Помогнале ?!?!?!? Немој те молам девојко! Добро го познавам Лабуништа и Лабуништани. Ретки се тие што се луѓе! Не би запалиле верски објект? Гледаш како го запалија? И сигурно се тие! Зш и Струга најголема бука кој крена? Лабуништани и Велештани. Срце ми се раскина кога ми кажаа. Но знаете што „Господ не е мачка! Тој е ГОРЕ и ГЛЕДА! А бидете сигурни и дека ќе врати!“ Таман се смири ситуацијата во Нико Нестор, сега ова почна. Ама сега има друго име Вевчанскиот Карневал!
етничко чистење му е мајката. само што никој нема да дозволи такво нешто, сите гледаат за сега да не се замериме, не се мисли на утре нашите деца, внуци и цело потомство во каква средина би живееле.
Хмм , не за џабе постои една реченица На Торбеш бегај му и од сенката. Зашто ни тој самиот не знае што е. Е од вакви измелезени една националност др вера треба да се пази човек. Најлошите се.
За ова си сосема во право! Тие ги преувеличија сите овие работи... Но мислам добро ги газат турциве во филмовиве: нема забулени, пијат алкохол итн... Иначе има исклучоци и секоја чест на истите ...Ама се премногу ретки
Она што не се посакува и не се прави. Кој пожар го намалија, тој на кој аплаудираа. Јас може сум глупава ама не знаев дека пожар се гасни со аплауз, ќе го имам ова на ум кога ке гори некоја џамија. Само мојата вера не ми дозволува да бидам како вие! Мене мојата вера и моето семејство не ми дозволуваат да бидам лоша кон она што е свето. Незнам колку е точно, ама мој другар македонец од Лабуништа не ја опиша црквата како по весниците и телевизиите, а ни најмалце како што ја опиша Годподин Господин Мерко
Остави ги, овие `невините` албанци и торбеши се бранат. И да го гаснеле, пак е некоја политика. Последователно се случија сите работи, очигледно е од кого е. Како не им е срам, во нашава земја го вадат и јадат лебот, а наши знамиња ќе палат. И Цркви. Нека појдат да палат во Германија, Швајцарија, итн. има да ги застрелаат на лице место. И уште погрдни пароли ќе извикуваат. Ќе им дојде и нив крајот. А, за `верските чувства`, Алах се срами од нив бе!!!!! Овие се чисти криминалци, перверзии, нелуѓе, немаат поим од вера бе. Спојлер А, за карневалот, таков е видот на карневалот. Таму се исмејуваат и со попови и со доктори, и со жени....Нема никаква врска , само е изговор.
Отец - Ристе Наумовски Ве известувам сите дека сега дојдов од гасење на пожарот во црквата св. Никола с. Лабуништа. Како старешина на црквата ве известувам дека со Божја помош црквата не е изгорена. Над црквата имаше толпа муслимани кои аплаудираа на пожарот, а никој од нив не беше вклучен во локализирање на пожарот, освен семејството на Демиш Демишоски и д.р. Аладин, на кого му изразувам голема благодарност. Да не ве залажува господинот градоначалник на Струга дека Македонците муслимани учествувале во гасење на пожарот, додека гореше тие извикуваа погрднни пароли против ПРАВОСЛАВНИТЕ. ГОСПОД ИСУС ХРИСТОС И НЕГОВАТА ГОИЛЕМА МИЛОСТ НЕКА БИДАТ СО НАС СЕГА И СЕКОГАШ И ВО ВЕЧНИ ВЕКОВИ. АМИН!!! Отецот ваљда нема да лаже. П.С. муслимани мештаните го пренасочиле противпожарното возило, и заминало во скрос друг правец.. Господ е еден, било да го викаме Господ, или Алах..Божјата казна ќе ги стигне.
1. еве го видеото од вевчанскиот карневал.. никој неможе да каже дека не е провокација.. и то каква провокација е.. Спојлер http://www.youtube.com/verify_age?next_url=/watch%3Fv%3DtGTCa_7cNsU 2. еве го видеото од протестите, никој не вика погадни зборови за македонците туку викаат текбир-Алах Eкбер... можно е некој како црна овца да извика и најостро ги осудувам таквите.. Спојлер http://www.youtube.com/watch?v=xsjJHNo1ln4 3. немие логично како во Октиси ја исцртале црквата кога цела ноќ селаните стражалеле... како тоа, зар во селото Октиси каде христијаните се на сред село, каде што во основното училиште 70% од наставниците се христијани од нив 50% вевчанци, во селото каде во амбулантата работат вевчанци, во селото каде што христијаните се возат со превоз на муслиманите, во селото каде што семејствата на муслиманите им даваат да обработуваат ниви на христијаните, во селото каде што жената муслиманка и дава народна носија на христијанка за да се маскира за василица.. во местото каде дружбата на муслиманите и христијаните е на највисоко ниво? И зошто пред камерите излегоа само неколку мажи кај беа другите? Другите знаат која е вистината.. 4. Нај остро ги осудувам тие што палат знамиња и вандалистите.. за нив право затвор.. 5. И не разбирам како може така во глобала да кажувате дека торбешите биле вакви онакви, не чинеле.. и не ги подржувам ниедни постапки.. сепак за кавга се потребни двајца.. се надевам само дека се ќе се среди
Џули едно е да осудуваш нечија постапка што е навистина за осудување, а друго е да навредуваш цела група поради нешто што го направиле нејзини членови. Вакви навреди мислам дека не треба да се толерираат на форумов.
Се чудам од кога почнаа презентериве на вести да даваат нивни (стручни) мислења, ехх до каде дојдовме!
Даа помагаа јас ги видов !!!! А ти од кај знајш дека тие ја запалија имаш некој доказ ги видее?? се уште не се знајт кој го направи тоаа
Помогнале ?!?!?!? Немој те молам девојко! Добро го познавам Лабуништа и Лабуништани. Ретки се тие што се луѓе! Не би запалиле верски објект? Гледаш како го запалија? И сигурно се тие! Зш и Струга најголема бука кој крена? Лабуништани и Велештани. Срце ми се раскина кога ми кажаа. Но знаете што „Господ не е мачка! Тој е ГОРЕ и ГЛЕДА! А бидете сигурни и дека ќе врати!“ Таман се смири ситуацијата во Нико Нестор, сега ова почна. Ама сега има друго име Вевчанскиот Карневал! [/quote] Даа помагаа јас ги видов !!!! А ти од кај знајш дека тие ја запалија имаш некој доказ ги видее?? се уште не се знајт кој го направи тоаа [/quote] Не ни треба докази...доволно ги познаваме луѓето кои можат да го направа тоа
Доволно долго сум во тие краишта за да ги знам што лајна се! Само да знаеш, дека никој христијанин не би посегнал со рака по црквата. Или па од нигде никаде, како гром од ведро небо се запалила црквата, точно во деновите кога има протести?
Јас не верувам дека некој од Лабуништа ја запалил, а дека бил некој од друго село е сигурно. Пак ќе кажам, ако сакаа да изгори - оддамна ќе ја запалеа + немаа да викнат пожарна...
Кој "друг" би ја запалил? Одлучив да те прашам, затоа што си многу сигурна. Јас верувам во фактот дека таму живеат луѓе и тоа многу добри, познавам такви. Ама знам дека има и нелуѓе, баш како тие што даваат аплауз.
Изгледа не прочита...Жителите од Лабуништа не би ја запалиле,ама некој друг од друго село може да го направи тоа. Ме разбра или не сега?
Не те разбрав! И неможам да те разберам. И да си ти од Лабуништа пак неможиш да ме убедиш дека знаеш сигурно.