Актуелни политички настани

Discussion in 'Политика и настани' started by Ariel, Aug 3, 2010.

1. Lianna Anna

Lianna Anna Форумски идол

Џиа, ова е лажна вест. Истава е на двоглед. Они се служат со иронија и сарказам и малку посатирично ги пренесуваат работите.

2. carangigia

carangigia Популарен член

Планирал да го намали бројот на предмети во училиштата. Можеби тоа ќе се однесува на предметот историја. Но, се разбира дека ќе има јавна дебата за ова и онака имаше дебати за сите случувањата во државата :rofl:

orevokrsacka, Rama, H.VAGA and 2 others like this.
  3. Lianna Anna

Lianna Anna Форумски идол

Со дебата реши он се до сега. :rofl:

Justicija, Rama, zuto and 1 other person like this.
  4. Someonespecial

Someonespecial Free-minded aesthete

А јас на Фчерашни пред некоја недела слушнав дека апсат како опасни криминалци луѓе за греење на дрва и правење ајвар, како превенција од аерозагадувањето... До каде ќе иде лудилото на хунтата на Заев? Do koga vaka?!?!?!!1

И во Република знаеле за хумор и сарказам еј... Ама верните читатели ни тој не им го разбираат :rofl::rofl::rofl:

Ах бе Каранџи, Каранџи... душичка... :D

boomsleng, Gosh, Justicija and 7 others like this.
  5. carangigia

carangigia Популарен член

Златна знам дека ти си ми најголема обожавателка :makeup: Денот ми е исполнет само кога ќе слушнам дека ме споменуваш по форумот, до душа не сте престанале да ме оговарате и на чет :rofl: 8) гревчиња

Nalutena1, ADOKI and Aquamarine93 like this.
  6. JollyGirl

JollyGirl Форумски идол

Не се знае кои предмети и дали воопшто ќе се укинат, ама можеби е историја :x
    Логика левел она кога остануваш без кометар :rofl:

На нероден Петко капа му кројат...Ако падне теслата може ќе го удри нероденото бебе додека спие под неа.
    :x :hai: (facepalm) :x :hai: (facepalm) :x :x :x

7. Lilit

Lilit Форумски идол

Овие од ДИК се срцки.
    Ќе расправале дали да ги вратат парите. Као предмет на расправа е?
    Сега Љупка да искочи ко претставителна да се искаже, да се потресе малце, мислејќи дека е Кристина Хендрикс...

8. DAngel

DAngel Форумски идол

После тоа прекувремени ќе си исплатат за времето потрошено во расправање.

Gosh, Lianna Anna, JuLleE and 2 others like this.
  9. CrazyGirl15

CrazyGirl15 Форумски идол

Од јануари ќе се покачувале платите на Армијата .. Ајде да видиме :)

НаталиЛили likes this.
  10. Jason123

Jason123 Популарен член

Aко им текне на пратениците да си изгласаат 4000 евроси плата и си донесат закон за тоа, тие легално ќе си земаат 4000 евра. Исто како што легално им беше на ДИКовите да си поделат 4 плати плус. Или како што директорот леташе во Аргентина во бизнис класа за 4000 евра и како што Силванева Бонева легално си ги пресметува патните трошоци.

Сето тоа е легално, ама е неморално!

Во земја каде третина население е невработено, живее под прагот на сиромаштија и едвај стига до еден пристоен оброк дневно, да си дозволиш без усул да грабаш државни пари е толку неморално што едноставно не може да биде легално.
    А не е ирационална, туку идиотска можноста некој сам да си доделува државна плата. Единствениот што има ексклузивна можност сам да си додели плата е сопственик на приватна фирма кој истовремено и е управител на истата.

Легалноста на нештата се раѓа од моралот, а законите се правно врамување на моралните вредности во општествата.
    Не може нешто што е страшно неморално, истовремено да биде сосем легално.
    Патологијата на општеството произлегува од занемарувањето на моралната одговорност. Дали досега некој морално одговарал? Никој. Затоа и сето ова се повторува. И ќе се повторува. И секогаш тој што го прави ќе наоѓа изговори во легалитет, легитимитет, интегритет, анимозитет, реваншизам...

Чувството на вина(совеста) произлегува од моралната конструкција на духот. Моралноста зависи од образованоста и воспитанието на духот и таа е онаа што (не) му дозволува на личноста да прави вакви дела и да (не) се кае за нив.
    Ако не го казните духот, тој нема да знае дека забегал. И делото ќе го повтори.
    Затоа и клиентелизмот, опортунизмот, полтронството, кариеризмот и сите други мизерни човечки карактеристики преовладуваат над чесноста, честитоста, емпатијата, солидарноста. Бидејќи никој морално не одговара. А кога духот е болен, само морален суд може да го рехабилитира

11. baba Rada

baba Rada Популарен член

Незнам дали е вистина или само мене така ми се чини, симпатизерите на Сдсм почнаа да црвенеат и глава да веднат..а не се ни грлати толку...што ли е работата, а:wasntme:

ADOKI, Aquamarine93 and carangigia like this.
  12. Justicija

Justicija Форумски идол

Така е бабо ;) Заради тоа што ние не кимаме само со главите и Да шефе Да! - Ова кај нас го нема !! Ке реагираме на секоја ситна неправдина , ке му дишеме на врат на секој !!! И ке бараме измени !

13. baba Rada

baba Rada Популарен член

Сега на вести чув дека пријавувањето на данок во управата за приходи не се укина, наводно уште за оваа година ке треба да пријавиме до 15 март 2018 а потоа ќе ја укинеле оваа пракса...
    Абе што плукнаа тоа излижаа..

Lianna Anna, Rama, zuto and 3 others like this.
  14. Justicija

Justicija Форумски идол

Тоа сончогледот Лукаревска ти е крива за тоа , буни се кај неа ,поранешна вмровка е па можеби ке те прими за разговор ;)

15. Gosh

Gosh Мразачка на луѓе

Па позитивна разлика во споредба со Вмро - офците, нели...

Него, што треба да му се стори на овој клет народ, за да се освести и да мрдне со прст за себе си? Ај не за себе, него за децата барем?

Али ако, и Грујо, и Бранко и Заев, и Али, и Хитлер е малце за нас.

И онака сме само обични го*на, и треба да не пуштат низ река.

Фмп.

16. baba Rada

baba Rada Популарен член

Ке се бунам за покачување на цената на водата, ке штрајкуваме за платите во здравството, за застојот во работата...ехее...допрва ќе урламе и коси ке кубеме...
    Замусли, ова нигде никаде го нема во свет...Немам министер за здравство сеуште....хахаха

Lianna Anna, Rama, zuto and 3 others like this.
  17. baba Rada

baba Rada Популарен член

Ако ти се чувствуваш обично говно, тоа е твој проблем и не ме занима.

zuto and Bitter-Sweet like this.
  18. +++

+++ Популарен член

Прашањето е: кога сме имале ние всушност министер за здравство? :D
    Па Тодоров не ни беше квалификуван за таа позиција. Тој го користеа само колку да пополни место ништо повеќе. На него не би му дозволил ни јавни тоалети да чисти.

Emy867, Annath, referentka and 4 others like this.
  19. baba Rada

baba Rada Популарен член

Прашањето ти е грешка...завршивме со минатото, да беа арни претходниве не ќе ги симневме...Прашањето е што полошо донесовме, за какви лажови и продадени души се насанкавме дебело и без шанси за поправен.. Кобни грешки направивме....

20. +++

+++ Популарен член

Зошто грешка, па ти си таа која споменува дека сега во моментов немаме министер за здравство. Да не сакаш да кажеш дека Тодоров беше прав министер за здравство? Кој друг министер за здравство го имавме ние претходно? Колку што знам единаесет години беа ВМРО на власт. Прашањето е кога имавме ние всушност министер за здравство во последно време? Ние воопшто немавме министер за здравство. А и сега немаме.