Jason123

Jason123 Популарен член

Се зачлени на:
    22 јули 2012
    Пораки:
    479
    Допаѓања:
    3.168
    Среќа што денес се е документирано со видео и аудио, така на судот ќе му биде многу полесно да пресече кој какво дело направил за што има и докази, така да џабе се возбудувате околу професиите на обвинетите, одлично би било и судските рочишта да се гледаат во живо, така ќе се заштитат и обвинетите од манипулации во судница, исто ќе се заштитат и судиите од монтирање процеси... За тие кои лежат за ќебапи и тие што се на слобода а направиле страшни дела се виновни само судиите од типот сваровски судии, затоа треба во живо судењата на посебен тв канал... Кој грешел мора да одговара.

3. ADOKI

ADOKI Истакнат член

Се зачлени на:
    20 април 2014
    Пораки:
    1.696
    Допаѓања:
    2.713
    FB_IMG_1511968188186.jpg
    Наградно прашање кој е терорист?

На H.VAGA, carangigia, Rama и 7 други им се допаѓа ова.
  4. Yowannty

Yowannty Форумски идол

Се зачлени на:
    28 ноември 2012
    Пораки:
    11.905
    Допаѓања:
    188.893
    На Gosh, galapce, JuLleE и 2 други им се допаѓа ова.
  5. ADOKI

ADOKI Истакнат член

Се зачлени на:
    20 април 2014
    Пораки:
    1.696
    Допаѓања:
    2.713
    Амнестија ;(

6. Црна Ружа

Црна Ружа Истакнат член

Се зачлени на:
    28 март 2017
    Пораки:
    1.000
    Допаѓања:
    3.684
    Не сум премногу упатен во јавните тајни, од кого имал закани Хорхе?

Велиш дека е само за освета? Нешто насилен упад во највисокиот законодавен дом, обид за државен удар, тепање ова она, не повлекува кривична одговорност? Знаеш дека можеше да има стотици мртви? Дека имаше бомба внатре? Вонредна состојба?
    Постои некоа земја каде што такво нешто би останало неказнето?

Мислам дека сакаш да бидеш оригинална, но барем употреби го моето скромно искуство во лупетање, границата помеѓу оригиналноста и глупирањето е тенка и не секогаш лесна за препознавање, јас се имам лизнато така многу пати и сеа си внимавам :D
    Мудар чоек е оној кој се учи на туѓи грешки, :party:

Каква дијагноза, кој е тој муабет?
    Не е лесно да се биде оптимист, па дури и може да се каже дека треба да се биде забеган да се биде оптимист тука, не дека нема основа за такво тврдење, е сеа не знам како е во Парагвај, уна милагро ми абла еспањол, е ту устед? ама рачунај дека луѓе останувале оптимисти во конц/логори, гулази, погроми, геноциди, опсади, маршеви на смртта...па преживеале на крај некако. Не би рекол дека биле забегани или дека биле на дроги, немало дилери во Колима и во Треблинка...:devil:

7. Bridget

Bridget Форумски идол

Се зачлени на:
    29 декември 2013
    Пораки:
    9.703
    Допаѓања:
    134.980
    :D Велиш сега се измајстори во оригиналноста да веќе не ни препознаваме кога се глупираш? :D
    Ај ќе прифатам совет оти стварно ми е многу битно. Од мала сакав.

На kikikikirika, ADOKI и baba Rada им се допаѓа ова.
  8. Црна Ружа

Црна Ружа Истакнат член

Се зачлени на:
    28 март 2017
    Пораки:
    1.000
    Допаѓања:
    3.684
    Треба да ти биде битно 8) Паa...не успевам секогаш, али веројатноста да лупнам нешто безвеза е далеку помала него некогаш :party:
    А што мислиш инаку, треба кривично да одговараат уапсените или се е тоа само театар? Или шо знам, ваљда по запад би ги оставиле на слобода во таков случај?

9. Црна Ружа

Црна Ружа Истакнат член

Се зачлени на:
    28 март 2017
    Пораки:
    1.000
    Допаѓања:
    3.684
    Ете гледаш значи и ти си прикриен оптимист :devil:

10. Bridget

Bridget Форумски идол

Се зачлени на:
    29 декември 2013
    Пораки:
    9.703
    Допаѓања:
    134.980
    Запад да не го спомнувате само кога ви одговара, оти дури да дојде до таа ситуација за која сега збориме, на Запад многу работи не би се одиграле така како што во Мк се играат па да треба само да се запрашаме дали треба да се одговара и толку. Нормално дека треба. Ама...три точки и еден голем текст кој немам ни трошка желба да го измислам како треба а не да го пишам. Поздрав.

На Црна Ружа му/ѝ се допаѓа ова.
  11. Yowannty

Yowannty Форумски идол

Се зачлени на:
    28 ноември 2012
    Пораки:
    11.905
    Допаѓања:
    188.893
    За што? Јас кривично дело не сум направила, та ни казна не ми е досудена. :)

Смешно прашање. Демек некој овде се изјаснил некогаш дека Талат не е терорист.
    Игор on the other hand, си напраи некои погрешни избори, што ќе го чинат достоинство и углед, бил или не суден за тероризам. (За што лично сметам дека е претерано). На крајот, сите си одговараме за своите постапки. Освен нели.. терористите во парламент. Ама еден убав сончев ден, и на ним ќе им дојде се до глава.

На galapce, theowndemon, Rama и 2 други им се допаѓа ова.
  12. Црна Ружа

Црна Ружа Истакнат член

Се зачлени на:
    28 март 2017
    Пораки:
    1.000
    Допаѓања:
    3.684
    Па и не мора запад, исток, север, југ, Естонија, Боливија, Јемен, Судан, Туркменистан, секаде би имало сличен третман ако не и полошо, овие барем имаа 7 месеци слобода :D

Е па то што се дробело 26 години ќе се срка, сега ќе си биде бинационална држаа, како Белгија, само без белгиски стандард, белгиско пиво :inlove: белгиски чоколади :inlove:... и така без неколку стотици ствари кои ги имало во Белгија, не знам што се сите изненадени толку, па и увреџени.
    Има Стела Артоа по маркети ама е по лиценца правена некаде по грчки и бугарии...

А еден ден континџенси планот ќе биде заокружен и тоа е тоа.

На Elen4e_sonce му/ѝ се допаѓа ова.
  13. Црна Ружа

Црна Ружа Истакнат член

Се зачлени на:
    28 март 2017
    Пораки:
    1.000
    Допаѓања:
    3.684
    Да бе, на емоција ги фатиле, ич не беше тоа организирано и координирано :D
    Пастирот од говорница беседеше на шиптарски, му го чистеа дебелото црево на Аљи со години, во Матејче учкарите си направија споменик од уништен Т-55 тенк од АРМ (5-мина беа тешко ранети во него коа нагази на мина) и никој не писна и сеа емоција ги фатила ради шиптарска химна :D:D:D

14. Aquamarine93

Aquamarine93 Истакнат член

Се зачлени на:
    7 април 2016
    Пораки:
    815
    Допаѓања:
    3.756
    @Црна Ружа
    Друже, такви небулози пишуваш по темава. Некад сам се демантираш, па ставовите ти се менуваат како годишни времиња, ти и треба да си останиш во Маќедонија. На Маќедонија и требаат ваквите. Чао :l:

На ADOKI му/ѝ се допаѓа ова.
  15. Црна Ружа

Црна Ружа Истакнат член

Се зачлени на:
    28 март 2017
    Пораки:
    1.000
    Допаѓања:
    3.684
    Добро де, не се нериврај што имаш оптимизам, не е тоа страшно.
    Напротив, моите постови се паметни, издржани и логички доследни 8) адиос ел ниња

16. Lianna Anna

Lianna Anna Форумски идол

Се зачлени на:
    7 март 2017
    Пораки:
    2.555
    Допаѓања:
    20.270
    Да те потсетам:
    Од една убава далечна земја, чиј сон сите го сонуваме. :inlove:

Абе Ружо, штета. Баш ги сакам белгиските чоколади. Него, не те разбирам. Некој друг да не ти ги пишува коментариве, таму од сектата некој?

Стварно ми се чини дека едно време тврдеше дека ова што го пишуваш сега, е само теорија на заговор.

На carangigia, Rama, ADOKI и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  17. Црна Ружа

Црна Ружа Истакнат член

Се зачлени на:
    28 март 2017
    Пораки:
    1.000
    Допаѓања:
    3.684
    Тоа е шпекулација, може само да се нагаѓа зошто хорхе не го сторил тоа, и она што сум го пишал е само тоа.
    Кога фактите на терен се менуваат тогаш мора да се модифицира и тврдењето, она што најмногу ме наведе на промена на став е ситуацијата со МПЦ и нивното нагло, ничим изазвано барање кон БПЦ, нешто кое никој не можеше да го предвиди или претпостави а зад кое мора да стои почитичка одлука.
    Разликата е што јас не го гледам како думсдеј сценарио или заговор туку како план на западот за избегнување на нови срања, нова Босна.
    Премногу е лесно тоа да се направи тука, а никој не сака да се замара со тоа, европјаните не сакаат да си ја нарушат сликата за себеси, не е тоа од алтруизам.

Лично ми е сеедна судбината на РМ од некоја си емоционална гледна точка, there is no love lost in between.
    Само што не сакам да има крвави сценарија пошто пак пола поблиска и поширока фамилија ќе окапува по ратишта.

На daylight му/ѝ се допаѓа ова.
  18. Lianna Anna

Lianna Anna Форумски идол

Се зачлени на:
    7 март 2017
    Пораки:
    2.555
    Допаѓања:
    20.270
    Сега видов дека и на ова си цитирал.
    Нели? :rofl: Почесто знаеш да ме насмееш. Абе, каде реков јас дека не е наместено? Напротив. Само имам друга теорија за истото. Или што би рекол ти, шпекулација. ]:)

Така е Ружо. Мило ми е што конечно си ги отвори видиците на скорешната, вистинита иднина.

На Rama и ADOKI им се допаѓа ова.
  19. zuto

zuto Форумски идол

Се зачлени на:
    6 јануари 2014
    Пораки:
    3.900
    Допаѓања:
    28.608
    На carangigia му/ѝ се допаѓа ова.
  20. Црна Ружа

Црна Ружа Истакнат член

Се зачлени на:
    28 март 2017
    Пораки:
    1.000
    Допаѓања:
    3.684
    Види, разликата е што со години се трубеше за надворешни сили, за масони, ламинати, ватикан, сорос, евреи, дип стејтови кои што 24/7, 365 ровареле за да ја уништат РМ.
    Тоа беше и е сеуште глупава теорија на заговор.
    Моето мислење за распадот кое се формулира после потегот на МПЦ е од сосема поинакви причини каде што западот ќе одигра улога на падобран, пошто паѓање од висина е болно.

Илјадници држави, системи и општества пропаднале и ги снемало низ историјата, тоа не е нешто невидено или ново, далеку повеќе држави не постојат повеќе него што ги има денес, причините се различни за секоја, секоја си имала некоја своја прича.

Како што реков, едно општество кое постојано води тотална војна против продуктивниот дел од популацијата, ќе доживее крај. Некои имаат можност за таков луксуз подолго време (нафта, плин, ресурси=Русија, Сауди Арабија и други дно места) но некои како РМ, Србија, Босна - немаат.
    Ниту масони тераат овдешни газди да се изживуваат со трудници вработени кај нив, ниту да не плаќаат прекувремено, ниту Мосад и Циа се одговорни за неписмена партиска бирократија, за тендери, лимови и картони, за увоз на лажни лекови и за милион остали афери.
    НСА и Ватикан секако не створија вакви вредности тука каде што успешен е оној кој се "снаоѓал" кој крадел кој влегол како советник на советникот на советникот во општина а оној кој работи во реален сектор и има пет пати помали примања од советникот на советникот - е будала и неспособен.
    Иако ствара вредност, иако не зема од никого за да си обезбеди примања.
    Е па сеа...

Фино би било да постои некои огромно огледало, со површина од 25.713 км2 ама не постои :devil:

На daylight му/ѝ се допаѓа ова.