Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Актуелни политички настани

Дискусија во 'Политика и настани' започната од Ariel, 3 август 2010.

1. Rama

Rama Форумски идол

Се зачлени на:
    9 декември 2011
    Пораки:
    5.573
    Допаѓања:
    55.551
    Ех,сега пак и ти,важно ќе биде некое утре,некој 15 ти во месецот,надежта последна умира :D

На zuto, carangigia и Aquamarine93 им се допаѓа ова.
  2. bijonse

bijonse Истакнат член

Се зачлени на:
    5 септември 2016
    Пораки:
    681
    Допаѓања:
    1.268
    Ние не даваме Реалити шоу за загадувањето.....бла бла бла !
    но ајде да се потсетиме сега брзо како убаво ветуваше Шилегов :

пред да стане градоначалник Петар Шилегов дал прво ветување, да се стави крај на самоволието против згадувањето 8)
    0:40 сек од видеото - Итни мерки против загадувањето ! ...
    0:42 сек од видеото- Инвестирано во кули за прочистување на воздухот!
    0:45 сек од видеото- Еколошки јавен градски превоз !
    0:49 сек од видеото-- Инвестирано во зелени кровови и ботанички градини !
    ќе инсистираме со Закон да на секоја станбена зграда да се изгради садници !
    тоа ни кажа на сите... на 01 октомври 2017 год, да за само два месеци со ништо изработено од овој капитален план од негова програма сега како градоначалник пее поинаква песна :

1:12 сек од видеото - ,, ..ние не даваме реалити шоу, ова е комплексен проблем и не се решава за еден ден така... ,,, ( иако поминаа два месеца, за него е за еден ден) и така иако требаше денеска да ја каже стратегијата против загадувањето, Петар Шилегов решил УТРЕ тоа да го каже или како во познат сленг би било дека ќе каже ,,мало сутра,, ! :lol:
    п.с.
    инаку додека зборуваше на видеото му го гледав носот, крајот му е во облик на... :x и како лаже, уште да му порасне како Пинокио цц цццц (facepalm)

На zuto, eli25, ADOKI и 7 други им се допаѓа ова.
  3. Justicija

Justicija Форумски идол

Се зачлени на:
    9 август 2017
    Пораки:
    5.943
    Допаѓања:
    19.804
    http://alfa.mk/News.aspx?id=127192#.WjFr3UEo_qB
    Човеков с.спиркоски на старост студираше вондредно заедно со мене , беше од оние вмровци потрчковци , земаше испити преку вмровски линии , преку врски , ниту еднаш не фати книга (не сум сигурна дали успеа да дипломира , бидејки пред него завршив ) ширеше пропаганди , но она што најмногу ме зачудува е што тогаш беше невработен , имаше околу 45 години , и како се вработил како полицаец на овие години ?

И да не ве лаже дека останал социјален случај , жена му е медицинска сестра во болница и се средени цакум пакум .

На LollySky му/ѝ се допаѓа ова.
  4. bijonse

bijonse Истакнат член

Се зачлени на:
    5 септември 2016
    Пораки:
    681
    Допаѓања:
    1.268
    .
    ...таман не му верував, ама сега како напиша ееее сега баш му верувам :rock:
    штом заедно сте СТУДИРАЛЕ ВОНРЕДНО, сте биле колеги, оти од каде знаеш дека ,,не фатил книга да учи,,? (заедно живеевте или тоа во библиотека?) :nod:
    од каде знаеш дека ширел пропагадни? (си била присутна или заедно со него и ти го правеше тоа? ) 8-|
    и како ТИ тоа да завршиш пред него кога Ти кажуваш дека ТОЈ имал ТОЛКУ ВМРОВСКИ врски? :lol:
    сама се побиваш, а тој ти бил колега.... не е убаво од твоја страна да зборуваш така за колега макар жената му била медицинска сестра во болница цакум пакум ( дури и тоа го знаеш?)
    п.с
    не се љути, само гласно размислував и мислам дека сум во право... за колега не се зборува така ;)

На ADOKI и carangigia им се допаѓа ова.
  5. Rebecca_R

Rebecca_R Форумски идол

Се зачлени на:
    3 октомври 2016
    Пораки:
    3.083
    Допаѓања:
    55.719
    Дали некој учи или не, може да се забележи. Имав јас колешка која предаваше празни испити или испит со неколку реченици а дипломирана е сега. Значи буквално на еден испит седеше до мене, напиша едвај неколку реченици, опција за усно полагање нема, а се сретнавме во канцеларија - јас со уште една колешка на увид, таа земаше оценка. Врски дебели имаше, цел факултет така го помина, сепак, не сме од друга планета, знаеме некои работи како одат.

На линкот се вели резервен полицаец, можеби има други критериуми за таа категорија?

На LollySky и Justicija им се допаѓа ова.
  6. Justicija

Justicija Форумски идол

Се зачлени на:
    9 август 2017
    Пораки:
    5.943
    Допаѓања:
    19.804
    [
    QUOTE="bijonse, post: 3713146, member: 113608"].

...таман не му верував, ама сега како напиша ееее сега баш му верувам :rock:
    штом заедно сте СТУДИРАЛЕ ВОНРЕДНО, сте биле колеги, оти од каде знаеш дека ,,не фатил книга да учи,,? (заедно живеевте или тоа во библиотека?) :nod:
    од каде знаеш дека ширел пропагадни? (си била присутна или заедно со него и ти го правеше тоа? ) 8-|
    и како ТИ тоа да завршиш пред него кога Ти кажуваш дека ТОЈ имал ТОЛКУ ВМРОВСКИ врски? :lol:
    сама се побиваш, а тој ти бил колега.... не е убаво од твоја страна да зборуваш така за колега макар жената му била медицинска сестра во болница цакум пакум ( дури и тоа го знаеш?)
    п.с
    не се љути, само гласно размислував и мислам дека сум во право... за колега не се зборува така ;)[/QUOTE]
    1.Бидејки тој самиот лично кажуваше ;) не живеевме заедно (глупо прашање)
    2.ширеше пропаганди мегу нас колегите (мене лично ми велеше да гласам за вемеро) и на колегите исто (не би можела јас тоа да го правам бидејки член сум на сдсм одамна и никогаш не би гласала за вемеро посебно за грујо)
    3.Завршив навреме јас , нему не му беа сите професори од вемеро , и кај некои професори не палеа јавувањата од вмровските штабови .ИАко кај повекето професори палеа јавувањата.
    4.Па и тој самиот кажуваше дека женаму работи во болница , а на алва тв кажува дека е сега социјален случај и на улица .
    Ти самата лично не го знаеш човеков и немаш право мене да ми забраниш некои работи што ги знам лично јавно да ги изнесувам .

На LollySky му/ѝ се допаѓа ова.
  7. Justicija

Justicija Форумски идол

Се зачлени на:
    9 август 2017
    Пораки:
    5.943
    Допаѓања:
    19.804
    Тоа е вистината за таквите дипломирани , само оваа не знам на кој свет живее па се прави наудрена ...

Човеков сега има 50 години , а повекето полицајци на тие години одат во пензија .... Мојата чудесна земја и све е можно .

На Elen4e_sonce му/ѝ се допаѓа ова.
  8. zhap4e

zhap4e Форумски идол

Се зачлени на:
    27 март 2011
    Пораки:
    7.113
    Допаѓања:
    107.131
    токму то ти го велам, дно во администрација е помлад реф./соработник. :) Почетничка позиција за ситна риба која мора од таму да тргне, оти нема ден работен стаж. На некои од тие им се ветува дека за година-две ќе ги прераспоредат, оти со новиот закон...не знам што, како се предвидува, ама, оваа хиерархија...пашање е дали ќе ја остават, би-деј-ќи...вака, не можат да ги рипаат луѓето за две,три..х број на скалила нагоре или спуштаат надолу.
    Исто, претходниците на позиција за помлад референт вработуваа луѓе со факултетски дипломи, луѓе со работно искуство..ама им се ветуваше дека за ехе, временце...ќе ги прераспоредат. Шипинки.
    Крупните...се знае каде се отидени и платите не им се баш малечки, но не им се и како што, за некои конкретни знам, ги зимале во НВО секторот :) но пак, си имаат они други планови, амбиции....очигледно, пак и не е само плата, тука се и привилегии, тука се тендери итн.

На eli25, Rama, JuLleE и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  9. Aquamarine93

Aquamarine93 Истакнат член

Се зачлени на:
    7 април 2016
    Пораки:
    815
    Допаѓања:
    3.756
    Поврзано со претходниот пост за Шилегитос, уште не можам да сфатам како жена од рангот на Софија К. можела да му стане љубовница на ликов.
    Не ми е воопшто привлечен, ни пак има некој шарм. :(

На eli25, Rama и ADOKI им се допаѓа ова.
  10. Rebecca_R

Rebecca_R Форумски идол

Се зачлени на:
    3 октомври 2016
    Пораки:
    3.083
    Допаѓања:
    55.719
    Не знам, кога ни е јасно дека добар дел од студентите имаат врски и тоа јаки. Конкретно мојава колешка не беше швалерка, јер не може на сите професори и професорки да им биде омилена, башка што не се сите по 40 години, туку некои професори имаат и 60, туку имаше бајаги јаки врски.

Небитно тоа, во право си за колегата твој. Веројатно е вработен во погрешно време од страна на погрешен човек, затоа сега добил отказ. Штом жена му е вработена, не е социјален случај, небитно колкави, примања во тоа семејство има, па автоматски имаат за јадење и сметки.

Туку, ме интересира, од каде знаат дека експресно се вработени нови полицајци на нивното работно место?

На Justicija му/ѝ се допаѓа ова.
  11. Justicija

Justicija Форумски идол

Се зачлени на:
    9 август 2017
    Пораки:
    5.943
    Допаѓања:
    19.804
    Шпекулираат . Од штаб така им рекле да кажат.
    Бидејки за да се вработаат полицајци треба прво конкурс да се има.
    Хмммм прво ова колку е вистина?
    Шилегов е мн симпатико кај ја нашол бабичкава :wasntme:
    Не ми се верува дека има афера мегу нив двајца , да беше некоја згодна , привлечна некоја ке поверував , не ми штимаат заедно :wasntme:

12. Aquamarine93

Aquamarine93 Истакнат член

Се зачлени на:
    7 април 2016
    Пораки:
    815
    Допаѓања:
    3.756
    Па сега, трач кој го имам слушнато пред точно една година. Не знам дали е вистина, само што чудно нешто, во последно време тоа трачевите за партиските распаљотки испаѓаат многу вистинити.
    Софија е многу убава и елегантна жена.
    Шилегов е ... ај ќе се воздржам.

13. Rebecca_R

Rebecca_R Форумски идол

Се зачлени на:
    3 октомври 2016
    Пораки:
    3.083
    Допаѓања:
    55.719
    @Justicija претпоставувам немало никаков конкурс? :?:

14. Yowannty

Yowannty Форумски идол

Се зачлени на:
    28 ноември 2012
    Пораки:
    11.905
    Допаѓања:
    188.890
    Имаше конкурс. Познавам луѓе што аплицираа.

15. Rebecca_R

Rebecca_R Форумски идол

Се зачлени на:
    3 октомври 2016
    Пораки:
    3.083
    Допаѓања:
    55.719
    Сето тоа во ист момент се случило? Значи овие преку ноќ добиваат отказ, конкурс, избор на нови (резервни) полицајци и нови вработувања? Интересно, мора да признаам.

Инаку резервните полицајци биле вработени со договор на дело, ептен изненадени делуваат.

На Yowannty му/ѝ се допаѓа ова.
  16. Justicija

Justicija Форумски идол

Се зачлени на:
    9 август 2017
    Пораки:
    5.943
    Допаѓања:
    19.804
    И да имало конкурс тој што аплицира не смее да има повеке од 25 години.

На НаталиЛили и Yowannty им се допаѓа ова.
  17. orevokrsacka

orevokrsacka Популарен член

Се зачлени на:
    23 јули 2013
    Пораки:
    2.472
    Допаѓања:
    8.588
    Ако ми дозволите, во продолжение трејлер од ланскиот хит:

На Elen4e_sonce и Justicija им се допаѓа ова.
  18. Justicija

Justicija Форумски идол

Се зачлени на:
    9 август 2017
    Пораки:
    5.943
    Допаѓања:
    19.804
    Ме изнасмеа ова :rofl:
    Го очекувам и следното Бразерс од Сафија Лаличич и нејзиниот љубовник:rofl:

19. Rebecca_R

Rebecca_R Форумски идол

Се зачлени на:
    3 октомври 2016
    Пораки:
    3.083
    Допаѓања:
    55.719
    Точно, мора да помине обука и дури после тоа доаѓа конкурс и вработување. Затоа и ми е чудно, по кој основ се вработени новите полицајци, временската рамка не се совпаѓа.

И ако може некој да ми објасни за придавката -резервни- полицајци, кои, како што прочитав се вработени по договор на дело.

Кога фативме тема за полицајци, знае некој што се случи со оние кои не потпишаа договор а поминаа на обука?

20. Justicija

Justicija Форумски идол

Се зачлени на:
    9 август 2017
    Пораки:
    5.943
    Допаѓања:
    19.804
    Јас ке ти објаснам бидејки 3 пати бев одбиена без разлог .
    Прво не смее да се има повеке од 25 години , за женско минимално 165 см , за машко минимално 175 см се потребни значи минимално, да не биде далтонист , да е добар со видот , да нема рамно стапало , и да ги издржи сите физички вежби кои се одржуваат во Идризово (јас све поминав но без разлог одбиена) плус психички тестови и сето ова пропага тогаш коа ке ги видиш кои се примени а воопшто не си ги видел таму на вежби , плус тоа се измислени некои работни позиции како Резервни полицајци чак вработени на 50 години , а на тие години полицајците се пензионираат .... Во време на вемеро се вработувало секој некој и се измислувале разни работни позиции за да ги стават партиските војничиња некаде да "работаат".