Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Актуелни политички настани

Дискусија во 'Политика и настани' започната од Ariel, 3 август 2010.

1. La.Reina.Del.Sur

La.Reina.Del.Sur Истакнат член

Се зачлени на:
    1 мај 2011
    Пораки:
    1.508
    Допаѓања:
    3.878
    Помогнале ?!?!?!? Немој те молам девојко!
    Добро го познавам Лабуништа и Лабуништани. Ретки се тие што се луѓе! Не би запалиле верски објект? Гледаш како го запалија? И сигурно се тие! Зш и Струга најголема бука кој крена? Лабуништани и Велештани.
    Срце ми се раскина кога ми кажаа. Но знаете што „Господ не е мачка! Тој е ГОРЕ и ГЛЕДА! А бидете сигурни и дека ќе врати!“

Таман се смири ситуацијата во Нико Нестор, сега ова почна.

Ама сега има друго име
    Вевчанскиот Карневал!

2. Kasha

Kasha Популарен член

Се зачлени на:
    24 август 2011
    Пораки:
    1.724
    Допаѓања:
    3.266
    етничко чистење му е мајката.
    само што никој нема да дозволи такво нешто, сите гледаат за сега да не се замериме, не се мисли на утре нашите деца, внуци и цело потомство во каква средина би живееле. :talk:

На IvanaMkd и La.Reina.Del.Sur им се допаѓа ова.
  3. julie77

julie77 Форумски идол

Се зачлени на:
    2 февруари 2010
    Пораки:
    5.566
    Допаѓања:
    20.073
    Хмм , не за џабе постои една реченица На Торбеш бегај му и од сенката. Зашто ни тој самиот не знае што е. Е од вакви измелезени една националност др вера треба да се пази човек. Најлошите се.

На IvanaMkd, girl.23 и La.Reina.Del.Sur им се допаѓа ова.
  4. La.Reina.Del.Sur

Се зачлени на:
    1 мај 2011
    Пораки:
    1.508
    Допаѓања:
    3.878
    За ова си сосема во право!
    Тие ги преувеличија сите овие работи... Но мислам добро ги газат турциве во филмовиве: нема забулени, пијат алкохол итн... 8)
    Иначе има исклучоци :!: и секоја чест на истите :bow: ...Ама се премногу ретки

5. IvanaMkd

IvanaMkd Истакнат член

Се зачлени на:
    29 јануари 2012
    Пораки:
    4.184
    Допаѓања:
    3.051
    Она што не се посакува и не се прави.
    Кој пожар го намалија, тој на кој аплаудираа. Јас може сум глупава ама не знаев дека пожар се гасни со аплауз, ќе го имам ова на ум кога ке гори некоја џамија. Само мојата вера не ми дозволува да бидам како вие! Мене мојата вера и моето семејство не ми дозволуваат да бидам лоша кон она што е свето.
    Незнам колку е точно, ама мој другар македонец од Лабуништа не ја опиша црквата како по весниците и телевизиите, а ни најмалце како што ја опиша Годподин Господин Мерко :(

6. julie77

julie77 Форумски идол

Се зачлени на:
    2 февруари 2010
    Пораки:
    5.566
    Допаѓања:
    20.073
    Е па затоа здрмало во струшко дебарскиот регион. Има сила има ... Кој фрла злоба, нека се пази.

На IvanaMkd му/ѝ се допаѓа ова.
  7. girl.23

girl.23 Истакнат член

Се зачлени на:
    2 јули 2011
    Пораки:
    2.129
    Допаѓања:
    1.800
    Остави ги, овие `невините` албанци и торбеши се бранат. И да го гаснеле, пак е некоја политика. :!: Последователно се случија сите работи, очигледно е од кого е. :emo:

Како не им е срам, во нашава земја го вадат и јадат лебот, а наши знамиња ќе палат. И Цркви. Нека појдат да палат во Германија, Швајцарија, итн. има да ги застрелаат на лице место. И уште погрдни пароли ќе извикуваат. |(

Ќе им дојде и нив крајот. :!:

А, за `верските чувства`, Алах се срами од нив бе!!!!! Овие се чисти криминалци, перверзии, нелуѓе, немаат поим од вера бе. :x

А, за карневалот, таков е видот на карневалот. Таму се исмејуваат и со попови и со доктори, и со жени....Нема никаква врска , само е изговор.

На IvanaMkd му/ѝ се допаѓа ова.
  8. LittleDevil

LittleDevil Популарен член

Се зачлени на:
    20 јули 2011
    Пораки:
    1.701
    Допаѓања:
    1.919
    Отец - Ристе Наумовски
    Ве известувам сите дека сега дојдов од гасење на пожарот во црквата св. Никола с. Лабуништа. Како старешина на црквата ве известувам дека со Божја помош црквата не е изгорена. Над црквата имаше толпа муслимани кои аплаудираа на пожарот, а никој од нив не беше вклучен во локализирање на пожарот, освен семејството на Демиш Демишоски и д.р. Аладин, на кого му изразувам голема благодарност. Да не ве залажува господинот градоначалник на Струга дека Македонците муслимани учествувале во гасење на пожарот, додека гореше тие извикуваа погрднни пароли против ПРАВОСЛАВНИТЕ. ГОСПОД ИСУС ХРИСТОС И НЕГОВАТА ГОИЛЕМА МИЛОСТ НЕКА БИДАТ СО НАС СЕГА И СЕКОГАШ И ВО ВЕЧНИ ВЕКОВИ. АМИН!!!

Отецот ваљда нема да лаже.
    П.С. муслимани мештаните го пренасочиле противпожарното возило, и заминало во скрос друг правец..
    Господ е еден, било да го викаме Господ, или Алах..Божјата казна ќе ги стигне.

9. glamour-lady

glamour-lady Популарен член

Се зачлени на:
    7 ноември 2010
    Пораки:
    572
    Допаѓања:
    776
    1. еве го видеото од вевчанскиот карневал.. никој неможе да каже дека не е провокација.. и то каква провокација е..
    http://www.youtube.com/verify_age?next_url=/watch%3Fv%3DtGTCa_7cNsU

2. еве го видеото од протестите, никој не вика погадни зборови за македонците туку викаат текбир-Алах Eкбер... можно е некој како црна овца да извика и најостро ги осудувам таквите..
    http://www.youtube.com/watch?v=xsjJHNo1ln4

3. немие логично како во Октиси ја исцртале црквата кога цела ноќ селаните стражалеле... како тоа, зар во селото Октиси каде христијаните се на сред село, каде што во основното училиште 70% од наставниците се христијани од нив 50% вевчанци, во селото каде во амбулантата работат вевчанци, во селото каде што христијаните се возат со превоз на муслиманите, во селото каде што семејствата на муслиманите им даваат да обработуваат ниви на христијаните, во селото каде што жената муслиманка и дава народна носија на христијанка за да се маскира за василица.. во местото каде дружбата на муслиманите и христијаните е на највисоко ниво? И зошто пред камерите излегоа само неколку мажи кај беа другите? Другите знаат која е вистината..

4. Нај остро ги осудувам тие што палат знамиња и вандалистите.. за нив право затвор..

5. И не разбирам како може така во глобала да кажувате дека торбешите биле вакви онакви, не чинеле.. :x

и не ги подржувам ниедни постапки.. сепак за кавга се потребни двајца.. се надевам само дека се ќе се среди :(

10. LivingGlam

LivingGlam Форумски идол

Се зачлени на:
    28 септември 2010
    Пораки:
    6.249
    Допаѓања:
    56.994

Џули едно е да осудуваш нечија постапка што е навистина за осудување, а друго е да навредуваш цела група поради нешто што го направиле нејзини членови. Вакви навреди мислам дека не треба да се толерираат на форумов.

11. IvanaMkd

IvanaMkd Истакнат член

Се зачлени на:
    29 јануари 2012
    Пораки:
    4.184
    Допаѓања:
    3.051
    Се чудам од кога почнаа презентериве на вести да даваат нивни (стручни) мислења, ехх до каде дојдовме! :^)

12. Floyd12

Floyd12 Истакнат член

Се зачлени на:
    20 август 2011
    Пораки:
    81
    Допаѓања:
    110
    Даа помагаа јас ги видов !!!! А ти од кај знајш дека тие ја запалија имаш некој доказ ги видее?? се уште не се знајт кој го направи тоаа :@

13. Ulata

Ulata Истакнат член

Се зачлени на:
    19 април 2011
    Пораки:
    369
    Допаѓања:
    100
    Помогнале ?!?!?!? Немој те молам девојко!
    Добро го познавам Лабуништа и Лабуништани. Ретки се тие што се луѓе! Не би запалиле верски објект? Гледаш како го запалија? И сигурно се тие! Зш и Струга најголема бука кој крена? Лабуништани и Велештани.
    Срце ми се раскина кога ми кажаа. Но знаете што „Господ не е мачка! Тој е ГОРЕ и ГЛЕДА! А бидете сигурни и дека ќе врати!“

Таман се смири ситуацијата во Нико Нестор, сега ова почна.

Ама сега има друго име
    Вевчанскиот Карневал!
    [/quote]

Даа помагаа јас ги видов !!!! А ти од кај знајш дека тие ја запалија имаш некој доказ ги видее?? се уште не се знајт кој го направи тоаа :@[/quote]
    Не ни треба докази...доволно ги познаваме луѓето кои можат да го направа тоа

На IvanaMkd и La.Reina.Del.Sur им се допаѓа ова.
  14. La.Reina.Del.Sur

Се зачлени на:
    1 мај 2011
    Пораки:
    1.508
    Допаѓања:
    3.878
    Доволно долго сум во тие краишта за да ги знам што лајна се!
    Само да знаеш, дека никој христијанин не би посегнал со рака по црквата.
    Или па од нигде никаде, како гром од ведро небо се запалила црквата, точно во деновите кога има протести?

15. Bunny2

Bunny2 Популарен член

Се зачлени на:
    26 декември 2010
    Пораки:
    1.301
    Допаѓања:
    1.639
    Да не пукне пак граѓанска? :worried:

16. angel92

angel92 Популарен член

Се зачлени на:
    10 февруари 2011
    Пораки:
    2.014
    Допаѓања:
    4.908
    Јас не верувам дека некој од Лабуништа ја запалил, а дека бил некој од друго село е сигурно. Пак ќе кажам, ако сакаа да изгори - оддамна ќе ја запалеа + немаа да викнат пожарна...

На Floyd12, lusi17 и Rose96 им се допаѓа ова.
  17. IvanaMkd

IvanaMkd Истакнат член

Се зачлени на:
    29 јануари 2012
    Пораки:
    4.184
    Допаѓања:
    3.051
    Кој "друг" би ја запалил?
    Одлучив да те прашам, затоа што си многу сигурна.

Јас верувам во фактот дека таму живеат луѓе и тоа многу добри, познавам такви. Ама знам дека има и нелуѓе, баш како тие што даваат аплауз.

18. angel92

angel92 Популарен член

Се зачлени на:
    10 февруари 2011
    Пораки:
    2.014
    Допаѓања:
    4.908
    Изгледа не прочита...Жителите од Лабуништа не би ја запалиле,ама некој друг од друго село може да го направи тоа.

Ме разбра или не сега?

19. La.Reina.Del.Sur

Се зачлени на:
    1 мај 2011
    Пораки:
    1.508
    Допаѓања:
    3.878
    Ангел92, од Лабуништа се жителите што ја запалиле црквата ;)
    до двеве раце ти се потпишувам

20. IvanaMkd

IvanaMkd Истакнат член

Се зачлени на:
    29 јануари 2012
    Пораки:
    4.184
    Допаѓања:
    3.051
    Не те разбрав! И неможам да те разберам. И да си ти од Лабуништа пак неможиш да ме убедиш дека знаеш сигурно.